stavmanr έγραψε: 12 Ιουν 2022, 18:22
Δημοκράτης έγραψε: 12 Ιουν 2022, 00:05
Ρε ουφο καταλαβαίνεις το ότι κανένας δεν περιμένει η Ουκρανία να κερδίσει και ότι το εντυπωσιακό είναι ότι αντέχουν 4 μήνες τώρα;
Αν μάθανε κάτι σε αυτόν τον πόλεμο είναι ότι οι Ρώσοι είναι γιοταδες και ότι δεν έχει καμία δουλειά να τους φοβάται το νάτο
Το ότι η Ουκρανία στο τέλος θα χάσει εδάφη είναι δεδομένο
Όχι και τόσο.
Το ζητούμενο είναι πόσο μπορεί να αντέξει η Ρωσία την επίθεση αυτή.
Αν κάποιον καταπονεί οικονομικά και στρατιωτικά μία εισβολή είναι πρωτίστως τον επιτιθέμενο. Ο ίδιος θα πρέπει να συντηρεί απομακρυσμένες γραμμές στις οποίες δεν διαθέτει οργανωμένες θέσεις άμυνας.
Εδώ υπάρχει και το άλλο θέμα: αν τυχόν καταρρεύσει το ρωσικό μέτωπο, θα μιλάμε για πλήρη εκκαθάριση του Ντομπάς για την Ουκρανία. Δεν θα μείνει ούτε ρωσόφωνη κότα στο Ντομπάς.
Αυτά που λες ισχύουν αλλά όταν βλέπεις τους Ευρωπαίους να κάνουν τώρα επισκέψεις στην Ουκρανία, ο μπαιντεν να λέει ότι είπε στον ζαλενσκι ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν και κειε ος σύρουμε αδιάφορος, κόντρες μακρόν ζαλνσκι πάει να πει ότι η Δύση σιγά σιγά πιέζει την Ουκρανία να το λήξει. Ειδικά αν γίνει η ανατροπή και η Ουκρανία κερδίσει πολύ λίγοι στην Δυση θα είναι οκ με την σφαγή που θα γίνει στην δυτικη Ουκρανία κατά των ντόπιων ρωσσων., οπότε δεν ξέρω καν αν η Δύση θέλει όντως Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο. Υποθέτω ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί λείπουν ως το τέλειο τέλος μια συμφωνία που η Ρωσία παίρνει Κριμαία, ντονετσκ και δεν ξέρω τι άλλες επαρχίες έχουν ρωσσους , μια πράσινη γραμμή τύπου Κύπρου με τον ΟΗΕ και ότι άλλο μένει Ουκρανία και ένωση της με την εε.
Αυτό εκτιμώ ότι θα ήθελαν, δεν ξέρω πόσοι θα στηρίζουν την Ουκρανία μέχρι τέλους, πόσοι σκέφτονται ανοιχτά συμμετοχή του νατο και ξεπατωνουμς τους Ρώσους τώρα ου φαίνονται φλώροι, πόσοι θέλουν απλά να λήξει και χεστηκσνε για τους ουκρανους αρκεί να συνεχίσουμε να έχουμε φθηνή ενέργεια
Αν δεν λήξει πάντως μέχρι τον Οκτώβρη πιστεύω ότι η παρούσα κατάσταση δεν θα συνεχιστεί. Ή που θα μπουκάρει το νάτο να το τελειώσει ή που θα πουν στουν Ουκρανούς συνεχιστε χωρίς τα όπλα μας