!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξέρουν οι ξένοι για τον Ελληνικό εμφύλιο ;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Ξέρουν οι ξένοι για τον Ελληνικό εμφύλιο ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Αλιόσα έγραψε: 21 Φεβ 2022, 11:27
George_V έγραψε: 21 Φεβ 2022, 11:01 O Iσπανικος Εμφυλιος πιο καλος ηταν και τον ξέρουν και ολοι.

Ο δικος μας τι να κλασει?
Τι να κλάσει; ο πρώτος πόλεμος που δοκιμάστηκαν οπλα σαν το Ναπάλμ.

Επίσης ήταν δύσκολος πόλεμος για τον επιτιθέμενο πάνω σε βουνά και χαράδρες που απαιτούσε διαρκή κινηση και χιλιάδες χιλιομετρα με τα πόδια.
Οι ναπάλμ είχαν πέσει ήδη στην Ιαπωνία, τις ήξεραν πολύ καλά οι Αμερικάνοι πριν το 49.
Δες για τον βομβαρδισμό του Τόκιο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Εν ολίγοις η "λήθη" για τον εμφύλιο δεν είναι παρά ένα ανόητο ψεύδος.
Μπορεί να μην ήταν αν την τηρούσε και το ΚΚΕ αλλά ... ποτέ είδατε να την τηρεί ;
Να μου πει κάποιος που και πότε τήρησε το ΚΚΕ την "λήθη" για τον εμφύλιο.

Έχει τόσο νόημα όσο και οι "συνωστισμοί" της κυρίας Ρεπούση.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

Το ελληνικό κράτος προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να κρύψει κάτω από το χαλί τα κακώς κείμενα της Ελλάδος και του ελληνικού λαού.
Φυσικά και οι ξένοι ελάχιστα γνωρίζουν για τον συμμοριτοπόλεμο της Ελλάδας το 1946-49, εδώ πολλοί Έλληνες ξέρουν λίγα πράγματα ή τον αγνοούν τελείως.
Menios_mikroulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Menios_mikroulis »

wooded glade έγραψε: 20 Φεβ 2022, 08:06 Δεν εννοώ τους ιστοριοδίφες και δεν εννοώ τα αγράμματα που τα ρωτάς "ποιά είναι η πρωτεύουσα του Παρισιού" και λένε "η Γαλλία".
Εννοώ ο μέσος πολίτης.

Εμείς εδώ ξέρουμε την ιστορία αλλά η αλήθεια είναι ότι στο σχολείο, στα χρόνια των μπούμερς, δεν μας την έλεγαν γιατί υπήρχε μιά περίεργη ερμηνεία του νόμου 509 και δεν μας την έλεγαν. Ακόμα και επί Παπαδοπουλικών χρόνων δεν μας την έλεγαν.

Τα αβγά, τα μπρεξιτοειδή και άλλες συνωμοταξίες λένε ότι "οι Έλληνες κυνήγαγαν ο ένας τον άλλον στα βουνά με ρόπαλα.
Τα δε κουμούνια λένε υπέρ του εμφυλίου όπως είναι φυσικό.

Μήπως πρέπει να γίνει μία εκστρατεία ενημέρωσης ;

Fairfax

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fairfax »

Δεν υπήρχε διεθνής συμμετοχή αλά Ισπανία και ο πόλεμος ήταν στριμωγμένος ανάμεσα σε ΒΠΠ και Κορέα. Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να το προβάλλει ως «η πρώτη μάχη του ψυχρού πολέμου» αλλά δεν είχε καμμία διάθεση να προβάλλει τον συμμοριτοπολεμο με αυτόν το τρόπο. Γενικά στο messaging δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

wooded glade έγραψε: 21 Φεβ 2022, 12:05 Κάπου θα υπάρχει για Κρίστοφερ Λη.
Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος στην Ελλάδα είναι ή το 1941 ή το 1944 ή αλεξιπτωτιστής-σαμποτέρ.
Κάπου το είχα δει εγώ για Δεκεμβριανά, έλεγε "με απέσπασαν από την Ιταλία". Αλλοιώς πως μου κάθησε ;
Αν στην τελική βιογραφία του είπε να το σβήσουν ή να το σβήσουν την αναφορά στα Δεκεμβριανά, αποδεικνύει την έκταση της αριστερής συνωμοσίας.

Το Νοέμβριο του 44 που πήγε στις Άλπεις δε λέει τίποτα. Σε ένα μήνα αλλάζουν πολλές διαταγές.
Αλλά μπορεί να ήρθε και Ιανουάριο του 45 εδώ - που να ξέρω. Τον Ιανουάριο είχε ακόμα μάχες.
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

δεν παίζεσαι ρε πούστη μου
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Tarkovsky έγραψε: 22 Φεβ 2022, 01:41
wooded glade έγραψε: 21 Φεβ 2022, 12:05 Κάπου θα υπάρχει για Κρίστοφερ Λη.
Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος στην Ελλάδα είναι ή το 1941 ή το 1944 ή αλεξιπτωτιστής-σαμποτέρ.
Κάπου το είχα δει εγώ για Δεκεμβριανά, έλεγε "με απέσπασαν από την Ιταλία". Αλλοιώς πως μου κάθησε ;
Αν στην τελική βιογραφία του είπε να το σβήσουν ή να το σβήσουν την αναφορά στα Δεκεμβριανά, αποδεικνύει την έκταση της αριστερής συνωμοσίας.

Το Νοέμβριο του 44 που πήγε στις Άλπεις δε λέει τίποτα. Σε ένα μήνα αλλάζουν πολλές διαταγές.
Αλλά μπορεί να ήρθε και Ιανουάριο του 45 εδώ - που να ξέρω. Τον Ιανουάριο είχε ακόμα μάχες.
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:

δεν παίζεσαι ρε πούστη μου
Είμαι στο group "friends of Hammer horror" στο facebook από παλιά, που ζούσε ακόμα ο Κρίστοφερ Λη και τα συζητάγαμε αυτά.
Δεν ξέρω γιατί σβήστηκε. Αν δεν σβήστηκε από παντού θα ξαναβρεθεί. Θα γράψω στον admin του group.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”