Όπως λέμε εδώ παπάς εκεί Παππάς, απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, τύλιξε μισό κιλό γαλοπούλα μάστορα για να κάνω κατσικάκι στο φούρνο;
Ενιγουέι, έχει την πλάκα του γιατί δεν μπορεί, όλο και κάποιο λογίδριο θα σκάσει για το λαό που αν πάρει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια θα κλάσουν μέντες και χαπάκια πίεσης οι εξουσιαστές.
Τι να σε πω. Εγώ κανονικά υπηρέτησα. Από την άλλη έχουν την ίδια πλάκα αυτοί που είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα αλλά για τα βλασταρια τους βρίσκουν μια αργομισθία. Επίσης πλάκα έχουν όσοι είναι με το μαχαίρι στο δόντια για πόλεμο αλλά όταν ήταν ο καιρός τους να υπηρετήσουν έβαζαν μέσο να πάνε αεροπορια η ναυτικό
Άλλο το να βάζεις δόντι για να πας αεροπορία ή ναυτικό σε ήρεμη περίοδο (λες και όσοι πάνε πεζικό γίνονται ετοιμοπόλεμα κομάντα ) και άλλο το να παριστάνεις τον επαναστάτη που κοιμάται με το μαχαίρι στα δόντια, πανέτοιμος να δώσει την εσωτερική μάχη με τον οχτρό όταν ξυπνήσει η μούμια του Λένιν.
Στην τελική, κάπου έλεος με τη φοβερή και τρομερή βάσανο των εννιάμηνων σας.
Δείτε το ως ανεμογκάστρι.
Μπορει να ειρωνευεσαι όσο θες. Κανείς δεν είπε ότι ο στρατός είναι βασανιστήριο. Αλλά όπως και να το κάνουμε σε πάει πίσω ( ειδικά άμα πας μεγάλος )
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σε τριγκαρε τόσο. Αν είναι όντως το αλλο νήμα, να σε πληροφορήσω ότι οι μισοί τρολλαρουν
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Όπως λέμε εδώ παπάς εκεί Παππάς, απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, τύλιξε μισό κιλό γαλοπούλα μάστορα για να κάνω κατσικάκι στο φούρνο;
Ενιγουέι, έχει την πλάκα του γιατί δεν μπορεί, όλο και κάποιο λογίδριο θα σκάσει για το λαό που αν πάρει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια θα κλάσουν μέντες και χαπάκια πίεσης οι εξουσιαστές.
Τι να σε πω. Εγώ κανονικά υπηρέτησα. Από την άλλη έχουν την ίδια πλάκα αυτοί που είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα αλλά για τα βλασταρια τους βρίσκουν μια αργομισθία. Επίσης πλάκα έχουν όσοι είναι με το μαχαίρι στο δόντια για πόλεμο αλλά όταν ήταν ο καιρός τους να υπηρετήσουν έβαζαν μέσο να πάνε αεροπορια η ναυτικό
Εγώ έβαλα μέσο για ναυτικό αλλά τουλάχιστον είμαι κατά του πολέμου.
Και καλά εκανες. Δεν σε είδα πουθενά να κάνεις μαθήματα πατριωτισμού
kongrosian έγραψε: 13 Ιουν 2022, 18:40
για να καταλάβω τους παραλληλισμούς, στην περίπτωση που δεν θέλω να πάω στρατό, υπέρ τίνος πράγματος είμαι παρόλα αυτά;
δημόσιου δωρεάν (εθελοντικού) στρατού;
να πάω να γίνω και μπάτσος τότε.
ε, όχι! αυτό πάει πολύ!
ούτε δημόσιος υπάλληλος δεν καταδέχομαι να γίνω σε αυτό τον κρατικό μηχανισμό!
Δεν σχολιασα αν θες ή αν δε θες να πας στρατό.
Σχολιασα το να κάνεις τον τρελό για να επωμισθουν άλλοι τις υποχρεώσεις σου.
ποιες υποχρεώσεις; βάρος τους είμαι στο στρατό σαν κληρωτός.
άσε τους καραβανάδες στην ησυχία τους. ας κάνουν αυτοί τα δικά τους, αυτά για τα οποία πλερώνονται.
μπλέκουν και με κάθε καρυδιάς καρύδι φανταράκο, που και καλά πρέπει να εκπαιδεύσουν και τρέχουν και έχουν και έννοια μη γίνει καμιά μαλακία.
Άλλο το να βάζεις δόντι για να πας αεροπορία ή ναυτικό σε ήρεμη περίοδο (λες και όσοι πάνε πεζικό γίνονται ετοιμοπόλεμα κομάντα ) και άλλο το να παριστάνεις τον επαναστάτη που κοιμάται με το μαχαίρι στα δόντια, πανέτοιμος να δώσει την εσωτερική μάχη με τον οχτρό όταν ξυπνήσει η μούμια του Λένιν.
Μπορει να ειρωνευεσαι όσο θες. Κανείς δεν είπε ότι ο στρατός είναι βασανιστήριο. Αλλά όπως και να το κάνουμε σε πάει πίσω ( ειδικά άμα πας μεγάλος )
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σε τριγκαρε τόσο. Αν είναι όντως το αλλο νήμα, να σε πληροφορήσω ότι οι μισοί τρολλαρουν
Eιλικρινά τώρα, σ' αυτό το νήμα σ' εμένα διέκρινες το τριγκάρισμα;
Ένα τεστάκι ήταν, κάτι σαν κοινωνικό πείραμα.
Αναφορικά δε με τους μισούς που τρολλάρουν, να σε πληροφορήσω ότι και όταν νομίζουν ότι γράφουν σοβαρά σαν τρολ τους βλέπω. Αυτό μπορούν αυτό κάνουν.
Eιλικρινά τώρα, σ' αυτό το νήμα σ' εμένα διέκρινες το τριγκάρισμα;
Ένα τεστάκι ήταν, κάτι σαν κοινωνικό πείραμα.
Αναφορικά δε με τους μισούς που τρολλάρουν, να σε πληροφορήσω ότι και όταν νομίζουν ότι γράφουν σοβαρά σαν τρολ τους βλέπω. Αυτό μπορούν αυτό κάνουν.
Δεν είπες κάτι ακραιο , αλλά έναν εκνευρισμό τον έχεις. Το τι είναι η θολοκουλτουριαδηδες που κάνουν μαθήματα κατά καιρούς και από την μια και από την άλλη πλευρά το ξέρουμε
Υ.Γ Δεν τα διαβάζω όλα.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 13 Ιουν 2022, 17:44
Με το συμπάθειο, αλλά προσωπικά βρίσκω την άρνηση απολύτως σεβαστή. Υπάρχει η εναλλακτική θητεία.
Από την άλλη το να το παίζει κάποιος ιδεολόγος και ταυτόχρονα τρελός για να αποφύγει την υποχρέωση είναι αξιολυπητο.
ιδεολόγος τι; πατριώτης; αν το παίζει πατριώτης και τρελίτσα για να γλιτώσει το στρατό, όντως είναι ανακόλουθος.
σε διαφορετική περίπτωση μια χαρά το βρίσκω. μια μαλακία είναι ο ελληνικός στρατός. δεν ζημιώνεις και κανέναν, αν δεν πας.
αν γίνει πόλεμος, έχουμε ένα σωρό δουλειές πίσω. αντιπολεμικό, αντάρτικο, οργάνωση, επανάσταση.
Είναι σα να είσαι υπέρ της δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜ.μεταφορας και να μην χτυπάς εισιτήριο.
Η να είσαι υπέρ της δωρεάν παιδείας και να ρίχνεις πιστόλι στο φροντιστήριο.
Kongrosian δεν ζημιώνεις κανέναν. Απλά να ξεκαθαρίσουμε αν τελικά θέλουμε μόνο επαγγελματικό στρατό (με ότι συνεπάγεται αυτό στο να γίνει και μισθοφορικος και να μας γυρνάνε φέρετρα πίσω από την Αφρική). Όποιος είναι αρνητής της θητείας να το πει
ιδεολόγος τι; πατριώτης; αν το παίζει πατριώτης και τρελίτσα για να γλιτώσει το στρατό, όντως είναι ανακόλουθος.
σε διαφορετική περίπτωση μια χαρά το βρίσκω. μια μαλακία είναι ο ελληνικός στρατός. δεν ζημιώνεις και κανέναν, αν δεν πας.
αν γίνει πόλεμος, έχουμε ένα σωρό δουλειές πίσω. αντιπολεμικό, αντάρτικο, οργάνωση, επανάσταση.
Είναι σα να είσαι υπέρ της δωρεάν μετακίνησης με τα ΜΜ.μεταφορας και να μην χτυπάς εισιτήριο.
Kongrosian δεν ζημιώνεις κανέναν. Απλά να ξεκαθαρίσουμε αν τελικά θέλουμε μόνο επαγγελματικό στρατό (με ότι συνεπάγεται αυτό στο να γίνει και μισθοφορικος και να μας γυρνάνε φέρετρα πίσω από την Αφρική). Όποιος είναι αρνητής της θητείας να το πει
Δεν είμαι αρνητής της θητείας αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί βάση στους επαγγελματίες. Εκπαίδευση πάνω από 5-6 εβδομάδες είναι άχρηστη κ εξυπηρετεί αλλα πράγματα (επαρχιωτικα σουβλατζιδικα κτλ)
δεν καταλαβαίνω την λογική. υπάρχουν κι άλλοι τρόποι οργάνωσης. δλδ τι θες; να αλλάξουμε το σύστημα από τα μέσα;
φέρετρα δεν μας γυρνάνε για την ώρα, επειδή γεωπολιτικά είμαστε μια φρόνιμη σχετικά κουράδα και επειδή πολιτικά και κοινωνικά κυριαρχεί μια σχετική μετριοπάθεια. μη συγκρίνεις τώρα την ελλάδα με σούπερ-υπερ-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις
Δεν είμαι αρνητής της θητείας αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί βάση στους επαγγελματίες. Εκπαίδευση πάνω από 5-6 εβδομάδες είναι άχρηστη κ εξυπηρετεί αλλα πράγματα (επαρχιωτικα σουβλατζιδικα κτλ)
Τα έχω δει. Είμαι της άποψης ότι αν πρόκειται να περάσει η αξιολόγηση στο δημόσιο πρέπει να ισχύει και για τους στρατιωτικούς
δεν καταλαβαίνω την λογική. υπάρχουν κι άλλοι τρόποι οργάνωσης. δλδ τι θες; να αλλάξουμε το σύστημα από τα μέσα;
φέρετρα δεν μας γυρνάνε για την ώρα, επειδή γεωπολιτικά είμαστε μια φρόνιμη σχετικά κουράδα και επειδή πολιτικά και κοινωνικά κυριαρχεί μια σχετική μετριοπάθεια. μη συγκρίνεις τώρα την ελλάδα με σούπερ-υπερ-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις
Από τα μέσα και από τα έξω τα λένε κατι γνωστοί
Γενικά ο Ελ στρατός είναι ένα ανέκδοτο. (Όπως φαντάζομαι είναι όλοι όσοι έχουν υποχρεωτική θητεία). Κάποιοι πάνε για τα μόρια, κάποια άλλοι έφαγαν τον παπά ότι αν πάρεις τρελοχαρτο δεν θα δουλέψεις πουθενά και υπάρχουμε και εμείς που πήγαμε γιατί είμαστε κατά της άποψης να γίνει μισθοφορικος.
Υ.Γ κουράδα δεν είναι η Ελλάδα ακριβώς. Όπως δεν είναι και η Τουρκία. Καλό το ελληνογαλλικό σύμφωνο αλλά μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα, οι φαντάροι δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην Γαλλία. (Όπως δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην ΕΛΔΥΚ). Αυτό το θεωρώ νίκη του στρατού που εχουμε
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Κατά τα άλλα, εγώ δεν έχω θέμα με την άρνηση. Με τους αρνητές που το παίζουν βία, αου αού και ιστορία εκτός στρατού έχω.
Ελα ρε Γαλη, γιατι τους παιρνει κανεις στα σοβαρα; Εαν ηθελαν να κανουν επανασταση θα ειχαν κανει, αλλα ξερουν οτι απο τους δεξιους οποτε χρειαστηκε εφαγαν πουτσα με το κιλο, οποτε μενουν στα λογια και σε μερικα γκαζακια στα κρυφα....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2022, 15:37
Εμείς του πασοκ οι εκδρομείς κάναμε 21 μήνες, όχι εννέα
Και είπαμε και πάλι καλά, αφού ο παππούς έκανε 5 χρόνια από βαλκανικούς μέχρι μικρασία και ο πατέρας 3 χρόνια
Στο γιο στήριξα και πήρε τρελό. Και νιώθω και χαρούμενος που δεν έμπλεξε με αυτήν την παράνοια
Εγώ για τρελό δεν ξέρω, αλλά όπως βλέπω να εξελίσσονται γενικώς τα πράγματα, σίγουρα θα προτιμούσα να την περνούσα κάπου γιωτίστικα παρά ΕΔ (και απολυμένος ως βαθμοφόρος). Δεν θα γουσταρα να φύγω ως πρώτη γραμμή σε κάποιο μέτωπο με το πρώτο καράβι/τρένο και να ειμαι απο τους πρώτους που θα γίνω κιμάς. Χίλιες φορές πολιτοφυλακή με ένα όπλο με αορτήρα περασμένο πάνω μου, δίπλα στην οικογένειά μου.
Γιατι ρε Βαντονο, στον Εβρο, στην Λεσβο κλπ οικογενειες δεν εχουν; Ειδικα εσεις που υποτιθεται οτι ενδιαφερεστε για το καλο ολων, που ειστε κατα του ατομικισμου και υπερ των συλλογικοτητων κλπ στην πιο κρισιμη στιγμη θα την δειτε αλλιως; Δηλαδη ρε μαλακα θα γινονται δολιοφθορες απο χασανακια στο παρκο Τριτση (που ξερω οτι αγαπας) και θα καθεσαι στον καναπε; Φτου σου ρε....