!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Εμπεδοκλής

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

zoltan έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:46
Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:37
Τί εγγυήσεις έχουμε ώστε η σύμμαχος Τουρκία να μη δημιουργήσει θερμό επεισόδιο ενόσω η άμυνα της χώρας θα στερείται 122 τεθωρακισμένα οχήματα και κάτι αντιαεροπορικούς πυραύλους;

Ήδη η Βουλγαρία έχει πάνω ένα μήνα που ξεβρακώθηκε από αντιαεροπορικά συστήματα, βομβαρδιστικά και άρματα μάχης και ανταλλακτικά χωρίς ακόμη να έχει λάβει ανταλλάγματα...
Τα ΒΜΡ είναι σαπάκια που δεν λειτουργούνε. Οι ποσότητες πυρομαχικών είναι μικροποσότητες. Τα RPG άχρηστα*. Οι 60 εκτοξευτές Stinger πάντως με προβληματίζουν. Δεν ξέρω αν μας περισσεύουν.

*στη θητεία μου ο διμοιρίτης υπολοχαγός μου είχε πει ότι είχε ρίξει στην καριέρα του μέχρι στιγμής ξερωγώ 24 rpg και τα 23 δεν σκάσαν.
Οπότε θέλεις να μου πεις ότι τα δίνουμε για να κάψουμε τους Ουκρανούς. Πολύ κακό αυτό. Βέβαια, και ως sitting ducks είναι χρήσιμα.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:50
Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:37

Τί εγγυήσεις έχουμε ώστε η σύμμαχος Τουρκία να μη δημιουργήσει θερμό επεισόδιο ενόσω η άμυνα της χώρας θα στερείται 122 τεθωρακισμένα οχήματα και κάτι αντιαεροπορικούς πυραύλους;

Ήδη η Βουλγαρία έχει πάνω ένα μήνα που ξεβρακώθηκε από αντιαεροπορικά συστήματα, βομβαρδιστικά και άρματα μάχης και ανταλλακτικά χωρίς ακόμη να έχει λάβει ανταλλάγματα...
Τα ΒΜΡ είναι σαπάκια που δεν λειτουργούνε. Οι ποσότητες πυρομαχικών είναι μικροποσότητες. Τα RPG άχρηστα*. Οι 60 εκτοξευτές Stinger πάντως με προβληματίζουν. Δεν ξέρω αν μας περισσεύουν.

*στη θητεία μου ο διμοιρίτης υπολοχαγός μου είχε πει ότι είχε ρίξει στην καριέρα του μέχρι στιγμής ξερωγώ 24 rpg και τα 23 δεν σκάσαν.
Οπότε θέλεις να μου πεις ότι τα δίνουμε για να κάψουμε τους Ουκρανούς. Πολύ κακό αυτό. Βέβαια, και ως sitting ducks είναι χρήσιμα.
Δεν ξέρω, αλλά όποτε διαβάζω το τι δίνουμε στους Ουκρανούς σκέφτομαι ότι θα μας βρίζουν :003:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

zoltan έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:57
Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:50

Δεν ξέρω, αλλά όποτε διαβάζω το τι δίνουμε στους Ουκρανούς σκέφτομαι ότι θα μας βρίζουν :003:
Του λυπάμαι και εγώ τους Ουκρανούς. Ό,τι έχει σταλεί σε βαρέα οχήματα και πυροβολικό είναι σκραπ. Στην ουσία κάνουν αποστολές αυτοκτονίας. Καλύτερα να το γύριζαν σε κλεφτοπόλεμο παρά να παίρνουν το σκραπ του ΝΑΤΟ. Πχ, έστειλαν οι Βούλγαροι τα Σουχόι τους και οι Ουκρανοί ήδη κλαίνε και 14 πιλότους νεκρούς.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Citroenakias έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:47
Αλιόσα έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:32
Citroenakias έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:30 Ο Χίτλερ δεν είχε πυρηνικά, αντιθέτως ο Πουτιν έχει οπότε δεν χωράνε σε αυτόν μαγκιές
Δηλαδη αν επιτεθεί στις Βαλτικές χώρες ή στην Πολωνία το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει ένοπλα επειδή ο Πούτιν έχει πυρηνικά; Καταλαβαίνεις που μπορει να οδηγήσει αυτο; να μην αντιδράνε ποτέ επειδη ο Πουτιν έχει πυρηνικα;

Ε θα αντιδράσουν κάποια στιγμή και στην χειροτερη θα σημειωθει παγκοσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Δεν εχει λογο να επιτεθεί σε αυτές τις χώρες. Η Ουκρανία είναι αυτή που του κόβει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα οπότε πρέπει παση θυσία να μείνει εκτός ΝΑΤΟ.
Το χάρτη να τον κοιτάμε κάπου-κάπου. Η Ρωσία έχει το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι τής Μαύρης Θάλασσας, το Νοβοροσίσκ.
https://www.marineinsight.com/know-more ... vorossiysk
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

nostromos έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:15
Chainis έγραψε: 05 Ιουν 2022, 18:20
nostromos έγραψε: 05 Ιουν 2022, 17:56

με το ζορι να μπει η Ουκρανια ...? σοβαρα τωρα αυτο εχεις να πεις ...?
εδω της προτεινουνε να αποδεχτει ακρωτηριασμο πλεον για να μην την εχουνε στο κεφαλι τους ...προς το παρων με τη διαλυση της Ουκρανιας μπαινουνε αλλα κρατη στο ΝΑΤΟ και οχι η Ουκρανια που ηθελε να μπει ...
Σοβαρότητα.
Αν είχε προλάβει να μπει και αυτή ούτε πόλεμο ούτε καταστροφές και θύματα θα είχε.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνεται κοντά στην Ρωσία γιατί οι άλλες χώρες δεν θέλουν να έχουν την τύχη της Ουκρανίας.

Η Ρωσία υποχρεώνει κοντινες της χώρες να μπουν στο ΝΑΤΟ.
η Ρωσια εχει δει οτι οι ΗΠΑ ειναι αδυναμες η οτι δεν εχουνε διαθεση για συγκρουση... τα υπολοιπα ειναι για σανοφαγους Ευρωπαιους και Ελληνες
Έτσι πίστευε και ο Χίτλερ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Scouser έγραψε: 05 Ιουν 2022, 21:51 Οι Ουκρανοί (δηλαδή σε επιτελικό επίπεδο, κατά βάση το Πεντάγωνο) πρέπει να κάνουν κάτι για να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Διαφορετικά, η κατάσταση θα εξελιχθεί όπως ο Χειμερινός Πόλεμος των Ρώσων με τους Φινλανδούς.
Για αυτο πασχιζουν να καταγραψουν αντεπιθεσεις, τις οποιες πληρωνουν πολυ ακριβα σε αιμα χωρις χειροπιαστο αποτελεσμα.
Και σε αυτο εχει ηδη εξελιχθει: σε χειμερινο πολεμο. Για καθε ενα που βαζουν οι ουκρανοι αυτος βαζει 2 καλυτερα. Στο τελος θα γονατισουν οι ουκρανοι με σημαντικες απωλειες εδαφων. Οπως στη φιλανδια δημιουργηθηκε μια ζωνη εξω απο το λενινγκραντ, και ενας διαδρομος προς το μουρμανσκ που τους ενδιεφερε
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

τεν τεν έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:26
Spoiler
Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:24
Orion22 έγραψε: 05 Ιουν 2022, 19:59 talaipwros πραγματικά μου έκανε εντύπωση η λίστα, δεν ξέρω την πηγή του τρύξα, αλλά βλέπω να προηγείται χρονικά από το ποστ του φβ που έβαλες
δεν έχω acc= δεν μπορώ να δω παραπάνω

εννοείται πολλά (πάρα πολλά) grains of salt για τουιτεροακκαουντς
Δεν ισχυουν τα νουμερα αυτα
Το είδα και σε ένα άλλο ουκρανικό τουίτ και είχε σαν πηγή το pronews. :smt005:
Το βρήκα:
https://twitter.com/UkraineNewsLive/sta ... gbcqw&s=19
ωραίος :smt038
ΕΠΟC
klama :smt005: ( :oops: )
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Έχασαν κι άλλο στρατηγό οι Ρώσοι λένε σήμερα τα ειδησεογραφικα.
Τι διάολο, οι ίδιοι τους καθαρίζουν;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Chainis έγραψε: 06 Ιουν 2022, 07:36 Έχασαν κι άλλο στρατηγό οι Ρώσοι λένε σήμερα τα ειδησεογραφικα.
Είναι το τίμημα της ρωσικής παράδοσης οι στρατηγοί να διοικούν από το μέτωπο, κοντά στην πρώτη γραμμή.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Chainis έγραψε: 06 Ιουν 2022, 07:36 Έχασαν κι άλλο στρατηγό οι Ρώσοι λένε σήμερα τα ειδησεογραφικα.
αφου δεν εχουνε αξιολογους μικρους ηγητορες
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ισχύει οτι σκοτώθηκα και άλλος στατηγός. Βετεράνος της Συρίας
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

Υδράργυρος έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:39
Αλιόσα έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:18
nostromos έγραψε: 05 Ιουν 2022, 20:15 η Ρωσια εχει δει οτι οι ΗΠΑ ειναι αδυναμες η οτι δεν εχουνε διαθεση για συγκρουση... τα υπολοιπα ειναι για σανοφαγους Ευρωπαιους και Ελληνες
Και ο Χιτλερ τα ιδια νομιζε, ότι οι Σύμμαχοι δεν είχανε διάθεση για σύγκρουση και τελικά κατέληξε με μια σφαίρα στο κεφάλι και την Γερμανία ισοπεδωμένη. Τα ιδια νομιζει κάθε φασιστικό/αυταρχικό καθεστώς που πορεύεται με τραμπουκισμούς.
Ο χιτλερ ηταν σιγουρος οτι θα του την πεσουν. Για αυτο την επεσε πρωτος
:smt005: :smt005:
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

:smt047
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”