!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Εσθήρ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:00 Και να ποια ειναι η υποκρισια.Ολα τα ναζιστακια και οι δηθεν καθωσπρεπει,και χριστιανοι και πολιτισμενοι,βριζουν τους μουσουλμανους σαν απολιτιστους,βαβραρους κλπ.Μαζι τους και εγω,οταν λιθοβολουν,σκοτωνουν δερνουν κλπ.Τα τζιχαντια δε,εννοειται στο πυρ το εξωτερον.ΑΛΛΑ....οταν τα κανουν οι εδω δικοι μας,το βαφτιζουμε αυτοαμυνα βρε ε;Ενω ξεκαθαρα απο το βιντεο ΔΕΝ ειναι αυτοαμυνα.Πιο ξεκαθαρα πεθαινεις.Για αυτο και ασκηθηκε αμεσως διωξη για σωματικες βλάβες.Τα υπολοιπα θα τα δουμε μετα.Αλλα το βαφτιζετεε αυτοαμυνα υποτιμοντας ολους οσους εχουν απλα μάτια,διοτι αλλως δεν μπορειτε να το δικαιολογησετε.Δεν μπορει να δικαιολογηθει η σκατοψυχια και τα πιο βαρβαρα και σκοτεινα ενστικτα,οποτε το βαφτιζουμε αυτοαμυνα.Ε....δεν ειναι και φαινεται ακομα καισ τον πιο ηλιθιο.
Κια οι πολιτισμενοι και χριστιανοι.,ποσταρουν και υβριστικα ποστ,εμετικα για εναν νεκρο,οτι και να ηταν....
Και οι πολιτισμενοι και χριστιανοι,σου λενε....ναι θα σκοτωνα για να ξεβρωμισει τοπος απο αυτα τα μιασματα.
Ε..αυτη ειναι η υποκρισια,και η μισανθρωπια.και η βαρβαροτητα σε ολο της το μεγαλειο.Οχι..δεν ειναι μονο οι μουσλιμ αγριανθρωποι.εισαι και συ,ο οποιοσδηποτε εσυ που μου το παιζεις καθωσπρεπει,χριστιανος και πολιτισμενος και μου υιοθετεις και τον νόμο της ζουγκλας.Και λες καλα να παθει το πουστρακι.Και εσυ δενε χεις καμια δικαιολογια,διοτι δεν γεννηθηκες σε μια χωρα με μια θρησκεια τυπου μωαμεθανισμου,ουτε σε καθεστωτα που λιθοβολουν τις γυναικες οταν φανει λιγο μαλλι.Εσυ γεννηθηκες σε αλλη χωρα,με αλλα προτυπα.Και βγαζεις ακριβως τα ιδια ξερατα με τους μουσλιμ,που τοσο βριζεις.
ΑΗΔΙΑ...ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΝΤ.για καποιους πολιτισμενους ευρωπουτσους και χριστιανους.
εξαιρετικο! :+1: :goodpost: :bravo:
Άβαταρ μέλους
Kostis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostis »

blackpaint έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:58
Εσθήρ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:00 Και να ποια ειναι η υποκρισια.Ολα τα ναζιστακια και οι δηθεν καθωσπρεπει,και χριστιανοι και πολιτισμενοι,βριζουν τους μουσουλμανους σαν απολιτιστους,βαβραρους κλπ.Μαζι τους και εγω,οταν λιθοβολουν,σκοτωνουν δερνουν κλπ.Τα τζιχαντια δε,εννοειται στο πυρ το εξωτερον.ΑΛΛΑ....οταν τα κανουν οι εδω δικοι μας,το βαφτιζουμε αυτοαμυνα βρε ε;Ενω ξεκαθαρα απο το βιντεο ΔΕΝ ειναι αυτοαμυνα.Πιο ξεκαθαρα πεθαινεις.Για αυτο και ασκηθηκε αμεσως διωξη για σωματικες βλάβες.Τα υπολοιπα θα τα δουμε μετα.Αλλα το βαφτιζετεε αυτοαμυνα υποτιμοντας ολους οσους εχουν απλα μάτια,διοτι αλλως δεν μπορειτε να το δικαιολογησετε.Δεν μπορει να δικαιολογηθει η σκατοψυχια και τα πιο βαρβαρα και σκοτεινα ενστικτα,οποτε το βαφτιζουμε αυτοαμυνα.Ε....δεν ειναι και φαινεται ακομα καισ τον πιο ηλιθιο.
Κια οι πολιτισμενοι και χριστιανοι.,ποσταρουν και υβριστικα ποστ,εμετικα για εναν νεκρο,οτι και να ηταν....
Και οι πολιτισμενοι και χριστιανοι,σου λενε....ναι θα σκοτωνα για να ξεβρωμισει τοπος απο αυτα τα μιασματα.
Ε..αυτη ειναι η υποκρισια,και η μισανθρωπια.και η βαρβαροτητα σε ολο της το μεγαλειο.Οχι..δεν ειναι μονο οι μουσλιμ αγριανθρωποι.εισαι και συ,ο οποιοσδηποτε εσυ που μου το παιζεις καθωσπρεπει,χριστιανος και πολιτισμενος και μου υιοθετεις και τον νόμο της ζουγκλας.Και λες καλα να παθει το πουστρακι.Και εσυ δενε χεις καμια δικαιολογια,διοτι δεν γεννηθηκες σε μια χωρα με μια θρησκεια τυπου μωαμεθανισμου,ουτε σε καθεστωτα που λιθοβολουν τις γυναικες οταν φανει λιγο μαλλι.Εσυ γεννηθηκες σε αλλη χωρα,με αλλα προτυπα.Και βγαζεις ακριβως τα ιδια ξερατα με τους μουσλιμ,που τοσο βριζεις.
ΑΗΔΙΑ...ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΝΤ.για καποιους πολιτισμενους ευρωπουτσους και χριστιανους.
εξαιρετικο! :+1: :goodpost: :bravo:
Όταν τα λέει αυτά θέλω να με βαράει με μαστίγιο
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

:smt005:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Θέλει η Σουβλυ να κρυφτεί .........
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Το παραπάνω πόστ παίρνει μπάλα πολλούς και διαχωρίζει σε δύο κατηγορίες αυτούς που γράφουν. Τσουβάλιασμα δηλαδή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 24 Σεπ 2018, 00:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Βλέπω τώρα στο indy το εξής από την πορεία λέει στο Ηράκλειο στην Κρήτη για τον Ζακ Κωστόπουλο:

Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
ΤΟΝ ΖΑΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ

:smt017

Τί ακριβώς εννοούν, μπήκε ο μακαρίτης στο χρυσοχοείο να κάνει ακτιβισμό και τον έφαγε το Κεφάλαιο, τί?

Αν γνωρίζουν Εσθηρ και Μπλάκυ, να μας διαφωτίσουν

Άγι, γιατί να θέλω να κρυφτώ, λίγες φορές σε έχω βρίσει δημοσίως?

Ποιό ποστ Πάνα μου, έτσι που γίναμε δω μέσα μαλλιά κουβάρια?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

Σουβλίτσα έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:09
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:05
Σουβλίτσα έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:03 Τέλος πάντων, όταν λες οτι δεν είδες πολλές χριστιανικές απόψεις, προφανώς θα τις περίμενες από τους "δηλωμένους" χριστιανούς και την παράθεση την κάνεις σε εμένα.
Και πάλι συγγνώμη. Δεν ήθελα να σε προσβάλλω.
Δεν με προσβάλλεις, προσπαθώ να καταλάβω τί με ρωτάς και πού βρίσκεις το κενο στην κουβέντα και από πού ζητάς να καλυφθεί.
Πραγματικά, δεν με προσβάλλεις, το εννοώ, απλώς έχω βαρεθεί ελαφρά τη καρδία να καταδικάζεται ο χριστιανος ως αυτός που δεν κατέβασε τα βρακιά του να τον π@δ@ξουν. Και πιο πολύ αυτό να το ακούω απο ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με Εκκλησία και Χριστό, ούτε καν έχουν παλέψει ποτέ μέσα τους το θηρίο...
(δεν εννοώ εσένα με τα παραπάνω)
Για μισό μία ρε συ,για μισό...
Γιατί θα μας τρελάνεις.
Ο Χριστός δεν ήταν που θεράπευσε το αυτί ενός από αυτούς που ήρθαν στη Γεσθημανή να τον συλλάβουν όταν ένας από τους μαθητές του τον τραυμάτισε;
Και επέπληξε τον μαθητή;
Η δεν είπε την παραβολή του αδίκου που θα σταθεί εξ'αριστερών την ημέρα της Κρίσης και του δικαίου εκ δεξιών,και όταν θα ρωτήσει ο δίκαιος:"Γιατί κύρε κέρδισα τη βασιλεία των Ουρανών"; όπου ο Ιησούς του απάντησε:"Γιατί ήμουν γυμνός και με έντυσες,πεινασμένος και με τάισες,διψασμένος και μου έδωσες να πιω,φυλακισμένος και με επισκέφτηκες,διωκώμενος και μου έδωσες άσυλο",με τον δικάιο να ξαναρωτά:"Μα πότε τα έκανα όλα αυτά;",και το Χριστό να του ξαναλέει"Αν τα έκανες για οποιονδήποτε από τους αδελφούς μου έιναι σαν να τα έκανες για μένα"....

No ifs,no buts,ως λεν κι οι Αγγλοσάξωνες

Τι διάολο;Άλλα Θρησκευτικά έμαθα;
Οι μήπως κατ'εσέ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία "Παιδιά του Θεού",επειδή είναι αλλόθρησκοι;

Και έρχεσαι εσύ τώρα και μιλάς για,θηρία και @@διές και δικαίως αγανακτισμένους που έχουν δικαίωμα ακόμα και να σκοτώσουν για να προστατέψουν την περιουσία τους εκεί που ο Ιησούς θεράπευσε τους διώκτες του και συγχώρεσε τους βασανιστές του στο Σταυρό;

Πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως δεν τα έμαθα καλά,παεί καιρός βέβαια αφού τώρα πια είμαι αγνωστικιστής...
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

Άφησε και παιδί πίσω.

Εικόνα

και εδώ με το ορφανό (ίσως)
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ την 24 Σεπ 2018, 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Σουβλίτσα έγραψε: 24 Σεπ 2018, 00:06 Βλέπω τώρα στο indy το εξής από την πορεία λέει στο Ηράκλειο στην Κρήτη για τον Ζακ Κωστόπουλο:

:smt017

Τί ακριβώς εννοούν, μπήκε ο μακαρίτης στο χρυσοχοείο να κάνει ακτιβισμό και τον έφαγε το Κεφάλαιο, τί?

Αν γνωρίζουν Εσθηρ και Μπλάκυ, να μας διαφωτίσουν

Άγι, γιατί να θέλω να κρυφτώ, λίγες φορές σε έχω βρίσει δημοσίως?

Ποιό ποστ Πάνα μου, έτσι που γίναμε δω μέσα μαλλιά κουβάρια?
Για άλλο μου ηλθαν γέλια και έγραψα - αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Σουβλίτσα έγραψε: 24 Σεπ 2018, 00:06 Ποιό ποστ Πάνα μου, έτσι που γίναμε δω μέσα μαλλιά κουβάρια?
Αυτό που γέλαγες... εγώ πχ δεν έχω δώσει τέτοιους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν επικροτώ την πράξη της ληστείας και επίσης θεωρώ ότι το να προσπαθήσεις να κρατήσεις τον ληστή δεν είναι αδίκημα... τώρα στην προκειμένη ήταν λίγο βίαιος, θα μπορούσε να μην είναι έτσι γιατί ο άλλος σερνόταν.
the end
Άβαταρ μέλους
Αγις

Πάνας έγραψε: 24 Σεπ 2018, 00:11
Σουβλίτσα έγραψε: 24 Σεπ 2018, 00:06 Ποιό ποστ Πάνα μου, έτσι που γίναμε δω μέσα μαλλιά κουβάρια?
Αυτό που γέλαγες... εγώ πχ δεν έχω δώσει τέτοιους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν επικροτώ την πράξη της ληστείας και επίσης θεωρώ ότι το να προσπαθήσεις να κρατήσεις τον ληστή δεν είναι αδίκημα... τώρα στην προκειμένη ήταν λίγο βίαιος, θα μπορούσε να μην είναι έτσι γιατί ο άλλος σερνόταν.
Κλασσική τακτική να κάνει κάποιος τον αδύναμο - ακίνδυνο.
Σε καταστάσεις αυτοάμυνας - να το γράψω πάλι - ισχύει μόνο η εξουδετέρωση της απειλής- αναλύσεις και σκέψεις είναι επικίνδυνες- δεν παίζεις με την ζωή σου.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

kameron έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:54Δεν είναι όλα τα θέματα άσπρο/μαύρο.

Από τη στιγμή που υπάρχει θάνατος, πιθανότατα εξαιτίας δυσανάλογης βίας, θα υπάρξουν και συνέπειες για τους θύτες. Έτσι ισχύει στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, σε χώρες με άλλες αντιλήψεις, ενίοτε ολοκληρωτικές, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η τέως ΕΣΣΔ, ή διάφορες Πολιτείες στις ΗΠΑ ισχύουν άλλοι κανόνες. Είναι όμως σαφές ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και να αποδώσει όσα ελαφρυντικά δικαιούνται οι θύτες και, εν προκειμένω, πράγματι φαίνεται ότι υφίστανται ελαφρυντικά.

Υπάρχει και η πτυχή του θύματος. Ουδείς πρέπει να επιχαίρει για το βίαιο θάνατο ενός ανθρώπου, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται εμφανώς για ένα άτομο με πολλές ιδιαιτερότητες και κατά τη γνώμη μου μη ισορροπημένο ψυχικό κόσμο.
Ωστόσο, όταν επιχειρείς ληστεία και μάλιστα οπλισμένος, κάθε συνέπεια είναι πιθανή. Δυσκολεύομαι λοιπόν πολύ να συμπονέσω το θύμα (άλλο αυτό και άλλο το να επιχαίρω...). Κρατάω τη συμπόνοια μου για τα πολλά εντελώς αθώα θύματα εγκληματικών ενεργειών, μαγαζάτορες και άλλους για τους οποίους οι συνήθως ευαίσθητοι προοδευτικοί ουδέποτε βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν ή να γράψουν μισή αράδα στα φόρα.
Επίσης, διαφωνώ πλήρως με την αντίληψη ότι επιβάλλεται επιείκεια και μη αυστηρές ποινές για τους εγκληματίες, αντιθέτως αυστηροποίηση επιβάλλεται και το κράτος να βρει τον τρόπο να υπάρχουν περισσότερες φυλακές, όχι να αποφυλακίζει με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χώροι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της αυτοδικίας, του ενίοτε νομικού παραλογισμού όπως στις ΗΠΑ. Όταν όμως υπάρχει ενοχή, ο πέλεκυς πρέπει να πέφτει σκληρά, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ετσι.

Υπάρχει ένα θέμα που είναι αδιαπραγμάτευτο: Η ανθρώπινη ζωή του οποιουδήποτε, έχει μεγαλύτερη αξία από κάποια περιουσία.
Από τη στιγμή που υπάρχει θάνατος, πιθανότατα εξαιτίας δυσανάλογης βίας θα υπάρξουν και συνέπειες για τους θύτες
Διέγραψα το "πιθανότατα εξαιτίας δυσανάλογης βίας" πρώτον γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι υπήρξε δυσανάλογη βία και δεύτερον γιατί έτσι κι'αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες γιά τους θύτες, αν όμως όντως υπήρξε δυσανάλογη βία τότε οι συνέπειες θα είναι σοβαρότερες.

Από την άλλη μεριά, προστατεύεται και η περιουσία και ο ιδιοκτήτης της δικαιούται να αμυνθεί, με μέσα ανάλογα με την απειλή. Ποιός θα κρίνει αν τα μέσα ήταν ανάλογα; Μόνο το δικαστήριο.

Τούτων λεχθέντων, παίρνω θέση και γιά το συγκεκριμένο περιστατικό, αν και με ελλειπή στοιχεία, δίκην Σέρλοκ Χολμς. Δικαιούμαι να το κάνω αυτό; Ασφαλώς, phorum είναι εδώ, πολύ πιό τραβηγμένα πράγματα λέγονται. Με όσα έχω δεί λοιπόν, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε δολοφονική πρόθεση, ούτε και υπέρβαση των ορίων τής άμυνας. Καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα λόγω των εξής:

- Το θύμα, αν και δέχεται υποτίθεται δολοφονικές κλωτσιές, προχωρά προς τα έξω, ενώ η φυσική αντίδραση θα ήταν να οπισθοχωρήσει προς το εσωτερικό του καταστήματος.

- Μόλις το θύμα εν τέλει βγαίνει στο πεζοδρόμιο και πέφτει κάτω, οι δύο σταματούν να κλωτσούν ακόμη και πριν την παρέμβαση του τρίτου με την κοτσίδα.

Προφανώς, αυτά είναι συμπεράσματα που στηρίζονται αποκλειστικά στο βίντεο. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει ίσως οριστική απάντηση.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Ο άνθρωπος σερνόταν κυριολεκτικά. Ασχέτως με το αν ήταν όντως ληστής, δεν έβλεπε μπροστά του, τον βλέπεις στο βίντεο και πονάει η ψυχή σου. Και πέρα απ αυτό φαίνεται ότι βρισκόταν σε πανικό, αφού ήθελε να βγει οπωσδήποτε, πήγαινε προς αυτούς που ουσιαστικά τον απειλούσαν.
Απ την άλλη, σε καμια περίπτωση δεν πιστεύω ότι ήταν δολοφονία, δεν πιστεύω ότι είχε κανείς πρόθεση να σκοτώσει. Κι οι άλλοι βρίσκονταν εν βρασμώ.
Πώς έγινε η φάση κι αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήγε να το σκάσει και γιατί; Αυτός που τον κλωτσάει στην πλάτη όταν ειναι καθισμένος στον πάτωμα είναι αστυνομικός; Οι κάμερες του καταστήματος τον δείχνουν να κλέβει; Η αστυνομία ήταν εκεί ή έφτασε μετά το ΕΚΑΒ;
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

υπέρτατος σουρεαλισμός

ο ΛΟΑΤΚΙ ο Ζακ ληστεύει, οι κυρΠαντελήδες τον σουτιάζουν, η μαστούρα τον αποτελειώνει
ο σύντροφος του γίνεται Ράμπο, του σκύλου του λείπει η μαμά του αλλά ευτυχώς έφαγε πρωινό
και οι ιντυμήντιοι

δεν υπάρχουμε λέμε, Κιμ Γιόνγκ φορέβερ
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Αποκλείω την αυτοδικία. Εδώ δεν πρόκειται γιά αυτοδικία, δηλαδή γιά τιμωρία μετά την τέλεση του αδικήματος. Εδώ πρόκειται γιά προσπάθεια αποτροπής του αδικήματος τής κλοπής από κάποιους οι οποίοι ενδεχομένως υπερέβησαν τα όρια άμυνας.

Και ερωτώ: είναι παραδεκτό να μην ορίζονται ακριβώς τα όρια τής άμυνας; Ναι, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο νόμος θα δίνει τις γενικές αρχές και το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει κατά περίπτωση αν τα όρια άμυνας ξεπεράστηκαν ή όχι.

Παράδειγμα: έρχεται κάποιος και μου δίνει μία γροθιά στο πρόσωπο (γιά να με ληστέψει ή γιά οποιονδήποτε άλλο λόγο, αδιάφορο). Εγώ αμυνόμενος του δίνω κι'εγώ μία γροθιά στο κεφάλι. Αυτός όμως έχει ενεργή διάσειση (από προηγούμενο καυγά) και με την γροθιά που τρώει από εμένα παθαίνει εσωτερική αιμορραγία και πεθαίνει. Υπήρξε υπέρβαση των ορίων τής άμυνας ή όχι;

Μπορεί να κάνω ιατρικό λάθος και ό,τι περίγραψα να μην είναι δυνατόν να συμβεί, θα μπορούσε όμως κάποιος να βρεί άλλο καλύτερο παράδειγμα. Το ερώτημα όμως θα παραμένει.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”