!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νατάσα έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:34
seismic έγραψε: 16 Μαρ 2022, 22:27
Οπότε μπορεί να υπάρχουν και άλλα όντα ανάμεσά μας ή άλλες ζωές τις οποίες εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.
Μ ΑΡΕΣΕΙΣ! :smt038
Και εμένα Νατάσα γιατί έχεις την ικανότητα να βλέπεις με το μυαλό σου! :smt023
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

seismic έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:39
seismic έγραψε: 16 Μαρ 2022, 22:27
Οπότε μπορεί να υπάρχουν και άλλα όντα ανάμεσά μας ή άλλες ζωές τις οποίες εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε.

.

Βρήκε ο Φίλιππας την Ναθαναήλ..... :vp4: . :vp20:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:48
seismic έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:39

.

.
Ζηλεύεις;
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Νατάσα έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:55
seismic έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:39 Και εμένα Νατάσα γιατί έχεις την ικανότητα να βλέπεις με το μυαλό σου! :smt023

.

.
Ζηλεύεις;

.

Ζήλιες μάγια βότανα καφετζούδες είναι Γυναικείες Επιστήμες και Τελετουργικά..... :oops:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 17 Μαρ 2022, 01:07
Νατάσα έγραψε: 17 Μαρ 2022, 00:55

.

.
Ζηλεύεις;

.

Ζήλιες μάγια βότανα καφετζούδες είναι Γυναικείες Επιστήμες και Τελετουργικά..... :oops:

.
Μην νομίζεις, τα χετε και σεις αυτά! :g030:
"Άχρι καιρού..."
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Λοξίας έγραψε: 12 Μαρ 2022, 10:59
stavmanr έγραψε: 08 Μαρ 2022, 09:05
Δεν έγραψε κάποιος ομοϊδεάτης μου ότι
αλλά εσύ.

Γι' αυτό και σε ρώτησα:

Καθένας από τους παραπάνω βλέπει διαφορετικό αντικείμενο. Τελικά ποιο είναι το "πραγματικό αντικείμενο" που υποστηρίζεις ότι είναι το μοναδικό υπαρκτό;
Το μονοδιάστατο; Το διδιάστατο; Το τριδιάστατο; Το ν-διάστατο;

* Από τα παραπάνω αχνοφαίνεται ότι είσαι κι εσύ ομοϊδεάτης μου. Αλλά ντροπαλός. Δεν θέλεις να το δείχνεις. :wink
(...) άλλο σύμπαν βλέπει-υπάρχει για ένα ον που ζει σε πέντε διαστάσεις, άλλο σύμπαν βλέπει-υπάρχει ένα ον που ζει σε δέκα διαστάσεις, κ.ο.κ. Και για το κάθε ον, αυτό που βλέπει είναι αυτό που υπάρχει, το πραγματικό...

Αν δυσκολεύεσαι ακόμα, θα στο κάνω πιο λιανά κάποια άλλη στιγμή που ίσως βρω λίγο χρόνο.
Δεν θέλω να μου το ...κάνεις λιανά. Να μου το απαντήσεις θέλω.
Δεν σε ρώτησα τι βλέπει κάθε όν αλλά ποιο από τα όντα βλέπει το πραγματικό αντικείμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Αν λοιπόν κάθε ον της πρότασής σου βλέπει διαφορετικές διαστάσεις, τότε το "πραγματικό αντικείμενο" ποιο από όλα είναι; Το μονοδιάστατο; Το διδιάστατο; Το τριδιάστατο; Το ν-διάστατο;

Με το πάσο σου. :g030:
Noob saibot
Phorum.gr user: Noob

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noob saibot »

Το σύμπαν εμπεριέχει όλους εμάς. Τα πάντα. Το σύμπαν πιστεύω οτι είναι ο κυρίως θεός. Εχει αμέτρητες διαστάσεις απο 1 ως Ν και μπορεί να μην έχουμε καθόλου κατανοήσει τις έννοιες που θα ήταν ικανές να τον περιγράψουν καλύτερα. Εμπεριέχει τη φύση. Τον χρόνο. Και η προσωπική μου άποψη είναι οτι διαθέτει και ευφυία, ζωντάνια και αντίληψη. Σε ασύλληπτο επίπεδο. Ομως η σημαντικότερη ιδιότητα του είναι πως είναι ο απόλυτος κριτής. Η ίδια η δικαιοσύνη για όλα τα έμβυα όντα που εμπεριέχει. Μια δικαιοσύνη ακριβοδίκαιη σε απόλυτο βαθμό.
There is no system
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Το θεμα ειναι οτι ναι, το συμπαν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη, για να απαντησουμε το αρχικο ερωτημα.

Τωρα το τι ειναι αυτο που παρατηρειται, ειναι αλλη ερωτηση. Το καθε ον μπορει να το βλεπει διαφορετικα...
seismic

axilmar έγραψε: 17 Μαρ 2022, 16:40 Το θεμα ειναι οτι ναι, το συμπαν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη, για να απαντησουμε το αρχικο ερωτημα.

Τωρα το τι ειναι αυτο που παρατηρειται, ειναι αλλη ερωτηση. Το καθε ον μπορει να το βλεπει διαφορετικα...
Ας υποθέσουμε ότι εγώ εσύ η κότα τα άλογο το ψάρι βλέπει διαφορετικά το σύμπαν.
Δηλαδή το σύμπαν για το κάθε όν είναι το τι κατεβάζει η γκλάβα του.
Ποιο είναι το αληθινό υπαρκτό σύμπαν?
Πως υπάρχει αν δεν περάσει μέσα από τον παρατηρητή?
Αφού άλλα βλέπουμε και άλλα υπάρχουν κάπου πρέπει να υπάρχει το αληθινό σύμπαν, το οποίον όμως ποτέ δεν θα αντιληφθούμε
γιατί αλλού μας οδηγούν οι αισθήσεις μας.
Το μόνο σίγουρο που υπάρχει και είναι κοινή για όλα τα όντα, είναι αυτή η δύναμη - ενέργεια που κινεί τα μόρια και τα άτομα και τα κρατά σε μια συνοχή.
Όμως δεν ξέρουμε από που προέρχεται.
Πιστεύω ότι σε αυτή την δύναμη πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας αν θέλουμε να ερευνήσουμε τι είναι πίσω από κάθε προσομοίωση των αισθήσεων του κάθε όντος, αυτών που αντιλαμβανόμαστε γύρο μας, αλλά και αυτών που δεν έχουμε τα όργανα για να τα αντιληφθούμε.
Αυτή η δύναμη είναι αόρατη και φαίνεται μόνον εκ του αποτελέσματος.
Είναι σαν μια δύναμη που σκέπτεται, και δημιουργεί ζωή - προσομοίωση από το τίποτα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2022, 01:45 Δεν θέλω να μου το ...κάνεις λιανά. Να μου το απαντήσεις θέλω.
Δεν σε ρώτησα τι βλέπει κάθε όν αλλά ποιο από τα όντα βλέπει το πραγματικό αντικείμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Πως είσαι σίγουρος οτι υπάρχουν τα όντα που λες;
seismic

Noob saibot έγραψε: 17 Μαρ 2022, 16:32 Το σύμπαν εμπεριέχει όλους εμάς. Τα πάντα. Το σύμπαν πιστεύω οτι είναι ο κυρίως θεός. Εχει αμέτρητες διαστάσεις απο 1 ως Ν και μπορεί να μην έχουμε καθόλου κατανοήσει τις έννοιες που θα ήταν ικανές να τον περιγράψουν καλύτερα. Εμπεριέχει τη φύση. Τον χρόνο. Και η προσωπική μου άποψη είναι οτι διαθέτει και ευφυία, ζωντάνια και αντίληψη. Σε ασύλληπτο επίπεδο. Ομως η σημαντικότερη ιδιότητα του είναι πως είναι ο απόλυτος κριτής. Η ίδια η δικαιοσύνη για όλα τα έμβυα όντα που εμπεριέχει. Μια δικαιοσύνη ακριβοδίκαιη σε απόλυτο βαθμό.
Συμφωνώ στα περισσότερα εκτός το τελευταίο. Ποια ακριβοδίκαιη δικαιοσύνη υπάρχει π.χ για ένα πρόβατο που το σφάζουν?
Noob saibot
Phorum.gr user: Noob

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noob saibot »

seismic έγραψε: 17 Μαρ 2022, 21:47
Noob saibot έγραψε: 17 Μαρ 2022, 16:32 Το σύμπαν εμπεριέχει όλους εμάς. Τα πάντα. Το σύμπαν πιστεύω οτι είναι ο κυρίως θεός. Εχει αμέτρητες διαστάσεις απο 1 ως Ν και μπορεί να μην έχουμε καθόλου κατανοήσει τις έννοιες που θα ήταν ικανές να τον περιγράψουν καλύτερα. Εμπεριέχει τη φύση. Τον χρόνο. Και η προσωπική μου άποψη είναι οτι διαθέτει και ευφυία, ζωντάνια και αντίληψη. Σε ασύλληπτο επίπεδο. Ομως η σημαντικότερη ιδιότητα του είναι πως είναι ο απόλυτος κριτής. Η ίδια η δικαιοσύνη για όλα τα έμβυα όντα που εμπεριέχει. Μια δικαιοσύνη ακριβοδίκαιη σε απόλυτο βαθμό.
Συμφωνώ στα περισσότερα εκτός το τελευταίο. Ποια ακριβοδίκαιη δικαιοσύνη υπάρχει π.χ για ένα πρόβατο που το σφάζουν?
Φαντάζεσαι ένα ον έτσι όπως το σκιαγραφούμε απ' τη συζήτηση; Τι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις με την ζωή σου από το να ψάξεις να βρεις ποιά είναι η θέληση του και να την ακολουθήσεις κατά γράμμα; Δεδομένου οτι είσαι ένα ον που νοιάζεται για τους άλλους και όχι ένα σκουπίδι και μισό;
There is no system
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

seismic έγραψε: 17 Μαρ 2022, 19:02
axilmar έγραψε: 17 Μαρ 2022, 16:40 Το θεμα ειναι οτι ναι, το συμπαν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη, για να απαντησουμε το αρχικο ερωτημα.

Ας υποθέσουμε ότι εγώ εσύ η κότα τα άλογο το ψάρι βλέπει διαφορετικά το σύμπαν.
Δηλαδή το σύμπαν για το κάθε όν είναι το τι κατεβάζει η γκλάβα του.
Ποιο είναι το αληθινό υπαρκτό σύμπαν?
Πως υπάρχει αν δεν περάσει μέσα από τον παρατηρητή?
Αφού άλλα βλέπουμε και άλλα υπάρχουν κάπου πρέπει να υπάρχει το αληθινό σύμπαν, το οποίον όμως ποτέ δεν θα αντιληφθούμε
γιατί αλλού μας οδηγούν οι αισθήσεις μας.
Το μόνο σίγουρο που υπάρχει και είναι κοινή για όλα τα όντα, είναι αυτή η δύναμη - ενέργεια που κινεί τα μόρια και τα άτομα και τα κρατά σε μια συνοχή.
Όμως δεν ξέρουμε από που προέρχεται.
Πιστεύω ότι σε αυτή την δύναμη πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας αν θέλουμε να ερευνήσουμε τι είναι πίσω από κάθε προσομοίωση των αισθήσεων του κάθε όντος, αυτών που αντιλαμβανόμαστε γύρο μας, αλλά και αυτών που δεν έχουμε τα όργανα για να τα αντιληφθούμε.
Αυτή η δύναμη είναι αόρατη και φαίνεται μόνον εκ του αποτελέσματος.
Είναι σαν μια δύναμη που σκέπτεται, και δημιουργεί ζωή - προσομοίωση από το τίποτα.
Το ερωτημα ειναι εαν υπαρχει το συμπαν χωρις τον παρατηρητη.

Δεν ειναι το πιο ειναι το αληθινο συμπαν.

Υπαρχει λοιπον το συμπαν χωρις τον παρατηρητη, διοτι αντικειμενικα ολοι μπορουμε να δουμε οτι κατι υπαρχει εκει εξω με τις αισθησεις μας, καθως και τα εργαλεια παρατηρησης που εχουμε αναπτυξει.

Τωρα τι ειναι αυτο που βλεπουμε, αλλουνου παπα ευαγγελιο.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Noob saibot έγραψε: 17 Μαρ 2022, 16:32 Το σύμπαν εμπεριέχει όλους εμάς. Τα πάντα. Το σύμπαν πιστεύω οτι είναι ο κυρίως θεός. Εχει αμέτρητες διαστάσεις απο 1 ως Ν και μπορεί να μην έχουμε καθόλου κατανοήσει τις έννοιες που θα ήταν ικανές να τον περιγράψουν καλύτερα.
The memes are real, πικ ρελ

Υπάρχουν και ελάσσονες θεοι εκτος απο τον κυριως, ρε δικέ μου :smt051 ; ελοχιμ νεφελιμ και τετοια ορεκτικά και ψιψιψονια; και γιατί από 1 και πανω; :smt017 αν είναι να μπεις σε φουλ ριταρντ μοουντ συνδεοντας τη θεολογία με τα μαθηματικά δεν μπορείς να αγνοήσεις τη χαουσντορφ διάσταση του καντορ σετ :roll:
Συνημμένα
1427321385933.png
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

:+1:
"Άχρι καιρού..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”