Naida έγραψε: 19 Ιουν 2022, 13:25
hellegennes έγραψε: 19 Ιουν 2022, 13:24
Naida έγραψε: 19 Ιουν 2022, 13:20
Α δεν είναι κακός οδηγός αυτός; ποιος είναι ο κακός οδηγός; αυτός που αργεί να παρκάρει; συνελθετε.
Ούτε καν διάβασες τι έγραψα, ε;
Επειδη διάβασα σου απάντησα.
Τότε δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, γιατί κακός οδηγός είναι αυτός που δεν ξέρει να οδηγεί. Τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα είναι θανατηφόρα λόγω των υψηλών ταχυτήτων ή των ειδικών συνθηκών (κακό οδόστρωμα, κακοκαιρία) και σε έναν βαθμό οφείλονται σε επήρεια ουσιών. Αλλά αυτός που τρακάρει υπό την επήρεια ουσιών δεν είναι κακός οδηγός, είναι ηλίθιος οδηγός. Μπορεί να είναι και πιλότος της φόρμουλα.
Το ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες δεν είναι το ίδιο καλές στην οδήγηση δεν είναι απλά ένα στερεότυπο, έχει μια κάποια βιολογική βάση που έχει να κάνει με αντανακλαστικά και χωροταξική αντίληψη. Υπάρχει φυσικά σημαντικός βαθμός επικάλυψης. Δηλαδή υπάρχουν άντρες με χειρότερες οδηγικές ικανότητες από τον μέσο όρο των γυναικών και γυναίκες με καλύτερες ικανότητες από τον μέσο όρο των αντρών. Αλλά αν συγκρίνουμε μέσους όρους, σαφώς υπάρχει διαφορά και σαφώς είναι εξηγήσιμη με βιολογικούς όρους.
Κι αυτο το λέω εγώ, που έχω πλήρη αντίληψη ότι δεν είμαι καλός οδηγός γιατί αποσπάται η προσοχή μου εύκολα και ειδικά από φώτα. Γι' αυτό επιλέγω να μην οδηγώ. Αναγνωρίζω ότι θα ήταν επικίνδυνο να είμαι πίσω από το τιμόνι ενός φονικού όπλου 1,5-2 τόνων.
Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι ότι υστερείς σε κάτι λόγω βιολογικών συνθηκών. Δεν σε κάνει αυτό κατώτερο άνθρωπο, δεν σε υποτιμά.