vantono έγραψε: 18 Ιαν 2022, 19:57
Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιαν 2022, 19:49
vantono έγραψε: 18 Ιαν 2022, 19:25
Δεν ξέρω σε ποιό φιλοσοφικό ρεύμα ανήκει με σιγουριά, οπότε ας το πω βαντονισμό, προς το παρόν.
Οφείλουμε να κηρύττουμε συμβουλές προς τα θύματα (ή σε άτομα ωστε να μην καταλήξουν θυματα), αλλά οχι όλο αυτο να το πλαισιώνουμε με την απάθεια του "δατ'ς ιτ, ετσι επικίνδυνος ειναι ο κοσμος, δεν αλλάζει". Λες και οι επικίνδυνοι ειναι εξωγήινοι, λες και δεν ειναι άνθρωποι κι αυτοι που μεγαλώνουν ανάμεσά μας με σαθρές ηθικές αξίες. Ε, ένας τρόπος να σταματήσουμε να παράγουμε τους επικίνδυνους ανθρώπους, είναι το να καταφέρουμε να τους περιορίσουμε πριν καταλήξουν τέτοιοι. Εγκληματίας δεν γεννιέται κανείς, μόνο γίνεται. Ε, χρέος μας ειναι να μην του επιτρέπουμε να γινει, οσο ειναι νωρίς. Όπως χρέος μας ειναι και να μην επιτρεπουμε να υπαρχουν θύματα, μέσω των συμβουλών για πρόληψη.
Ελπίζω να μην ακουγονται πολύ "καγκουροπροχώ" αυτά στους πχορουμιτες, και αρχίσω να γίνομαι κι εγώ το μαυρο προβατο του πχορουμ, σαν τη ναιδα. Δεν θελω να γινω μαύρο εγω. Κόκκινο βάψτε με
σωστα ολα.
η δουλεια γινεται σε μικρη ηλικια. δεν ειναι τυχαιο που καθε φορα που διαβαζω "ο γονιος να εριχνε 5 φαπες" για παιδι, σκουζω σαν καρεν με αναβολικα, ενω οταν μιλαμε για ενηλικες στηριζω ξυλικια μπιστολιδια και βασανιστηρια.
Ακριβώς. Καλό είναι να πέφτουν
απανωτές φάπες και μπουκέτα σε μικρή ηλικία, αλλά μόνο με τη μεταφορικη έννοια. Τη
φάπα που θα φάει ενα παιδί χωρίς αυτή να προέρχεται απο σωματική βία, την καταλαβαίνει, την επεξεργάζεται και την εκτιμάει περισσότερο.
δεν ειναι το καταλληλο νημα, αλλα και αυτες οι μεταφορικες φαπες, λυση αναγκης ειναι, οχι οτι καλυτερο. ο βασικος τροπος να διδαξεις καποιον, ειναι να δινεις το παραδειγμα, με τις δικιες σου πραξεις. και δεν θα χρειαστει ποτε φαπα, αληθινη η μεταφορικη. οι "φαπες" που ειναι καλο να φαει ενα παιδι μεγαλωνωντας, ειναι οχι απο τον γονιο, αλλα απο την πραγματικοτητα, δουλεια του γονιου ειναι να τον προστατεψει απο αυτες, τοσο ωστε να μην παθει μονιμη ζημια, αλλα οχι τοσο ωστε να μην "πονεσει" καθολου. δυσκολη ισορροπία.