Η αυτοδικία και το "δίκαιο" του όχλου είναι απλά δείγμα πρωτογονισμού, αμορφωσιάς και υπανάπτυξης. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 13:41
Σε χώρα που ξέρεις ότι ο ληστής μπορεί να σιδερωνουν τη μάνα σου και σε δύο χρόνια να είναι έξω λόγω του συριζονομου η αυτοδίκαια είναι μονοδρομος
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας
- Dwarven Blacksmith
Ναι. Αφου δεν ξέρεις τη σωστή απάντηση, ρωτάς για να μάθεις.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:56Εννοοείς εκείνη την τρομερά λογική απάντηση που με έλεγε πως η καλύτερη λύση είναι να μην αντιδράσω;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:53Ήμουν μάρτυρας που κάποιος απάντησε στην ερώτηση σου, και του μίλησες απαξιωτικά.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:48
Μπούρδες. Απλά δεν ξέρεις να απαντήσεις. Αν ξέρεις να απαντήσεις, αν ξέρεις τι πρέπει να κάνω και πως σε ανάλογη περίσταση μπορείς να το πεις, είναι προτιμότερο από απλά να εκφράζεις την άγνοια σου και παρόλη την άγνοια σου αυτή να το παιζεις ειδήμων αερολόγος για το πως αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση. Ελα πολήξερο τζιμάνι, πες πώς, τι κάνουμε;
Έγινε έτσι ναι ή όχι; Αν ρωτούσες ειλικρινά γιατί του μίλησες έτσι;
-
ritzeri
Φυσικά.Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:56Η αυτοδικία και το "δίκαιο" του όχλου είναι απλά δείγμα πρωτογονισμού, αμορφωσιάς και υπανάπτυξης. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 13:41
Σε χώρα που ξέρεις ότι ο ληστής μπορεί να σιδερωνουν τη μάνα σου και σε δύο χρόνια να είναι έξω λόγω του συριζονομου η αυτοδίκαια είναι μονοδρομος
Το να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γεωργιανός που σιδερωνε τις μάνες μας, τι δείγμα είναι όμως;;;
Λόγος ύπαρξης για τέτοιες απόψεις;ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:58Φυσικά.Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:56Η αυτοδικία και το "δίκαιο" του όχλου είναι απλά δείγμα πρωτογονισμού, αμορφωσιάς και υπανάπτυξης. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 13:41
Το να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γεωργιανός που σιδερωνε τις μάνες μας, τι δείγμα είναι όμως;;;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
-
ritzeri
Ε άρα συμφωνούμε.vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:52Δεν έχω στα χέρια μου τον ποινικό κώδικα της ΕΣΣΔ - σοβαρή παράλειψη και κενό στη βιβλιοθήκη μου.
Βρήκα αυτό.
https://atexnos.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%83% ... BD-%CE%BA/
Όταν η χούντα δεν ποινικοποιουσε τη χρήση , στη ΣΕ ήταν απαγορευμένη.
Και οι ποινές ήταν ίδιες ασχέτως αν ο δράστης ήταν τοξικομανης.
Δε βλέπω λοιπόν λόγο να αμφισβητείς την ψυχοπονια των χουντικών, τουλαχιστον ως προς το θέμα των ναρκομανων
-
ritzeri
Μήπως είναι δείγμα εξέλιξης, μόρφωσης και ανάπτυξης, όπως συμπαιρενεται από το ποστ του Ναμρειλ;vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 22:00Λόγος ύπαρξης για τέτοιες απόψεις;ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:58Φυσικά.Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:56
Η αυτοδικία και το "δίκαιο" του όχλου είναι απλά δείγμα πρωτογονισμού, αμορφωσιάς και υπανάπτυξης. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Ας κάνουμε μια υπόθεση έχω μαζέψει με κόπο τα μεροκάματα των υπαλλήλων,την δόση της τράπεζας την ΔΕΗ κλπNamrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:54 Έχουμε μια παραλίγο ληστεία, ένα περιστατικό αυτοδικίας μαζί με ξύλο από τον όχλο στον επίδοξο ληστή και συζητάμε για όλα εκτός από αυτό. Τη βάση της υπόθεσης την πιάνουν ένα στα δέκα ποστ. Οκ.
και μπαίνει ένας ληστής χαπακωμένος ή μη στην εφηβεία ακόμη να με ληστέψει τι κάνω ;
Εγώ λέω να αμυνθώ με οτιδήποτε μέσο, ίσως με ένα όπλο και έχουμε νεκρό τον επίδοξο ληστή
ή με ένα χτύπημα καράτε στο λαιμό με το ίδιο αποτέλεσμα
Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε;
Γιατί αν σχετικοποιηθεί η αξία της ζωής, τότε η αποτίμηση της θα αφήνεται έρμαιο σε όσους έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν καταστάσεις. Με ανοιχτό τρόπο και όχι συγκαλυμένα όπως συμβαίνει σήμερα. Δεν γίνεται σε καιρό ειρήνης και σε μια ευρωπαική χώρα, να μπαίνουν ανοικτά τέτοια γκάλοπ, από θέση αρχής.panos291 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:50 Ε ποση είναι τελικα αυτη η περιβοητη "αξια της ανθρώπινης ζωής" που μας εχετε ζαλισει, και γιατι ειναι ιδια σε ολους τους ανθρωπους?
Γιατι η αξια της ζωης πχ του γεωργιανου που σιδερωνε ηλικιωμενους να ειναι πανω απο αυτη της κατσαρίδας?
Από θέση ουσίας φυσικά, η αξία της ζωής παραμένει σχετική, καθώς προφανώς η ζωή του άπορου ή φτωχού ηλικιωμένου με προβλήματα υγείας, αποτιμάται (εκ του αποτελέσματος) λιγότερο από εκείνη κάποιου πλούσιου, αφού ο πρώτος χαίρει πολύ λιγότερης φροντίδας από τον δεύτερο ακόμα και αν πρόκειται για ζητήματα ζωής ή θανάτου. Για το σημερινό σύστημα, οι δύο αυτοί δεν έχουν την ίδια αξία ζωής.
Εξίσου μικρότερη αξία ζωής, έχει τόσο ο ηλικιωμένος που σιδερώνεται, όσο και ο γεωργιανός που τον σιδέρωσε (ο οποίος πριν πιάσει το σιδέρωμα θα πέρασε από πολλές φυλακές και θα είχε μια ζωή της πλάκας, όντας του κλώτσου και του μπάτσου για να βγει σε τόσο σκληρή παρανομία). Αυτοί που αναφέρεις στο παράδειγμα σου θεωρείται πλέμπα (ο παππούς) και λούμπεν ( ο σιδερωτής) για το σημερινό σύστημα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς.
Εγώ νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:48Μπούρδες. Απλά δεν ξέρεις να απαντήσεις. Αν ξέρεις να απαντήσεις, αν ξέρεις τι πρέπει να κάνω και πως σε ανάλογη περίσταση μπορείς να το πεις, είναι προτιμότερο από απλά να εκφράζεις την άγνοια σου και παρόλη την άγνοια σου αυτή να το παιζεις ειδήμων αερολόγος για το πως αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση. Ελα πολήξερο τζιμάνι, πες πώς, τι κάνουμε;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:41Κάτι μου λέει ότι δεν ρωτάς για να σε βοηθήσουν με το τι να κάνεις.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:37
Α να τον ακινητοποιησω μονο αν με παιρνει αλλιώς να φύγω και να τον αφήσω να κανει οτι θελει, τρομερο! Α μην ξεχνάμε βέβαια οτι την απόδοση φπα και φορων απο αυτα που με εκλεψε θα συνεχισετε να με την ζητατε και ας με εκλεψε.
Μάλιστα. Να μην αντιδράσω. Τι να λέμε τώρα. Μήπως αν έχει ανώμαλες ορέξεις να κάτσω να με απαυτωσει κιολας; Γιατί μια ζωη είναι πιο σημαντικη από αυτό; Μαλάκα μου έχετε ξεφύγει, το έχετε κάψει εντελώς λέμε.
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις λοιπόν, απλά μη ζητάς μετά ειδική μεταχείριση. Αν είσαι τυχερός μπορεί να γίνεις και ήρωας. Αν είσαι άτυχος, τα βλέπεις.
Τόσο η πολιτικώς ορθή νοοτροπία όσο και η δικαιοσύνη, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου το οτιδήποτε λειτουργεί τελικώς υπέρ των δικαιωμάτων του θύτη. Οπότε, με την πολιτικώς ορθή λογική σαφώς και συμφέρει να είσαι ο θύτης. Ως θύμα, νεκρό ή ζωντανό υπάρχεις μόνον ως παράπλευρη απώλεια ή τυφλό σημείο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ritzeri
Δλδ Ναμ είτε οι σιδερωτες είναι μοναχοπαίδια , είτε σιδερωνουν παρέα τα αδερφάκια.Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 22:05Γιατί αν σχετικοποιηθεί η αξία της ζωής, τότε η αποτίμηση της θα αφήνεται έρμαιο σε όσους έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν καταστάσεις. Με ανοιχτό τρόπο και όχι συγκαλυμένα όπως συμβαίνει σήμερα. Δεν γίνεται σε καιρό ειρήνης και σε μια ευρωπαική χώρα, να μπαίνουν ανοικτά τέτοια γκάλοπ, από θέση αρχής.panos291 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:50 Ε ποση είναι τελικα αυτη η περιβοητη "αξια της ανθρώπινης ζωής" που μας εχετε ζαλισει, και γιατι ειναι ιδια σε ολους τους ανθρωπους?
Γιατι η αξια της ζωης πχ του γεωργιανου που σιδερωνε ηλικιωμενους να ειναι πανω απο αυτη της κατσαρίδας?
Από θέση ουσίας φυσικά, η αξία της ζωής παραμένει σχετική, καθώς προφανώς η ζωή του άπορου ή φτωχού ηλικιωμένου με προβλήματα υγείας, αποτιμάται (εκ του αποτελέσματος) λιγότερο από εκείνη κάποιου πλούσιου, αφού ο πρώτος χαίρει πολύ λιγότερης φροντίδας από τον δεύτερο ακόμα και αν πρόκειται για ζητήματα ζωής ή θανάτου. Για το σημερινό σύστημα, οι δύο αυτοί δεν έχουν την ίδια αξία ζωής.
Εξίσου μικρότερη αξία ζωής, έχει τόσο ο ηλικιωμένος που σιδερώνεται, όσο και ο γεωργιανός που τον σιδέρωσε (ο οποίος πριν πιάσει το σιδέρωμα θα πέρασε από πολλές φυλακές και θα είχε μια ζωή της πλάκας, όντας του κλώτσου και του μπάτσου για να βγει σε τόσο σκληρή παρανομία). Αυτοί που αναφέρεις στο παράδειγμα σου θεωρείται πλέμπα (ο παππούς) και λούμπεν ( ο σιδερωτής) για το σημερινό σύστημα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς.
Άμα θέλετε να σχολιάσουμε και τον λούμπεν, να το κάνουμε. Τέτοιοι τύποι στον σοσιαλισμό, εφόσον τους δοθούν 2-3 ευκαιρίες να ενσωματωθούν και δεν το κάνουν αλλά επιμένουν σε λούμπεν τρόπο ζωής, στέλνονται στο Βασίλι Μπλοχίν για τα περαιτέρω.Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 15:02 Γιαυτό είπα χθες οτι μόνο ο Πλουφ είναι συνειδητοποιημένος σταλινικός κομμουνιστής, οι υπόλοιποι είναι κάτι ανάμεσα σε πασοκ-συριζα-ποτάμι, αλλά λένε ΚΚΕ για να μην πέφτει χλέπα και φάπα.
Να βάλω και εγώ ένα με την χιονάτη φλαμπε; ως πράξη αυτοδικίας μωρε και αυτο.
Φυσικά οι περισσότεροι από τους σημερινούς λούμπεν δεν το κάνουν από άποψη, αλλά βγαίνουν στο περιθώριο καθαρά επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή και επί της ουσίας σπρώχνονται εκεί σαν αποσυνάγωγοι που είναι για την κοινωνία. Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στο Σοσιαλισμό.
Βέβαια εκτός από τον λούμπεν, έχουμε και εφαρμογή αυτοδικίας όπως και του "δικαίου" του όχλου συζήτηση την οποία βολικά αποφεύγετε για χιλιοστή φορά, με επιχειρήματα τύπου "ναι αλλά ο στάλιν".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namrail την 22 Σεπ 2018, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ritzeri
Τί δεν συμβαίνει στο Σοσιαλισμό;Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 22:10Άμα θέλετε να σχολιάσουμε και τον λούμπεν, να το κάνουμε. Τέτοιοι τύποι στον σοσιαλισμό, εφόσον τους δοθούν 2-3 ευκαιρίες να ενσωματωθούν και δεν το κάνουν αλλά επιμένουν σε λούμπεν τρόπο ζωής, στέλνονται στο Βασίλι Μπλοχίν για τα περαιτέρω.Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 15:02 Γιαυτό είπα χθες οτι μόνο ο Πλουφ είναι συνειδητοποιημένος σταλινικός κομμουνιστής, οι υπόλοιποι είναι κάτι ανάμεσα σε πασοκ-συριζα-ποτάμι, αλλά λένε ΚΚΕ για να μην πέφτει χλέπα και φάπα.
Να βάλω και εγώ ένα με την χιονάτη φλαμπε; ως πράξη αυτοδικίας μωρε και αυτο.
Φυσικά οι περισσότεροι από τους σημερινούς λούμπεν δεν το κάνουν από άποψη, αλλά βγαίνουν στο περιθώριο καθαρά επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή και επί της ουσίας σπρώχνονται εκεί σαν αποσυνάγωγοι που είναι για την κοινωνία. Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στο Σοσιαλισμό.
Βέβαια εκτός από τον λούμπεν, έχουμε και εφαρμογή αυτοδικίας όπως και του "δικαίου" του όχλου συζήτηση την οποία βολικά αποφεύγεται για χιλιοστή φορά, με επιχειρήματα τύπου "ναι αλλά ο στάλιν".
Οι γκέυ ακτιβιστές δεν είναι αποσυναγωγοι της κοινωνίας;
- Sid Vicious
Με έχει τύχει κάποιες λίγες φορές και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να αντιδράσω έτσι. Όμως αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτα κρίνονται σε λεπτομέρειες και στην πίεση της στιγμής, ακόμη και στο τι θα σε πουν οποιαδηποτε απειρολεχιστη λεπτομέρεια έχει την σημασία της, θα μπορούσα να είχα αντιδράσει έτσι και χειρότερα. Κάποτε με είχαν ληστέψει με πιστόλι, έδωσα κάποια χαρτονομίσματα ζητούσε κι αλλα, σκυβω παιρνω μια μεγάλη χούφτα κέρματα και του τα πεταω στα μουτρα, δεν ξερω γιατι, παρακινδυνευμενο πολύ, ετσι με βγηκε εκεινη την στιγμη. Πανικοβληθηκε, επεσε κατω και εφυγε τρεχοντας, πιθανολογω οτι ηταν αδειο τελικα το πιστολι ή καλοφτιαγμενο ψευτικο αντιγραφο . Αν τον επιανα όταν τον κυνηγουσα όταν είχε πέσει, ειχα παρει και μια σιδερένια μασια στο χέρι μου, μόνο και μόνο ο τρόμος που είχα εισπραξει απο το πιστολι μπροστα μου ηταν αρκετος για να τον χτυπαω μεχρι να συνελθω.Beria έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:46Σάκη, έξυπνο παιδί είσαι και με ηθικό κώδικα.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:07Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ο νοικυραίος; Θα τον ακινητοποιούσες πολιτισμένα; Πώς ακριβώς; (Θέλω να μάθω γιατί νοικοκυραίος είμαι κι εγώ, μαγαζί έχω, να ξέρω πως να αντιδράσω αν με τύχει κάτι, να ξέρω τι να κάνω, βοήθηστε βρε παιδιά)Beria έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:00
Όλος αυτός ο συρφετός που κλαίγεται για το παιδί είναι εξίσου απεχθής με τους νοικοκυραίους που τον κλωτσούσαν στο κεφαλι
Η νόμιμη άμυνα είναι αυτό που λέει η λέξη. Προστατεύεις τη ζωή και την περιουσία σου.
Το όριο το δίνει η λογική
Μια άλλη φορα ηταν με μαχαιρι και πάλι θέμα τύχης, ειχα ένα μποξερ τοτε πολύ ξύπνιο και πολύ φιλικο γενικα, ολη μερα σχεδόν εκοβε βολτες εξω και επαιζε με τον κοσμο, ηξερε πανω κατω τι ωρα εκλεινα και ερχοταν το βραδυ για να παμε σπιτι και επεσε πανω σε ληστεια με μαχαιρι και αφοπλισε αυτό τον ληστη.
Αλλά αυτό που είπες, προστατεύω την ζωή μου και την περιουσία μου (και η περιουσια μου βεβαια είναι επισης ζωη μου καθως με εξασφαλιζει τους πορους και την ασφαλεια για να ζω), αυτό είναι το νουμερο ένα, το πρωταρχικο ζητουμενο, πράγμα που σημαινει ότι τα παντα μπορουν να συμβουν και οποιαδήποτε ελαχιστη λεπτομερεια μπορει να επηρρεασει για το καλυτερο ή το χειρότερο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Εννοείς ότι ο παράγων "σιγά μην πάω να δουλέψω σαν τους άλλους τους μαλάκες για να βγάλω σ' ένα μήνα τα λεφτά που μπορεί να βγάλω με ένα σιδέρωμα σε δύο λεπτά" δεν παίζει με τίποτα, έτσι;Namrail έγραψε: 22 Σεπ 2018, 22:05
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Sid Vicious
Αυτό ακριβώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2018, 22:07Εγώ νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:48Μπούρδες. Απλά δεν ξέρεις να απαντήσεις. Αν ξέρεις να απαντήσεις, αν ξέρεις τι πρέπει να κάνω και πως σε ανάλογη περίσταση μπορείς να το πεις, είναι προτιμότερο από απλά να εκφράζεις την άγνοια σου και παρόλη την άγνοια σου αυτή να το παιζεις ειδήμων αερολόγος για το πως αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση. Ελα πολήξερο τζιμάνι, πες πώς, τι κάνουμε;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 21:41
Κάτι μου λέει ότι δεν ρωτάς για να σε βοηθήσουν με το τι να κάνεις.
Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις λοιπόν, απλά μη ζητάς μετά ειδική μεταχείριση. Αν είσαι τυχερός μπορεί να γίνεις και ήρωας. Αν είσαι άτυχος, τα βλέπεις.
Τόσο η πολιτικώς ορθή νοοτροπία όσο και η δικαιοσύνη, έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου το οτιδήποτε λειτουργεί τελικώς υπέρ των δικαιωμάτων του θύτη. Οπότε, με την πολιτικώς ορθή λογική σαφώς και συμφέρει να είσαι ο θύτης. Ως θύμα, νεκρό ή ζωντανό υπάρχεις μόνον ως παράπλευρη απώλεια ή τυφλό σημείο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις