!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 25 Φεβ 2022, 10:43 μπλα μπλα μπλα...
Σου έγραψα πως για εμένα έχεις τελειώσει στο παρόν νήμα, αφού απέτυχες να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου.
Οπότε μη μου κάνεις copy+paste, για άλλη μια φορά, τις απόψεις σου πως δεν μπορείς να στηρίξεις.
Μία ευκαιρία μπορώ να σου δώσω ακόμα...αρκεί να απαντάς σε κάθετι που σε ρωτούν και όχι να επιλέγεις που να απαντήσεις. Π.χ.
Λοξίας έγραψε: 24 Φεβ 2022, 11:45
stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2022, 08:23
Αυτό όμως, είναι μαθηματικό/θεωρητικό. Δεν μπορείς να το κάνεις "live" στην Γη.
Αυτό που εσύ αποκαλείς "θεωρητικό" είναι η σύγχρονη φυσική των τοπολογικών μετασχηματισμών. Δηλαδή, πχ. η Θεωρία της Σχετικότητας.
Ναι ε;
Και η ΘτΣ μας λέει πως η Γη είναι τρίγωνη, τετράγωνη ή κάτι άλλο εκτός σφαιρικής, στις ταχύτητες που ζούμε;
Για απάντησε δώ...
Που, σε ποιο σημείο και τι ακριβώς μας λέει η ΘτΣ, που να στηρίζει τον ισχυρισμό σου πως η Γη δεν είναι σφαιρική στο σύστημα διαστάσεων που ζούμε και με την ταχύτητα που ζούμε...
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 25 Φεβ 2022, 10:51
Λοξίας έγραψε: 25 Φεβ 2022, 09:29
seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10 Μέσα στο δάσος πέφτει ένα δένδρο και κάνει έναν θόρυβο. Αν δεν είσαι εκεί να το δεις που πέφτει και να ακούσεις τον ήχο υπάρχει το φαινόμενο?
Δεν μπορείς να ξεκόψεις το φαινόμενο από τον παρατηρητή.
Από περιέργεια και μόνο, θα δοκιμάσω κάτι...

Αν πέσει ένα δέντρο στο δάσος, είναι ένα φαινόμενο.
Αν δεν είμαι μπροστά να το δω, φυσικά δεν θα έχω ιδέα για το δέντρο που έπεσε στο δάσος. Δεν θα το ξέρω, δεν θα έχω δει το φαινόμενο.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το φαινόμενο.

Είσαι σε ένα μικρό δάσος την Δευτέρα το πρωί και παρατηρείς ότι δεν υπάρχει κανένα δέντρο πεσμένο στο έδαφος.
Φεύγεις από το δάσος και πας στο σπίτι σου, 30 χλμ μακριά. Δεν πάει κανείς άλλος στο δάσος.
Την νύχτα της Δευτέρας, ένα δέντρο πέφτει στο δάσος.
Εσύ ξαναπάς στο δάσος την Τρίτη το πρωί και το ψάχνεις από άκρη σε άκρη.
Για πες μου, θα το δεις το πεσμένο δέντρο;
Ή πιστεύεις πως επειδή δεν ήσουν εκεί να παρατηρήσεις το φαινόμενο, αυτό δεν συνέβει;
Δεν θα διαφωνήσουμε ότι πολλά φαινόμενα τα βλέπουμε παρόμοια εξαιτίας της ανθρώπινης βιολογίας μας.
Θα διαφωνήσουμε όμως ότι αυτά τα φαινόμενα αφορούν καταστάσεις αφεαυτές και αυθύπαρκτες πέρα από τα όσα αντιλαμβάνεται η ανθρώπινη βιολογία μας.
Πρέπει να είσαι εντελώς καμένος ρε φίλε...έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο την μονομανία της άρνησης...
Τι μ@λακίες γράφεις ρε ταλαίπωρε για να αποφύγεις να απαντήσεις;
Ρε καμένε, θα απαντήσεις στο ερώτημα ή θα παριστάνεις τον βλάκα για πολύ ακόμα;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Λοξίας έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:00
Σου έγραψα πως για εμένα έχεις τελειώσει στο παρόν νήμα, αφού απέτυχες να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου.
Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, Λοξία, πώς φαντάζεσαι εσύ το νήμα.
Εγώ συνεχίζω να γράφω σε μία συζήτηση και να σχολιάζω όσα κατατίθενται.

Λοξίας έγραψε: 24 Φεβ 2022, 11:45
stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2022, 08:23 Αυτό που εσύ αποκαλείς "θεωρητικό" είναι η σύγχρονη φυσική των τοπολογικών μετασχηματισμών. Δηλαδή, πχ. η Θεωρία της Σχετικότητας.
Ναι ε;
Και η ΘτΣ μας λέει πως η Γη είναι τρίγωνη, τετράγωνη ή κάτι άλλο εκτός σφαιρικής, στις ταχύτητες που ζούμε;
Η ΘτΣ δεν σου λέει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το γεγονός ότι εξετάζει όλα τα φαινόμενα τετραδιάστατα.
x,y,z,t.

Μπορείς να βρεις τη διαφορά στην τελευταία παράγραφο της αγαπημένης σου wikipedia.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... F%84%CE%B1

"Σύγκριση μεταξύ των επιπέδων στον ευκλείδειο χώρο και χώρο Minkowski"

Σου δίνει και μερικές ωραίες εικόνες, που αν ξεπεράσεις το καλλιτεχνικό τους μοτίβο δείχνουν κάποια πράγματα περισσότερα.
Εικόνα

Σύγκριση μεταξύ της ορθογωνιότητας και της περιστροφής του συστήματος συντεταγμένων αριστερά: Ευκλείδειος χώρος μέσω της κυκλικής γωνίας φ, δεξιά: Ο χωρόχρονος Minkowski μέσω της υπερβολικής γωνίας φ (οι κόκκινες γραμμές καλούνται γ και συμβολίζουν τα worldlines ενός φωτεινού σήματος, ένα διάνυσμα είναι ορθογώνιο προς τον εαυτό του αν βρίσκεται σε αυτή τη γραμμή).
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:11
Λοξίας έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:00
Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, Λοξία, πώς φαντάζεσαι εσύ το νήμα.
Εγώ συνεχίζω να γράφω σε μία συζήτηση και να σχολιάζω όσα κατατίθενται.
Ναι, συνεχιζεις να γράφεις μ@λακίες...το βλέπουμε.

stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2022, 08:23 Μπορείς να βρεις τη διαφορά στην τελευταία παράγραφο της αγαπημένης σου wikipedia.
Σου έφερα εγώ κάτι από την Βικιπαίδεια; Ρε φουκαρά...μην προβάλλεις την εικόνας σου στους άλλους.
Το ότι εσύ είσαι ιντερνετικά μορφωμένος πανεπιστήμονας, δεν σημαίνει πως και οι άλλοι έχουν "μορφωθεί" από την Βικιπαίδεια...
Τελικά, απέτυχες για τέταρτη φορά να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου και τώρα επικαλείσαι τον χώρο Minkowski, για να αποφύγεις μία ευθεία απάντηση. Ο κλασικός Σταβρομανόρος...
Το βαρέλι της κατάντιας σου, τελικά δεν έχει πάτο...
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10 Μέσα στο δάσος πέφτει ένα δένδρο και κάνει έναν θόρυβο. Αν δεν είσαι εκεί να το δεις που πέφτει και να ακούσεις τον ήχο υπάρχει το φαινόμενο?

Αν δεν είμαι μπροστά να το δω, φυσικά δεν θα έχω ιδέα για το δέντρο που έπεσε στο δάσος. Δεν θα το ξέρω, δεν θα έχω δει το φαινόμενο.

Είσαι σε ένα μικρό δάσος την Δευτέρα το πρωί και παρατηρείς ότι δεν υπάρχει κανένα δέντρο πεσμένο στο έδαφος.
Φεύγεις από το δάσος και πας στο σπίτι σου, 30 χλμ μακριά. Δεν πάει κανείς άλλος στο δάσος.
Ή πιστεύεις πως επειδή δεν ήσουν εκεί να παρατηρήσεις το φαινόμενο, αυτό δεν συνέβει;

Κακώς ανακατεύομαι βέβαια...αλλά η περιέργεια σκότωσε την γάτα...
Την άλλη μέρα για να το δεις πρέπει να έχει μάτια. Να είσαι παρατηρητής.
Αν είσαι τυφλός δεν θα δεις τίποτα. Και αν όλοι είναι τυφλοί το δένδρο δεν θα υπάρχει.
Όμως και αυτό που βλέπουμε εμείς σαν δένδρο αν δεις την ύλη του στο μικροσκόπιο θα δεις μόρια και άτομα δεν θα δεις δένδρο. Μόρια και άτομα έχει και ο αέρας. Το συμπαγή δένδρο που έπεσε είναι κατά 99,99% κούφιο κενό και μια ελάχιστη ποσότητα αποτελεί την ύλη.
Και αυτή η ελάχιστη ύλη αν την μεγεθύνεις στο μικροσκόπιο θα δεις ότι αποτελείτε από μόρια και άτομα τα οποία μια δύναμη άγνωστη τα περιστρέφει και τα κρατά σε συνοχή. Υπό αυτήν την έννοια αυτό που εμείς βλέπουμε σαν δένδρο δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. Και ο αέρας είναι ενέργεια αφού και αυτός έχει μόρια και άτομα. Όταν λέω ότι ζούμε μέσα σε ένα χυλό ενέργειας αυτό εννοώ. Αλλού αυτή η ενέργεια είναι αραιωμένη ( αέρας ) και αλλού είναι συμπυκνωμένη ( τραπέζι ) Το χρώμα του δένδρου δεν υπάρχει παρά μόνο μέσα στον εγκέφαλό μας. Το δένδρο υπάρχει και χωρίς εμάς αλλά δεν είναι δένδρο είναι ενέργεια. Η ενέργεια μετατρέπεται σε άλλη μορφή ενέργειας αλλά δεν χάνεται. Οπότε όταν το δένδρο πεθάνει η ενέργεια μετατρέπεται σε κάτι άλλο.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 16:20

Την άλλη μέρα για να το δεις πρέπει να έχει μάτια.
Αν είσαι τυφλός δεν θα δεις τίποτα. Όμως και αυτό που βλέπουμε εμείς σαν δένδρο αν δεις την ύλη του στο μικροσκόπιο θα δεις μόρια και άτομα δεν θα δεις δένδρο. Μόρια και άτομα έχει και ο αέρας. Το συμπαγή δένδρο που έπεσε είναι κατά 99,99% κούφιο κενό και μια ελάχιστη ποσότητα αποτελεί την ύλη.
Και αυτή η ελάχιστη ύλη αν την μεγεθύνεις στο μικροσκόπιο θα δεις ότι αποτελείτε από μόρια και άτομα τα οποία μια δύναμη άγνωστη τα περιστρέφει και τα κρατά σε συνοχή. Υπό αυτήν την έννοια αυτό που εμείς βλέπουμε σαν δένδρο δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. Και ο αέρας είναι ενέργεια αφού και αυτός έχει μόρια και άτομα. Όταν λέω ότι ζούμε μέσα σε ένα χυλό ενέργειας αυτό εννοώ. Αλλού αυτή η ενέργεια είναι αραιωμένη ( αέρας ) και αλλού είναι συμπυκνωμένη ( τραπέζι )
Αμ το είπα, δεν το είπα πως κακώς ανακατεύομαι (με τα πίτουρα);

Ρε μπαγλαμά...έκανες την ερώτηση: "αν δεν είσαι εκεί να δεις το δέντρο που πέφτει, υπάρχει το φαινόμενο;"
Και σου απάντησα πως: "αν δεν είμαι εκεί, τότε απλά δεν θα ξέρω ότι έπεσε το δέντρο, αλλά το φαινόμενο θα έχει υπάρξει."

Γι' αυτό ακριβώς σου έγραψα το σύντομο σενάριο που έχω μπολντάρει, και σε ρώτησα κάτι.

Τι μ@λακίες είναι αυτές που γράφεις αντί για μία απάντηση ναι ή όχι;
Τι βλακείες λες πως για να το δεις πρέπει να έχει μάτια; Τι αρλούμπες λες πως άμα είμαι τυφλός δεν θα δω τίποτα!
Ποιος σε ρώτησε ρε μπάμια την μοριακή σύνθεση του δέντρου; Τι στα διάλα ασυναρτησίες είναι αυτές που γράφεις ρε ούργιε;

Ρε κεφάλα, θα το δεις το δέντρο την Τρίτη ή δεν θα το δεις;

Απάντησε ρε μπουζουκοκέφαλε και άσε τις εξυπνακίστικες μπαλαφάρες...

Πάντως και εσύ και ο άλλος, ο ιντερνετικός πανεπιστήμονας, πάσχετε από τα ίδια συμπλέγματα...
Από την σύντομη "λογομαχία" σας, φάνηκε καθαρά πως δεν δίνετε δεκάρα για το τι σας γράφει ο άλλος.
Κάνετε παράθεση το ποστ του άλλου και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσετε να γράφετε τις π@απαριές που έχετε στο κεφάλι σας...

Κακώς την διακόψατε...θα προσφέρατε πολλά στην ψυχολογία... :003:
seismic

Λοξίας έγραψε: 25 Φεβ 2022, 16:54
seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 16:20

Την άλλη μέρα για να το δεις πρέπει να έχει μάτια.
Αν είσαι τυφλός δεν θα δεις τίποτα. Όμως και αυτό που βλέπουμε εμείς σαν δένδρο αν δεις την ύλη του στο μικροσκόπιο θα δεις μόρια και άτομα δεν θα δεις δένδρο. Μόρια και άτομα έχει και ο αέρας. Το συμπαγή δένδρο που έπεσε είναι κατά 99,99% κούφιο κενό και μια ελάχιστη ποσότητα αποτελεί την ύλη.
Και αυτή η ελάχιστη ύλη αν την μεγεθύνεις στο μικροσκόπιο θα δεις ότι αποτελείτε από μόρια και άτομα τα οποία μια δύναμη άγνωστη τα περιστρέφει και τα κρατά σε συνοχή. Υπό αυτήν την έννοια αυτό που εμείς βλέπουμε σαν δένδρο δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. Και ο αέρας είναι ενέργεια αφού και αυτός έχει μόρια και άτομα. Όταν λέω ότι ζούμε μέσα σε ένα χυλό ενέργειας αυτό εννοώ. Αλλού αυτή η ενέργεια είναι αραιωμένη ( αέρας ) και αλλού είναι συμπυκνωμένη ( τραπέζι )

Αμ το είπα, δεν το είπα πως κακώς ανακατεύομαι (με τα πίτουρα);

Ρε μπαγλαμά...έκανες την ερώτηση: "αν δεν είσαι εκεί να δεις το δέντρο που πέφτει, υπάρχει το φαινόμενο;"
Και σου απάντησα πως: "αν δεν είμαι εκεί, τότε απλά δεν θα ξέρω ότι έπεσε το δέντρο, αλλά το φαινόμενο θα έχει υπάρξει."

Γι' αυτό ακριβώς σου έγραψα το σύντομο σενάριο που έχω μπολντάρει, και σε ρώτησα κάτι.

Τι μ@λακίες είναι αυτές που γράφεις αντί για μία απάντηση ναι ή όχι;
Τι βλακείες λες πως για να το δεις πρέπει να έχει μάτια; Τι αρλούμπες λες πως άμα είμαι τυφλός δεν θα δω τίποτα!
Ποιος σε ρώτησε ρε μπάμια την μοριακή σύνθεση του δέντρου; Τι στα διάλα ασυναρτησίες είναι αυτές που γράφεις ρε ούργιε;

Ρε κεφάλα, θα το δεις το δέντρο την Τρίτη ή δεν θα το δεις;

Απάντησε ρε μπουζουκοκέφαλε και άσε τις εξυπνακίστικες μπαλαφάρες...

Πάντως και εσύ και ο άλλος, ο ιντερνετικός πανεπιστήμονας, πάσχετε από τα ίδια συμπλέγματα...
Από την σύντομη "λογομαχία" σας, φάνηκε καθαρά πως δεν δίνετε δεκάρα για το τι σας γράφει ο άλλος.
Κάνετε παράθεση το ποστ του άλλου και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσετε να γράφετε τις π@απαριές που έχετε στο κεφάλι σας...

Κακώς την διακόψατε...θα προσφέρατε πολλά στην ψυχολογία... :003:
Ρε ούφο το δένδρο είναι ενέργεια η γκλάβα σου το βλέπει δένδρο Αν είχες άλλες αισθήσεις έπρεπε να βλέπεις μόρια και άτομα.
Αυτά που γράφω είναι κβαντομηχανική ρε ούφο και δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά και επιφανείς παγκόσμιοι επιστήμονες.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 16:58 Ρε ούφο το δένδρο είναι ενέργεια η γκλάβα σου το βλέπει δένδρο Αν είχες άλλες αισθήσεις έπρεπε να βλέπεις μόρια και άτομα.
Αυτά που γράφω είναι κβαντομηχανική ρε ούφο και δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά και επιφανείς παγκόσμιοι επιστήμονες.
Και τότε γιατί ρε καρπαζοεισπράκτορα, ρώτησες:
Μέσα στο δάσος πέφτει ένα δένδρο και κάνει έναν θόρυβο. Αν δεν είσαι εκεί να το δεις που πέφτει και να ακούσεις τον ήχο υπάρχει το φαινόμενο?
...δεν καταλαβαίνεις πόσο χαζός ακούγεσαι, όταν ρωτάς κάτι τέτοιο και απαντάς όπως πιο πάνω, έτσι; :smt005:

Ευχαριστώ λοιπόν που επιβεβαίωσες πως εσύ και ο Σταβρομανόρος είσαστε "αδελφάκια"... :003:

"Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι"...

Είστε απόλαυση και οι δύο... :smt005:

ΥΓ.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί η πατέντα σου έχει πάει άπατη...
Έχεις γράψει τις ίδιες ασυναρτησίες σε όσους έχεις απευθυνθεί, θα τους είπες πως αυτά που τους λες είναι κβαντομηχανική, οπότε λογικό είναι να σε έχουν πάρει στον μεζέ... :c020:
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10
klg έγραψε: 25 Φεβ 2022, 01:53
seismic έγραψε: 24 Φεβ 2022, 21:39 ]Βικιπαίδεια Φως ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι (οφθαλμό) και που εκλαμβάνεται ως αντίληψη (αίσθηση) αυτής. Συνεπώς είναι το αίτιο της όρασης.

Όμως η αντίληψη αυτή του "ορατού" φωτός αποτελεί τμήμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Καλύπτει ένα εύρος μηκών κύματος που "μεταφράζονται" από το μάτι στα χρώματα του φωτεινού φάσματος (δηλαδή στα χρώματα του ουράνιου τόξου).

Ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες το φως εκδηλώνει ιδιότητες είτε φωτεινού κύματος, (φωτεινή ακτίνα), είτε δέσμης σωματιδίων, (φωτεινή δέσμη ή δέσμες). Αυτό το έδειξε το ονομαζόμενο "πείραμα των δύο σχισμών".
Μιλάμε και λέμε ότι το σύμπαν έχει μια διάσταση ( χώρος ) και μια χρονολογία γέννησης ( χρόνος )
Μαλακίες λέμε. Για να υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος πρέπει να μπορούμε να τον μετρήσουμε ... να έχει αρχή και τέλος.
Το σύμπαν είναι άπειρον δεν έχει αρχή ούτε τέλος. Οπότε το σύμπαν δεν έχει διαστάσεις ούτε ημερομηνία γέννησης είναι άπειρον.
Θάνατος είναι το αντίθετο της ζωής δηλαδή η οριστική παύση όλων των βιολογικών λειτουργιών και αισθήσεων.
Να το πω αλλιώς Χάλασε η προσομοίωση Χάλασε ο υπολογιστής εγκέφαλος.
Το σύμπαν αλλάζει μορφή για κάθε ζωντανό οργανισμό και η μορφή του εξαρτάτε από τον επεξεργαστεί εγκέφαλο που διαθέτει κάθε ζωντανό ον.
Στο έχω ξαναπεί ότι γράφεις πράγματα που δεν έχουν νόημα. Το φώς δεν είναι συχνότητα, μπορεί να περιγραφεί μαθηματικά ως κάποια συχνότητα, μπορεί να περιγραφεί μαθηματικά και με άλλους τρόπους. Όπως όταν έχεις πέντα μήλα, φυσικά και δεν λες ότι τα μήλα είναι το "5". Το αν το σύμπαν έχει αρχή και τέλος δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με αυτό που γράφεις τόση ώρα, αλλά fuck it. Ο ορισμός που δίνεις για το θάνατο είναι εμφανές πώς απαίτεί να κάνω κάτι παραπάνω από το να μην έχω αισθήσεις. Το σύμπαν όπως το ορίζεις εσύ ίσως κάνει αυτο που λες, δεν είναι αναγκαίο να οριστεί έτσι πάντως.
Και τι έχει νόημα για εσένα ότι βλέπεις με τα μάτια σου? Αν δεν μπορείς να δεις με το μυαλό σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Μέσα στο δάσος πέφτει ένα δένδρο και κάνει έναν θόρυβο. Αν δεν είσαι εκεί να το δεις που πέφτει και να ακούσεις τον ήχο υπάρχει το φαινόμενο?
Κυριολεκτικά τώρα μας γράφεις ότι το δέντρο δεν υπάρχει άμα δε το βλέπεις;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
seismic

klg έγραψε: 25 Φεβ 2022, 17:21
seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10
klg έγραψε: 25 Φεβ 2022, 01:53

Στο έχω ξαναπεί ότι γράφεις πράγματα που δεν έχουν νόημα. Το φώς δεν είναι συχνότητα, μπορεί να περιγραφεί μαθηματικά ως κάποια συχνότητα, μπορεί να περιγραφεί μαθηματικά και με άλλους τρόπους. Όπως όταν έχεις πέντα μήλα, φυσικά και δεν λες ότι τα μήλα είναι το "5". Το αν το σύμπαν έχει αρχή και τέλος δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με αυτό που γράφεις τόση ώρα, αλλά fuck it. Ο ορισμός που δίνεις για το θάνατο είναι εμφανές πώς απαίτεί να κάνω κάτι παραπάνω από το να μην έχω αισθήσεις. Το σύμπαν όπως το ορίζεις εσύ ίσως κάνει αυτο που λες, δεν είναι αναγκαίο να οριστεί έτσι πάντως.
Και τι έχει νόημα για εσένα ότι βλέπεις με τα μάτια σου? Αν δεν μπορείς να δεις με το μυαλό σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
1) 8 δις κάτοικοι βλέπουν ένα δένδρο. Και πεθαίνουν όλοι. Για ποιον θα υπάρχει δένδρο?
2) Η ενέργεια είναι παντού στο σύμπαν. Τα πάντα είναι ενέργεια. Το μυαλό μας τα μετατρέπει σε καρέκλες τραπέζια πλανήτες και σύμπαν.
Χωρίς τους εγκεφάλους μας εμάς τους μετατροπείς εκεί έξω υπάρχει μόνο ενέργεια. Οπότε χωρίς τον παρατηρητή, χωρίς τα 8 δις ανθρώπους εν ζωή, αυτό το σύμπαν που το μυαλό μας κατασκευάζει δεν θα υπάρχει
Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή? ΟΧΙ
Άβαταρ μέλους
klg

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 19:15
seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 02:10 Και τι έχει νόημα για εσένα ότι βλέπεις με τα μάτια σου? Αν δεν μπορείς να δεις με το μυαλό σου δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
1) 8 δις κάτοικοι βλέπουν ένα δένδρο. Και πεθαίνουν όλοι. Για ποιον θα υπάρχει δένδρο?
2) Η ενέργεια είναι παντού στο σύμπαν. Τα πάντα είναι ενέργεια. Το μυαλό μας τα μετατρέπει σε καρέκλες τραπέζια πλανήτες και σύμπαν.
Χωρίς τους εγκεφάλους μας εμάς τους μετατροπείς εκεί έξω υπάρχει μόνο ενέργεια. Οπότε χωρίς τον παρατηρητή, χωρίς τα 8 δις ανθρώπους εν ζωή, αυτό το σύμπαν που το μυαλό μας κατασκευάζει δεν θα υπάρχει
1) Το ότι ο εγκέφαλός σου κάνει κάποια επεξεργασία σε αυτό που βλέπει το μάτι σου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πώς "δεν υπάρχει το δέντρο". Non sequitur παράνοια για μία ακόμη φορά.
2) Το γράφεις συνέχεια αυτό το πράγμα, χωρίς να έχεις παρουσιάσει κανέναν ορισμό το τι εννοείς με το "ενέργεια". Ο συγκεκριμένος όρος στη φυσική εννοείται πώς δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπαμάρεις.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 18:53 Βλέπουμε ένα χρώμα, ακούμε έναν ήχο, αισθανόμαστε τον αέρα, γευόμαστε τα φαγητά, μυρίζουμε μια κολόνια.
Όλα αυτά φαίνονται να υπάρχουν γύρο μας, ή μήπως δεν υπάρχουν?
Χωρίς την επεξεργασία του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν υπάρχει χρώμα, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή.
Δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να μην το δημιουργεί ο εγκέφαλός μας.
Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα που εκεί έξω δεν υπάρχει.
Και τίθεται το ερώτημα. Τι υπάρχει εκεί έξω έξω από τις αισθήσεις μας?
Γιατί αν υπάρχει κάτι άλλο έξω από τις αισθήσεις μας εκεί πρέπει να πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε.
Πολύ ωραίο θέμα. Συμφωνώ με όσα γράφεις!
"Άχρι καιρού..."
seismic

Νατάσα έγραψε: 25 Φεβ 2022, 20:00
seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 18:53 Βλέπουμε ένα χρώμα, ακούμε έναν ήχο, αισθανόμαστε τον αέρα, γευόμαστε τα φαγητά, μυρίζουμε μια κολόνια.
Όλα αυτά φαίνονται να υπάρχουν γύρο μας, ή μήπως δεν υπάρχουν?
Χωρίς την επεξεργασία του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν υπάρχει χρώμα, ακοή, γεύση, όσφρηση, αφή.
Δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να μην το δημιουργεί ο εγκέφαλός μας.
Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα που εκεί έξω δεν υπάρχει.
Και τίθεται το ερώτημα. Τι υπάρχει εκεί έξω έξω από τις αισθήσεις μας?
Γιατί αν υπάρχει κάτι άλλο έξω από τις αισθήσεις μας εκεί πρέπει να πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε.
Πολύ ωραίο θέμα. Συμφωνώ με όσα γράφεις!
:smt038 :smt023
seismic

klg έγραψε: 25 Φεβ 2022, 19:48

1) Το ότι ο εγκέφαλός σου κάνει κάποια επεξεργασία σε αυτό που βλέπει το μάτι σου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πώς "δεν υπάρχει το δέντρο". Non sequitur παράνοια για μία ακόμη φορά.
2) Το γράφεις συνέχεια αυτό το πράγμα, χωρίς να έχεις παρουσιάσει κανέναν ορισμό το τι εννοείς με το "ενέργεια". Ο συγκεκριμένος όρος στη φυσική εννοείται πώς δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπαμάρεις.
Μα δεν υπάρχει δένδρο ενέργεια υπάρχει συμπυκνωμένη. Ο εγκέφαλός μας της δίνει μια μορφή και ένα χρώμα και μας παρουσιάζει εμάς ένα δένδρο. Αν ένα άλλο ον με διαφορετικές αισθήσεις δει το ίδιο δένδρο δεν θα δει το ίδιο πράγμα αλλά κάτι διαφορετικό προσαρμοσμένο στις αισθήσεις του. Ο εγκέφαλος δεν κάνει απλά κάποια επεξεργασία αλλά μετατρέπει την ενέργεια σε ολόγραμμα εικονικό.
Δηλαδή μέσα από την επεξεργασία δύο διαφορετικών εγκεφάλων μπορεί να έχουμε δύο διαφορετικά σύμπαντα.
Ονομάζω ενέργεια το πλήθος των άγνωστων δυνάμεων που ενεργούν σκέπτονται και παράγουν έργο. Αφού κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται αυτή η δύναμη που κινεί τα μόρια και τα άτομα πως μιλάτε για το σύμπαν?
Θα μπορούσε κάλλιστα και τα αστέρια όλου του σύμπαντος να είναι μόρια και άτομα σε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Άβαταρ μέλους
klg

seismic έγραψε: 25 Φεβ 2022, 20:50
klg έγραψε: 25 Φεβ 2022, 19:48
Μα δεν υπάρχει δένδρο ενέργεια υπάρχει συμπυκνωμένη. Ο εγκέφαλός μας της δίνει μια μορφή και ένα χρώμα και μας παρουσιάζει εμάς ένα δένδρο. Αν ένα άλλο ον με διαφορετικές αισθήσεις δει το ίδιο δένδρο δεν θα δει το ίδιο πράγμα αλλά κάτι διαφορετικό προσαρμοσμένο στις αισθήσεις του. Ο εγκέφαλος δεν κάνει απλά κάποια επεξεργασία αλλά μετατρέπει την ενέργεια σε ολόγραμμα εικονικό.
Δηλαδή μέσα από την επεξεργασία δύο διαφορετικών εγκεφάλων μπορεί να έχουμε δύο διαφορετικά σύμπαντα.
Ονομάζω ενέργεια το πλήθος των άγνωστων δυνάμεων που ενεργούν σκέπτονται και παράγουν έργο. Αφού κανένας δεν ξέρει από που προέρχεται αυτή η δύναμη που κινεί τα μόρια και τα άτομα πως μιλάτε για το σύμπαν?
Θα μπορούσε κάλλιστα και τα αστέρια όλου του σύμπαντος να είναι μόρια και άτομα σε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Πάμε πάλι seismic, τι είναι η ενέργεια;

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”