Ο πύραυλος πρέπει να πάει όχι στα drones, αλλά στην βάση τους. Γιά να είναι συντονισμένη η επίθεση των drones θα πρέπει να υπάρχει κάποια βάση. Δεν μπορεί να τα χειρίζονται διάφοροι από τα σπίτια τους.Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:43Πλήρως νομίζω. Το πρόβλημα είναι ο κορεσμός απ' τα εκατοντάδες τουρκικά εξοπλισμένα drones. Δε συμφέρει να ξοδέψεις πύραυλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να καταρρίψεις drone με πολύ μικρότερη αξία. Δεν έχουμε και τεράστιο απόθεμα.lonelyrider έγραψε: 11 Ιουν 2022, 23:52 Με τα ραφαλ τι γίνεται? Είναι ετοιμοπόλεμα αυτά τα 6 που ήδη έχουμε?
Στύγιος
Ελπίζω τα επιτελεία να επεξεργάζονται λύσεις είτε με ηλεκτρονικά αντίμετρα είτε με άλλους τρόπους.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?
Re: Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:54Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2022, 02:30Δεν χρειάζεται όλος ο στόλος για να εμποδίσει μια απόβαση εκτός κι αν αυτή υποστηρίζεται από τον κύριο όγκο του Τουρκικού στόλου, οπότε εκεί πρέπει να είναι και ο δικός μας, αλλιώς 2-3 μονάδες επιφάνειας φτάνουν να κάνουν την ζημιά στους Τούρκους.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δύσκολο όμως το Περλ Χάρμπορ. Ούτε το Αιγαίο είναι Ειρηνικός, ούτε τα σημερινά συστήματα αναγνώρισης είναι όπως εκείνα του 1941.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:54Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2022, 02:30Δεν χρειάζεται όλος ο στόλος για να εμποδίσει μια απόβαση εκτός κι αν αυτή υποστηρίζεται από τον κύριο όγκο του Τουρκικού στόλου, οπότε εκεί πρέπει να είναι και ο δικός μας, αλλιώς 2-3 μονάδες επιφάνειας φτάνουν να κάνουν την ζημιά στους Τούρκους.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:54Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.Chainis έγραψε: 12 Ιουν 2022, 02:30Δεν χρειάζεται όλος ο στόλος για να εμποδίσει μια απόβαση εκτός κι αν αυτή υποστηρίζεται από τον κύριο όγκο του Τουρκικού στόλου, οπότε εκεί πρέπει να είναι και ο δικός μας, αλλιώς 2-3 μονάδες επιφάνειας φτάνουν να κάνουν την ζημιά στους Τούρκους.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
ΑκριβώςLeporello έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58Ο πύραυλος πρέπει να πάει όχι στα drones, αλλά στην βάση τους. Γιά να είναι συντονισμένη η επίθεση των drones θα πρέπει να υπάρχει κάποια βάση. Δεν μπορεί να τα χειρίζονται διάφοροι από τα σπίτια τους.Στύγιος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:43Πλήρως νομίζω. Το πρόβλημα είναι ο κορεσμός απ' τα εκατοντάδες τουρκικά εξοπλισμένα drones. Δε συμφέρει να ξοδέψεις πύραυλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να καταρρίψεις drone με πολύ μικρότερη αξία. Δεν έχουμε και τεράστιο απόθεμα.lonelyrider έγραψε: 11 Ιουν 2022, 23:52 Με τα ραφαλ τι γίνεται? Είναι ετοιμοπόλεμα αυτά τα 6 που ήδη έχουμε?
Στύγιος
Ελπίζω τα επιτελεία να επεξεργάζονται λύσεις είτε με ηλεκτρονικά αντίμετρα είτε με άλλους τρόπους.
Αυτό που λείπει από την πληροφόρηση είναι, πόση ακτίνα δράσης έχουν οι σταθμοί διαχείρισης και τι βεληνεκές έχουν τα αμυντικά συστήματα που διαθέτουμε για να χτυπήσουμε το στόχο στο έδαφος.
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- George_V
Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:02Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:54
Γενικώς, αν δεν εξασφαλιστεί τουλάχιστον τοπική αεροναυτική υπεροχή από τον επιτιθέμενο, οποιαδήποτε αποβατική ή αεραποβατική ενέργεια είναι αυτοκτονική. Εγώ αν ήμουν τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ θα επεδίωκα σε πρώτη φάση ένα Περλ Χάρμπορ σε βάρος των Ελλήνων και στη συνέχεια να απομονώσω τελείως το νησί στο οποίο σκοπεύω να αποβιβαστώ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δηλαδή, αν επιτεθούν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε μέσα στο έδαφος τής Τουρκίας και πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί το πεδίο σε Ελληνικό έδαφος;George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:08Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:02Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:58
Δυσκολο να γινε Περλ Χαρμπορ στην Ελλαδα νομιζω. Ο στολος βρισκεται συνηθως στο Ναυσταθμο της Σαλαμινας και μεχρι να φτάσουν εκει τα βομβαρδιστικα τους θα τους εχουμε παρει ειδηση σε 30" και δεν θα φτάσουν ουτε οι μισοι εκει. Δεν ειμαστε και στη δεκαετια του 40 με τα απαρχαιωμενα ρανταρ.
Γιατί;
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Πέραν του ότι το έχω δει πολλές φορές το συγκεκριμένο έργο σε επίπεδο ασκήσεωνJohn Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιουν 2022, 21:50Ακριβως αυτο. Ο μονος που εξεταζει το θεμα ρεαλιστικα εισαι εσυ εδω μεσα. Ο σκοπος υπαρξης αυτου του νηματος δεν εχει καμια σχεση με την περιγραφη μιας πραγματικης εμπλοκης, αλλα για να τσιτωσει το πατριδομετρο και να εντοπιστει ο "εσωτερικος εχθρος".Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2022, 19:53 Θεωρώ το σενάριο περί γενικής επιστράτευσης σχεδόν εντελώς απίθανο, οπότε η συζήτηση που γίνεται εδώ το μόνο νόημα που έχει είναι να βγάζει ο καθένας τα σώψυχά του απέναντι στην γενικότερη προοπτική ''να γίνει κάτι'' με την Τουρκία.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- Μαδουραίος
Έχετε εκσπερματώσει όλοι οι πολεμοχαρείς στρατόκαυλοι βλέπω από την ιδέα του πολέμου με τα βιολογικά αδέρφια μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μαδουραίος την 12 Ιουν 2022, 10:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- George_V
Γιατι το 40 τι εγινε? Η πρωτη επιθεση μας εστειλε πισω και στην αντεπιθεση τους πεταξαμε στη θαλασσα.O I έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:12Δηλαδή, αν επιτεθούν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε μέσα στο έδαφος τής Τουρκίας και πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί το πεδίο σε Ελληνικό έδαφος;George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:08Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.Scouser έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:02
Δεν τίθεται θέμα αν θα τους έχουμε πάρει είδηση, το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για εμπλοκή. Αλλά δεν είναι αναγκαστικό ότι πρέπει να στοχοποιήσουν στη Σαλαμίνα, μπορούν να στοχεύσουν τις μονάδες επιφανείας που θα βρίσκονται εν πλω κοντά στο νησί που σκοπεύουν να αποβιβαστούν, και στη συνέχεια να επιχειρήσουν αεροναυτικό αποκλεισμό του.
Γιατί;
Ο.Ι.
Αλλα περαν αυτου εγω αν ειμουν Στρατηγος (οκ δεν ειμαι στρατιωτικος αλλα με οτι γνωσεις μπορω να εχω) θα τους απεκλεια με το στολο εκει ενω παραλληλα θα γινοταν επιθετικη ενεργεια σε Ανατολικη Θρακη που εχει ελαχιστες φρουρες ειναι ανοιχτη φλατ πεδιαδα και καλυπτεται απο βουνα στο νοτο και ετσι δεν μπορει να υποστηριχτει απο το τουρκικο ναυτικο.
Με αεροπορικη υπεροχη στην περιοχη και δραση πυροβολικου ευκολα τους προκαλεις πανικο καθως ο δρομος προς την Κωνσταντινουπολη θα ειναι ανοιχτος ενω οι κοντινοτερες εφεδρειες που μπορει να φέρει ειναι απο τη Νικομηδεια εντος 3-4 ημερων.
Ξαναλεω δεν ειμαι στρατιωτικος, συγχωρεστε με αν λεω βλακειες αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω αυτο θα εκανα,
Που απειλούν την εδαφική κυριαρχία μας, να συμπληρώσω.Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:16 Έχετε εκσπερματώσει όλοι οι πολεμοχαρής στρατόκαυλοι βλέπω από την ιδέα του πολέμου με τα βιολογικά αδέρφια μας.
Ο.Ι.
- Μαδουραίος
Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.

- George_V
Καλημερα Εφιάλτη.Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:20 Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.
![]()
![]()
Ολα καλα στην Ανοπαια Ατραπο?
Καλά... άστον αυτόν
Οπότε, μέσα αν επιτεθούν.
Ο.Ι.
Ούτε εγώ είμαι και συμφωνώ με τη διάσπαση τού επιτιθέμενου.George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:18Γιατι το 40 τι εγινε? Η πρωτη επιθεση μας εστειλε πισω και στην αντεπιθεση τους πεταξαμε στη θαλασσα.O I έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:12Δηλαδή, αν επιτεθούν δεν μπορούμε να χτυπήσουμε μέσα στο έδαφος τής Τουρκίας και πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί το πεδίο σε Ελληνικό έδαφος;George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:08
Κοιτα μπορει να ειναι και θεμα στρατηγικης. Μπορει να τους αφησουν να δημιουργησουν beachhead σε 1-2 νησια και μετα ο στόλος να τους κρατησει κολλημενους εκει.
Γιατί;
Ο.Ι.
Αλλα περαν αυτου εγω αν ειμουν Στρατηγος (οκ δεν ειμαι στρατιωτικος αλλα με οτι γνωσεις μπορω να εχω) θα τους απεκλεια με το στολο εκει ενω παραλληλα θα γινοταν επιθετικη ενεργεια σε Ανατολικη Θρακη που εχει ελαχιστες φρουρες ειναι ανοιχτη φλατ πεδιαδα και καλυπτεται απο βουνα στο νοτο και ετσι δεν μπορει να υποστηριχτει απο το τουρκικο ναυτικο.
Με αεροπορικη υπεροχη στην περιοχη και δραση πυροβολικου ευκολα τους προκαλεις πανικο καθως ο δρομος προς την Κωνσταντινουπολη θα ειναι ανοιχτος ενω οι κοντινοτερες εφεδρειες που μπορει να φέρει ειναι απο τη Νικομηδεια εντος 3-4 ημερων.
Ξαναλεω δεν ειμαι στρατιωτικος, συγχωρεστε με αν λεω βλακειες αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω αυτο θα εκανα,
Οπότε, μέσα αν επιτεθούν.
Ο.Ι.
- Μαδουραίος
Μέσω Καλαμπάκας θα φτάσετε Istanbul;George_V έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:22Καλημερα Εφιάλτη.Μαδουραίος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 10:20 Ο άλλος στρατόκαυλος έφτασε να κατακτήσει την Istanbul που έχει πληθυσμό περισσότερο από την Ελλάδα.Είστε απίστευτοι.
![]()
![]()
Ολα καλα στην Ανοπαια Ατραπο?
Τα ίδια και το 22 και είδαμε την κατάληξη ακροδεξιά απολιθώματα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 20 Απαντήσεις
- 760 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
-
- 2 Απαντήσεις