έργο_μακέτο έγραψε: 21 Μαρ 2022, 14:23
Όμως είσαι ήδη προκατειλημμένος και αυτά που λες δεν μπορούν να σταθούν σαν επιχειρήματα, θα σου πει κάποιος και εύλογα.
Ο κάθε άνθρωπος είναι προκατειλημμένος απέναντι σε κάτι εφ'όσων έχει δεχτεί προηγούμενα ερεθίσματα. Όπως εγώ είμαι προκατειλημμένος κατά του στρατού κάποιος άλλον μπορεί να είναι υπέρ αυτού.
Θα σε βάλει στο τριπάκι του'' έλα δω ρε μάγκα μου, να μου απαριθμήσεις τα θέματα και να τα δούμε ένα -ένα''.
Δεν ασχολούμαι με κατσαπλιάδες.
Επίσης εδώ, δεν ομιλούμε περί ιδεολογικών φραγμών, αλλά προσπαθούμε να οριοθετήσουμε μια συζήτηση σε ένα λογικό πλαίσιο.
Δεν υπάρχει αυτό. Η λογική δεν είναι κάτι το μεταφυσικό. Είναι ανθρώπινη επινόηση, είναι κι αυτή μια ιδέα. Ακόμα και η Τυπική Λόγική (όπως και τα Μαθηματικά). Παρ'αυτα, το λογικό, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας στην καθημερινή του ζωή βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ιδεολογικό. Το αν κάτι είναι λογικό η όχι κρίνεται, όχι από κάποιο μεταφυσικό a priori σχήμα, αλλά από το κατά πόσο είναι έγκυρο και συνεπές με βάση την ιδεολογία αυτού που το κρίνει.
Το γεγονός πως έχουν ισοπεδωθεί στο μυαλό των νέων ανθρώπων οι αξίες και τα ιδανικά, ( και πίστεψέ με δεν το λέω με την έννοια της ουγκανοκαυλίασης, ), με λυπεί.
Λίγο με απασχολεί.
Η μορφωση δεν παίζει κυρίαρχο ρόλο, στο να δούμε μια συνθήκη. Σημαντικός μεν, αλλά το μυαλό και η ευρυγώνεια αντίληψη στα πράγματα συν την εμπειρία που την αποκτάς συν τω χρόνω, είναι αυτά που μεστώνουν την όποια τοποθέτηση. Γνώμη μου.
Η τυπική μόρφωση ίσως. Στη σύγχρονη εποχή η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ως σκοπό την επαγγελματική εξειδίκευση κι όχι την διάπλαση του πνεύματος. Επίσης, δεν πιστεύω τόσο στο ότι η εμπειρία νομοτελειακά συμβάλλει στην ωριμότητα και την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Κατ'αρχήν οι ίδιες οι έννοιες "ωριμότητα" και "ολοκλήρωση" είναι ασαφείς αν τις δούμε εξώ από την προοπτική της κατεύθυνσης προς ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Και δεύτερον, η ποσότητα των ερεθισμάτων που δέχεται κάποιος δεν συνεπάγεται ανάλογη ποσότητα επεξεργασίας αυτών και συμπερασμάτων.
1. Δικαίωμά σου και σεβαστό.
2.Δεν τίθεται θέμα ενασχόλησης με κατσαπλιάδες, όσο με επιχειρηματολόγηση από μέρους σου, σε απορίες ανθρώπων που ρωτούν δίχως να έχουν κομματικό δόλο, ή να στην πουν απαραίτητα. Διακρίνω δε, μια αποστροφή που σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της σκέψης σου. Μπορεί βέβαια να κάμω και λάθος.
3. Η λογική δεν είναι ιδεολογικό ''εύρημα''. Είναι απλά, η καταγραφή των γεγονότων και σαφώς η αντιμετώπισή τους στο συγκεκριμένο επίπεδο κατανόησης. Βάσει αυτού ομιλώ. Αν εσύ βλέπεις πίσω απ'την κουρτίνα του δεδομένου, άλλες εκφάνσεις πραγμάτων και δικές σου απόψεις αχταρμά, πάω πάσο.
4. Μάλιστα. Μιας και σ'απασχολεί λίγο, να συνεχίσω ή όχι;
5.Η τυπική μόρφωση που λαμβάνουμε, σαφώς μας δίνει λίγα. Αν δεν μπεις στη διαδικασία να επενδύσεις δραστικά και ουσιαστικά, στην καλλιέργεια ουχί φυτών αλλά εκείνης δα, της σημαντικής φαιάς ουσίας που έχει ο καθένας εντός του κεφαλιού του, παραμένεις ούγκανο και μιλάς για ''δρόμαινα'' ανορθόγραφα και σε φάση σπηλαίου. Όλα διαμορφώνονται εν καιρώ.
Αν πάλι τα ερεθίσματα δεν είναι ορατά σε κάποιους συνειδητά, ε, εντάξει. Ας βαρέσουν και κανα ''εγέρθουτου''. Κλάιν.
Τέτοιες γραφικές μειοψηφίες δεν φτιάχνουν συνειδήσεις, ούτε χαρακτήρες άξιους για το παρακάτω.
Ό,τι είχα να σου πω, στο είπα._