Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
μια χαρά εύλογη χρηματική ικανοποίηση με φαίνεται για «την στενοχώρια και την ταλαιπωρία». κατά τ'άλλα αν κάποιος έχει π.χ. απώλεια εισοδήματος δεν αποποιείται τίποτα:
Ε ναι, αν κάηκε το φαγητό γιατί αργήσαν να επιστρέψουν στο σπίτι ή αν έχασαν το μεροκάματο, επιφυλάσσονται. Αλλά για τέτοια ζητήματα τι ακριβώς θα ζητήσουν σε αστικά δικαστήρια;
Η ουσία είναι ότι μετά το 2χίλιαρο δε μπορείς να ζητήσεις ούτε ευρώ παραπάνω.
δεν σε αναγκάζει κανείς να δεχτείς το 2χίλιαρο. δες το σαν εξώδικο συμβιβασμό αν θέλεις.
Ακριβώς.
Το 2χίλιαρο αποτελεί μία ταχεία λύση ικανοποίησης του ταλαιπωρημένου.
Arisvilla έγραψε: 05 Απρ 2022, 12:51
Δηλαδή πραγματικά περιμένατε κάποιοι να μην υπάρχει τέτοιος όρος από την Αττική οδό?
Τώρα σοβαρά. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πάρει τις 2000 ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία του και να κινηθεί ταυτόχρονα νομικά για εκείνη;
Αν θέλει παίρνει τις 2000 ευρώ που του προτείνουν ως συμβιβασμό κι αν θέλει τρέχει στα δικαστήρια.
Το θέμα είναι οτι ο Κούλης και η κυβέρνηση διαβεβαίωναν τον κόσμο οτι το διχίλιαρο που θα πάρουν δεν τους απαγορεύει να ζητήσουν περαιτέρω αποζημιώσεις από τα δικαστήρια. Εγώ που καταλαβαίνω και πέντε δέκα πράγματα (και έχω σπουδάσει και νομική) ήξερα οτι είναι μπαρούφες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ουσιαστικά. Τώρα το τι θα πάρει ή θα έπαιρνε ο καθένας αν δεν δεχόταν το διχίλιαρο και πήγαινε στα δικαστήρια είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με σαφήνεια. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι οτι η κυβέρνηση δούλεψε τον κόσμο λέγοντας του οτι εκτός από το διχίλιαρο μπορεί να διεκδικήσει και αποζημιώσεις στα δικαστήρια.
Δηλαδή πραγματικά περιμένατε κάποιοι να μην υπάρχει τέτοιος όρος από την Αττική οδό?
Τώρα σοβαρά. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να πάρει τις 2000 ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία του και να κινηθεί ταυτόχρονα νομικά για εκείνη;
Αν θέλει παίρνει τις 2000 ευρώ που του προτείνουν ως συμβιβασμό κι αν θέλει τρέχει στα δικαστήρια.
Το θέμα είναι οτι ο Κούλης και η κυβέρνηση διαβεβαίωναν τον κόσμο οτι το διχίλιαρο που θα πάρουν δεν τους απαγορεύει να ζητήσουν περαιτέρω αποζημιώσεις από τα δικαστήρια. Εγώ που καταλαβαίνω και πέντε δέκα πράγματα (και έχω σπουδάσει και νομική) ήξερα οτι είναι μπαρούφες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ουσιαστικά. Τώρα το τι θα πάρει ή θα έπαιρνε ο καθένας αν δεν δεχόταν το διχίλιαρο και πήγαινε στα δικαστήρια είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με σαφήνεια. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι οτι η κυβέρνηση δούλεψε τον κόσμο λέγοντας του οτι εκτός από το διχίλιαρο μπορεί να διεκδικήσει και αποζημιώσεις στα δικαστήρια.
Μπορει να παει στα δικαστηρια. Αλλα αφου εχει ηδη υπογραψει ενα χαρτι στο οποιο αποδεχεται τα 2 χιλιαρικα ως ευλογο ποσο αποζημίωσης για την ταλαιπωρία του, εγω θεωρώ οτι θα παρει ενα φρυδι.
Θα μασησουν πολλα 500ρικα οι δικηγόροι απο κοροιδα.
Το θέμα είναι οτι ο Κούλης και η κυβέρνηση διαβεβαίωναν τον κόσμο οτι το διχίλιαρο που θα πάρουν δεν τους απαγορεύει να ζητήσουν περαιτέρω αποζημιώσεις από τα δικαστήρια.
Δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Αλλά αν έγινε είναι τελείως παράλογο.
Από τη στιγμή που αποζημιώνεσαι για μία βλάβη, κι αποδέχεσαι το ποσό αυτό ως εύλογο, τελειώνει η διαδικασία της αποζημίωσης.