Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Cecily Anne έγραψε: 19 Ιαν 2022, 22:42
Πώς ρε μάνα μου, αφού αλλού την πότισαν τα ντρόγκια.
Δεν κατάλαβα. Τι εννοείς;
Εννοώ ότι εφόσον τη νάρκωσαν αλλού και αυτοί δεν είχαν ή δήθεν δεν είχαν ιδέα, θα αμολήσουν το σενάριο ότι τα'χαν πιει, τους φάνηκε οικειοθελής συνουσία και χαιρετίσματα. Γι'αυτό και είναι εγκληματική η αργοπορημένη ιατροδικαστική εξέταση.
Που αλλού μπορεί να ναρκώθηκε αν όχι στο πάρτι στη σουίτα; Και με ποια δικαιολογία μπορεί να ναρκώθηκε αν όχι για να μην έχει αντιστάσεις; Και πως ήξεραν ότι αυτή μεθυσμένη ξαναγυρίζει πίσω στο ξενοδοχείο σε άλλο δωμάτιο άλλου ορόφου;
Πολύ θα ΄θελα να ακούσω τις δικαιολογίες τους.
Εκτίμησή μου είναι πως αν βρεθεί ουσία που συνηθίζεται να δίνεται για βιασμούς, δεν θα μπορέσουν μετά να πέσουν στα μαλακά.
Εννοώ ότι εφόσον τη νάρκωσαν αλλού και αυτοί δεν είχαν ή δήθεν δεν είχαν ιδέα, θα αμολήσουν το σενάριο ότι τα'χαν πιει, τους φάνηκε οικειοθελής συνουσία και χαιρετίσματα. Γι'αυτό και είναι εγκληματική η αργοπορημένη ιατροδικαστική εξέταση.
Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει σημεία βίας.
Ο βιασμός, ποινικά, δεν έχει ως προϋπόθεση τη χρήση βίας. Απλά την έλλειψη συναίνεσης.
Για ποιούς; Υπάρχει γενετικό υλικό; Ο άλλος σου λέει εγώ έκανα σεξ συναινετικά πχ και έφυγα ή ήμουν σουρωμένος και μου φάνηκε εντάξει, μιλήσαμε στο τηλ τα κανονίσαμε και όλα κομπλέ, που να ξέρω τί έγινε μετα. Μετά για πλάκα οι υπόλοιποι το αρνούνται ή τα φορτώνεται ένας όλα με μερικά φράγκα παραπάνω και βγαίνει εξασφαλισμένος σε μερικά χρονάκια.
Ο ένας, ο άλλος, ο τρίτος...
Οι δικαστές, ανακριτές και εισαγγελείς δεν είναι τόσο ανόητοι όσο νομίζεις.
Θα βάλουν όλους τους παρευρισκόμενους να πουν κάθε λεπτομέρεια της βραδιάς, θα βρουν τα σημεία που υπάρχει αντίφαση, θα πιέσουν όλους με βάση την αντίφαση κ.ο.κ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 19 Ιαν 2022, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Με την ίδια λογική, μπορουν και να πουν πως πήρε μόνη της ναρκωτικά για να τους ενοχοποιήσει το πρωί.
Δλδη, δε βγάζεις άκρη. Προφανώς θα πουν τέτοιες βλακείες.
Μα είναι δεδομένο ότι θα πουν τα δικά τους. Γι'αυτό και θένε κρέμασμα όσοι μαλακίστηκαν μετά την καταγγελία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Με την ίδια λογική, μπορουν και να πουν πως πήρε μόνη της ναρκωτικά για να τους ενοχοποιήσει το πρωί.
Παρόλα αυτά η κοπέλα βρέθηκε στο δωμάτιο του ενός και όταν πήγε στο τμήμα ήταν σε άσχημη κατάσταση με πολλές μελανιές.
Κι αυτό αποδεικτικό είναι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Α δεν είχαν θέμα με τις ξεπαρθενιασμένες γυναίκες στα μερη σας;
Μπορεί τότε να ίσχυε μόνο στις επαρχιακές πόλεις.
Τι να σου πω Θεσσαλονίκη δεκαετίας 60 που ήταν έφηβη η μητέρα μου δεν γινόταν παρθενοραφες και κρεμασμένα σεντονιων ουτε ρωτούσε κάνεις αν κάποια ήταν παρθένα η όχι. Όλοι οι συμφοιτητές και οι αυμδοιτητριες της μάνας μου και του πατέρα μου είχαν προγαμιαίες σχέσεις κάποιες κατέληξαν και σε γάμο. Απλα τότε δεν ήταν σύνηθες μια κοπέλα να αλλάζει γκόμενους Σαν τα πουκάμισα συν ότι ήταν στη μόδα να παντρεύονται νέοι, πολύ πριν τα τριάντα. Και από ιστορίες που άκουγα από τη γιαγιά μου για κάτι ξεπεταγμενες που άλλαζαν γκόμενους πουθενά δεν αναφέρθηκε ξύλο η διαπομπευση ούτε δυσκολεύτηκαν οι κοπέλες να παντρευτούν
Για αυτό λέω, ίσως στις μεγάλες πόλεις να ήταν διαφορετικά και να μην είχαν πρόβλημα αν η γυναίκα ειχε ξεπαρθενιαστεί ή είχε ερωτικές σχέσεις με άλλον/αλλους πριν το γάμο.
Ισχύουν αυτά που λέτε, αλλά στη δεκαετία του 10, όχι του 70.
Που αλλού μπορεί να ναρκώθηκε αν όχι στο πάρτι στη σουίτα; Και με ποια δικαιολογία μπορεί να ναρκώθηκε αν όχι για να μην έχει αντιστάσεις; Και πως ήξεραν ότι αυτή μεθυσμένη ξαναγυρίζει πίσω στο ξενοδοχείο σε άλλο δωμάτιο άλλου ορόφου;
Εκτίμησή μου είναι πως αν βρεθεί ουσία που συνηθίζεται να δίνεται για βιασμούς, δεν θα μπορέσουν μετά να πέσουν στα μαλακά.
Στο πάρτυ ναρκώθηκε και έφυγε. Το είπε μόνη της. Μετά γύρισε σε δωμάτιο και έγινε ο βιασμός. Γι'αυτό και δε συνδέεται η νάρκωση με το βιασμό. (δε συνδέεται τεσπα. καταλαβαίνεις πώς το εννοώ).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ο βιασμός, ποινικά, δεν έχει ως προϋπόθεση τη χρήση βίας. Απλά την έλλειψη συναίνεσης.
Για ποιούς; Υπάρχει γενετικό υλικό; Ο άλλος σου λέει εγώ έκανα σεξ συναινετικά πχ και έφυγα ή ήμουν σουρωμένος και μου φάνηκε εντάξει, μιλήσαμε στο τηλ τα κανονίσαμε και όλα κομπλέ, που να ξέρω τί έγινε μετα. Μετά για πλάκα οι υπόλοιποι το αρνούνται ή τα φορτώνεται ένας όλα με μερικά φράγκα παραπάνω και βγαίνει εξασφαλισμένος σε μερικά χρονάκια.
Θα βάλουν όλους τους παρευρισκόμενους να πουν κάθε λεπτομέρεια της βραδιάς, θα βρουν τα σημεία που υπάρχει αντίφαση, θα πιέσουν όλους με βάση την αντίφαση κ.ο.κ.
ειδικα που τα τελευταια χρονια το μεγαλυτερο ποσοστο δικαστικων ειναι γυναικες ...
Γαληνός έγραψε: 19 Ιαν 2022, 22:57
Με την ίδια λογική, μπορουν και να πουν πως πήρε μόνη της ναρκωτικά για να τους ενοχοποιήσει, το πρωί της επόμενης.
Δεν το βλέπω να στέκεται αυτό εκτός και αν αποδείξουν ότι η κοπέλα έκανε συστηματικά χρήση ουσιών. Όμως οι ουσίες που δίνονται για βιασμό, αν το έχω καταλάβει καλά είναι συγκεκριμένες και μάλλον όχι αυτές που κάνει χρήση κάποιος τοξικοεξαρτημένος.
John Brown Gun Club έγραψε: 19 Ιαν 2022, 22:45
Αυτα να ειναι συζητησεις επαρχιωτων που προσπαθουν να εντυπωσιασουν τον πρωτευουσανο που χει ερθει επισκεψη, εμενα δηλαδη, το δεχομαι. Δεν ημουν μπροστα σε αυτο που εξιστορηθηκε, οπως φαινεται απο το πως το εγραψα. Ομως το υποκειμενο της ιστοριας ηταν γνωστο και στους υπολοιπους της παρεας και δεν εδειξαν ουτε ν αμφισβητουν οτι συνεβη, αλλα ουτε και να επικρινουν.
Γενικώς υπερβάλλετε για να δείξετε μία προβληματική κατάσταση και την κάνετε γενικό κανόνα. Στο σόι σου ή στον ευρύτερο κύκλο των ηλικιωμένων ανθρώπων που γνωρίζεις βλέπεις κάποιους που μεταχειρίζονται τις γυναίκες τους σαν αντικείμενο;
1 μόνο μπάρμπα έχω ακουστά που μεθούσε και ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα του και όλοι στην οικογένεια την θαύμαζαν που κατάφερε και μεγάλωσε παιδιά κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Για όλους επίσης αυτός ήταν ρεμάλι και απόβλητος. Όλους τους υπόλοιπους που ξέρω ζούσαν κατά το δυνατό μονοιασμένοι και σχετικά αρμονικά. Ούτε ξύλο, ούτε (τουλάχιστον μπροστά μου) λεκτική υποτιμητική στάση για τις γυναίκες τους και γενικώς όσοι τις έχασαν πρώτες μαράζωσαν.
Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν ακόμα προβληματικές συμπεριφορές. Αλλά είναι τόσες ώστε να τις θεωρήσουμε κανόνα;
Τα ιδια ακριβως μπορει να σου πει κι ενας Αφγανος η ενας Σαουδαραβας για τον δικο του οικογενειακο κυκλο και το πιθανοτερο ειναι πως θα ειναι τοσο αληθινο οσο κι αυτο που λες εσυ. Εγω αυτο που θιγω ειναι ομως το τι γινοταν τοτε, οταν μια νεα ανυπαντρη γυναικα επεφτε θυμα βιασμου η αλλης μορφης σεξουαλικης εκμεταλλευσης. Εαν σημερα καθε φορα που βιαζεται μια γυναικα την βαφτιζει ο εθνικος κορμος εκδιδομενη που δεν τα βρηκε στα λεφτα με τον πελατη (το ιδιο ειπωθηκε εδω και για την Τοπαλουδη, η οποια οπως αποδειχθηκε στο δικαστηριο δεν ειχε καν σεξουαλικη σχεση με τον βιαστη της) φαντασου τοτε τι ποσοστο ευθυνης επεφτε στο θυμα, οταν ο γαμος, η μοναδικη ελπιδα αποκαταστασης μια γυναικας τοτε, ηταν πλεον αδυνατος.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Στο πάρτυ ναρκώθηκε και έφυγε. Το είπε μόνη της. Μετά γύρισε σε δωμάτιο και έγινε ο βιασμός. Γι'αυτό και δε συνδέεται η νάρκωση με το βιασμό. (δε συνδέεται τεσπα. καταλαβαίνεις πώς το εννοώ).
Ο δικηγόρος της λέει και για άλλα περιστατικά βιασμών.
Καλό είναι να βγουν κι αυτά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
AlienWay έγραψε: 19 Ιαν 2022, 22:42
Εχουν σπουδάσει μεταμοντερνισμό, ζούνε στο εδώ και στο τώρα και θεωρούν ότι μπορούν να αναπλάσουν το παρελθόν κατά το δοκούν.
στο επιστρεφω: εσεις φαντασιωνεστε ενα ιδανικο πατριαρχικο παρελθον παραδοσιακων εμφυλων ρολων, οπου οι αντρες ηταν ρομαντικοι ιπποτες ξερω γω και οι γυναικες χαρουμενες νοικοκυρες με 7 παιδια η καθεμια.
ιδεα δεν εχεις για το ''παρελθον''
αν ειμαστε σε παρεα κ τα ελεγες αυτα δεν θα ηξερες απο που να φυγεις
Α δεν είχαν θέμα με τις ξεπαρθενιασμένες γυναίκες στα μερη σας;
Μπορεί τότε να ίσχυε μόνο στις επαρχιακές πόλεις.
Τι να σου πω Θεσσαλονίκη δεκαετίας 60 που ήταν έφηβη η μητέρα μου δεν γινόταν παρθενοραφες και κρεμασμένα σεντονιων ουτε ρωτούσε κάνεις αν κάποια ήταν παρθένα η όχι. Όλοι οι συμφοιτητές και οι αυμδοιτητριες της μάνας μου και του πατέρα μου είχαν προγαμιαίες σχέσεις κάποιες κατέληξαν και σε γάμο. Απλα τότε δεν ήταν σύνηθες μια κοπέλα να αλλάζει γκόμενους Σαν τα πουκάμισα συν ότι ήταν στη μόδα να παντρεύονται νέοι, πολύ πριν τα τριάντα. Και από ιστορίες που άκουγα από τη γιαγιά μου για κάτι ξεπεταγμενες που άλλαζαν γκόμενους πουθενά δεν αναφέρθηκε ξύλο η διαπομπευση ούτε δυσκολεύτηκαν οι κοπέλες να παντρευτούν
Στις δύσκολες περιπτώσεις δινόταν προίκα.
Ούτε προικες υπήρχαν. Για προικες μου ελεγε η γιαγια μου στα δικα της τα χρονια αλλα και πάλι δεν ήταν must. Τώρα βέβαια η γιαγιά μου παντρεύτηκε αμέσως μετά τον ΒΠΠ οπότε τι προίκα να δώσει κάποιος σε μια κατεστραμμένη χώρα?
Cecily Anne έγραψε: 19 Ιαν 2022, 23:01
Διαβάζοντας τις δύο καταθέσεις βλέπω ότι στην δεύτερη (το βράδυ της ίδιας μέρας) οι αστυνομικοί είχαν ήδη φωτογραφίες από τα καλόπαιδα και τις έδειχναν στην κοπέλα για να κάνει αναγνώριση. Εμένα αυτό το στοιχείο μου λέει ότι Πρωτοχρονιάτικο το πήραν πολύ σοβαρά, σκάλισαν και έψαξαν να δουν ποιος και τι έγινε σε εκείνη τη σουίτα.
John Brown Gun Club έγραψε: 19 Ιαν 2022, 22:45
Αυτα να ειναι συζητησεις επαρχιωτων που προσπαθουν να εντυπωσιασουν τον πρωτευουσανο που χει ερθει επισκεψη, εμενα δηλαδη, το δεχομαι. Δεν ημουν μπροστα σε αυτο που εξιστορηθηκε, οπως φαινεται απο το πως το εγραψα. Ομως το υποκειμενο της ιστοριας ηταν γνωστο και στους υπολοιπους της παρεας και δεν εδειξαν ουτε ν αμφισβητουν οτι συνεβη, αλλα ουτε και να επικρινουν.
Γενικώς υπερβάλλετε για να δείξετε μία προβληματική κατάσταση και την κάνετε γενικό κανόνα. Στο σόι σου ή στον ευρύτερο κύκλο των ηλικιωμένων ανθρώπων που γνωρίζεις βλέπεις κάποιους που μεταχειρίζονται τις γυναίκες τους σαν αντικείμενο;
1 μόνο μπάρμπα έχω ακουστά που μεθούσε και ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα του και όλοι στην οικογένεια την θαύμαζαν που κατάφερε και μεγάλωσε παιδιά κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες. Για όλους επίσης αυτός ήταν ρεμάλι και απόβλητος. Όλους τους υπόλοιπους που ξέρω ζούσαν κατά το δυνατό μονοιασμένοι και σχετικά αρμονικά. Ούτε ξύλο, ούτε (τουλάχιστον μπροστά μου) λεκτική υποτιμητική στάση για τις γυναίκες τους και γενικώς όσοι τις έχασαν πρώτες μαράζωσαν.
Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν ακόμα προβληματικές συμπεριφορές. Αλλά είναι τόσες ώστε να τις θεωρήσουμε κανόνα;
Τα ιδια ακριβως μπορει να σου πει κι ενας Αφγανος η ενας Σαουδαραβας για τον δικο του οικογενειακο κυκλο και το πιθανοτερο ειναι πως θα ειναι τοσο αληθινο οσο κι αυτο που λες εσυ. Εγω αυτο που θιγω ειναι ομως το τι γινοταν τοτε, οταν μια νεα ανυπαντρη γυναικα επεφτε θυμα βιασμου η αλλης μορφης σεξουαλικης εκμεταλλευσης. Εαν σημερα καθε φορα που βιαζεται μια γυναικα την βαφτιζει ο εθνικος κορμος εκδιδομενη που δεν τα βρηκε στα λεφτα με τον πελατη (το ιδιο ειπωθηκε εδω και για την Τοπαλουδη, η οποια οπως αποδειχθηκε στο δικαστηριο δεν ειχε καν σεξουαλικη σχεση με τον βιαστη της) φαντασου τοτε τι ποσοστο ευθυνης επεφτε στο θυμα, οταν ο γαμος, η μοναδικη ελπιδα αποκαταστασης μια γυναικας τοτε, ηταν πλεον αδυνατος.
βασικα η 17χρονη φιλη του θυματος ειπε οτι της φανηκανε οι υπολοιπες γυναικες στη σουιτα εκδιδομενες ...
αυτα με το Αφγανισταν που τα βρηκες ρε μπαγασα ...? ξεπερασες τον εαυτο σου σημερα
Μακάρι, αλλά από πίσω είναι γερές πλάτες, δε θα πάνε με δικηγοράκια της κακιάς ώρας και θα είναι δασκαλεμένοι. Συν το "δε θυμάμαι είχα πιει" που θα παίξει πολύ λογικά. Τεσπα. Οψόμεθα.