Νταγκλης έγραψε: 06 Ιαν 2022, 09:36
stavmanr έγραψε: 05 Ιαν 2022, 20:39
Δηλαδή, εσύ κι εγώ είμαστε συσσωματώματα διαφορετικών κυττάρων που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί επειδή φοβόταν το μπαμπούλα;
Είσαι σοβαρός βρε Νταγκλής;
Επιμένω ότι αρνείσαι πεισματικά να διαβάσεις το πραγματικό φαινόμενο που συμβαίνει κι ο ονομάζεται cheat. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα πιο "εγωιστικά" κύτταρα παγιδεύουν τα πιο "αλτρουιστικά" κύτταρα για να δημιουργήσουν ένα πιο ζωτικό περιβάλλον. Μάλιστα, σε αυτές τις ομάδες υπάρχει περίσσεια ...κανιβαλισμού.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιμένεις. Εδώ και τρεις σελίδες σου απαντάω ότι δεν έχουμε απλά φαινόμενο cheat όπως πχ στο Dictyostelium discoideum. Δεν έχουμε απλό συσσωμάτωμα (aggregate). Έχουμε κύτταρα που έχασαν την ικανότητα να κινούνται και να μεταβολίζουν αυτόνομα αλλά ανέπτυξαν γονίδια που παράγουν γλυκοπρωτείνες για το μανδύα και ρυθμίζουν τις μεταβολικές διεργασίες μεταξύ των κυττάρων. Έχουμε cell–cell communication. Εξελίχθηκαν ώστε να λειτουργούν ως σύνολο. Είναι πλέον
ένας οργανισμός.
Όλα μαζί; Ταυτόχρονα; Έπιασαν όλα μαζί το τζόκερ, σε όλα τα cell groups;
Πού πήγε η τυχαιότητα των μεταλλάξεων, Νταγκλή;
Κάθε φορά που σε βολεύει ένα αφήγημα παραβλέπεις ότι αυτό πηγαίνει κόντρα στην εξελικτική θεωρία.
Προφανώς και δεν συνέβη αυτό που περιγράφεις ως επιστημονική φαντασία.
Αν θέλεις, από την άλλη να μιλήσουμε για ΜΗ ΤΥΧΑΙΕΣ μεταλλάξεις, εδώ είμαι.
Τώρα βέβαια εσύ θα ήθελες να βγει απ' ευθείας ένας κροκόδειλος για να αποδεχθείς ότι είναι ένας οργανισμός

. Αν γινόταν αυτό τότε και εγώ θα γινόμουν απ' ευθείας δημιουργιστής!
Καθόλου. Αλλά δεν ξεχνώ ότι ο κροκόδειλος, όπως κι ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι πολυκύτταροι οργανισμοί ξεκινούν από ένα κύτταρο που αυτοδιπλασιάζεται.
Δεν αναφέρεται τέτοιο πράγμα.
"Identical mutations evolve in all cell group isolates; these are linked to survival and reducing associated cell costs."
Όλα τα cell groups ανέπτυξαν την ίδια μετάλλαξη... Μέσα σε 500 γενιές...
Έλα τώρα...
Εδώ πάλευες επί 65000 γενιές να βρεις μία συγκεκριμένη μετάλλαξη στο ecoli.
Φυσικά, λοιπόν, και δεν μπορώ να παρακολουθήσω ένα αφήγημα που αναφέρεται σε τυχαίες μεταλλάξεις οι οποίες εμφανίζονται και πλεονεκτούν.
Δεν μιλάω καλά ελληνικά; Δεν ανέπτυξαν τυχαία την ίδια μετάλλαξη. Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μετάλλαξη.
Για να το λές και να το ξαναλές σημαίνει ότι κάτι εξαιρετικά σημαντικό σου διαφεύγει από το μηχανισμό της ΘτΕ.
Βρε πουλάκι μου, για να επιλεγεί ή ίδια μετάλλαξη
θα πρέπει να συμβεί πρώτα.
Πόσο πιο ελληνικά μπορώ να σου το γράψω;
Αυτό που μας περιγράφεις είναι μία
τυχαία μετάλλαξη που συμβαίνει
παντού και πάντοτε.
Δεν είναι αστείο και μόνο να το σκέφτεσαι;