Δεν είναι ότι διαφωνώ με αυτό που γράφεις, όντως η πληροφορική με την αυστηρή έννοια του όρου αναφέρεται στο μαθηματικό framework που χρησιμοποιούμε. Από την άλλη είναι well established σαν όρος που γενικά αναφέρεται και σε πρακτικά aspects του κλάδου, i.e Διεύθυνση Πληροφορικής, Έργα Πληροφορικής, Πληροφοριακά Συστήματα etc. Οπότε ναι το να γράψεις ένα filesystem, ή έναν driver πάνω από ένα filesystem παρότι τεχνικά είναι systems development, για εμένα loosely πάλι στο κομμάτι της πληροφορικής θα το εντάξω, for lack of a better name.foscilis έγραψε: 28 Ιαν 2022, 18:14Το να γράφεις filesystem drivers όμως δεν είναι Πληροφορική.klg έγραψε: 28 Ιαν 2022, 17:40 Εγώ καταλάβαινα πάντα αυτή την έκφραση ως ότι ο συγκεκριμένος κλάδος προσφέρει ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας (που το κάνει) όχι άπειρες και εξαιρειτικά προσβάσιμες θέσεις, στο σημείο που οι νυχούδες θα παρατήρουν το πεντικιούρ και θα αρχίσουν να γράφουν filesystem drivers
Το να σχεδιάζεις filesystems ίσως (και πάλι δε θα το 'λεγα, παρά μόνο στο βαθμό που χρησιμοποιείς θεμελιώδεις αρχές όπως η μέτρηση της αλγοριθμικής πολυπλοκότητας).
Πληροφορική είναι ας πούμε να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να βρεις τους πρώτους παράγοντες ενός αριθμού μήκους n σε πολυωνυμικό χρόνο, ή ότι μια μυρμηγκοφωλιά μπορεί να επιλύσει το shortest path problem προς μια πηγή τροφής, ή ότι ο Λογισμός Λ είναι Turing Complete. Δεν έχει καν άμεση σχέση με υπολογιστές, είναι πιο πολύ ένα είδος μαθηματικών.
Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι οι περισσότερες τεχνολογίες που προέρχονται από αμιγώς Πληροφορικάριους και αντιμετωπίζονται με θαυμασμό από αυτούς (ξερωγω η γλώσσα Haskell ή κάτι αντικειμενοστρεφείς βάσεις δεδομένων) δεν είναι και πολύ πρακτικές παρά το ότι είναι αξιοθαύμαστες σαν θεωρητικά κατασκευάσματα.
Εγώ πρόσφατα μπήκα στο κλαμπ αυτών που κάηκαν από το γεγονός ότι η Lua δεν έχει ένα απλό string.split(separator). Έχει βέβαια string.gsub(regex) και όντως θεωρητικά περισσεύει το split() γιατί μπορεί να υλοποιηθεί ένα for loop που χρησιμοποιεί το gsub και είναι πάρα πολύ κομψό όλο αυτό και μπράβο του του σχεδιαστή που υπηρετεί τον μινιμαλισμό πλην όμως gsub(pattern) ανοιχτό σε input χρήστη διατρέχει τον κίνδυνο να το ταϊσεις ένα pattern που θα κάνει το gsub να τρέχει 3 ώρες και το να κάνεις πλήρες sanitisation στο input με δεδομένο ότι ένα σωρό χαρακτήρες έχουν ειδική σημασία είναι γύρω στις 700 γραμμές υπόθεση, μαλάκα καραγκιόζη πληροφορικάριε γαμώ τη θεωρητική σου κομψότητα μέσα, μαλάκα μαλάκα, ΜΑΛΑΚΑ.
Βέβαια, το ερώτημα είναι γιατί Lua όμως; Θα μου πεις μετά το PTSD που έχεις από την Perl σιγά τα ώα.