ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 23:46
Αν κυρία μου νομίζετε ότι η Ψυχιατρική μπορεί στόν Αιώνα ......να γίνει αληθινά Επιστήμη ......
Πρέπει νά μας πείτε μέ ποιό τρόπο μπορεί νά γνωρίζει τά κίνητρα τών πράξεών μας ......
Γιατί αν δέν γνωρίζεις τά κίνητρα ..... όλα είναι ..... στόν αέρα ......
Δεν καταλαβαίνω τα εξής:
Πως να τα γνωρίζει η επισημη τα κίνητρα; Με ποιο τρόπο αν δεν ρωτήσει τον ίδιον τον άνθρωπο;
Γιατί είναι τα κίνητρα τπ βασικό κριτήριο για να χαρακτηριστεί μία επίσημη ως τέτοια;
Γιατί η ψυχιατρκή δεν είναι επιστήμη; Τι δεν καλύπτει από τον όρο;
Εγώ πάλι έχω τη θεωρία ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα περί υπερκινητικότητας άρχισαν να γίνονται μόδα χρονικά παράλληλα με την απαγόρευση της χρήσης βίας από τους δασκάλους στα σχολεία. Εκεί δηλαδή που προηγουμένως ο ανίκανος/τεμπέλης δάσκαλος έσπαγε στο ξύλο τα παιδιά που δεν είχε την ήξερε πως/βαριόταν να ασχοληθεί για να ελέγξει, τώρα απαιτεί να πηγαίνουν στο σχολείο χαπακωμένα.
Ορέστης 35 έγραψε: 23 Σεπ 2018, 01:59
Μπορει να ερμηνευεται αλλιως. Απαγορευθηκε η βια στα σχολεια και ταυτοχρονα η παιδαγωγικη εγινε πιο ενημερη σχετικα με τις μαθησιακες δυσκολιες. Αυτα τα δυο δεν ειναι αποτελεσμα το ενα του αλλου, αλλα και τα δυο αποτελεσματα μιας γενικοτερης κοινωνικης εξελιξης.
Οι δασκαλοι αδυνατωντας πλεο ή μη θελωντας να ελεγξουν τα ανυπακουα παιδια, εκμεταλλευτηκαν τη νεα δυνατοτητα να στελνουν τα παιδια στον ψυχιατρο, πρακτικη που αυξησε τον αριθμο των διαγνωσεων και εκανε πολυ πιο γνωστες τις ασθενειες στους γονεις. Ακουνε οι γονεις η κορη του μπατζανακη μας ειχε αυτο και μολις πηρε το χαπι εγινε αριστη μαθητρια και αρχιζουν να θελουν το ιδιο ακομα και αν το παιδι τους δεν εχει ανησυχητικα συμπτωματα. Οι δε δασκαλοι αν πεσουν σε κανα διαολακι σηκωνουν τα χερια ψηλα και παρουσιαζουν μια κατασταση στους γονεις πολυ χειροτερη απο την πραγματικοτητα.
Εγω θα παω ενα βημα παρακατω απο τη μεταναστρια και θα πω οτι και οι ψυχιατροι υπο την πιεση των γονιων που απαιτουν να παρει το παιδι κατι γιατι υποτιθεται οτι εχει μεγαλο προβλημα και των δασκαλων που δηλωνουν οτι ειναι αδυνατο να προσαρμοστει στην ταξη, υποκυπτουν και γραφουν φαρμακα αερα πατερα.
Ισως και να μην ετσι. Κανω μια υποθεση χωρις αχυρανθρωπους.
Επισης δε μου απαντησες τι ειδους ελεγχο πρεπει να κανω πριν επιλεξω γιατρο. Υπαρχει καποιο μανουαλ να κατεβασω; ή εννοεις το κλασσικο, να παω συστημενος γιατι στην Ελλαδα χωρις βυσμα πας ξεβρακωτος στ αγγουρια;
Οι μαθησιακές δυσκολίες υπάρχουν και έχουν αιτία. Η αιτία πραγματολιγικά υπήρχε πάντα. Απλώς δεν μιλούσαμε πάντα για μαθησιακές δυσκολίες. Δεν υπήρχε πάντα κάποιο σύστημα εκπαίδευσης και δεν ήταν πάντα η μάθηση αυτό που εννοούμε σήμερα. Αν είχαμε πάντα το ίδιο σύστημα θα μιλούσαμε για μαθησιακές δυσκολίες από την αρχαιότητα.
Δεν εδράζονται στο δάσκαλο αλλά στο νευρικό σύστημα του παιδιού. Είναι διαφόρων μορφών και έχουν ταξινομηθεί με εμφανώς λειτουργικά κριτήρια για μη επιστήμονες. Βλέπεις αν ένα παιδί είναι υποτονικό, κινητικά αδέξιο, με ανώριμη άρθρωση, με ελλειματική προσοχή και με διαταραγμένη εργαζόμενη μνήμη (κάτι σαν τη RAM). Υπάρχει
επίσης και μία άλλη γκάμα που αφορά συναισθηματικές λειτουργίες και καταστάσεις και που δεν είναι τόσο εμφανείς όσο οι προαναφερόμενες.
Οπότα καταλαβαίνεις ότι οι όροι και μόνο μας δεσμέυουν ώστε να μη μπορούμε να λειτουργήσουμε με γενικότερο πνεύμα και να βάλουμε και φιλοσιφικές διαστάσεις στην κουβέντα - γιατί όχι;
Αλλά επί του συγκεκριμένου, πραγματικά δεν είναι διαχειρίσιμα αυτά τα παιδιά παρά μόνομε καταπίεση της φύσηε τους. Δηλαδή ξύλο επειδή δεν μπορούν να γίνουν εκείνη τη στιγμή κάτι άλλο από τον εαυτό τους. Σε μία στιγμή που πρέπει να κάνουν ησυχία για παράδειγμα. Η ρπιστήμη γνωρίζει το φαινόμενο αυτό και προτείνει ειδικές συνθήκες εκπαίδευσης, θεραπείας ή όπως αλλιώς θες πες το.
Μη λέμε άκυρα όμως. Κρίμα δηλαδή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.