!!! DEVELOPMENT MODE !!!
500 ευρώ ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ
- Υδράργυρος
Re: 500 ευρώ ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ
Όταν σου είπαν έρχεται πίτσα εσύ τι κατάλαβες;
- Μαδουραίος
Εγώ το περίμενα.Οι πιτσαδοροι της μεσαίας τάξης που ζητάνε δανεικά να πληρώσουν την ΔΕΗ ας απαντήσουν πως αισθάνονται.
- Μαδουραίος
Cecily Anne έγραψε: 11 Απρ 2022, 20:53 Πάντως ορισμένοι είστε μαλάκες, διότι εγώ που έφαγα την 600ρα την συγκρίνω με τον αντίστοιχο περσινό που ήταν 200ρα με αντίστοιχες καταναλώσεις, διότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως στις συνήθειές μου. Το πρόβλημα μου δεν είναι αν καίω πολύ, γιατί πληρώνω αυτό που καίω και πάντα το πλήρωνα, το πρόβλημα είναι ότι αυτό που καίω αυτή τη στιγμή μου ήρθε επί 3.
Κόψτε τις μαλακίες για το "πόσο καίμε", καίμε ό,τι καίγαμε, δεν άλλαξε ξαφνικά ο καιρός τόσο, ώστε να αλλάξουμε συνήθειες.
Αυτή είναι η ουσία.
Τα άλλα είναι γαλαζαϊικα αφηγήματα.
Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις είτε μεγαλύτερης κατανάλωσης είτε που δεν είχαν πληρώσει προηγούμενους λογαριασμούς ή υπήρχαν και θέματα λόγω πανδημίας.
Όμως αυτές είναι το...κερασάκι στην τούρτα.
Εδώ να πούμε και το εξής:
Από το ρεύμα δεν πλήττονται μόνο τα νοικοκυριά, αλλά πλήθος επαγγελματιών και ασφαλώς και οι βιομηχανίες.
Μάλιστα παραθέτω άρθρο από το περασμένο φθινόπωρο, πριν δηλαδή συνεχιστούν οι τωρινές αυξήσεις.
"Η αγωνία στον κλάδο της μεταποίησης κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα, όταν η ΔΕΗ με επιστολές της προς τις επιχειρήσεις – πελάτες της ενημέρωσε ότι από τον Δεκέμβριο τα τιμολόγιά τους θα συνδεθούν με ρήτρα αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι μια επιχείρηση που πλήρωνε πριν με ρήτρα CO2 87,81 ευρώ τη μεγαβατώρα, θα πληρώνει με ρήτρα αγοράς –και συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης 20% που τη συνοδεύει– 232 ευρώ τη μεγαβατώρα, αύξηση 164%! Ενα επιπλέον κόστος δηλαδή 144,13 ευρώ/μεγαβατώρα με βάση τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος του Οκτωβρίου, που διαμορφώθηκε στα 200 ευρώ.
Οι ελληνικές βιομηχανίες που είναι εκτεθειμένες στον ανταγωνισμό θα πρέπει να κλείσουν νέα συμβόλαια, χωρίς να ξέρουν πού θα διαμορφωθεί η τιμή τους επόμενους μήνες, έχοντας να ανταγωνιστούν εταιρείες της Ευρώπης με συμβόλαια σταθερών τιμών που λήγουν το 2022 και το 2023, όταν δηλαδή οι τιμές θα έχουν αποκλιμακωθεί. Η κρίση θα τις αγγίξει ελάχιστα, σε ένα ποσοστό 15%-20% με το οποίο είναι εκτεθειμένες στην αγορά. Χώρες που έχουν επηρεαστεί επίσης δυσανάλογα από την κρίση, όπως η Ισπανία, λόγω της υψηλής εξάρτησης από φυσικό αέριο και από το πανάκριβο LNG, έχουν πάρει μέτρα περιορισμού της επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις, υποχρεώνοντας τους παραγωγούς να διαθέσουν ένα ποσοστό 6% σε δημοπρασίες εκτός αγοράς. Η Βουλγαρία έβγαλε πρόσφατα σε δημοπρασίες λιγνιτική παραγωγή ισχύος 100 MW με τιμή εκκίνησης τα 150 ευρώ/μεγαβατώρα, 50 ευρώ κάτω από την τιμή αγοράς τη συγκεκριμένη ημέρα και πυρηνική ενέργεια από το Κοζλοντούι 300 ΜW, με τιμή εκκίνησης στα 100 ευρώ/μεγαβατώρα για να δώσει τη δυνατότητα σε προμηθευτές και μεγάλους καταναλωτές να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις τιμές της αγοράς.
energeia-akrivainei-to-reyma-pantoy-stin-ellada-perissotero0
Η ελληνική βιομηχανία εκπέμπει SOS
Η ελληνική μεταποίηση παρακολουθεί έντρομη τις εξελίξεις και χτυπάει καμπανάκι για τη βιωσιμότητα του κλάδου και τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Επιχειρήσεις που σπάνε τα συμβόλαια της περυσινής χρονιάς με τους πελάτες τους για να μην πέσουν έξω, άλλες που τα «τιμούν» απορροφώντας το κόστος για να μη χάσουν μερίδια και με μεγάλο κίνδυνο να γυρίσουν σε ζημίες, που αδυνατούν να κάνουν προϋπολογισμούς για να κλείσουν νέα συμβόλαια με αβέβαιες τιμές πρώτων υλών, μεταφορικών και ενέργειας, που αν τους χαλάσει μια μηχανή δεν ξέρουν εάν και πότε θα βρουν ανταλλακτικό, αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να σταθούν όρθιες και ζητάνε την άμεση στήριξη της πολιτείας. Υπάρχουν εργαλεία –λένε– και δείχνουν τη φορολογία, τις έμμεσες εισφορές, τις ρυθμιστικές χρεώσεις στο ρεύμα που μπορούν να μειωθούν για όσο διαρκεί η κρίση. Η μεταποίηση είναι ο κλάδος που κράτησε την οικονομία όρθια την περίοδο της πανδημίας, χωρίς επιστρεπτέες προκαταβολές και επιδόματα για τους εργαζομένους και τώρα χρειάζεται στήριξη, τονίζουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «για μικρές βόμβες που θα αρχίσουν να σκάνε…»."
https://www.kathimerini.gr/economy/5615 ... rissotero/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρχέλαος την 12 Απρ 2022, 14:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
το πρωι μιλουσα με καφετεριουχο που εχει παντα κοσμο ... μου ειπε οτι του ηρθε να πληρωσει το μηνα αεριο-ρευμα 12.500 ευρω απο 3.500 ευρω την ιδια περιοδο περισυ με ιδια καταναλωση ...τα ποσα αυτα ειναι μεγαλυτερα απο ενοικιο και μισθοδοσια υπαλληλων μαζι ... ειπε απλα οτι δεν μπορει να τα πληρωσει
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Φαντάσου ότι μπαίνεις σε ένα σούπερ μάρκετ χωρίς τιμές στα προϊόντα. Ψωνίζεις μισό κιλό γραβιέρα, 1 κιλό μηλά και 3 κιλά πατάτες. Φτάνεις στο ταμείο και η ταμίας σου λέει. " Σήμερα το ακριβότερο προϊόν από αυτά που αγοράσατε είναι η γραβιέρα με 13 ευρώ το κιλό. Επομένως όλα θα χρεωθουν σε αυτή την τιμή. Έχουμε και λέμε 3 + 1 + 0,5 = 4,5 κιλά x 13 ευρώ = 58,5 ευρώ οφειλή
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Cecily Anne
aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 00:11 Εδώ να πω βέβαια ότι έχω αλλάξει όλες τις λάμπες σε led, και όλες τις συσκευές σε ενεργειακή κλάση Α+, ακόμα και θερμοσίφωνα άλλαξα πέρσι (μοιράστηκα μέρος της δαπάνης με την σπιτονοικοκυρά). Κουζίνα δεν χρησιμοποιώ καθότι τρώω απ' έξω (έχω μόνιμα κατεβασμένο το διακόπτη στον πίνακα), και πλυντήριο βάζω μόνο όταν γεμίσει (για ένα άτομο που είμαι θέλει 2-3 εβδομάδες). Επίσης έχω αγοράσει καινούργιο υπολογιστή, φορητό πλέον (καθότι ο σταθερός με την κάρτα γραφικών λογικά θα ανεβάζει κατανάλωση).
Αυτά παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά μου εξακολουθεί να είναι sub optimal (τα κουφώματα είναι παλιά και έχω απώλειες σε θέρμανση / ψύξη, ενώ έχω ξεχάσει μερικές φορές το θερμοσίφωνα - μια φορά μάλιστα ένα ολόκληρο ΣΚ (λογικά έχει θερμοστάτη ο καινούργιος και κάπου έκλεισε μόνος του).
Πληρώνω λέει 45 ευρώ αλλά... τελικά δεν καίω ρεύμα, μιας και δεν πλένω, δεν μαγειρεύω, λείπω και όλη μέρα άρα δε χρειάζομαι θέρμανση ή ψύξη κλπ. Ε ρε συ ειλικρινά πολλά σου ήρθανε
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
δεν ηταν κρυφο ... οι παλιες τιμες ηταν για οσους υπεγραψαν μεχρι 31 Μαρτιου ... οσοι προλαβανε δηλαδηΜαδουραίος έγραψε: 12 Απρ 2022, 07:58 Αυξήσεις τιμολογίων στα κρυφά από τη ΔΕΗ
Οι νέες αυξήσεις –που εφαρμόζονται «στα μουλωχτά»– τίθεται σε ισχύ από σήμερα και αφορούν τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter.
Ειδικότερα, η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline απογειώνεται στο 0,229 ευρώ από το 0,17, ενώ για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή, σκαρφαλώνει στο 0,176 ευρώ από το 0,13 ευρώ. Ομοίως, στο myHomeEnter αγγίζει πλέον το 0,245 ευρώ από το 0,18, ενώ για τους νυχτερινούς πελάτες διαμορφώνεται στο 0,18 από το 0,13.
https://www.efsyn.gr/oikonomia/339504_a ... apo-ti-dei
Γάμα τους Κούλη
Γάμα τους
Αντέχουν
Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:25aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 00:11 Εδώ να πω βέβαια ότι έχω αλλάξει όλες τις λάμπες σε led, και όλες τις συσκευές σε ενεργειακή κλάση Α+, ακόμα και θερμοσίφωνα άλλαξα πέρσι (μοιράστηκα μέρος της δαπάνης με την σπιτονοικοκυρά). Κουζίνα δεν χρησιμοποιώ καθότι τρώω απ' έξω (έχω μόνιμα κατεβασμένο το διακόπτη στον πίνακα), και πλυντήριο βάζω μόνο όταν γεμίσει (για ένα άτομο που είμαι θέλει 2-3 εβδομάδες). Επίσης έχω αγοράσει καινούργιο υπολογιστή, φορητό πλέον (καθότι ο σταθερός με την κάρτα γραφικών λογικά θα ανεβάζει κατανάλωση).
Αυτά παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά μου εξακολουθεί να είναι sub optimal (τα κουφώματα είναι παλιά και έχω απώλειες σε θέρμανση / ψύξη, ενώ έχω ξεχάσει μερικές φορές το θερμοσίφωνα - μια φορά μάλιστα ένα ολόκληρο ΣΚ (λογικά έχει θερμοστάτη ο καινούργιος και κάπου έκλεισε μόνος του).Ορισμένοι είστε αστείοι.
Πληρώνω λέει 45 ευρώ αλλά... τελικά δεν καίω ρεύμα, μιας και δεν πλένω, δεν μαγειρεύω, λείπω και όλη μέρα άρα δε χρειάζομαι θέρμανση ή ψύξη κλπ. Ε ρε συ ειλικρινά πολλά σου ήρθανε![]()
Ο υπολογιστής πρακτικά δεν κλείνει ποτέ.
Τέσπα, το point μου είναι ότι αν είχες κάνει τις αλλαγές που χρειάζονταν από πριν (πχ. λάμπες led) τώρα θα είχες μικρότερη κατανάλωση.
Τώρα, αν εσύ έμεινες στο μαγείρεμα, ε δε μαγειρεύω καρδιά μου...
My Life had stood, a Loaded Gun
για να καταλαβω εσυ συγκρινεις το ρευμα που πληρωνεις για τον εαυτο σου με το ποσο που ξοδευει μια οικογενεια ...?aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:25aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 00:11 Εδώ να πω βέβαια ότι έχω αλλάξει όλες τις λάμπες σε led, και όλες τις συσκευές σε ενεργειακή κλάση Α+, ακόμα και θερμοσίφωνα άλλαξα πέρσι (μοιράστηκα μέρος της δαπάνης με την σπιτονοικοκυρά). Κουζίνα δεν χρησιμοποιώ καθότι τρώω απ' έξω (έχω μόνιμα κατεβασμένο το διακόπτη στον πίνακα), και πλυντήριο βάζω μόνο όταν γεμίσει (για ένα άτομο που είμαι θέλει 2-3 εβδομάδες). Επίσης έχω αγοράσει καινούργιο υπολογιστή, φορητό πλέον (καθότι ο σταθερός με την κάρτα γραφικών λογικά θα ανεβάζει κατανάλωση).
Αυτά παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά μου εξακολουθεί να είναι sub optimal (τα κουφώματα είναι παλιά και έχω απώλειες σε θέρμανση / ψύξη, ενώ έχω ξεχάσει μερικές φορές το θερμοσίφωνα - μια φορά μάλιστα ένα ολόκληρο ΣΚ (λογικά έχει θερμοστάτη ο καινούργιος και κάπου έκλεισε μόνος του).Ορισμένοι είστε αστείοι.
Πληρώνω λέει 45 ευρώ αλλά... τελικά δεν καίω ρεύμα, μιας και δεν πλένω, δεν μαγειρεύω, λείπω και όλη μέρα άρα δε χρειάζομαι θέρμανση ή ψύξη κλπ. Ε ρε συ ειλικρινά πολλά σου ήρθανε![]()
Τέσπα, το point μου είναι ότι αν είχες κάνει τις αλλαγές που χρειάζονταν από πριν (πχ. λάμπες led) τώρα θα είχες μικρότερη κατανάλωση.
- Cecily Anne
Έχω παντού λεντ. Εσένα περιμέναμε να μάθουμε τις λεντ. Δεν είναι ότι δεν μαγειρεύεις απλά. Δεν βάζεις πλυντήρια, δεν μαγειρεύεις και εικάζω δεν καις για θέρμανση. Ουσιαστικά λειτουργείς κάνα ψυγειάκι και το λαπ τοπ. Με λίγα λόγια δεν καις ρεύμα. Με λίγα λόγια περάστε έξω κύριε, εδώ μιλάμε για κατανάλωση ρεύματος όχι για λογαριασμούς σκέτα πάγια.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:25aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 00:11 Εδώ να πω βέβαια ότι έχω αλλάξει όλες τις λάμπες σε led, και όλες τις συσκευές σε ενεργειακή κλάση Α+, ακόμα και θερμοσίφωνα άλλαξα πέρσι (μοιράστηκα μέρος της δαπάνης με την σπιτονοικοκυρά). Κουζίνα δεν χρησιμοποιώ καθότι τρώω απ' έξω (έχω μόνιμα κατεβασμένο το διακόπτη στον πίνακα), και πλυντήριο βάζω μόνο όταν γεμίσει (για ένα άτομο που είμαι θέλει 2-3 εβδομάδες). Επίσης έχω αγοράσει καινούργιο υπολογιστή, φορητό πλέον (καθότι ο σταθερός με την κάρτα γραφικών λογικά θα ανεβάζει κατανάλωση).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- hellegennes
Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40 Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Cecily Anne
Έχει 50 σωβρακα.hellegennes έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44Αν βάζεις πλυντήριο ανά 3 εβδομάδες, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40 Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.
Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:44Έχω παντού λεντ. Εσένα περιμέναμε να μάθουμε τις λεντ. Δεν είναι ότι δεν μαγειρεύεις απλά. Δεν βάζεις πλυντήρια, δεν μαγειρεύεις και εικάζω δεν καις για θέρμανση. Ουσιαστικά λειτουργείς κάνα ψυγειάκι και το λαπ τοπ. Με λίγα λόγια δεν καις ρεύμα. Με λίγα λόγια περάστε έξω κύριε, εδώ μιλάμε για κατανάλωση ρεύματος όχι για λογαριασμούς σκέτα πάγια.aljawn έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:40Μα δεν λείπω όλη μέρα, τουναντίον πλέον σπανίως βγαίνω από το σπίτι, μιας και δουλεύω από εδώ.Cecily Anne έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:25
Ορισμένοι είστε αστείοι.
- Freelancer
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 44 Απαντήσεις
- 1905 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian