!!! DEVELOPMENT MODE !!!
17χρονος ξυλοκόπησε την μάνα του γιατί πηδιοταν με συμμαθητή του και πρόσβαλε τον ανάπηρο πατέρα του.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: 17χρονος ξυλοκόπησε την μάνα του γιατί πηδιοταν με συμμαθητή του και πρόσβαλε τον ανάπηρο πατέρα του.
Με λίγα λόγια άλλο το ποινικό σκέλος και άλλο τι τι θεωρεί ο καθένας ηθικό ή ανήθικο, επικίνδυνο ή ασφαλές, σωστό ή όχι για το παιδί του.
Εδώ δεν τα έχουν ξεκαθαρίσει οι γονείς, θα τα ξεκαθαρίσουν τα ανήλικα;
Εδώ δεν τα έχουν ξεκαθαρίσει οι γονείς, θα τα ξεκαθαρίσουν τα ανήλικα;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: 17χρονος ξυλοκόπησε την μάνα του γιατί πηδιοταν με συμμαθητή του και πρόσβαλε τον ανάπηρο πατέρα του.
Αρα εγώ σαν αυστηρός παλαιων αρχων γονιός μπορώ να απαγόρευσω στην κόρη μου να έχει ερωτικές σχέσεις (που δεν τις εγκρίνω ) για όσο χρόνο είμαι κηδεμόνας της και έχω την επιμέλεια της;EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:39Ο νόμος λέγει ότι ως γονέας (ή κηδεμόνας) είσαι ΥΠΕΥΘΝΟΣ και ΥΠΟΛΟΓΟΣ για το well being των ΑΝΗΛΙΚΩΝ (=ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ 18ο έτος). Με λίγα λόγια μιλάμε για τη ΜΕΡΙΜΝΑ (που συμπεριλαμβάνει την έννοια της επιμέλειας, τη φροντίδα, καθώς κ άλλα άσχετα ζητήματα επί του παρόντος (εκπροσώπηση διαχείριση περιουσίας κτλ). Σε ό,τι αφορά το θέμα, συμπεριλαμβάνεται στη φροντίδα (σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων) η προστασία, το αίσθημα ασφαλείας, η συναισθηματική ευεξία, η ψυχοκοινωνικη ισορροπία. Δεν μπορείς να έχεις έναν έφηβο στο σπίτι που έκλεισε τα 15 κ να θεωρείς ότι τα παραπάνω δεν έρχονται σε αντίθεση με τη σύναψη ερωτικής σχέσης με έναν 50χρονο αν και δεν οριζεται επακριβως σε καποιον νομο (με εξαιρεση την εκμεταλλευση, τις θέσεις εξουσίας κτλ, που συνήθως κατι τετοιο παίζει βέβαια). Ούτε ορίζεται επακριβώς ότι ο 15χρονος γιος σου απαγορεύεται να σνιφαρει βενζίνη παρ όλα αυτά δε σημαίνει ότι δεν είσαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ γι αυτό ως γονέας.
Παραδοσιακά, και σε πολλές χώρες, ο νομοθέτης λαμβάνοντας το πρόβλημα αυτό υπόψη έθετε τους λεγόμενους romeo & Juliette νόμους, όπου επιτρεπόταν κατ εξαίρεση οι σεξουαλικες επαφές ανηλίκων με άτομα με κάποια συγκεκριμένη διαφορά ηλικίας πχ τα 3 έτη. Για παράδειγμα
Στην Ελλάδα υπήρχε ένας σχετικος νόμος μέχρι πρόσφατα ειδικά για τις ομοφυλοφιλικες σχέσεις.According to Texas' Romeo and Juliet Law, anyone between the ages of 14 and 17 can legally give consent to have sex with someone within 3 years of their age.
Ναι και καταργήθηκε μετά απο διαμαρτυρίες της ελτζιμπιντί κοινότητας. Το όριο για τα αγοράκια ήταν στα 17 ως ποινικό αδίκημα για τους ενήλικους εραστές τους και αυτό θεωρήθηκε ως καταπιεστική και αναχρονιστική ανισότητα που καταπιέζει την ερωτική έκφραση των γκέι εφήβων και το πήγαν στα 16.EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:39Ο νόμος λέγει ότι ως γονέας (ή κηδεμόνας) είσαι ΥΠΕΥΘΝΟΣ και ΥΠΟΛΟΓΟΣ για το well being των ΑΝΗΛΙΚΩΝ (=ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ 18ο έτος). Με λίγα λόγια μιλάμε για τη ΜΕΡΙΜΝΑ (που συμπεριλαμβάνει την έννοια της επιμέλειας, τη φροντίδα, καθώς κ άλλα άσχετα ζητήματα επί του παρόντος (εκπροσώπηση διαχείριση περιουσίας κτλ). Σε ό,τι αφορά το θέμα, συμπεριλαμβάνεται στη φροντίδα (σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων) η προστασία, το αίσθημα ασφαλείας, η συναισθηματική ευεξία, η ψυχοκοινωνικη ισορροπία. Δεν μπορείς να έχεις έναν έφηβο στο σπίτι που έκλεισε τα 15 κ να θεωρείς ότι τα παραπάνω δεν έρχονται σε αντίθεση με τη σύναψη ερωτικής σχέσης με έναν 50χρονο αν και δεν οριζεται επακριβως σε καποιον νομο (με εξαιρεση την εκμεταλλευση, τις θέσεις εξουσίας κτλ, που συνήθως κατι τετοιο παίζει βέβαια). Ούτε ορίζεται επακριβώς ότι ο 15χρονος γιος σου απαγορεύεται να σνιφαρει βενζίνη παρ όλα αυτά δε σημαίνει ότι δεν είσαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ γι αυτό ως γονέας.
Παραδοσιακά, και σε πολλές χώρες, ο νομοθέτης λαμβάνοντας το πρόβλημα αυτό υπόψη έθετε τους λεγόμενους romeo & Juliette νόμους, όπου επιτρεπόταν κατ εξαίρεση οι σεξουαλικες επαφές ανηλίκων με άτομα με κάποια συγκεκριμένη διαφορά ηλικίας πχ τα 3 έτη. Για παράδειγμα
Στην Ελλάδα υπήρχε ένας σχετικος νόμος μέχρι πρόσφατα ειδικά για τις ομοφυλοφιλικες σχέσεις.According to Texas' Romeo and Juliet Law, anyone between the ages of 14 and 17 can legally give consent to have sex with someone within 3 years of their age.
Κι αυτό το έχω γράψει αλλά ήταν μαγική εικόνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
- EKPLIKTIKOS
Αν αυτό επηρεάζει το well being της αρνητικα, ναι. Αλλά η διαφορά είναι ότι μπορεί κ να μην το επηρεάζει. Ενώ με έναν 50αρη, σίγουρα έχεις αποτύχει ως γονέας και σίγουρα επηρεάζεται αρνητικά καθώς δεν έχει την σωστή ψυχοκοινωνικη ευεξία που ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να έχει, γιατί αντί να τσακώνεται με τον συμμαθητή κ γκομενο της που κοίταξε τον κωλο της Αννουλας ξεμουνιαζεται με έναν γερομπισμπικη πλαδαρο εμετικό κ τρισάθλιο που της λέει για τις εξετάσεις χοληστερίνης του κ την πρώην γυναίκα του που τον χώρισε γιατί ήταν εμετικος παιδεραςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:46 Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EKPLIKTIKOS την 24 Ιουν 2022, 12:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Δηλαδή σε ηλικία 16 ετών ο γιος μου μπορεί να τα φτιάξει με έναν 50αρη και εγώ σαν γονιός κηδεμόνας δεν μπορώ από νομικής πλευράς να κάνω κάτι;ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:45Ναι και καταργήθηκε μετά απο διαμαρτυρίες της ελτζιμπιντί κοινότητας. Το όριο για τα αγοράκια ήταν στα 17 ως ποινικό αδίκημα για τους ενήλικους εραστές τους και αυτό θεωρήθηκε ως καταπιεστική και αναχρονιστική ανισότητα που καταπιέζει την ερωτική έκφραση των γκέι εφήβων και το πήγαν στα 16.EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:39Ο νόμος λέγει ότι ως γονέας (ή κηδεμόνας) είσαι ΥΠΕΥΘΝΟΣ και ΥΠΟΛΟΓΟΣ για το well being των ΑΝΗΛΙΚΩΝ (=ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ 18ο έτος). Με λίγα λόγια μιλάμε για τη ΜΕΡΙΜΝΑ (που συμπεριλαμβάνει την έννοια της επιμέλειας, τη φροντίδα, καθώς κ άλλα άσχετα ζητήματα επί του παρόντος (εκπροσώπηση διαχείριση περιουσίας κτλ). Σε ό,τι αφορά το θέμα, συμπεριλαμβάνεται στη φροντίδα (σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων) η προστασία, το αίσθημα ασφαλείας, η συναισθηματική ευεξία, η ψυχοκοινωνικη ισορροπία. Δεν μπορείς να έχεις έναν έφηβο στο σπίτι που έκλεισε τα 15 κ να θεωρείς ότι τα παραπάνω δεν έρχονται σε αντίθεση με τη σύναψη ερωτικής σχέσης με έναν 50χρονο αν και δεν οριζεται επακριβως σε καποιον νομο (με εξαιρεση την εκμεταλλευση, τις θέσεις εξουσίας κτλ, που συνήθως κατι τετοιο παίζει βέβαια). Ούτε ορίζεται επακριβώς ότι ο 15χρονος γιος σου απαγορεύεται να σνιφαρει βενζίνη παρ όλα αυτά δε σημαίνει ότι δεν είσαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ γι αυτό ως γονέας.
Κι αυτό το έχω γράψει αλλά ήταν μαγική εικόνα.![]()
Αν η κόρη σου ξέρει την άποψη σου για τις σχέσεις της, θα πράξει αναλόγως. Και υποθέτω ότι σε φάση που ξέρει ότι δεν θα γουστάρεις, απλώς θα προσπαθήσει να μην το μάθεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:46 Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- EKPLIKTIKOS
Εσύ τι να κάνεις νομικά? Λολ κάτι λάθος έχεις καταλάβειΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:48
Δηλαδή σε ηλικία 16 ετών ο γιος μου μπορεί να τα φτιάξει με έναν 50αρη και εγώ σαν γονιός κηδεμόνας δεν μπορώ από νομικής πλευράς να κάνω κάτι;
Ο γείτονας μπορεί να κάνει καμία καταγγελία για παραμεληση ανηλίκου
Δηλαδή καθαρά ηλικιακό είναι το κριτήριο;EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:47Αν αυτό επηρεάζει το well being της αρνητικα, ναι. Αλλά η διαφορά είναι ότι μπορεί κ να μην το επηρεάζει. Ενώ με έναν 50αρη, σίγουρα έχεις αποτύχει ως γονέαςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:46 Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
Αλλά κριτήρια στην σχέση δεν μετράνε; Όπως πχ ή προσωπικότητα του άνδρα ή και της κόρης μου το .. εάν θα την παντρευτει με παπά και με κουμπάρο κλπ κλπ
Και το εάν έχω αποτύχει ως γονιός είναι σχετικό και υποκειμενικο
Το ίδιο μπορεί να πει και κάποιος που το παιδί του έγινε ομοφυλόφιλος
Τελικά το ζήτημα είναι νομικό ή άλλου είδους;EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:51Εσύ τι να κάνεις νομικά? Λολ κάτι λάθος έχεις καταλάβειΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:48
Δηλαδή σε ηλικία 16 ετών ο γιος μου μπορεί να τα φτιάξει με έναν 50αρη και εγώ σαν γονιός κηδεμόνας δεν μπορώ από νομικής πλευράς να κάνω κάτι;
Αλλιώς με κριτήριο την προσωπική υποκειμενική ηθική ..ένας γονιός μπορεί να έχει πρόβλημα ακόμη και εάν το παιδί του παντρευτεί έναν σύντροφο άλλης θρησκείας ...
Πάντως ..είσαι ο μόνος που μου απαντησες σοβαρά και μου έλυσες την απορία μου
- EKPLIKTIKOS
Μετράνε και τα άλλα, αυτό σου εξηγω: μια σχέση δυο εφηβων μπορεί και να είναι στραβή. Η σχέση ενός έφηβου με έναν μεσήλικα είναι εξορισμου στραβή. Αυτή είναι η διαφορά.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:51
Δηλαδή καθαρά ηλικιακό είναι το κριτήριο;
Αλλά κριτήρια στην σχέση δεν μετράνε; Όπως πχ ή προσωπικότητα του άνδρα ή και της κόρης μου το .. εάν θα την παντρευτει με παπά και με κουμπάρο κλπ κλπ
Και το εάν έχω αποτύχει ως γονιός είναι σχετικό και υποκειμενικο
Το ίδιο μπορεί να πει και κάποιος που το παιδί του έγινε ομοφυλόφιλος
Το αν έχεις αποτύχει ως γονιός δεν είναι υποκειμενικό. Το να είναι το παιδί σου ομοφυλόφιλος δεν έχει καμία σχέση με την επιμέλεια καθώς είναι γενετικής προδιαθεσης ζήτημα. Το αν θα έχει γκομενο ή οχι είναι άλλο θέμα, αλλά η ΠΡΟΤΊΜΗΣΗ δεν είναι επιλογή.
Αν δει τον 50ρη να δέρνει τον ανήλικο έξω από το σπίτι του ανήλικου, μπορεί να μηνύσει και τον 50ρη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:51Εσύ τι να κάνεις νομικά? Λολ κάτι λάθος έχεις καταλάβειΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:48
Μπορείτε να κάνετε εικόνα αυτά που λέτε;
Έτσι από περιέργεια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τελικά τι είναι χειρότερο;ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:49Αν η κόρη σου ξέρει την άποψη σου για τις σχέσεις της, θα πράξει αναλόγως. Και υποθέτω ότι σε φάση που ξέρει ότι δεν θα γουστάρεις, απλώς θα προσπαθήσει να μην το μάθεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:46 Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
Ή κόρη μου να τα φτιάξει με 55 αρη ή να έχει σχέση με αλλόθρησκο ή Αθεο Κομουνιστη ;
Ή εαν γίνει Λεσβία;
Σε ποιες από τις περιπτώσεις απέτυχα ως γονιός;
δηλαδη το ιδιο κακο θα παθει αμα ψοφησει απο πρεζα εχοντας καταστρεψει και ολους τους γυρω εκτος του εαυτου του, και το ιδιο αμα ριξει ενα μουνι σε ενα γεροντι, που μπορει σε μια βδομαδα να τοχει παρατησει και να παει στον επομενο.Naida έγραψε: 24 Ιουν 2022, 11:03Αν μπλέξει με πρέζα το λιγότερο είναι αυτό που θα κάνει σε μένα. Το περισσότερο είναι αυτό που κάνει το παιδί στον ίδιο του τον εαυτό. Όπως επίσης και με τον ανώμαλο 55αρη. Δεν θα κάνει σε μένα κάτι. Στον ίδιο του τον εαυτό τι θα κάνει. Ένας 55αρης που έλκεται από ανήλικα παιδιά το θεωρώ καταστροφική συναναστροφή με ίσως ανεπανόρθωτες ζημιες.Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιουν 2022, 09:27λες αμα μπλεξει με 55αρη, να σε σπαει στο ξυλο για να σου κλεψει τη συνταξη, οπως αμα μπλεξει με πρεζα;Naida έγραψε: 24 Ιουν 2022, 09:13 το να μπλέξει με 55αρη ψυχανωμαλο δεν έχει μεγάλη διαφορά με το να πέσει στην πρέζα.
ειπαμε, να λεμε και καμμια μαλακια, αλλα αυτα που συγκρινεις, δε συγκρινονται.
οκ, τι να πει κανεις;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Cecily Anne
Στη σύλληψη.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:57Τελικά τι είναι χειρότερο;ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:49Αν η κόρη σου ξέρει την άποψη σου για τις σχέσεις της, θα πράξει αναλόγως. Και υποθέτω ότι σε φάση που ξέρει ότι δεν θα γουστάρεις, απλώς θα προσπαθήσει να μην το μάθεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Ιουν 2022, 12:46 Αν ή κόρη μου σε ηλικία 15 και μισό ετων θελήσει να φτιάξει σχέση με έναν συμμαθητή της που εγώ δεν τον εγκρίνω έχω την νομική δυνατότητα να μην το επιστρέψω ωε γονιός κηδεμόνας;
Ή κόρη μου να τα φτιάξει με 55 αρη ή να έχει σχέση με αλλόθρησκο ή Αθεο Κομουνιστη ;
Ή εαν γίνει Λεσβία;
Σε ποιες από τις περιπτώσεις απέτυχα ως γονιός;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση