Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:20
tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:18
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:46
Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.
μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...
από την άλλη εξετάζω και το θαύμα...ιστορίες για κορίτσια που μείναν έγκυες από πνεύματα διάβασα και από έναν άλλο πολιτισμό...τους Ινδούς.
και έτσι κάπως το δέχομαι το θαυμα αλλά με πολλές απορίες ... ακόμη δεν έχω καταλήξει πέρα από τις αναφορές ότι πνεύμα μπορεί να αφήσει έγκυο γυναίκα.
Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;
Για το τι μυθολογούσαν οι αρχαίοι Έλληνες δεν ξέρω με σιγουριά...
Υπάρχουν πολλές εκδοχές.
Μια είναι να γίνεται πνευματικός έρωτας μεταξύ πνεύματος και ψυχής. Που σημαίνει ότι ενώνεται το πνεύμα με την ψυχή όπως όταν το νερό πέφτει στην θάλλασα. δλδ υπάρχει πνευματική συνουσία. απουσιάζουν τα υλαία υγρά είναι μόνο πνευματικός ο έρωτας. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει η λεγόμενη Θεοφορία. Η γυναίκα φέρει υπό ένωση πνευματική τον Θεό μέσα της. Αυτό πολλές φορές φέρνει μανία η οποία μυθολογικά είναι η ζήλεια της Ήρας...σαν αντίδραση της θεοκαταλήψίας.
Μια άλλη εκδοχή είναι ο νόμιμος άντρας της να είναι μύστης ή η γυναίκα ή και οι δυο να είναι μύστες και να κάνουν έρωτα σαρκικό κανονικά όπως ξέρουμε αλλά με το επιπλέον στοιχείο της θείας είσκρισης θεών στα σώματα τους. Εδώ έχουμε ευλογημένα και αγιασμένα σώματα με θεοφορία να κάνουν σαρκικό έρωτα και έτσι έχουμε και τεκνοποιία. Τα τέκνα από τέτοιους μυστικούς έρωτες είχαν θεία χαρίσματα και υπερφυσικές δυνάμεις και γινόντουσαν Ήρωες και ηγέτες. Εδώ πάλι μυθολογείται ο Έρωτας πχ του Δία (του πνεύματος που θεοφορούσε ο άντρας) με την θνητή μύστρια-ιέρεια-γυναίκα κτλ... μόνο που έχουμε εδώ αληθινά τέκνα.
Τέλος μια τρίτη εκδοχή είναι το πώς αποκτόταν ο τίτλος Υιός Θεού. Αυτό γινόταν στους μύστες που καναν Αναγωγή στο Εν. Κατά την Αναγωγή έρχονταν σε έκσταση κατά τον ύπνο (αφού είχαν πιει κυκεώνα ένα ποτό μείγμα βοτάνων και ενθεογενών) εκτελούσαν έξοδο ψυχής και ουρανοδρομία και ενωνονόντουσαν στον Ουρανό (Αστρικό πεδίο) με φωτεινά όντα που τα θεωρούσαν θεούς. Έτσι ο μύστης μετά ανέφερε ότι εγώ και το πνεύμα είμαστε ένα, εγώ είμαι το πνεύμα, εγώ είμαι Υιός Θεού κτλ υπονοώντας την Θεία Ένωση ψυχής-Θεού.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!