!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Τρέχω στο πλησιεστερο στρατολογικο γραφειο και κατατάσσομαι να πολεμησω ακομα και αν δε με καλουνε αμεσα
20
22%
Βοηθαω οσο μπορω και περιμενω να κληθει η κλαση μου
24
26%
Δεν κανω τιποτα
16
17%
Φευγω στο εξωτερικο
15
16%
Κρυβομαι εντος χώρας να περάσει η μπορα/κανω τον μαυραγοριτη
8
9%
Αλλο (παρακαλω πειτε)
4
4%
Δεν ξερω/Δεν απαντω.
5
5%

Σύνολο ψήφων: 92

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:43
lonelyrider έγραψε: 11 Ιουν 2022, 23:52 Με τα ραφαλ τι γίνεται? Είναι ετοιμοπόλεμα αυτά τα 6 που ήδη έχουμε?

Στύγιος
Πλήρως νομίζω. Το πρόβλημα είναι ο κορεσμός απ' τα εκατοντάδες τουρκικά εξοπλισμένα drones. Δε συμφέρει να ξοδέψεις πύραυλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να καταρρίψεις drone με πολύ μικρότερη αξία. Δεν έχουμε και τεράστιο απόθεμα.
Ελπίζω τα επιτελεία να επεξεργάζονται λύσεις είτε με ηλεκτρονικά αντίμετρα είτε με άλλους τρόπους.
Ο πύραυλος πρέπει να πάει όχι στα drones, αλλά στην βάση τους. Γιά να είναι συντονισμένη η επίθεση των drones θα πρέπει να υπάρχει κάποια βάση. Δεν μπορεί να τα χειρίζονται διάφοροι από τα σπίτια τους.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:54
Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2022, 02:30Δεν χρειάζεται όλος ο στόλος για να εμποδίσει μια απόβαση εκτός κι αν αυτή υποστηρίζεται από τον κύριο όγκο του Τουρκικού στόλου, οπότε εκεί πρέπει να είναι και ο δικός μας, αλλιώς 2-3 μονάδες επιφάνειας φτάνουν να κάνουν την ζημιά στους Τούρκους.
Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.
Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2022, 02:30Δεν χρειάζεται όλος ο στόλος για να εμποδίσει μια απόβαση εκτός κι αν αυτή υποστηρίζεται από τον κύριο όγκο του Τουρκικού στόλου, οπότε εκεί πρέπει να είναι και ο δικός μας, αλλιώς 2-3 μονάδες επιφάνειας φτάνουν να κάνουν την ζημιά στους Τούρκους.
Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.
Δύσκολο όμως το Περλ Χάρμπορ. Ούτε το Αιγαίο είναι Ειρηνικός, ούτε τα σημερινά συστήματα αναγνώρισης είναι όπως εκείνα του 1941.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58
Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.
Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Leporello έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58
Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:43
lonelyrider έγραψε: 11 Ιουν 2022, 23:52 Με τα ραφαλ τι γίνεται? Είναι ετοιμοπόλεμα αυτά τα 6 που ήδη έχουμε?

Στύγιος
Πλήρως νομίζω. Το πρόβλημα είναι ο κορεσμός απ' τα εκατοντάδες τουρκικά εξοπλισμένα drones. Δε συμφέρει να ξοδέψεις πύραυλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να καταρρίψεις drone με πολύ μικρότερη αξία. Δεν έχουμε και τεράστιο απόθεμα.
Ελπίζω τα επιτελεία να επεξεργάζονται λύσεις είτε με ηλεκτρονικά αντίμετρα είτε με άλλους τρόπους.
Ο πύραυλος πρέπει να πάει όχι στα drones, αλλά στην βάση τους. Γιά να είναι συντονισμένη η επίθεση των drones θα πρέπει να υπάρχει κάποια βάση. Δεν μπορεί να τα χειρίζονται διάφοροι από τα σπίτια τους.
Ακριβώς
Αυτό που λείπει από την πληροφόρηση είναι, πόση ακτίνα δράσης έχουν οι σταθμοί διαχείρισης και τι βεληνεκές έχουν τα αμυντικά συστήματα που διαθέτουμε για να χτυπήσουμε το στόχο στο έδαφος.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
George_V

Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:02
Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.
Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
O I

George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:08

Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.
Δηλαδή, αν επιτεθούν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε μέσα στο έδαφος τής Τουρκίας και πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί το πεδίο σε Ελληνικό έδαφος;
Γιατί;

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

John Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιουν 2022, 21:50
Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2022, 19:53 Θεωρώ το σενάριο περί γενικής επιστράτευσης σχεδόν εντελώς απίθανο, οπότε η συζήτηση που γίνεται εδώ το μόνο νόημα που έχει είναι να βγάζει ο καθένας τα σώψυχά του απέναντι στην γενικότερη προοπτική ''να γίνει κάτι'' με την Τουρκία.
Ακριβως αυτο. Ο μονος που εξεταζει το θεμα ρεαλιστικα εισαι εσυ εδω μεσα. Ο σκοπος υπαρξης αυτου του νηματος δεν εχει καμια σχεση με την περιγραφη μιας πραγματικης εμπλοκης, αλλα για να τσιτωσει το πατριδομετρο και να εντοπιστει ο "εσωτερικος εχθρος".
Πέραν του ότι το έχω δει πολλές φορές το συγκεκριμένο έργο σε επίπεδο ασκήσεων :lol: , έχω κάνει και αρκετές αντίστοιχες συζητήσεις με διάφορους ''επαναστάτες'' αιώνους εφήβους ή στρατόκαβλους για το θέμα της θητείας σε περίοδο ειρήνης. Η πάγια θέση μου είναι ότι παιδιά σταματήστε να μου πρήζετε τον πούτσο με τα ιδεολογικά και ξεπεράστε επιτέλους το στάδιο του 20χρονου που θέλει να αλλάξει τον κόζμο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν θέλετε να υπηρετήσετε ή όχι και γιατί, όπως δεν ενδιαφέρεται για το αν θέλετε να πληρώνετε φόρους ή διόδια ή να τρέχετε στις δημόσιες υπηρεσίες για δουλειές ή να σταματάτε στον αστυνομικό για εξακρίβωση στοιχείων κτλ. Πηγαίνετε στρατό γιατί προβλέπεται στο Σύνταγμα και σε νόμο και that's it. Κάποιοι το κάνουν πρόθυμα, κάποιοι το γουστάρουν κιόλας, άλλοι δεν θέλουν καθόλου, αλλά το αποτέλεσμα είναι τελικά το ίδιο. Εσείς που δεν θέλετε να πάτε, μην πάτε, αλλά να είστε έτοιμοι να πληρώσετε και το αντίστοιχο τίμημα, που προφανώς σε περίοδο πολέμου πολλαπλασιάζεται επί 100. It is what it is. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος »

Έχετε εκσπερματώσει όλοι οι πολεμοχαρείς στρατόκαυλοι βλέπω από την ιδέα του πολέμου με τα βιολογικά αδέρφια μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μαδουραίος την 12 Ιουν 2022, 10:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V

O I έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:12
Δηλαδή, αν επιτεθούν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε μέσα στο έδαφος τής Τουρκίας και πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί το πεδίο σε Ελληνικό έδαφος;
Γιατί;

Ο.Ι.
Γιατι το 40 τι εγινε? Η πρωτη επιθεση μας εστειλε πισω και στην αντεπιθεση τους πεταξαμε στη θαλασσα.

Αλλα περαν αυτου εγω αν ειμουν Στρατηγος (οκ δεν ειμαι στρατιωτικος αλλα με οτι γνωσεις μπορω να εχω) θα τους απεκλεια με το στολο εκει ενω παραλληλα θα γινοταν επιθετικη ενεργεια σε Ανατολικη Θρακη που εχει ελαχιστες φρουρες ειναι ανοιχτη φλατ πεδιαδα και καλυπτεται απο βουνα στο νοτο και ετσι δεν μπορει να υποστηριχτει απο το τουρκικο ναυτικο.

Με αεροπορικη υπεροχη στην περιοχη και δραση πυροβολικου ευκολα τους προκαλεις πανικο καθως ο δρομος προς την Κωνσταντινουπολη θα ειναι ανοιχτος ενω οι κοντινοτερες εφεδρειες που μπορει να φέρει ειναι απο τη Νικομηδεια εντος 3-4 ημερων.

Ξαναλεω δεν ειμαι στρατιωτικος, συγχωρεστε με αν λεω βλακειες αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω αυτο θα εκανα,
Άβαταρ μέλους
O I

Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:16 Έχετε εκσπερματώσει όλοι οι πολεμοχαρής στρατόκαυλοι βλέπω από την ιδέα του πολέμου με τα βιολογικά αδέρφια μας.
Που απειλούν την εδαφική κυριαρχία μας, να συμπληρώσω.

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.

:smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
George_V

Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:20 Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.

Καλημερα Εφιάλτη.

Ολα καλα στην Ανοπαια Ατραπο?
Άβαταρ μέλους
O I

Καλά... άστον αυτόν :roll:
George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:18
O I έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:12

Γιατί;

Ο.Ι.
Γιατι το 40 τι εγινε? Η πρωτη επιθεση μας εστειλε πισω και στην αντεπιθεση τους πεταξαμε στη θαλασσα.

Αλλα περαν αυτου εγω αν ειμουν Στρατηγος (οκ δεν ειμαι στρατιωτικος αλλα με οτι γνωσεις μπορω να εχω) θα τους απεκλεια με το στολο εκει ενω παραλληλα θα γινοταν επιθετικη ενεργεια σε Ανατολικη Θρακη που εχει ελαχιστες φρουρες ειναι ανοιχτη φλατ πεδιαδα και καλυπτεται απο βουνα στο νοτο και ετσι δεν μπορει να υποστηριχτει απο το τουρκικο ναυτικο.

Με αεροπορικη υπεροχη στην περιοχη και δραση πυροβολικου ευκολα τους προκαλεις πανικο καθως ο δρομος προς την Κωνσταντινουπολη θα ειναι ανοιχτος ενω οι κοντινοτερες εφεδρειες που μπορει να φέρει ειναι απο τη Νικομηδεια εντος 3-4 ημερων.

Ξαναλεω δεν ειμαι στρατιωτικος, συγχωρεστε με αν λεω βλακειες αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω αυτο θα εκανα,
Ούτε εγώ είμαι και συμφωνώ με τη διάσπαση τού επιτιθέμενου.

Οπότε, μέσα αν επιτεθούν.

Ο.Ι.
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:22
Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:20 Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.

Καλημερα Εφιάλτη.

Ολα καλα στην Ανοπαια Ατραπο?
Μέσω Καλαμπάκας θα φτάσετε Istanbul;

Τα ίδια και το 22 και είδαμε την κατάληξη ακροδεξιά απολιθώματα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”