!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο χρονών ήταν η Μαρία όταν παντρεύτηκε τον Ιωσήφ ?

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Re: Πόσο χρονών ήταν η Μαρία όταν παντρεύτηκε τον Ιωσήφ ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 »

Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:28
Γκουερινο 4 έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:26
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:20 Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;
Η Ήρα γέννησε τον Άρη μυρίζοντας ένα λουλούδι από τα λιβάδια της ωλενου
ΚΙ ήταν αεί παρθένος; Το Δόγμα του Συμβόλου θέλει την Μαριάμ αιώνια Παρθένο. Στον Χριστιανισμό, νομίζω, αλλάζει το κόζι. Μπορεί να έχω λάθος.
Αει παρθένος ήταν η Αθηνά, εξου και ο Παρθενώνας
Όπως και ναχει όμως η παρθενογένεση δεν ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο για την μητέρα του Χριστού, υπήρχαν πολλές παραδόσεις για θεές παρθένες που γέννησαν στον ελληνικό κοσμο
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:20
tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:18
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:46 Τίποτα, άμα συζητάει κανείς ευγενικά, είμαι κουλ. Δεν θέλω προσωπικές προσβολές, γιατί γίνομαι ασσύμετρα επιθετικός.
μα από την αρχή δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν... ίσα ίσα... δεν είμαι της τακτικής "ντου για όλα φταίνε οι Χριστιανοί"... και ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα διότι δεν μου άρεζε η εικόνα των παιδόφιλων Ταλιμπάν να εξισώνονται με την Μαρία και τον Ιωσήφ...

από την άλλη εξετάζω και το θαύμα...ιστορίες για κορίτσια που μείναν έγκυες από πνεύματα διάβασα και από έναν άλλο πολιτισμό...τους Ινδούς.
και έτσι κάπως το δέχομαι το θαυμα αλλά με πολλές απορίες ... ακόμη δεν έχω καταλήξει πέρα από τις αναφορές ότι πνεύμα μπορεί να αφήσει έγκυο γυναίκα.
Eμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε -κι είναι σωστό- πως η Μαριάμ έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου. Τώρα, ο καθένας, είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει. Αλήθεια, ποιές άλλες θρησκείες αναφέρουν τέτοια γέννεση; Π.χ., ο Δίας πώς την γκάστρωνε τις γυναίκες; Με σεξ, ή με θαύμα;
Για το τι μυθολογούσαν οι αρχαίοι Έλληνες δεν ξέρω με σιγουριά...
Υπάρχουν πολλές εκδοχές.
Μια είναι να γίνεται πνευματικός έρωτας μεταξύ πνεύματος και ψυχής. Που σημαίνει ότι ενώνεται το πνεύμα με την ψυχή όπως όταν το νερό πέφτει στην θάλλασα. δλδ υπάρχει πνευματική συνουσία. απουσιάζουν τα υλαία υγρά είναι μόνο πνευματικός ο έρωτας. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει η λεγόμενη Θεοφορία. Η γυναίκα φέρει υπό ένωση πνευματική τον Θεό μέσα της. Αυτό πολλές φορές φέρνει μανία η οποία μυθολογικά είναι η ζήλεια της Ήρας...σαν αντίδραση της θεοκαταλήψίας.

Μια άλλη εκδοχή είναι ο νόμιμος άντρας της να είναι μύστης ή η γυναίκα ή και οι δυο να είναι μύστες και να κάνουν έρωτα σαρκικό κανονικά όπως ξέρουμε αλλά με το επιπλέον στοιχείο της θείας είσκρισης θεών στα σώματα τους. Εδώ έχουμε ευλογημένα και αγιασμένα σώματα με θεοφορία να κάνουν σαρκικό έρωτα και έτσι έχουμε και τεκνοποιία. Τα τέκνα από τέτοιους μυστικούς έρωτες είχαν θεία χαρίσματα και υπερφυσικές δυνάμεις και γινόντουσαν Ήρωες και ηγέτες. Εδώ πάλι μυθολογείται ο Έρωτας πχ του Δία (του πνεύματος που θεοφορούσε ο άντρας) με την θνητή μύστρια-ιέρεια-γυναίκα κτλ... μόνο που έχουμε εδώ αληθινά τέκνα.

Τέλος μια τρίτη εκδοχή είναι το πώς αποκτόταν ο τίτλος Υιός Θεού. Αυτό γινόταν στους μύστες που καναν Αναγωγή στο Εν. Κατά την Αναγωγή έρχονταν σε έκσταση κατά τον ύπνο (αφού είχαν πιει κυκεώνα ένα ποτό μείγμα βοτάνων και ενθεογενών) εκτελούσαν έξοδο ψυχής και ουρανοδρομία και ενωνονόντουσαν στον Ουρανό (Αστρικό πεδίο) με φωτεινά όντα που τα θεωρούσαν θεούς. Έτσι ο μύστης μετά ανέφερε ότι εγώ και το πνεύμα είμαστε ένα, εγώ είμαι το πνεύμα, εγώ είμαι Υιός Θεού κτλ υπονοώντας την Θεία Ένωση ψυχής-Θεού.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Κατά το δικό μας Δόγμα έχουμε Πνεύμα Άγιον και η Μαρία μένει έγκυος. Τιμάται και δεν λατρεύεται ως Μήτηρ Θεού!
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:42 Κατά το δικό μας Δόγμα έχουμε Πνεύμα Άγιον και η Μαρία μένει έγκυος. Τιμάται και δεν λατρεύεται ως Μήτηρ Θεού!
ναι την ξέρω την εκδοχή αυτή.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Σε αυτό το βιβλίο οι Ινδοί αναφέρουν ότι υπάρχουν πνεύματα που αφήνουν κορίτσια έγκυες και γεννάν τα παιδιά τους.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Στρακαστρουκας έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:15
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:07 O Άγιος Ιωσήφ την αρραβωνιάστηκε για να την προστατεύσει, ορφανή. Δεν είχε σεξ μαζί της ποτέ.
H Καινη Διαθηκη μας λεει οτι ειχε πολλα παιδια εκτος απο τον Χριστο
ρωτησε άλλος
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

taxalata xalasa έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:50
Στρακαστρουκας έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:15
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 22:07 O Άγιος Ιωσήφ την αρραβωνιάστηκε για να την προστατεύσει, ορφανή. Δεν είχε σεξ μαζί της ποτέ.
H Καινη Διαθηκη μας λεει οτι ειχε πολλα παιδια εκτος απο τον Χριστο
ρωτησε άλλος
Δεν υπάρχει απάντησις. Ο Ιησούς ήταν ο μόνος γιος της Μαρίας, και ο Ιωσήφ είχε άλλα παιδιά από άλλους Γάμους.
Ordem e Progresso.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 21:58 Πολλά ακούγονται αρνητικά κυρίως και συγκρίνουν τα τότε έθιμα με αυτά των Ταλιμπάν να παντρεύεται 60χρονος 12χρονα κορίτσια...

Τελικά τι λένε οι Γραφές και οι Πατέρες... πόσο χρονών παντρεύτηκε η Μαρία τον Ιωσήφ ?
δεν λένε πουθενα οι γραφές φίλε ψεκ
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:42 Κατά το δικό μας Δόγμα έχουμε Πνεύμα Άγιον και η Μαρία μένει έγκυος. Τιμάται και δεν λατρεύεται ως Μήτηρ Θεού!
αυτή είναι και η Ινδική εκδοχή για τους Άβαταρ, ότι Θεός αφήνει έγκυο γυναίκα και γεννιέται ένας Θεάνθρωπος - Άβαταρ.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:54
αυτή είναι και η Ινδική εκδοχή για τους Άβαταρ, ότι Θεός αφήνει έγκυο γυναίκα και γεννιέται ένας Θεάνθρωπος - Άβαταρ.
Μετά την γέννεση, παραμένει η μάνα παρθένος;
Ordem e Progresso.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Όταν ο Άνθρωπος μιλά για υψηλές έννοιες και οι άλλοι ασχολούνται με ανοησίες.

Ταιριάζει γάντι σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:56
tanipteros έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:54
Μετά την γέννεση, παραμένει η μάνα παρθένος;
δεν το ξέρω αυτό.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

stavmanr έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:56 Όταν ο Άνθρωπος μιλά για υψηλές έννοιες και οι άλλοι ασχολούνται με ανοησίες.

Τέλειο.
:lol:
Ordem e Progresso.
Δημοκράτης

Γκουερινο 4 έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:35
Cavaliere έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:28
Γκουερινο 4 έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:26
Η Ήρα γέννησε τον Άρη μυρίζοντας ένα λουλούδι από τα λιβάδια της ωλενου
ΚΙ ήταν αεί παρθένος; Το Δόγμα του Συμβόλου θέλει την Μαριάμ αιώνια Παρθένο. Στον Χριστιανισμό, νομίζω, αλλάζει το κόζι. Μπορεί να έχω λάθος.
Αει παρθένος ήταν η Αθηνά, εξου και ο Παρθενώνας
Όπως και ναχει όμως η παρθενογένεση δεν ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο για την μητέρα του Χριστού, υπήρχαν πολλές παραδόσεις για θεές παρθένες που γέννησαν στον ελληνικό κοσμο
ο πατέρας του Άρη είναι ο Δίας και όχι κάποιο λουλούδι. Επειδή μάλλον το πας και στον κρίνο, ο κρίνος δεν υπάρχει πουθενά στα ευαγγέλια. Για τον Ήφαιστο υπήρχαν θεωρίες ότι τον έκανε η Ήρα μόνη της από ζήλια που ο Διας έβγαλε την Αθηνά από το κεφάλι του (αφού είχε φάει τη μάνα της και γκόμενα του) και για αυτό βγήκε σαν γαμώ το κέρατο μου.
Δεν υπάρχει καμιά παράδοση στην Ελλάδα για θεά παρθένα που γέννησε
Δημοκράτης

stavmanr έγραψε: 11 Ιαν 2022, 23:56 Όταν ο Άνθρωπος μιλά για υψηλές έννοιες και οι άλλοι ασχολούνται με ανοησίες.

κύδος , πόσταρες και κάτι καλό
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”