!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το πειραμα του Ροζενχαμ

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
User_601

Re: Το πειραμα του Ροζενχαμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Ορέστης 35 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 10:57
Εσθήρ έγραψε: 22 Σεπ 2018, 09:42
Το μελημα των ψυχιατρων ειναι η διατηρηση της κοινωνικης τσξης και η προστασια της απο τους "τρελους". Απο εκει και περα βασιζομενοι σε ατελη επιστημονικα δεδομενα δινουν φαρμακα που ουτε οι ιδιοι ξερουν αν κανουν καλο ή κακο.
Και το λεει ποιος;Εσυ;..ή κατι γραφικοι που γυρνανε απο φορουμ σε φορουμ και θαβουν την ψυχιατρικη/ψυχολογια;Τον ξερουμε δα.
Κρατα το σαν προσωπικη σου αποψη,διοτι αυτο ειναι.Και τιποτε αλλο.
Ολοι προσωπικες αποψεις εκφραζουμε.

Και επειδη ειπε κατι για γιατρους ο Λωλεκ πιο πανω προσθετω οτι εχω 3 ανιατες παθησεις που μου εχουν προκαλεσει γιατροι: Φλεβικη ανεπαρκεια, χονδροπαθεια και προβλημα στην αριστερη επιγονατιδα. Αυτο δεν ειναι αποψη, ειναι γεγονος.
Ναι,μονο που αυτα τα προβληματα δεν αφορουν ψυχιατρικη.Ειναι γεγονος.
Και ουτε επειδη εσυ ειχες μια εμπειρια η νομιζεις οτι ειχες,μπορεις να ακυρωνεις την ιατρικη.Εσυ λες οτι στα προκαλεσαν εσυ.Μπορεις να λες οτι εισαι και αριανος,δεν λεει κατι,οττε σημαινει οτι ισχυει.Οπως και να εχει,τα προβληματα που ανεφερες δεν αφορουν την ψυχιατρικη.Ειναι γεγονος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η ψυχιατρική είναι η πιο δύσκολη επιστήμη γιατί εκτός από τις "βαριές" περιπτώσεις, η διάγνωση στις υπόλοιπες κινείται σε μια απολύτως γκρίζα ζώνη. Οπότε, το να προκύψουν ισοπεδώσεις, είναι πανεύκολο.

Ενδιαφέρον το πείραμα του Ρόζενχαμ, ενδιαφέροντα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν για τη μαζική αντιμετώπιση των αληθινών ή ψεύτικων ασθενών αλλά αυτό που λείπει είναι μια τεκμηριωμένη πρόταση ως λύση.

Γιατί μ' αυτήν τη λογική, αν εγώ πάω και πω σ' έναν γιατρό ότι ακούω φωνές από το υπερπέραν που μου λένε αυτό κι αυτό για να τον τσεκάρω και τον θεωρήσω κακό επιστήμονα αν με πιστέψει, τότε έχω όντως διανοητικό πρόβλημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Εσθήρ έγραψε: 22 Σεπ 2018, 11:46
Και το λεει ποιος;Εσυ;..ή κατι γραφικοι που γυρνανε απο φορουμ σε φορουμ και θαβουν την ψυχιατρικη/ψυχολογια;Τον ξερουμε δα.

Και επειδη ειπε κατι για γιατρους ο Λωλεκ πιο πανω προσθετω οτι εχω 3 ανιατες παθησεις που μου εχουν προκαλεσει γιατροι: Φλεβικη ανεπαρκεια, χονδροπαθεια και προβλημα στην αριστερη επιγονατιδα. Αυτο δεν ειναι αποψη, ειναι γεγονος.
Και ουτε επειδη εσυ ειχες μια εμπειρια η νομιζεις οτι ειχες,μπορεις να ακυρωνεις την ιατρικη.Εσυ λες οτι στα προκαλεσαν εσυ.Μπορεις να λες οτι εισαι και αριανος,δεν λεει κατι,οττε σημαινει οτι ισχυει.Οπως και να εχει,τα προβληματα που ανεφερες δεν αφορουν την ψυχιατρικη.Ειναι γεγονος.
εγω διαφωνω
απο την στιγμη που ισχυριζεται οτι γιατροι του προξενησαν ανιατες παθησεις σιγουρα πρεπει να τον δει ψυχιατρος
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

alekhine έγραψε: 22 Σεπ 2018, 12:04

εγω διαφωνω
απο την στιγμη που ισχυριζεται οτι γιατροι του προξενησαν ανιατες παθησεις σιγουρα πρεπει να τον δει ψυχιατρος
μπα, μην το λες συμβαινουν και τετοια.
εγω εχω γνωστο μου που εσπασε το μικρο δακτυλο του χεριου του.
του ειπα να παει σε εναν ιδιωτικο να τελειωνει αφου ειναι κατι πολυ ευκολο και δεν θα πληρωνε πολλα.
πηγε σε ενα δημοσιο γιατι ειναι και τσιγκουνης . εκει ο μαλακας καθηγητης;; εδινε οδηγιες στους νεους πως θα κανουν κατι τρυπες για να του περασουν λαμες και εκαναν και μερικες λαθος ετσι τις ξαναεκαναν στο σωστο σημειο.
μετα απο κανα μηνα;; αρχισε να μολυνεται. πηγε και του το καθαρισαν οι μαλακες ετσι εμεινε τουλαχιστον αλλο ενα μηνα με λαμες και βιδες.
αποτελεσμα σημερα το δαχτυλο δεν το κινει σχεδον καθολου γιατι εμεινε πολυ καιρο ακινητο- σε αυτη την περιπτωση σταματανε να λειτουργουν τα νευρα και μετα δεν επανερχονται- και ειναι και σαν να του το εχει δαγκωσει σκυλος απο τον καθαρισμο.

βεβαια κανεις γιατρος δεν εχει τυψεις για τις μαλακιες του. λεει στον εαυτο του σημερα εσωσα 2 με σπασμενα κεφαλια σακατεψα μονο ενα δαχτυλο
User_601

Ολα τα επαγγελματα εχουν σωστους επαγγελματιες ,αδιαφορους,κακους κλπ.Εγω ξερω εξαιρετικους γιατρους που εσωσαν καρκινοπαθεις στο δημοσιο κιολλας.Ξερω βεβαια και καποιους κακους οδοντριατους.Αυτο δεν σημαινει οτι καταργουμε την επιστημη της ιατρικης και τους λεμε ολους ασχετους και κομπογιαννιτες,το καταλαβαινεις νομιζω.Ουτε οτι δεν υπαρχει ιατρικη και ειναι απατη και ολοι ασχετοι.Αυτο,ειναι αρρωστημενο.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Απο το ποστ του Λολεκ:

οι ψυχιατροι ειναι γιατροι που εφαρμοζουν τις επιστιμονικες μεθοδους που εχει αποδειχτει στατιστικα οτι εχουν οφελος για τον ασθενη οπως κανουν και ολοι οι ο υπολοιποι γιατροι.

Δευτερον : Αυτος που μου προκαλεσε τη φλεβικη ανεπαρκεια ειναι νευρολογος-ψυχιατρος διευθυντης ιδιωτικης νευρολογικης κλινικης και εκανε ψυχιατρικη διαγνωση και μου εδωσε φαρμακα για το αγχος. Και οταν του περιεγραφα τα συμπτωματα που απεκτησα γελαγε και ελεγε οχι οχι. Αν θελετε σας λεω την ιστορια απο την αρχη αλλα δε θελω να μονοπωλησω το θεμα.

Τριτον ο Ροζενχαμ ηταν ο ιδιος ψυχιατρος που ανεδειξε τις αδυναμιες της επιστημης του. Οι περισσοτεροι λεει το αρθρο ψυχιατροι εξεταζαν επιπολαια και εκαναν διαγνωσεις επιδημιακα. Τους ελεγε ο ασθενης ενα συμπτωμα και αυτοι σκεφτονταν: απο τι πασχουν οι περισσοτεροι που εχουν αυτο το συμπτωμα; Το ιδιο εχει και αυτος.
User_601

Απο το ποστ του Λολεκ:
Ελα ρε συ ενταξει τοτε,αφου ειναι απο το ποστ του λολεκ....ειναι αυταποδεικτο δεν ειναι θεμα!!!!!!!!

Φιλε μου,αν ισχυουν αυτα,να προσεχεις σε ποιους γιατρους πας.Σε ολα τα επαγγελματα το ξαναλεω υπαρχουν καλοι και κακοι.
Αυτο δεν καταργει μια επιστημη.
Να το κοιταξεις παντως αυτο το θεματακι με την ισοπεδωση.
Και..την επομενη φορα που θα χρειαστεις εγχειρηση..ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ σε γιατρο.Καντην σε σαμανο! :003:
Η μην την κανεις καθολου.Η ιατρικη ειναι μια απατη. :smt023
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Ανελυσε μου αν θες το να προσεχω σε ποιους γιατρους πηγαινω.

Δεν ισχυριζομαι οτι η ιατρικη ειναι απατη, ισχυριζομαι ομως οτι οσο λιγοτερες επαφες εχει καποιος με γιατρους, τοσο καλυτερα για την υγεια του.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

lolek1 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 08:37 ενδιαφερον το αρθρο ομως να ξερεις οτι τα παιδια και οι ενηλικες που εχουν ελλειμματικη προσοχη δεν ειναι απλα διαολου καλτσες αλλα εχουν μαθησιακα προβληματα που σημερα γινονται ευκολα αντιληπτα απο την αρχη της σχολικης εκπαιδευσης.
Εγώ πάλι έχω τη θεωρία ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα περί υπερκινητικότητας άρχισαν να γίνονται μόδα χρονικά παράλληλα με την απαγόρευση της χρήσης βίας από τους δασκάλους στα σχολεία. Εκεί δηλαδή που προηγουμένως ο ανίκανος/τεμπέλης δάσκαλος έσπαγε στο ξύλο τα παιδιά που δεν είχε την ήξερε πως/βαριόταν να ασχοληθεί για να ελέγξει, τώρα απαιτεί να πηγαίνουν στο σχολείο χαπακωμένα.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
User_601

Δευτερον : Αυτος που μου προκαλεσε τη φλεβικη ανεπαρκεια ειναι νευρολογος-ψυχιατρος διευθυντης ιδιωτικης νευρολογικης κλινικης και εκανε ψυχιατρικη διαγνωση και μου εδωσε φαρμακα για το αγχος.
Αν πηγες σε ασχετη ειδικοτητα,ας προσεχες.
Πηγες για ψυχιατρικο προβλημα και σε κατεστρεψεμε φαρμακα ή πηγες για κατι ασχετο με ψυχιατρικο,σε ψυχιατρο;Αν ναι....,θα το ξαναπω,ας προσεχες.
Επισης ας προσεχες που πηγες σε ιδιωτικη νευρολογικη κλινικη.Και το εννοω.
User_601

Μετανάστρια έγραψε: 22 Σεπ 2018, 23:05
lolek1 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 08:37 ενδιαφερον το αρθρο ομως να ξερεις οτι τα παιδια και οι ενηλικες που εχουν ελλειμματικη προσοχη δεν ειναι απλα διαολου καλτσες αλλα εχουν μαθησιακα προβληματα που σημερα γινονται ευκολα αντιληπτα απο την αρχη της σχολικης εκπαιδευσης.
Εγώ πάλι έχω τη θεωρία ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα περί υπερκινητικότητας άρχισαν να γίνονται μόδα χρονικά παράλληλα με την απαγόρευση της χρήσης βίας από τους δασκάλους στα σχολεία. Εκεί δηλαδή που προηγουμένως ο ανίκανος/τεμπέλης δάσκαλος έσπαγε στο ξύλο τα παιδιά που δεν είχε την ήξερε πως/βαριόταν να ασχοληθεί για να ελέγξει, τώρα απαιτεί να πηγαίνουν στο σχολείο χαπακωμένα.
Τα σκεφτηκες πολυ αυτα που εκτοξευσες;Δηλαδη οι δασκαλοι εκαναν καποια συνομοσια,να χαπακονουν οι ψυχιατροι τα παιδια,για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο;Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε...τι σκατα μυαλο κουβαλατεεεεεεε; :fp:
Καν ψεκασμα δεν χρειαζονται καποιοι,αυτοψεκαζονται ενα πραγμα! :003:
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια

Εσθήρ έγραψε: 22 Σεπ 2018, 23:25
Μετανάστρια έγραψε: 22 Σεπ 2018, 23:05
Τα σκεφτηκες πολυ αυτα που εκτοξευσες;Δηλαδη οι δασκαλοι εκαναν καποια συνομοσια,να χαπακονουν οι ψυχιατροι τα παιδια,για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο;Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε...τι σκατα μυαλο κουβαλατεεεεεεε; :fp:
Καν ψεκασμα δεν χρειαζονται καποιοι,αυτοψεκαζονται ενα πραγμα! :003:
Καλά δεν είπα ότι έκανα επιστημονική μελέτη αλλά ξέρεις δε χρειάζεται συνομωσία. Αρκεί μια συσώρευση δημοσιεύσεων σε βάθος χρόνου και γίνεται μια χαρά. Άλλωστε σιγά σιγά ανακαλύψαμε ότι ο κόσμος ήταν γεμάτος ψυχασθενή νήπια που χρειάζονται χάπια επειδή δεν κάθονται ήσυχα στην τάξη.
User_601

Αγαπημενη μου μεταναστρια με το συμπαθειο αλλα λες παπαριες και παρε το αλλιως.Και εισαι ασχετη με το αντικειμενο.Η φαντασια σου μπορει να δημιουργισει απειρα πραγματα,αλλα ελεος.Δεν ξερω εσυ τι εχεις ανακαλυψει.αλλα αυτο που λες δεν ισχυει.Βασικα ειναι για το δαφνι αυτο που λες.
Αν βγαινουν πολλα παιδια με υπερκινητικοτητα,δυσλεκτικα κλπ,για την ελλαδα μιλαω,ειναι διοτι βρηκαν το συστημα καποιοι ελληναρες γονεις,για να μην μενουν τα ζαβαδια τους,οταν ειναι κακοι μαθητες στην ιδια ταξη.Οταν φερει γονιος χαρτι απο γιατρο για δυσλεξια ας πουμε,η καποια αλλα θεματακια,το παιδι δεν μενει με 9.Μενει με κατω απο 8.Βασικα καθολου δεν μενει ιδια ταξη.Δενβ εξεταζεται καν γραπτα,προφορικα..οποτε τον περνανε ολοι.
Ειναι αδιανοητο και εντελως μαλακια να λες οτι οι δασκαλοι εκαναν καποια συνωμοσια με τους ψυχιατρους,για να εχουν ζαβλακωμενα τα παιδια στην ταξη.Πραγματικα ειναι οτι πιο βλακωδες εχω δει εδω.Μην το συνεχιζεις,εκτιθεσαι.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να εκτεθώ και επίσης άλλο η λεγόμενη υπερκινητικότητα και άλλο η δυσλεξία. Δεν έχω υπόψιν μου να χαπακώνουν τα δυσλεκτικά. Ας μην τα ακατεύουμε.
User_601

Μετανάστρια έγραψε: 22 Σεπ 2018, 23:40 Δεν έχω κανένα πρόβλημα να εκτεθώ και επίσης άλλο η λεγόμενη υπερκινητικότητα και άλλο η δυσλεξία. Δεν έχω υπόψιν μου να χαπακώνουν τα δυσλεκτικά. Ας μην τα ακατεύουμε.
Επιμενεις οτι οι δασκαλοι συνομωτισαν με ψυχιατρους για να χαπακωνονται τα παιδια.Σοβαρα;Με ποια στοιχεια;Κια οι γονεις που ειναι;Ερμαια και αυτοι της σκευωριας ναι;Και τι εκαναν οι δασκαλοι δηλαδη;Πηγε η ΟΛΜΕ και επιασε τους ψυχιατρους και τους ειπε χαπακωστε τα παιδια να εχουμε το κεφαλι μας ησυχος.Ή παει ενας ενας και πιανει ολους τους ψυχιατρους;Και σβερκωνει και τους γονεις να πανε τα παιδια στον ψυχιατρο;
ΚΑΙ ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :fp: :fp: :fp: :fp: :fp: :fp:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 22 Σεπ 2018, 23:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”