!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαριούπολη.

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
sharp

Re: Μαριούπολη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:00 Ο βομβαρδισμός πόλεων ήταν μια ηλίθια θεωρία ότι άμα βομβαρδίσεις τις πόλεις του εχθρού θα τσακίσεις το ηθικό του. Στην πραγματικότητα οπουδήποτε δοκιμάστηκε το μόνο που έκανε ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο υπερ της κυβέρνησης του.

Εκτός από έγκλημα είναι και πεταμένα λεφτά. Μιλάμε για απομακρυσμένο βομβαρδισμό, όταν θες να καταλάβεις την πόλη είναι άλλο.
Συνήθως επενδύει ο νικητής στο ξαναχτίσιμο. Στην Σερβία είμαι σίγουρος ότι ήταν στους κύριους στόχους, όπως είδα στα μετέπειτα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

John Brown Gun Club έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:46 Το καλυτερο ντηλ ηταν αυτο για τους Γιαπωνες. Χασαν μερικες 100δες χιλιαδες, αντι για τα 3-5 εκατομμυρια που θα εχαναν σε περιπτωση εισβολης.
Και σιγα την καταστροφικη δυναμη των πρωτων βομβων. Οι Γιαπωνες δεν μασησαν καν, χρειαστηκε να ριξουν και δευτερη στο Ναγκασακι συν ενα βομβαρδισμο με β. φωσφορου στο Τοκυο, με πολλαπλασια θυματα. Καλα τους κανανε.
Καταλαβαίνεις νομίζω ότι αν αρχίσουμε να δικαιολογούμε μαζικό αφανισμό ή αντίποινα σε αμάχους επειδή η ηγεσία τους ή ο στρατός τους έκανε αυτό ή εκείνο παίρνουμε πολύ ολισθηρό δρόμο. Θα δικαιολογήσουμε δηλαδή και τις εκτελέσεις των Γερμανών στα Καλάβρυτα και αλλού αφού κάποιος έκανε κάτι και τους έδωσε αφορμή. Εμ, δεν πάει έτσι.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:00 Ο βομβαρδισμός πόλεων ήταν μια ηλίθια θεωρία ότι άμα βομβαρδίσεις τις πόλεις του εχθρού θα τσακίσεις το ηθικό του. Στην πραγματικότητα οπουδήποτε δοκιμάστηκε το μόνο που έκανε ήταν να συσπειρώσει τον κόσμο υπερ της κυβέρνησης του.

Εκτός από έγκλημα είναι και πεταμένα λεφτά. Μιλάμε για απομακρυσμένο βομβαρδισμό, όταν θες να καταλάβεις την πόλη είναι άλλο.
όταν έχει βομβαρδίσει προηγουμένως δική σου πόλη και θα το ξαναέκανε αν του έδινες την ευκαιρία φυσικά και δεν είναι έγκλημα.βασικά είναι αιτία να τον ξαναβομβαρδίσεις αν διαμαρτυρηθεί
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:12
John Brown Gun Club έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:46 Το καλυτερο ντηλ ηταν αυτο για τους Γιαπωνες. Χασαν μερικες 100δες χιλιαδες, αντι για τα 3-5 εκατομμυρια που θα εχαναν σε περιπτωση εισβολης.
Και σιγα την καταστροφικη δυναμη των πρωτων βομβων. Οι Γιαπωνες δεν μασησαν καν, χρειαστηκε να ριξουν και δευτερη στο Ναγκασακι συν ενα βομβαρδισμο με β. φωσφορου στο Τοκυο, με πολλαπλασια θυματα. Καλα τους κανανε.
Καταλαβαίνεις νομίζω ότι αν αρχίσουμε να δικαιολογούμε μαζικό αφανισμό ή αντίποινα σε αμάχους επειδή η ηγεσία τους ή ο στρατός τους έκανε αυτό ή εκείνο παίρνουμε πολύ ολισθηρό δρόμο. Θα δικαιολογήσουμε δηλαδή και τις εκτελέσεις των Γερμανών στα Καλάβρυτα και αλλού αφού κάποιος έκανε κάτι και τους έδωσε αφορμή. Εμ, δεν πάει έτσι.
Κι ομως ετσι παει. Αυτη ειναι η λογικη του πολεμου: ανταποδοτικοτητα. Οταν επεσε η βομβα στην Χιροσιμα, δεν υπηρχε ιαπωνικη πολη με πληθυσμο ανω των 100.000 κατοικων που να μην ειχε ισοπεδωθει. 70 πολεις ισοπεδωσαν οι Αμερικανοι αλλα για καποιο λογο ολοι επιμενουν στο "εγκλημα" της Χιροσιμα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

πατησιωτης έγραψε: 24 Μαρ 2022, 21:17 The Nazis entered this war under the rather childish delusion that they were going to bomb everyone else, and nobody was going to bomb them. At Rotterdam, London, Warsaw and half a hundred other places, they put their rather naive theory into operation. They sowed the wind, and now they are going to reap the whirlwind.
Η πρώτη επίθεση καθαρά εναντίον αμάχων έγινε από τους Βρετανούς όταν βομβάρδισαν την πόλη Monchengladbach την 11/5/1940. Το Λονδίνο βομβαρδίστηκε πολύ αργότερα (7/9/1940).
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

nowhere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:13

όταν έχει βομβαρδίσει προηγουμένως δική σου πόλη και θα το ξαναέκανε αν του έδινες την ευκαιρία φυσικά και δεν είναι έγκλημα.βασικά είναι αιτία να τον ξαναβομβαρδίσεις αν διαμαρτυρηθεί
Το έγκλημα ορίζεται ως πράξη, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος στον ορισμό.
Μπερδεύεις την ύπαρξη ελαφρυντικού με την απουσία εγκλήματος. Δηλαδή άμα μου σκοτώσεις εσύ το παιδί, δεν είναι έγκλημα να σκοτώσω εγώ το δικό σου; Δεν πάει έτσι, θα είμαστε και οι δύο φονιάδες παιδιών, απλά εγώ θα έχω ελαφρυντικό.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
nowhere

ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:12 Καταλαβαίνεις νομίζω ότι αν αρχίσουμε να δικαιολογούμε μαζικό αφανισμό ή αντίποινα σε αμάχους επειδή η ηγεσία τους ή ο στρατός τους έκανε αυτό ή εκείνο παίρνουμε πολύ ολισθηρό δρόμο. Θα δικαιολογήσουμε δηλαδή και τις εκτελέσεις των Γερμανών στα Καλάβρυτα και αλλού αφού κάποιος έκανε κάτι και τους έδωσε αφορμή. Εμ, δεν πάει έτσι.
θα ήταν αδικαιολόγητοι οι ουκρανοί αν έριχαν ότι πύραυλο έχουν στην μόσχα?
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

nowhere

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:27 Το έγκλημα ορίζεται ως πράξη, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος στον ορισμό.
Μπερδεύεις την ύπαρξη ελαφρυντικού με την απουσία εγκλήματος. Δηλαδή άμα μου σκοτώσεις εσύ το παιδί, δεν είναι έγκλημα να σκοτώσω εγώ το δικό σου; Δεν πάει έτσι, θα είμαστε και οι δύο φονιάδες παιδιών, απλά εγώ θα έχω ελαφρυντικό.
αν μου δώσεις και μια περιγραφή ενός ειρηνικού αναίμακτου πολέμου χωρίς ακρότητες θα είσαι ωραίος
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Beria έγραψε: 24 Μαρ 2022, 21:03
Leporello έγραψε: 24 Μαρ 2022, 21:02
Beria έγραψε: 24 Μαρ 2022, 20:56 Ναι, όπως η Δρέσδη για τους συμμάχους και η Χιροσίμα για τους Αμερικανούς
Οντως, την Δρέσδη την βομβάρδισαν από κοινού οι Εγγλέζοι και οι Αμερικανοί. Τα νούμερα όμως γιά 300.000 νεκρούς ήταν εφευρήματα του Γκαίμπελς. Πιό κοντά στην αλήθεια είναι το 1/10 αυτού του νούμερου.
Δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν έγκλημα πολεμου
Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό.

Εικόνα

https://www.rizospastis.gr/columnPage.d ... olumnId=81
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Γάταρος έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:25
πατησιωτης έγραψε: 24 Μαρ 2022, 21:17 The Nazis entered this war under the rather childish delusion that they were going to bomb everyone else, and nobody was going to bomb them. At Rotterdam, London, Warsaw and half a hundred other places, they put their rather naive theory into operation. They sowed the wind, and now they are going to reap the whirlwind.
Η πρώτη επίθεση καθαρά εναντίον αμάχων έγινε από τους Βρετανούς όταν βομβάρδισαν την πόλη Monchengladbach την 11/5/1940. Το Λονδίνο βομβαρδίστηκε πολύ αργότερα (7/9/1940).
Δεν επληγησαν αμαχοι στον βομβαρδισμο. Η πολη ηταν συγκοινωνιακος στοχος και ο σκοπος ηταν να ανακοπει η εφοδος των ναζιστικων στρατευματων στο Βελγιο. Μονο υποδομες καταστραφηκαν και σκοτωθηκαν 3 πολιτες.

Oι Γερμανοι Ναζι ηταν εκεινοι που εγκαινιασαν την τακτικη των terror bombings σε βαρος αμαχων, στην Πολωνια, και το εκαναν στη συνεχεια στο Βελγιο και στη Γαλλια.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

nowhere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:29
ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:12 Καταλαβαίνεις νομίζω ότι αν αρχίσουμε να δικαιολογούμε μαζικό αφανισμό ή αντίποινα σε αμάχους επειδή η ηγεσία τους ή ο στρατός τους έκανε αυτό ή εκείνο παίρνουμε πολύ ολισθηρό δρόμο. Θα δικαιολογήσουμε δηλαδή και τις εκτελέσεις των Γερμανών στα Καλάβρυτα και αλλού αφού κάποιος έκανε κάτι και τους έδωσε αφορμή. Εμ, δεν πάει έτσι.
θα ήταν αδικαιολόγητοι οι ουκρανοί αν έριχαν ότι πύραυλο έχουν στην μόσχα?
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι άλλο πράγμα να στοχεύεις στρατιωτικούς στόχους και λόγω αδυναμίας των όπλων σου να έχεις παράπλευρες απώλειες σε κατοικημένες περιοχές ή ακόμα και να χτυπάς νοσοκομεία ή σχολεία επειδή πιστεύεις ότι εκεί κρύβονται στρατιώτες του εχθρού και άλλο να χτυπήσεις τυφλά αμάχους. Προσωπικά θα ήμουν αντίθετος στο να δω την Ουκρανία αν έχει βόμβες διασποράς να πάει και τις ρίξει τυφλά σε κατοικημένη περιοχή των Ρώσων και να προκαλέσει εκατοντάδες ή και χιλιάδες θανάτους αμάχων, γνωρίζοντας ότι εκεί δεν στοχεύει σε στρατεύματα ή εγκαταστάσεις. Και σκέψου το. Αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα έδινε από την άλλη μεριά το δικαίωμα στους Ρώσους να σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον άμαχο συναντούν σε όποια πόλη μπαίνουν; Τι διαφορά θα είχε η μία πράξη από την άλλη αν υποστηρίξουμε ότι επιτρέπονται οποιαδήποτε αντίποινα;

Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν πράξεις που χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα. Ας πει όποιος γνωρίζει σχετικά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

nowhere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:35
Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:27 Το έγκλημα ορίζεται ως πράξη, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος στον ορισμό.
αν μου δώσεις και μια περιγραφή ενός ειρηνικού αναίμακτου πολέμου χωρίς ακρότητες θα είσαι ωραίος
Αν είσαι εδώ για να υπερασπιστείς τη θέση "τι να κάνουμε έτσι είναι ο πόλεμος", δεν με ενδιαφέρει η κουβέντα. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι λες άλλο πράγμα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

nowhere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:13

Αυτα τα περι ηθικου ειναι αφελεις τοποθετησεις. Ο βομβαρδισμος πολεων στον ΒΠΠ ειχε σκοπο την καταστροφη των βιομηχανικων και οικονομικων υποδομων του εχθρου και την εξοντωση του εργατικου δυναμικου του.
Οι ναζι, μεσα στην διαστροφη τους, προσεθεσαν εναν αλλο σκοπο: την δημιουργια ροων προσφυγων που θα μπλοκαραν το οδικο δικτυο και θα καθυστερουσαν την μετακινηση των στρατευματων του εχθρου.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:42
nowhere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 01:35
Αν είσαι εδώ για να υπερασπιστείς τη θέση "τι να κάνουμε έτσι είναι ο πόλεμος", δεν με ενδιαφέρει η κουβέντα. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι λες άλλο πράγμα.
Ειναι απλο: στην Νυρεμβεργη, οι ναζι δεν δικαστηκαν για το Μπλιτζ, επειδη ειχαν ηδη πληρωσει γι αυτο το εγκλημα.

Ειναι η αρχη της ανταποδοτικοτητας στον πολεμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”