seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 16:20
Λοξίας έγραψε: 25 Φεβ 2022, 09:29
seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10
Μέσα στο δάσος πέφτει ένα δένδρο και κάνει έναν θόρυβο. Αν δεν είσαι εκεί να το δεις που πέφτει και να ακούσεις τον ήχο υπάρχει το φαινόμενο?
Δεν μπορείς να ξεκόψεις το φαινόμενο από τον παρατηρητή.
Από περιέργεια και μόνο, θα δοκιμάσω κάτι...
Αν πέσει ένα δέντρο στο δάσος, είναι ένα φαινόμενο.
Αν δεν είμαι μπροστά να το δω, φυσικά δεν θα έχω ιδέα για το δέντρο που έπεσε στο δάσος. Δεν θα το ξέρω, δεν θα έχω δει το φαινόμενο.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το φαινόμενο.
Είσαι σε ένα μικρό δάσος την Δευτέρα το πρωί και παρατηρείς ότι δεν υπάρχει κανένα δέντρο πεσμένο στο έδαφος.
Φεύγεις από το δάσος και πας στο σπίτι σου, 30 χλμ μακριά. Δεν πάει κανείς άλλος στο δάσος.
Την νύχτα της Δευτέρας, ένα δέντρο πέφτει στο δάσος.
Εσύ ξαναπάς στο δάσος την Τρίτη το πρωί και το ψάχνεις από άκρη σε άκρη.
Για πες μου, θα το δεις το πεσμένο δέντρο;
Ή πιστεύεις πως επειδή δεν ήσουν εκεί να παρατηρήσεις το φαινόμενο, αυτό δεν συνέβει;
Κακώς ανακατεύομαι βέβαια...αλλά η περιέργεια σκότωσε την γάτα...
Την άλλη μέρα για να το δεις πρέπει να έχει μάτια.
Αν είσαι τυφλός δεν θα δεις τίποτα. Όμως και αυτό που βλέπουμε εμείς σαν δένδρο αν δεις την ύλη του στο μικροσκόπιο θα δεις μόρια και άτομα δεν θα δεις δένδρο. Μόρια και άτομα έχει και ο αέρας. Το συμπαγή δένδρο που έπεσε είναι κατά 99,99% κούφιο κενό και μια ελάχιστη ποσότητα αποτελεί την ύλη.
Και αυτή η ελάχιστη ύλη αν την μεγεθύνεις στο μικροσκόπιο θα δεις ότι αποτελείτε από μόρια και άτομα τα οποία μια δύναμη άγνωστη τα περιστρέφει και τα κρατά σε συνοχή. Υπό αυτήν την έννοια αυτό που εμείς βλέπουμε σαν δένδρο δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. Και ο αέρας είναι ενέργεια αφού και αυτός έχει μόρια και άτομα. Όταν λέω ότι ζούμε μέσα σε ένα χυλό ενέργειας αυτό εννοώ. Αλλού αυτή η ενέργεια είναι αραιωμένη ( αέρας ) και αλλού είναι συμπυκνωμένη ( τραπέζι )
Αμ το είπα, δεν το είπα πως κακώς ανακατεύομαι (με τα πίτουρα);
Ρε μπαγλαμά...έκανες την ερώτηση: "
αν δεν είσαι εκεί να δεις το δέντρο που πέφτει, υπάρχει το φαινόμενο;"
Και σου απάντησα πως: "
αν δεν είμαι εκεί, τότε απλά δεν θα ξέρω ότι έπεσε το δέντρο, αλλά το φαινόμενο θα έχει υπάρξει."
Γι' αυτό ακριβώς σου έγραψα το σύντομο σενάριο που έχω μπολντάρει, και σε ρώτησα κάτι.
Τι μ@λακίες είναι αυτές που γράφεις αντί για μία απάντηση ναι ή όχι;
Τι βλακείες λες πως για να το δεις πρέπει να έχει μάτια; Τι αρλούμπες λες πως άμα είμαι τυφλός δεν θα δω τίποτα!
Ποιος σε ρώτησε ρε μπάμια την μοριακή σύνθεση του δέντρου; Τι στα διάλα ασυναρτησίες είναι αυτές που γράφεις ρε ούργιε;
Ρε κεφάλα,
θα το δεις το δέντρο την Τρίτη ή δεν θα το δεις;
Απάντησε ρε μπουζουκοκέφαλε και άσε τις εξυπνακίστικες μπαλαφάρες...
Πάντως και εσύ και ο άλλος, ο ιντερνετικός πανεπιστήμονας, πάσχετε από τα ίδια συμπλέγματα...
Από την σύντομη "λογομαχία" σας, φάνηκε καθαρά πως δεν δίνετε δεκάρα για το τι σας γράφει ο άλλος.
Κάνετε παράθεση το ποστ του άλλου και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσετε να γράφετε τις π@απαριές που έχετε στο κεφάλι σας...
Κακώς την διακόψατε...θα προσφέρατε πολλά στην ψυχολογία...