!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:58
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:55 Ειπε οτι εχει ανεβει η οικοδομη ή παρακουσα?
Το είπε. Και είναι το μοναδικό που δεν λέει μλκιες. Στα νότια προάστια της Αθήνας τουλάχιστον σηκώνονται ένα σωρό οικοδομές. Που τα βρίσκουν οι πουστηδες, αφού οι τράπεζες δε δίνουν φράγκα.
Και κάτι αλλο που θέλει δικό του νημα.
Ένα σπίτι γύρω στα 100τμ στο π.φαληρο θέλει από 300Κ και πάνω. Προσωπικά άντε να ξέρω 3 4 τύπους που έχουν να δώσουν αυτό το ποσο(ιδιοκτήτες εταιριών με τζίρο άνω των 15-20μυριων). Πώς στο μπουτσο με το που χτίζεται μια οικοδομή με τη μια όλα έχουν πουληθει; πόσο μαύρο χρήμα ακόμη παίζει;
Μιλάς για καινούργιο διαμέρισμα; Γιατί όταν βλέπεις τέτοιες τιμές σε παλιότερα είναι πάντα μούφα, πουλιούνται πολύ χαμηλότερα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 14 Φεβ 2022, 22:55 Ειπε οτι εχει ανεβει η οικοδομη ή παρακουσα?
Κι όμως, ισχύει. Λόγω επαγγέλματος γυρίζω συνεχώς όλη την πόλη και βλέπω. Κατά την διάρκεια της βαθύτερης κρίσης η οικοδομή είχε σχεδόν μηδενίσει - έβλεπες 1 νέα οικοδομή ανά 2 δήμους τον χρόνο! Αυτό σταδιακά άλλαξε. Εδώ και μερικούς μήνες πάντως βλέπω κάποια κοιλιά, να δούμε αν θα έχει διάρκεια.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Ήρθε η εποχή που όσοι θα θέλουν φτηνό ενοίκιο θα μένουν σε ισόγεια πρώην μαγαζιά.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo

Green Dragon έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:17
Κι όμως, ισχύει. Λόγω επαγγέλματος γυρίζω συνεχώς όλη την πόλη και βλέπω. Κατά την διάρκεια της βαθύτερης κρίσης η οικοδομή είχε σχεδόν μηδενίσει - έβλεπες 1 νέα οικοδομή ανά 2 δήμους τον χρόνο! Αυτό σταδιακά άλλαξε. Εδώ και μερικούς μήνες πάντως βλέπω κάποια κοιλιά, να δούμε αν θα έχει διάρκεια.
Το θέμα είναι εάν τις οικοδομές τις κάνουν εργολάβοι η εταιρίες real estate.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:19 Ήρθε η εποχή που όσοι θα θέλουν φτηνό ενοίκιο θα μένουν σε ισόγεια πρώην μαγαζιά.
Συμβαίνει ήδη σε κάποιες περιοχές. Πρώην αποθήκες έχουν μετατραπεί σε διαμερίσματα.
zteo

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:21
zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:19 Ήρθε η εποχή που όσοι θα θέλουν φτηνό ενοίκιο θα μένουν σε ισόγεια πρώην μαγαζιά.
Συμβαίνει ήδη σε κάποιες περιοχές. Πρώην αποθήκες έχουν μετατραπεί σε διαμερίσματα.
Να υποθέσω με ενοίκιο κάτω των 400 ευρώ.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:21
Και παλιά μαγαζιά ισόγεια εδώ Θεσσαλονίκη που ναι χρόνια κλειστά ειδικά στο κέντρο. Αν και για βραχύχρονη μίσθωση το πήγαιναν αρκετοί στην αρχή. Όπως και πολλά άδεια μαγαζιά τα μετατρέπουν σε θέσεις πάργκιγκ
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Unique έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:37 Μα γιατί τα νεα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπιτι?

Το κράτος πρεπει να επιδοτήσει όλους τους ημιπιτσιρικαδες οπως τοτε που ειχαμε τα εορτοδιακοποδανεια

Αμέσως να διορισθούν ολοι οι νεαροί, κατω των 50, στη ΛΑΡΚΟ
Μπλα μπλα μπλα, το να μην μπορεί ζευγάρι να νοικιάσει σπίτι δείχνει παθογένεια. Εγώ δεν θα κάνω το λάθος ν' ασχοληθώ με τους ιδιοκτήτες και το αν ζητάνε μεγάλο ή μικρό ενοίκιο γιατί υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Αν δεν μπει κάποιος περιορισμος στο RBNB δεν υπαρχει φως. Σε αλλα κράτη με παρόμοια προβλήματα ελήφθησαν μέτρα εξισορρόπησης της κατάστασης.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Ισογειο ειναι καλα φιλε.
Στα υπογεια θα μενουν. Υπογεια κανονικα ξεμπαζωμενα. Ουτε καν ημιυπογεια.
Οι επιλογες θα ειναι οπως στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο:

- Υπογεια ξεμπαζωμενα
- Διαμοιρασμος
- Επαρχια
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:20
Και ποιός θα τα αγοράσει. Απορία το έχω. Πάντως φίλος μου μεσίτης μου έχει πει ότι γίνονται ελάχιστες αγοραπωλησίες σε σημείο να μην μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τιμές. Δεν αναφέρθηκε σε νεόδμητα.
zteo

Green Dragon έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:27

Και ποιός θα τα αγοράσει. Απορία το έχω. Πάντως φίλος μου μεσίτης μου έχει πει ότι γίνονται ελάχιστες αγοραπωλησίες σε σημείο να μην μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τιμές. Δεν αναφέρθηκε σε νεόδμητα.
Απλά θα τα έχουν εταιρίες και θα τα νοικιάζουν.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:28
Σε ποιόν; Αφού ούτε ζευγάρι δεν βγαίνει πλέον με συνηθισμένες θέσεις εργασίας. Χωρίς παιδιά.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

foscilis έγραψε: 15 Φεβ 2022, 10:04Τα προάστια όμως πρώτον έχουν πολύ μικρότερη δυναμικότητα και δεύτερον δεν γλιτώνουν ούτε αυτά από τη μορφή που έχει πάρει η κτηματαγορά, με τον μαύρο τουρισμό και τις μαύρες βίζες να στρεβλώνουν χρήση και ζήτηση. Χθες ήρθε να δει το σπίτι μας ζευγάρι γειτόνων με 2 παιδιά που τους βγάζει η σπιτονοικοκυρά στα 4 χρόνια όχι επειδή την έπιασε πρεμούρα, η γυναίκα τους έλεγε δέκα χρόνια δε σας κουνάει κανείς. Αλλά της ίδιας ο δικός της σπιτονοικοκύρης στο Παγκράτι της ζήτησε 1500 από 400 "και άμα θες", προφανώς για να τη διώξει και να το πουλήσει ή να το κάνει bnb. Πάει λοιπόν αυτή όντως στα προάστια στο δικό της αλλά για να το κάνει αυτό βγάζει άλλους. Αυτοί με τη σειρά τους έχουν 4 μήνες που ψάχνουν και δεν υπάρχει τίποτα σε οικογενειακό διαμέρισμα, παρά μόνο διπλοκατοικίες στο Γέρακα.

Το ένα μεσιτικό γραφείο της πόλης ειδικεύεται να σπρώχνει για πώληση σε Κινέζους και το άλλο εδώ και χρόνια μόνο αγοράζει και τα κάνει AirBnB.

Στην περιοχή χτίστηκαν φέτος 4 πολυκατοικίες, συνολικά 16 υπερπολυτελή οροφοδιαμερίσματα, οι δύο πολυκατοικίες που είναι κολλητά σε κεντρικό σημείο στην καρδιά της γειτονιάς με όλες τις οικογένειες τις πλατεϊτσες το σχολείο είναι ήδη προαγορασμένες από Κινέζο. Τίποτα από αυτά δεν απευθύνεται στο προφίλ των ατόμων που ως τώρα έρχονταν κυρίως να μείνουν (οικογένειες μεσαίου εισοδήματος με μικρά παιδιά), δεν το συζητώ για νέα ζευγάρια. Το μικρό διαμέρισμα που μείναμε με τη μετέπειτα σύζυγο ως 25χρονοι (από τα ελάχιστα που ούτως ή άλλως υπήρχαν στην περιοχή) τώρα το έχει αγοράσει πολυεθνική σαν asset και είναι άδειο 11.5 μήνες το χρόνο ενώ καμιά φορά φιλοξενεί στελέχη που έρχονται από το εξωτερικό.

Αυτό που μου τη σπάει πιο πολύ είναι το gaslighting από αυτούς που επωφελούνται, ο άλλος έχει μετατρέψει 40 ακίνητα σε bnb και έχει αριστερά του και δεξιά του αγγελίες "αγοράζω ακίνητα" αλλά θα σου πει ότι όόόχι, σιγά που επηρεάζω την αγορά κατοικίας, πείτε ευχαριστώ ρε που φέρνω λεφτά στη χώρα (και συγκεκριμένα στο κομμάτι της χώρας που είναι ο τραπεζικός μου λογαριασμός).
Αν ήδη εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα στον Γέρακα, τότε σε μερικές δεκαετίες ό,τι οικοδομήσιμη γη έχει απομείνει στην Αττική θα μετατραπεί σε αστικό ιστό... Ζούμε το βίαιο τέλος της εκτεταμένης μικροϊδιοκτησίας ακινήτων, με τον κλασικό χαοτικό απατεωνίστικο τρόπο των γκιαούρηδων. Αλλά ΟΚ, η Αθήνα παίζει μπάλα μόνη της στην Ελλάδα. Για μένα, το πραγματικά αξιοσημείωτο, που δείχνει τι φούσκα έχει δημιουργηθεί, είναι η αντίστοιχη τεράστια άνοδος των τιμών των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Να πεις ότι έχει γίνει πόλος έλξης υψηλά αμειβόμενων επαγγελματιών σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους, πάει στο διάολο. Μια Pfizer, ένα Cedefop, κάτι νεοφυείς, μια χούφτα ψηφιακοί νομάδες και τηλεργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και τα κλασικά παράσιτα του δημόσιου τομέα είναι ό,τι πιο δυναμικό υπάρχει εδώ.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:46
under έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:43
Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2022, 23:41 Και η Αντουανετα δίκιο είχε αν το πάρεις κυριολεκτικά.
Έχει ξεφύγει πλήρως. Στο λέει κάποιος που τον στήριζε από το 2002
Τι σημαινει αυτο ; Οτι μπορει ενω εχει δικιο του καταλογιζουμε αδικο επειδη ο Τακης ο Κεφτες τα θελει ολα τσαμπα ;
Αυτό που απορώ είναι άλλο. Που στο καλο βρίσκουν 300 και 400 μεγάλα τόσοι για να αγοράζουν εδώ στα νότια. Και μη μου πεις πως υπάρχει κόσμος που έχει, γιατί ξέρω κόσμο που έχει και παραεχει και μετριούνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού αυτοί που μπορούν.
Νομιμα πάντα.
Και οχι μόνο νόμιμα φίλε, ακόμα και με κλασικά μαύρα παλι δεν βγαίνει (κλασικά εννοώ μεσω φοροδιαφυγής σε αντιδιαστολή με μαφιόζικες δραστηριότητες).
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Green Dragon έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:32
zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:28

Σε ποιόν; Αφού ούτε ζευγάρι δεν βγαίνει πλέον με συνηθισμένες θέσεις εργασίας. Χωρίς παιδιά.
σε μκο και αντιστοιχα σε πακις που μενουν 5-6 μαζι :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”