Α μπράβο κι εμένα σα τα φώτα του Νισαν Μίκρα έγιναν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
500 ευρώ ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ
- Cecily Anne
Re: 500 ευρώ ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Freelancer
Aσε πριν λιγο τον ανοιξα....σχεδον διπλασιος σε σχεση με περσυ ιδια περιοδο και ιδια καταναλωση.
- Cecily Anne
Freelancer έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:55Aσε πριν λιγο τον ανοιξα....σχεδον διπλασιος σε σχεση με περσυ ιδια περιοδο και ιδια καταναλωση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Ακόμη κι αν έχει 50 σώβρακα, 50 ζευγάρια κάλτσες και 50 φανελάκια, δεν φοράει τίποτα άλλο; Μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα; Όταν πλένει χέρια ή κάνει ντουζ σκουπίζεται με χαρτοπετσέτες; Σεντόνια, σκεπάσματα, μαξιλαροθήκες;Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:46Έχει 50 σωβρακα.hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40 Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.
Ο υπολογιστής πρακτικά δεν κλείνει ποτέ.
Τέσπα, το point μου είναι ότι αν είχες κάνει τις αλλαγές που χρειάζονταν από πριν (πχ. λάμπες led) τώρα θα είχες μικρότερη κατανάλωση.
Τώρα, αν εσύ έμεινες στο μαγείρεμα, ε δε μαγειρεύω καρδιά μου...![]()
Χοντρικά τα πλυντήρια είναι 6 (τουλάχιστον για έναν άντρα, που έχουμε λιγότερα ευαίσθητα ρούχα):
1. Πετσέτες/λευκά (60/90 βαθμοί)
2. Κλινοσκεπάσματα (40 βαθμοί)
3. Σκούρα ρούχα / ανεξίτηλα (40 βαθμοί)
4. Χρωματιστά ρούχα (30/40 βαθμοί)
5. Ευαίσθητα ρούχα (30 βαθμοί)
6. Εσώρουχα (60 βαθμοί)
Στην διάρκεια του μήνα θα βάλεις τουλάχιστον 8-10 πλυντήρια αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος του 21ου αιώνα. Δηλαδή 2-3 πλυντήρια την εβδομάδα. 1 πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες σημαίνει απλά ότι δεν πλένεις τα ρούχα σου, όπως έκαναν πριν 60 χρόνια γιατί το πλύσιμο ρούχων ήταν ταλαιπώρια και γιατί δεν είχαν πολλά ρούχα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
το χειρότερο είναι πως κανείς δεν εξηγεί τον υπολογισμό της ρήτρας και απο λογαριασμούς ΔΕΗ γνωστών ίδιας περίπου κατανάλωσης - περιόδου έχω δει διαφορετικά ποσά
Στην τυχη τα βάζουν?
Στην τυχη τα βάζουν?
Νήφε και μέμνησο απιστείν
- Cecily Anne
Εμένα με βολεύει άλλο σύστημα. Πετσέτες-σεντόνια κλπ. τα βάζω μαζί. Φόρμες/κάλτσες/σκούρα μαζί. Τα εσώρουχα τα βάζω μαζί με τα πουκάμισα που συνήθως είναι ανοιχτόχρωμα και τις φόρμες και τις κάλτσες που συνήθως είναι σκουρόχρωμες και όλα στους 60. Ευαίσθητα δεν έχουμε και αν τύχει κανένα στο χέρι με τάιντ. Όλα αυτά κατά μέσο όρο μου βγαίνουν 2 πλυντήρια την εβδομάδα (ο κάδος νομίζω είναι 8-9 κιλά, δε θυμάμαι). Το καλοκαίρι που θέλει 2 πουκάμισα τη μέρα μπορεί να μπουν και τρία, αλλά πιο σπάνια.hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 16:03Ακόμη κι αν έχει 50 σώβρακα, 50 ζευγάρια κάλτσες και 50 φανελάκια, δεν φοράει τίποτα άλλο; Μπλούζες, παντελόνια, πουκάμισα; Όταν πλένει χέρια ή κάνει ντουζ σκουπίζεται με χαρτοπετσέτες; Σεντόνια, σκεπάσματα, μαξιλαροθήκες;Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:46Έχει 50 σωβρακα.hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44
Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.![]()
Χοντρικά τα πλυντήρια είναι 6 (τουλάχιστον για έναν άντρα, που έχουμε λιγότερα ευαίσθητα ρούχα):
1. Πετσέτες/λευκά (60/90 βαθμοί)
2. Κλινοσκεπάσματα (40 βαθμοί)
3. Σκούρα ρούχα / ανεξίτηλα (40 βαθμοί)
4. Χρωματιστά ρούχα (30/40 βαθμοί)
5. Ευαίσθητα ρούχα (30 βαθμοί)
6. Εσώρουχα (60 βαθμοί)
Στην διάρκεια του μήνα θα βάλεις τουλάχιστον 8-10 πλυντήρια αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος του 21ου αιώνα. Δηλαδή 2-3 πλυντήρια την εβδομάδα. 1 πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες σημαίνει απλά ότι δεν πλένεις τα ρούχα σου, όπως έκαναν πριν 60 χρόνια γιατί το πλύσιμο ρούχων ήταν ταλαιπώρια και γιατί δεν είχαν πολλά ρούχα.
είναι περίεργο μεν, ψιλόαναμενόμενο δε.argouen έγραψε: 12 Απρ 2022, 16:05 το χειρότερο είναι πως κανείς δεν εξηγεί τον υπολογισμό της ρήτρας και απο λογαριασμούς ΔΕΗ γνωστών ίδιας περίπου κατανάλωσης - περιόδου έχω δει διαφορετικά ποσά![]()
Στην τυχη τα βάζουν?![]()
Έχει κυρίως να κάνει με το προγραμμα στο οποίο είναι ο καθένας
Σε εμάς πχ ο τελευταίος εκκαθαριστικός έγραψε κατανάλωση 1424 kWh και χρέωση 230€.
Μπορείς να πετύχεις αντίστοιχη κατανάλωση αλλά με χρέωση, τετραψήφια πχ.
Η διαφορά είναι πως στις 1424 οι 900 είναι ημερήσια και οι 500 με "νυχτερινό", ενώ στον Χ άλλο λογαριασμό είναι εντελώς διαφορετικό το μείγμα.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Υπολογίζεται με κάποιον τύπο, υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ.
Εδώ υπολογίζει ανάλογα με την κατανάλωση, το χρονικό διάστημα και την επιδότηση.
https://allazorevma.gr/ots/
Εδώ υπολογίζει ανάλογα με την κατανάλωση, το χρονικό διάστημα και την επιδότηση.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
274 θα μου έρθει μόνο η ρήτρα αν είναι σωστόAntares έγραψε: 12 Απρ 2022, 16:19 Υπολογίζεται με κάποιον τύπο, υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Έχεις αφαιρέσει την επιδότηση;Awesomatic έγραψε: 12 Απρ 2022, 17:17274 θα μου έρθει μόνο η ρήτρα αν είναι σωστόAntares έγραψε: 12 Απρ 2022, 16:19 Υπολογίζεται με κάποιον τύπο, υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ.
https://allazorevma.gr/ots/![]()
Έχω το My home Enter της ΔΕΗ με 0,18 ευρώ η kwh, υπολογίζω γύρω στα 270 ευρώ σύνολο, με πληρωμένο τον έναντι 120 ευρώ. Με αρκετά μεγάλη κατανάλωση.
Ένα (1) άτομο πόσα πλυντήρια πρέπει να βάζει ρε αγόραρε; Ο δικός μου ο κύκλος είναι κάθε τρεις εβδομάδες περίπου και περιέχει εσώρουχα, πιντζάμες, μπλουζάκια και πουκάμισα + κάθε εβδομάδα σεντόνια / μαξιλαροθήκες / πετσέτες και μια στις δύο την παπλωματοθήκη (πανωσέντονο δε χρησιμοποιώ). Τα κουστούμια αν χρειαστεί πάνε καθαριστήριο. Λόγω εργασίας σπανίως λερώνομαι, αν κάτι λερωθεί το πιο πιθανό είναι κατά τη διάρκεια δουλειάς στο σπίτι (πχ. έπλυνα πιάτα). Απλά τον χειμώνα εσώρουχα / μπλουζάκια και πουκάμισα φοριούνται τουλάχιστον δύο ημέρες καθότι δεν ιδρώνεις κιόλας. Εξ όλων αυτών σιδερώνω μόνο τα πουκάμισα, και αυτά όταν τελείωσουν τα διαθέσιμα (σιχαίνομαι το σίδερο, από τον Γενάρη έχω βάλει δύο φορές και πολύ είναι).hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40 Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.
Τέσπα, το point μου είναι ότι αν είχες κάνει τις αλλαγές που χρειάζονταν από πριν (πχ. λάμπες led) τώρα θα είχες μικρότερη κατανάλωση.
Τώρα, αν εσύ έμεινες στο μαγείρεμα, ε δε μαγειρεύω καρδιά μου...
Ειδικότερα πλυντήρια δεν τα υπολογίζω (κουρτίνες, παπλώματα, μαξιλάρια κτλ) καθότι δεν έχουν τακτική επανάληψη.
Από όσα σου είπα, τα πιο ογκώδη είναι οι πετσέτες.
My Life had stood, a Loaded Gun
- hellegennes
Κι εγώ 1 άτομο είμαι και βάζω τουλάχιστον 2 την εβδομάδα. Εσώρουχα είναι πάντα το ένα, το άλλο είναι κάτι από τα άλλα που έγραψα πιο πάνω. Μερικές φορές είναι 3 πλυντήρια ή ακόμα και 4 αν τύχει να είναι κουβέρτες.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 17:57Ένα (1) άτομο πόσα πλυντήρια πρέπει να βάζει ρε αγόραρε; Ο δικός μου ο κύκλος είναι κάθε τρεις εβδομάδες περίπου και περιέχει εσώρουχα, πιντζάμες, μπλουζάκια και πουκάμισα + κάθε εβδομάδα σεντόνια / μαξιλαροθήκες / πετσέτες και μια στις δύο την παπλωματοθήκη (πανωσέντονο δε χρησιμοποιώ). Τα κουστούμια αν χρειαστεί πάνε καθαριστήριο. Λόγω εργασίας σπανίως λερώνομαι, αν κάτι λερωθεί το πιο πιθανό είναι κατά τη διάρκεια δουλειάς στο σπίτι (πχ. έπλυνα πιάτα). Απλά τον χειμώνα εσώρουχα / μπλουζάκια και πουκάμισα φοριούνται τουλάχιστον δύο ημέρες καθότι δεν ιδρώνεις κιόλας. Εξ όλων αυτών σιδερώνω μόνο τα πουκάμισα, και αυτά όταν τελείωσουν τα διαθέσιμα (σιχαίνομαι το σίδερο, από τον Γενάρη έχω βάλει δύο φορές και πολύ είναι).hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40 Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.
Τώρα, αν εσύ έμεινες στο μαγείρεμα, ε δε μαγειρεύω καρδιά μου...
Ειδικότερα πλυντήρια δεν τα υπολογίζω (κουρτίνες, παπλώματα, μαξιλάρια κτλ) καθότι δεν έχουν τακτική επανάληψη.
Από όσα σου είπα, τα πιο ογκώδη είναι οι πετσέτες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 17:57 Απλά τον χειμώνα εσώρουχα / μπλουζάκια και πουκάμισα φοριούνται τουλάχιστον δύο ημέρες καθότι δεν ιδρώνεις κιόλας.
Let them make the first mistake. We make the last move.
απλυτος detected
γαμα τους κουλη που λεει και ο αλλος αντεχουν
γαμα τους κουλη που λεει και ο αλλος αντεχουν
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Είσαι ένας άριστος πολίτης!!! Το ΣΚΑΙ οφείλει να σε καλέσει για να δώσεις συνέντευξη και να δώσεις το καλό παράδειγμα.Νon4me έγραψε: 21 Ιαν 2022, 00:50 90 ευρα το τελευταιο που πληρωσα . εβαλα ενα ηλεκτρικο καλοριφερ στο γκαραζ να καιει μπας και δω φως και δε με περασουν για κανα καρμιρη στον επομενο .
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 44 Απαντήσεις
- 1905 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian
-
- 13 Απαντήσεις