!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:09
Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:58
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:55 Ειπε οτι εχει ανεβει η οικοδομη ή παρακουσα?
Το είπε. Και είναι το μοναδικό που δεν λέει μλκιες. Στα νότια προάστια της Αθήνας τουλάχιστον σηκώνονται ένα σωρό οικοδομές. Που τα βρίσκουν οι πουστηδες, αφού οι τράπεζες δε δίνουν φράγκα.
Και κάτι αλλο που θέλει δικό του νημα.
Ένα σπίτι γύρω στα 100τμ στο π.φαληρο θέλει από 300Κ και πάνω. Προσωπικά άντε να ξέρω 3 4 τύπους που έχουν να δώσουν αυτό το ποσο(ιδιοκτήτες εταιριών με τζίρο άνω των 15-20μυριων). Πώς στο μπουτσο με το που χτίζεται μια οικοδομή με τη μια όλα έχουν πουληθει; πόσο μαύρο χρήμα ακόμη παίζει;
Καλα, δε μπορεις να πεις οτι εχει ανεβει η οικοδομη επειδη χτιζουν στα νοτια και στα βορεια προαστια. Και στην Παρο χτιζουν εδω και χρονια σα τρελλοι αλλα δε σημαινει οτι εχει ανεβει η οικοδομη.
Επίσης χτίζονται πάρα πολλά ξενοδοχεία που είναι σίγουρη δουλίτσα για τον κλάδο της οικοδομής αφου και μετά την αποπεράτωση τους κάνουν συνέχεια ανακαινίσεις.
Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el »

under έγραψε: 15 Φεβ 2022, 19:16
vag_el έγραψε: 15 Φεβ 2022, 19:11
under έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:37

Χωρις πλακα,ο μηχανικος μετα την ανακαινιση που εκανα σε διαμερισμα τριακονταετιας μου λεει οτι ανετα πιανω 50% σε σχεση με πριν.Λοιπον,δεν θα ζητησω αυξημενο ενοικιο επειδη γκρινιαζει στο πχορουμ ο Τακης ο Κεφτες ;
Ε ο Τάκης ο Κεφτές έχει δίκιο που φωνάζει, αυξάνεται τις τιμές ενοικίασης αυθαίρετα και ανεβαίνει ο πληθωρισμός , και μετά παραπονιέστε ότι φταίει η αύξηση του κατώτατου μισθού.Αυτα έχει η ελεύθερη αγορά
Ρε φιλε,μηπως ειναι καλυτερα να σε πληρωνουμε κιολας για να μενεις στο σπιτι μας ;
Δεν πρόκειται νά έρθω στο σπίτι 🏡 σας τουλάχιστον όχι εγώ,καλά θά ήταν να υπήρχε μια ελεγκτική αρχή ώστε να υπάρχει ρύθμιση στις τιμές
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

vag_el έγραψε: 15 Φεβ 2022, 19:43

Ε ο Τάκης ο Κεφτές έχει δίκιο που φωνάζει, αυξάνεται τις τιμές ενοικίασης αυθαίρετα και ανεβαίνει ο πληθωρισμός , και μετά παραπονιέστε ότι φταίει η αύξηση του κατώτατου μισθού.Αυτα έχει η ελεύθερη αγορά
Ρε φιλε,μηπως ειναι καλυτερα να σε πληρωνουμε κιολας για να μενεις στο σπιτι μας ;
Δεν πρόκειται νά έρθω στο σπίτι 🏡 σας τουλάχιστον όχι εγώ,καλά θά ήταν να υπήρχε μια ελεγκτική αρχή ώστε να υπάρχει ρύθμιση στις τιμές
ΚΚΕ φιλε.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

:fp: Έτσι, περισσότερες αρχές, a.k.a. δημόσιες υπηρεσίες δλδ.. :wall:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Παρότι είμαι ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής, όταν γίνει Επανάσταση θα διαθέσω τες ιδιοκτησίες μου στον Λαό.

Κι εγώ και ο συντροφος Παπ.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Daje έγραψε: 15 Φεβ 2022, 11:01 Εκεινο που ελεγαν κατα τη διαρκεια της κρισης "το πιο συντομο ανεκδοτο ειναι να εχεις κληρονομησει ακινητο", δεν ισχυει πια ρε παιδια?
Ειναι τελικα καλο να εχεις κληρονομησει ακινητο?
Εχω μπερδευτει.
Εξαρτάται.
Αν έχεις να πληρώσεις τα κληρονομικά, τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά βάρη, και μπορείς να το ενοικιάσεις σε συμφέρουσα τιμή, τότε δεν ισχύει.
Αλλιώς ισχύει.

Αυτό που συνέβη κάποια στιγμή ήταν ότι άνεργοι πια κληρονομούσαν ένα σπιτάκι κι ένα χωραφάκι, και δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν την κληρονομιά (συμβολαιογράφοι, φόροι κληρονομιάς, ΕΝΦΙΑ, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις θανόντων, κλπ). Κι έτσι είχαμε πολλές αποποιήσεις κληρονομιάς.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Daje έγραψε: 15 Φεβ 2022, 18:06
Gewponos90 έγραψε: 15 Φεβ 2022, 17:28
Daje έγραψε: 15 Φεβ 2022, 13:49

Στεγαστικο τοτε.
Βλεπεις πως η αγορα σε οδηγει σιγα σιγα εκει που θελει?

Η δινεις κωλο (που προυποθετει οτι βλεπεται και λιγο ο κωλος σου) ή παλι δινεις κωλο αλλα με εμμεσο τροπο και το ραβδι εισχωρει λιγοτερο αποτομα.
Διαλεγεις και παιρνεις. Η ελευθερη αγορα σου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξεις.

Το ότι εγώ και εσύ έχουμε ήδη κάποια περιουσία ήδη και μας δίνουν οι τράπεζες( που και πάλι δεν μας συμφέρει να το πάρουμε) δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι. Πόσο εκτός πραγματικότητας είστε καποιοι
Μιλα για τον εαυτο σου.
Εγω και εντος πραγματικοτητας ειμαι και εντος αγορας.
Και θα πας αύριο να τους πεις γεια σας θέλω στεγαστικό; Μείνε στις μουναρες καλυτερα
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:51
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:49 το παρακολούθησα σήμερα και ήθελα να ανοίξω κι εγώ νήμα
μιλάμε για την απόλυτη έπαρση, ο τύπος έχει μεθύσει από την εξουσία και συμπεριφέρεται ως Λουδοβίκος
με έχει απογοητεύσει και κυρίως τα βάζω με τον εαυτό μου που κάποτε τον συμπαθούσα και τον υποστήριζα, μη μπορώντας να προβλέψω την επικείμενη κατάντιά του
Θα γίνει ο νέος Άκης αν πρέπει κάποιος να μπει ως κρέας στη μηχανή του κιμά.
Η κατάντια του έχει δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι η λατρεία του για το γυαλί
Ο δεύτερος, πολύ πιο σημαντικός και αυτός που του έβγαλε στην επιφάνεια τον πρώτο λόγο, είναι η Ευγενία.
Ο Άδωνις προ Ευγενίας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν μετά.
Την Ευγενία κάποτε την ήξερα προσωπικά. Δυστυχώς αυτά που γράφεις, δεν μπορούν να απέχουν περισσότερο από την πραγματικότητα.
Και δεν το λέω ως μομφή, εκτίμηση κάνεις απλά είσαι λάθος.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Rakomelofronas έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:33
foscilis έγραψε: 15 Φεβ 2022, 10:04Τα προάστια όμως πρώτον έχουν πολύ μικρότερη δυναμικότητα και δεύτερον δεν γλιτώνουν ούτε αυτά από τη μορφή που έχει πάρει η κτηματαγορά, με τον μαύρο τουρισμό και τις μαύρες βίζες να στρεβλώνουν χρήση και ζήτηση. Χθες ήρθε να δει το σπίτι μας ζευγάρι γειτόνων με 2 παιδιά που τους βγάζει η σπιτονοικοκυρά στα 4 χρόνια όχι επειδή την έπιασε πρεμούρα, η γυναίκα τους έλεγε δέκα χρόνια δε σας κουνάει κανείς. Αλλά της ίδιας ο δικός της σπιτονοικοκύρης στο Παγκράτι της ζήτησε 1500 από 400 "και άμα θες", προφανώς για να τη διώξει και να το πουλήσει ή να το κάνει bnb. Πάει λοιπόν αυτή όντως στα προάστια στο δικό της αλλά για να το κάνει αυτό βγάζει άλλους. Αυτοί με τη σειρά τους έχουν 4 μήνες που ψάχνουν και δεν υπάρχει τίποτα σε οικογενειακό διαμέρισμα, παρά μόνο διπλοκατοικίες στο Γέρακα.

Το ένα μεσιτικό γραφείο της πόλης ειδικεύεται να σπρώχνει για πώληση σε Κινέζους και το άλλο εδώ και χρόνια μόνο αγοράζει και τα κάνει AirBnB.

Στην περιοχή χτίστηκαν φέτος 4 πολυκατοικίες, συνολικά 16 υπερπολυτελή οροφοδιαμερίσματα, οι δύο πολυκατοικίες που είναι κολλητά σε κεντρικό σημείο στην καρδιά της γειτονιάς με όλες τις οικογένειες τις πλατεϊτσες το σχολείο είναι ήδη προαγορασμένες από Κινέζο. Τίποτα από αυτά δεν απευθύνεται στο προφίλ των ατόμων που ως τώρα έρχονταν κυρίως να μείνουν (οικογένειες μεσαίου εισοδήματος με μικρά παιδιά), δεν το συζητώ για νέα ζευγάρια. Το μικρό διαμέρισμα που μείναμε με τη μετέπειτα σύζυγο ως 25χρονοι (από τα ελάχιστα που ούτως ή άλλως υπήρχαν στην περιοχή) τώρα το έχει αγοράσει πολυεθνική σαν asset και είναι άδειο 11.5 μήνες το χρόνο ενώ καμιά φορά φιλοξενεί στελέχη που έρχονται από το εξωτερικό.

Αυτό που μου τη σπάει πιο πολύ είναι το gaslighting από αυτούς που επωφελούνται, ο άλλος έχει μετατρέψει 40 ακίνητα σε bnb και έχει αριστερά του και δεξιά του αγγελίες "αγοράζω ακίνητα" αλλά θα σου πει ότι όόόχι, σιγά που επηρεάζω την αγορά κατοικίας, πείτε ευχαριστώ ρε που φέρνω λεφτά στη χώρα (και συγκεκριμένα στο κομμάτι της χώρας που είναι ο τραπεζικός μου λογαριασμός).
Αν ήδη εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα στον Γέρακα, τότε σε μερικές δεκαετίες ό,τι οικοδομήσιμη γη έχει απομείνει στην Αττική θα μετατραπεί σε αστικό ιστό... Ζούμε το βίαιο τέλος της εκτεταμένης μικροϊδιοκτησίας ακινήτων, με τον κλασικό χαοτικό απατεωνίστικο τρόπο των γκιαούρηδων. Αλλά ΟΚ, η Αθήνα παίζει μπάλα μόνη της στην Ελλάδα. Για μένα, το πραγματικά αξιοσημείωτο, που δείχνει τι φούσκα έχει δημιουργηθεί, είναι η αντίστοιχη τεράστια άνοδος των τιμών των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Να πεις ότι έχει γίνει πόλος έλξης υψηλά αμειβόμενων επαγγελματιών σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους, πάει στο διάολο. Μια Pfizer, ένα Cedefop, κάτι νεοφυείς, μια χούφτα ψηφιακοί νομάδες και τηλεργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και τα κλασικά παράσιτα του δημόσιου τομέα είναι ό,τι πιο δυναμικό υπάρχει εδώ.

Μια μικρή διευκρίνιση, εμείς είμαστε Παλλήνη. Εκεί είναι που δε μπορούν να βρουν με τίποτα διαμέρισμα αυτοί και αναγκάζονται να πάνε Γέρακα = να αλλάξουν σχολείο τα παιδιά. Πιθανόν λόγω μετρο και εξοχικοτερης τοποθεσίας, λιγότεροι γύφτοι κλπ η Παλλήνη έχει γίνει απλησίαστη ενώ στον τουρκομαχαλα του Γέρακα υπάρχουν μερικά διαθέσιμα σπίτια.

Μπορεί να φαίνεται μικρό πράγμα να πας στη διπλανή περιοχή πέντε χιλιόμετρα πιο κει αλλά για μια οικογένεια δεν είναι αστεία αλλαγή αυτή και μάλιστα σαν ντόμινο εφφεκτ επειδή ένας άσχετος μαλάκας στο Παγκράτι αποφάσισε να πιάσει την καλή.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Φεβ 2022, 14:26
Ασέβαστος έγραψε: 15 Φεβ 2022, 14:16
δεν υπαρχει οριο στη ζητηση bnb; δεν κοντοζυγωνει η ωρα που θα συμφερει καλυτερα να το δωσεις 300 σταθερα σε μια οικογενεια, παρα 40 τη μερα για 10 μερες το μηνα, με κυνηγι, καθαριοτητες, ρευμα κλπ;

οι νεοι πρεπει υποχρεωτικα να φυγουν απο τη χωρα, η μπορουν να φυγουν απο την πολη χαβουζα και να μεινουν καπου αλλου στην ελλαδα σαν ανθρωποι, με καλυτερη τιμη στο νοικι;
Υπάρχει όριο, αλλά δεν το έχουμε φτάσει ακόμα, κακά τα ψέματα ο τουρισμός στην Αθήνα κάθε άλλο παρά κορεσμενος είναι. Έχει πολύ ψωμί μέχρι να φτάσει εκεί που λες.

Το να μείνεις αλλού στην Ελλάδα σαν άνθρωπος δεν παίζει, καταρχάς αν είναι να φύγω από την πόλη μου γιατί να μην πάω εξωτερικό κ να πάω σε μια επαρχιακή χαβουζα με χειρότερα λεφτά; Που ουτε δουλειές υπάρχουν δηλαδή αλλά λέμε για να λέμε. Σύγκρινε ας πούμε ανεργία Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας. Για μένα, το έχω ξαναπεί, όποιος μένει στην Ελλάδα είναι μαζόχας. Μόνο για διακοπές είναι εδώ.

Η επαρχία είναι γτπ σε όλα τα επίπεδα ειδικά αν έχεις συνηθίσει σε παροχές Αθήνας. Μόνο την προηγούμενη βδομάδα πήγα το παιδί πλανητάριο και θέατρο. Να μη μιλήσω για γιατρούς, εξωσχολικες δραστηριότητες κτλ
Δεν υπάρχει περίπτωση να κορεστούμε σε τουρισμό όταν δεξαμενή είναι όλος ο πλανήτης. Ο Ασέβαστος κάνει μιαν υπόθεση που παραβλέπει το γεγονός ότι η οικονομία είναι σχεδόν εντελώς ανοιχτή στο εξωτερικό. Σε ένα κλειστό σύστημα, ναι, θα μπορούσε να δουλέψει αυτό.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Parrot έγραψε: 15 Φεβ 2022, 19:49

:fp: Έτσι, περισσότερες αρχές, a.k.a. δημόσιες υπηρεσίες δλδ.. :wall:
Είδαμε και τους ιδιώτες της Αρκτικής οδού.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

alekhine έγραψε: 15 Φεβ 2022, 13:19
under έγραψε: 15 Φεβ 2022, 13:04
alekhine έγραψε: 15 Φεβ 2022, 13:02 κοιτα με την πανδημια το κρατος μοιρασε πολυ δανεικο χρημα - το θεμα ειναι οτι δεν πηγε σε ολους αλλα κυριως σε δικα μας παιδια
Ποια δικα μας παιδια ρε συ ; 45 δις σε δικα μας παιδια ; Γελαει ο κοσμος.
Ολος ο ιδιωτικος τομεας αντεξε την κριση χαρη σε αυτα τα λεφτα κι εσυ λες για δικα μας παιδια ;
Επιστρεπτεες,μη επιστρεπτεες,αναστολες εργασιας,αναστολη φορων κλπ.Ολα αυτα σε δικα μας παιδια πηγαν ;
για τις επιστρεπτεες σου απαντησε ο ερμης - τις πηραν ολοι μεν,αλλα αφενος πηγαν ολες σε λειτουργικες αναγκες, αφετερου υποτιθεται οτι θα πρεπει να επιστραφουν - αρα δεν μοιραστηκαν λεφτα ετσι - απλα δανειστηκαν για ενα διαστημα - χωρις να βαλουμε την περιπτωση οσων δηλωναν τους υπαλληλους σε αναστολη και τους ειχαν να δουλευουν κανονικα για τους οποιους φυσικα και δεν μπηκε κανεις στον κοπο να τους ελεγξει

απο εκει και περα,σε δημοσιες συμβασεις μονο απο την αρχη του 2020 μεχρι περσι το καλοκαιρι φυγανε 13,5 δις ευρω - και απο αυτα το 65% περιπου πηγε σε απευθειας αναθεσεις, αρα σε δικα μας παιδια :102: :102: :102:
Η επιστροφή αφορά το 50% του ποσού, όχι το σύνολο. Οπότε το μισό πρακτικά χαρίστηκε.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Gewponos90 έγραψε: 15 Φεβ 2022, 20:00
Daje έγραψε: 15 Φεβ 2022, 18:06
Gewponos90 έγραψε: 15 Φεβ 2022, 17:28

Το ότι εγώ και εσύ έχουμε ήδη κάποια περιουσία ήδη και μας δίνουν οι τράπεζες( που και πάλι δεν μας συμφέρει να το πάρουμε) δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι. Πόσο εκτός πραγματικότητας είστε καποιοι
Μιλα για τον εαυτο σου.
Εγω και εντος πραγματικοτητας ειμαι και εντος αγορας.
Και θα πας αύριο να τους πεις γεια σας θέλω στεγαστικό; Μείνε στις μουναρες καλυτερα
Δεν ειναι κι'ασχημα.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

https://www.in.gr/2022/02/14/economy/gi ... iki-enosi/
Για φούσκα στα ακίνητα προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση
Έχουμε ανάπτυξη λέει ο άντερ. :smt005: :smt005: :smt005:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Kauldron έγραψε: 15 Φεβ 2022, 21:39 https://www.in.gr/2022/02/14/economy/gi ... iki-enosi/
Για φούσκα στα ακίνητα προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση
Έχουμε ανάπτυξη λέει ο άντερ. :smt005: :smt005: :smt005:
Και να μην προειδοποιούσε, κάνει κρα με αυτή την τεράστια αύξηση των τιμών χωρίς να ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στα εισοδήματα του μέσου πολίτη. Δεν βγαίνει, μάναμ, δε βγαίνει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”