Βρε, καλέ μου, δεν υπάρχει τέτοια σύνταξη. Είναι σαν να λες «χρησιμοποίησα ο σουγιάς για να το ανοίξω».Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Σεπ 2018, 16:30Ακούγεται αμήχανο, αλλά φυσικά και μπορείς να το πεις. Πόσο μάλλον αν έχεις ποιητική άδεια.hellegennes έγραψε: 20 Σεπ 2018, 16:27Αφού εδώ προσδιορίζει το ουσιαστικό. Στην άλλη φράση λες ότι η ενέργεια του ρήματος είναι μεταβιβαστική αλλά βάζεις το ουσιαστικό στην αιτιατική. Αυτό δεν γίνεται. Μπορείς να πεις «ματώνει σαν λαβωμένο σπουργίτι» αλλά όχι «ματώνει σαν τον σουγιά το χέρι». Στην δεύτερη περίπτωση το ρήμα είναι ενεργητικής διάθεσης, στην πρώτη είναι ουδέτερης διάθεσης, δηλαδή το υποκείμενο βρίσκεται σε μια κατάσταση, δεν κάνει κάτι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Σεπ 2018, 16:14 Δηλαδή δεν λέμε "περιμένω σαν τον μαλάκα";
Λέμε "περιμένω όπως ο μαλάκας";
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι ακούγαμε λάθος τόσο καιρό!
- hellegennes
Re: Τι ακούγαμε λάθος τόσο καιρό!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α και κουμούνι και παλαιοπασόκος..Cecily Anne έγραψε: 20 Σεπ 2018, 16:34 Otto Weininger Πώς είχες μπερδέψει τον τίτλο της carmina burana? Kαι ψάχναμε ένα βράδυ; Κάτι ινδιάνικο ήταν.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Cecily Anne
Το ορθόδοξο. Είναι και της εκκλησίας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ε τον απατεώνα.
.
.
- Cecily Anne
Να σου πω, θυμήθηκα. Δεν ήταν η carmina burana. Ήταν ένα που το έλεγε Μαγιάχου. Αλλά τώρα σκάλωσα με τον πραγματικό τίτλο του τραγουδιού.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Πλοτ τουήστ...Cecily Anne έγραψε: 20 Σεπ 2018, 17:05Να σου πω, θυμήθηκα. Δεν ήταν η carmina burana. Ήταν ένα που το έλεγε Μαγιάχου. Αλλά τώρα σκάλωσα με τον πραγματικό τίτλο του τραγουδιού.![]()
.
.
- Otto Weininger
O pastor madredeusCecily Anne έγραψε: 20 Σεπ 2018, 17:05Να σου πω, θυμήθηκα. Δεν ήταν η carmina burana. Ήταν ένα που το έλεγε Μαγιάχου. Αλλά τώρα σκάλωσα με τον πραγματικό τίτλο του τραγουδιού.![]()
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Cecily Anne
AAAAAAAAAAAAAAA ναι.
-
Αρρηνmax41postspermonth
- Phorum.gr user: Μητσάκος
Κι ύστερα το βραδάκι μες της Μενάκης τα καπηλεια
(Και δεν είχαμε το γκουγκλ ερθ να το ψάξουμε τότε.)
Μασ' το νοημα για να μπεις ( πολύ συνωμοτικό στη διατύπωση)
Και στο Πίσκο πιο.ρομαντσα ( μάλλον όχι, Ε;)
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...
Ναι, η Φραγκοσυριανή έχει αρκετά ραμόνιαΑρρηνmax41postspermonth έγραψε: 20 Σεπ 2018, 18:19 Κι ύστερα το βραδάκι μες της Μενάκης τα καπηλεια
Φοίνικες, Παρακοπές, Πισκοπιά, Πατέλια και Νιχόρια
Θα σε πάρω να γυρίσω
Φοίνικα, Παρακοπή
Γαλησσά και Nτελαγκράτσια
και ας μου `ρθει συγκοπή
Γαλησσά και Nτελαγκράτσια
και ας μου `ρθει συγκοπή
Στο Πατέλι, στο Nυχώρι
φίνα στην Αληθινή
και στο Πισκοπιό ρομάντζα
γλυκιά μου Φραγκοσυριανή
και στο Πισκοπιό ρομάντζα
γλυκιά μου Φραγκοσυριανή
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εγώ πάλι νόμιζα ότι έλεγε τουγλα και έλεγα ότι μάλλον θα είναι ένα είδος κρέμας-κερί που θα βάζαν στο μουστάκι εκείνη την εποχή για να μαλακώνουν τις τρίχες και να το στρίβουν. Βέβαια μακρύ μουστάκι είχαν κυρίως οι αριστοκράτες με κύρος και όχι τόσο οι μάγκες αλλά έλεγα πως ο Καπετανάκης θα ήταν κάνα μούτρο βασιλιάς της τότε Μαφίας και θα είχε κάποιο κύρος για να το κάνει.Μετανάστρια έγραψε: 20 Σεπ 2018, 00:16 Επίσης έχω πέσει θύμα του γνωστού "με τον Καπετανάκη που έχει ντούγκλα στο μουστάκι" αντι το ορθόν "που έχει Ντούγκλας το μουστάκι"
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- YouOnlyLiveOnce
Μου αρεσει που ακουγαμε κατι λαθος αλλα του διναμε και εξηγηση 
Ο Καπετανάκης ήταν υπασπιστής του Βενιζέλου και διευθυντής των Φυλακών στο Μοναστηράκιpaul25 έγραψε: 20 Σεπ 2018, 21:50Εγώ πάλι νόμιζα ότι έλεγε τουγλα και έλεγα ότι μάλλον θα είναι ένα είδος κρέμας-κερί που θα βάζαν στο μουστάκι εκείνη την εποχή για να μαλακώνουν τις τρίχες και να το στρίβουν. Βέβαια μακρύ μουστάκι είχαν κυρίως οι αριστοκράτες με κύρος και όχι τόσο οι μάγκες αλλά έλεγα πως ο Καπετανάκης θα ήταν κάνα μούτρο βασιλιάς της τότε Μαφίας και θα είχε κάποιο κύρος για να το κάνει.Μετανάστρια έγραψε: 20 Σεπ 2018, 00:16 Επίσης έχω πέσει θύμα του γνωστού "με τον Καπετανάκη που έχει ντούγκλα στο μουστάκι" αντι το ορθόν "που έχει Ντούγκλας το μουστάκι"
Περιβόητος για την αυστηρότητά του
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Και εγώ άκουγα " και στο Πίσκο πιό ρομάντζα", έτσι τα τονίζει, φαντάστηκα ένα γραφικό χωριό που λέγεται Πίσκο.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Οπότε το νόημα είναι δεν έχω όρεξη να ξαναπάω μέσα με αυτόν τον κακούργο διευθυντή.Beria έγραψε: 21 Σεπ 2018, 12:49Ο Καπετανάκης ήταν υπασπιστής του Βενιζέλου και διευθυντής των Φυλακών στο Μοναστηράκιpaul25 έγραψε: 20 Σεπ 2018, 21:50Εγώ πάλι νόμιζα ότι έλεγε τουγλα και έλεγα ότι μάλλον θα είναι ένα είδος κρέμας-κερί που θα βάζαν στο μουστάκι εκείνη την εποχή για να μαλακώνουν τις τρίχες και να το στρίβουν. Βέβαια μακρύ μουστάκι είχαν κυρίως οι αριστοκράτες με κύρος και όχι τόσο οι μάγκες αλλά έλεγα πως ο Καπετανάκης θα ήταν κάνα μούτρο βασιλιάς της τότε Μαφίας και θα είχε κάποιο κύρος για να το κάνει.Μετανάστρια έγραψε: 20 Σεπ 2018, 00:16 Επίσης έχω πέσει θύμα του γνωστού "με τον Καπετανάκη που έχει ντούγκλα στο μουστάκι" αντι το ορθόν "που έχει Ντούγκλας το μουστάκι"
Περιβόητος για την αυστηρότητά του
Ακούω ντούγκλα το μουστάκι, υπέθεσα μιά λέξη αργκώ που εννοεί έντονο μύστακα.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 48 Απαντήσεις
- 1948 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
-
- 84 Απαντήσεις