!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Re: Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται
Καφενες κανονικός. Μόνο η τσιγαριλα λείπει.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Re: Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται
Μην του λες τέτοια, διότι θα σου φέρει ΤΟ αντεπιχείρημα!Νταγκλης έγραψε: 03 Ιαν 2022, 17:35 Αγνοώντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Στραβομανούρα να αποτρέψει οποιαδήποτε πρόοδο στη συζήτηση θα προχωρήσω μόνος μου.
Για όποιον ενδιαφέρεται....τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκπληκτικά πειράματα στον τομέα της πειραματικής εξέλιξης. Παραθέτω ενδεικτικά ένα που με εντυπωσίασε.
Με τη μέθοδο της συνεχούς επιλογής κατάφεραν να παρακολουθήσουν σε αληθινό χρόνο την εξέλιξη ενός κλασσικά μονοκύτταρου οργανισμού (Chlamydomonas reinhardtii) σε πολυκύτταρο σε μόλις 500 γενιές!
https://www.nature.com/articles/s41467-021-24503-z
"αν προσεδαφιστείς σε έναν άλλον πλανήτη και δεις ένα αυτοκίνητο, θα υποθέσεις πως κατασκευάστηκε στην τύχη;"
Ακριβής μετάφραση από το αντίστοιχο των αμερικανών προτεσταντών πριν 50-60 χρόνια...λίγο πριν την επέμβαση του ευφυούς σχεδιασμού.
Πιο γελοιοδέστερο επιχείρημα εναντίον της εξελικτικής θεωρίας, δεν έχω ξανακούσει.
Πρόσεξε, δεν δείχνει άγνοια της εξέλιξης. Δεν είναι ότι δεν γνώριζαν πως η θεωρία δείχνει πως, για παράδειγμα, το μάτι των ανώτερων θηλαστικών εξελίχθηκε σταδιακά σε αυτό που είναι σήμερα. Το γνώριζαν. Απλώς απέρριπταν την ιδέα, επιμένοντας πως ο κόσμος και ό,τι περιέχεται σε αυτόν, κατασκευάστηκε ευθύς εξ αρχής όπως ακριβώς είναι σήμερα και όπως περιγράφεται από τα ιερά τους βιβλία.
Καταλαβαίνοντας σε λίγα χρόνια την πατάτα που υπεστήριζαν, ανέπτυξαν τον ευφυή σχεδιασμό...ναι μεν υπάρχει εξέλιξη, αλλά την "ξεκίνησε", και την ελέγχει, ο θεός (τους).
Οι δικοί μας δημιουργιστές όμως, χρησιμοποιούν ακόμα την πατάτα αυτήν ως επιχείρημα. Έχουν άδικο; Όχι και τόσο...ακόμα τσιμπάνε κάμποσοι.
Εξίσου πιθανό είναι ο κόσμος να δημιουργήθηκε πριν από επτά ημέρες και όλες οι αναμνήσεις μας να είναι τεχνητές. Τα αρχαία μνημεία δεν είναι ερείπια αλλά δημιουργημένα έτσι εξ αρχής, το ίδιο και τα βιβλία ιστορίας.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 16:35εννοειται οτι ολες ειναι ισοπιθανες ...Λοξίας έγραψε: 03 Ιαν 2022, 16:02Εντάξει, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην δώσουμε πιθανότητα και στην άποψη αυτή.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 15:29 παρανοικο συμφωνα με τα ανθρωπινα κριτηρια ... οταν παμε σε Κοσμικα η Θεολογικα μεγεθη τα οποια ακομη δεν ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ δεν ειναι καθολου απιθανα
Πλην όμως, σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κάποια Θεολογία ανώτερη από τις άλλες.
Ακριβώς επειδή βάζεις την προϋπόθεση "ακόμη δεν ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ", τότε όλες οι θρησκείες/θεολογίες είναι ισοπίθανες.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας αντικειμενικος λόγος να θεωρήσουμε πως η χριστιανική θεολογία είναι ανώτερη της ινδουϊστικής και το αντίστροφο...
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Οι πιο έξυπνοι χριστιανοί που γνωρίζω δεν αναφέρονται καν στη ΘτΕ και στην σχέση της με τη χριστιανική κοσμοθέαση. Γενικά αποφεύγουν τις αναφορές στην επιστήμη και δεν "χρησιμοποιούν τη λογική" για να αποδείξουν σε κάποιον την ορθότητα των πεποιθήσεών τους.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
stavmanr και καλά δεν δέχεσαι καμία απόδειξη. Θα το πάμε και έμμεσα η εξέλιξη είναι γραμμένη πάνω μας και σε κάθε οργανισμό.
Μπορείς να απαντήσεις:
γιατί όταν κρυώνεις νοιώθεις ρίγος και σου σηκώνονται οι τρίχες που δεν έχεις;
γιατί έχεις φρονιμίτες;
γιατί έχεις κόκκυγα και γιατί κάποια μωρά γεννιούνται με ουρά;
γιατί ένα από τα 2 νεύρα που συνδέουν το λάρυγγα με τον εγκέφαλο ξεκινάει από τον εγκέφαλο φθάνει μέχρι τη καρδιά χωρίς λόγο και γυρνάει στο λάρυγγα;
γιατί ο οφθαλμός μας έχει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ανάποδα ανεστραμμένα; Το μάτι κάθε σπονδυλωτού είναι μια άθλια διάταξη γιατί;
Μπορείς να δώσεις μια πειστική εξήγηση βγάζοντας από το κάδρο την εξέλιξη;
Μπορείς να απαντήσεις:
γιατί όταν κρυώνεις νοιώθεις ρίγος και σου σηκώνονται οι τρίχες που δεν έχεις;
γιατί έχεις φρονιμίτες;
γιατί έχεις κόκκυγα και γιατί κάποια μωρά γεννιούνται με ουρά;
γιατί ένα από τα 2 νεύρα που συνδέουν το λάρυγγα με τον εγκέφαλο ξεκινάει από τον εγκέφαλο φθάνει μέχρι τη καρδιά χωρίς λόγο και γυρνάει στο λάρυγγα;
γιατί ο οφθαλμός μας έχει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ανάποδα ανεστραμμένα; Το μάτι κάθε σπονδυλωτού είναι μια άθλια διάταξη γιατί;
Μπορείς να δώσεις μια πειστική εξήγηση βγάζοντας από το κάδρο την εξέλιξη;
αυτο ακριβως εννοω ...Leporello έγραψε: 03 Ιαν 2022, 20:27Εξίσου πιθανό είναι ο κόσμος να δημιουργήθηκε πριν από επτά ημέρες και όλες οι αναμνήσεις μας να είναι τεχνητές. Τα αρχαία μνημεία δεν είναι ερείπια αλλά δημιουργημένα έτσι εξ αρχής, το ίδιο και τα βιβλία ιστορίας.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 16:35εννοειται οτι ολες ειναι ισοπιθανες ...Λοξίας έγραψε: 03 Ιαν 2022, 16:02 Εντάξει, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην δώσουμε πιθανότητα και στην άποψη αυτή.
Πλην όμως, σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κάποια Θεολογία ανώτερη από τις άλλες.
Ακριβώς επειδή βάζεις την προϋπόθεση "ακόμη δεν ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ", τότε όλες οι θρησκείες/θεολογίες είναι ισοπίθανες.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας αντικειμενικος λόγος να θεωρήσουμε πως η χριστιανική θεολογία είναι ανώτερη της ινδουϊστικής και το αντίστροφο...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Winston Smith
Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν όντως πίστευες ότι όλα αυτά τα (άπειρα δυνατά) σενάρια είναι εξ' ίσου πιθανά, τότε δεν θα ήσουν χριστιανός. Έχεις κάνει επιλογή, γιατί θεωρείς τον χριστιανισμό το πιο πιθανό σενάριο, και απλά τώρα πας να τον βάλεις από την πίσω πόρτα.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:06αυτο ακριβως εννοω ...Leporello έγραψε: 03 Ιαν 2022, 20:27Εξίσου πιθανό είναι ο κόσμος να δημιουργήθηκε πριν από επτά ημέρες και όλες οι αναμνήσεις μας να είναι τεχνητές. Τα αρχαία μνημεία δεν είναι ερείπια αλλά δημιουργημένα έτσι εξ αρχής, το ίδιο και τα βιβλία ιστορίας.
- Winston Smith
Εάν βγάλεις από το κάδρο την εξέλιξη, τίποτα στην βιολογία δεν βγάζει νόημα.BillSeism έγραψε: 03 Ιαν 2022, 20:56 Μπορείς να δώσεις μια πειστική εξήγηση βγάζοντας από το κάδρο την εξέλιξη;
μα εγω ειμαι απολυτα ειλικρινης απο την αρχη ... το εγραψα μαλισταWinston Smith έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:10Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν όντως πίστευες ότι όλα αυτά τα (άπειρα δυνατά) σενάρια είναι εξ' ίσου πιθανά, τότε δεν θα ήσουν χριστιανός. Έχεις κάνει επιλογή, γιατί θεωρείς τον χριστιανισμό το πιο πιθανό σενάριο, και απλά τώρα πας να τον βάλεις από την πίσω πόρτα.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:06αυτο ακριβως εννοω ...Leporello έγραψε: 03 Ιαν 2022, 20:27 Εξίσου πιθανό είναι ο κόσμος να δημιουργήθηκε πριν από επτά ημέρες και όλες οι αναμνήσεις μας να είναι τεχνητές. Τα αρχαία μνημεία δεν είναι ερείπια αλλά δημιουργημένα έτσι εξ αρχής, το ίδιο και τα βιβλία ιστορίας.
η δικη μου επιλογη δεν αναιρει το σκεπτικο μου σε καμια περιπτωσηnostromos έγραψε: ↑
24 Οκτ 2021, 01:50
φυσικα και δεν μπορει να υπαρξει απευθειας ερωτηση για τη θεωρεια της εξελιξης ...απλα γιατι η απαντηση εχει δοθει εδω και αιωνες ... ειτε πιστευεις ειτε οχι ... αν πιστευεις σε αυτη δεν πιστευεις στο Χριστιανισμο ... διαλεγεις και παιρνεις ...Τελος
- Winston Smith
Προφανώς και το αναιρεί. Η μόνη ειλικρινής στάση όταν θεωρείς όλα τα σενάρια ισοπίθανα είναι ο αγνωστικισμός.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:16 η δικη μου επιλογη δεν αναιρει το σκεπτικο μου σε καμια περιπτωση
ειναι ισοπιθανα με βαση τη λογικη σκεψη ...εγω ομως επιλεγω με βαση την πιστη ... η πιστη δεν εχει να κανει με θεματα λογικης φυσικαWinston Smith έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:18Προφανώς και το αναιρεί. Η μόνη ειλικρινής στάση όταν θεωρείς όλα τα σενάρια ισοπίθανα είναι ο αγνωστικισμός.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:16 η δικη μου επιλογη δεν αναιρει το σκεπτικο μου σε καμια περιπτωση
- Winston Smith
Βήμα 1. Μπαίνουμε σε κουβέντα χρησιμοποιώντας τη λογικήnostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:19ειναι ισοπιθανα με βαση τη λογικη σκεψη ...εγω ομως επιλεγω με βαση την πιστη ... η πιστη δεν εχει να κανει με θεματα λογικης φυσικαWinston Smith έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:18Προφανώς και το αναιρεί. Η μόνη ειλικρινής στάση όταν θεωρείς όλα τα σενάρια ισοπίθανα είναι ο αγνωστικισμός.nostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:16 η δικη μου επιλογη δεν αναιρει το σκεπτικο μου σε καμια περιπτωση
Βήμα 2. Πέφτουμε σε λογική αντίφαση
Βήμα 3. Την επιλύουμε με το ότι "δεν χωράει λογική σε αυτή τη κουβέντα"
Βήμα 4. Πήγαινε στο Βήμα 1.
Μπορείς εξαρχής να μη μπεις στη κουβέντα να γλιτώσουμε και χρόνο.
αυτο ειναι δικη σου ερμηνεια των δικων μου σκεψεων ... θα σε βοηθησω χωρις μεγαλη αναλυση ... και με βαση την λογικη και με βαση την πιστη εγω ειμαι καλυμενος ...Winston Smith έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:26Βήμα 1. Μπαίνουμε σε κουβέντα χρησιμοποιώντας τη λογικήnostromos έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:19ειναι ισοπιθανα με βαση τη λογικη σκεψη ...εγω ομως επιλεγω με βαση την πιστη ... η πιστη δεν εχει να κανει με θεματα λογικης φυσικαWinston Smith έγραψε: 03 Ιαν 2022, 21:18
Προφανώς και το αναιρεί. Η μόνη ειλικρινής στάση όταν θεωρείς όλα τα σενάρια ισοπίθανα είναι ο αγνωστικισμός.
Βήμα 2. Πέφτουμε σε λογική αντίφαση
Βήμα 3. Την επιλύουμε με το ότι "δεν χωράει λογική σε αυτή τη κουβέντα"
Βήμα 4. Πήγαινε στο Βήμα 1.
Μπορείς εξαρχής να μη μπεις στη κουβέντα να γλιτώσουμε και χρόνο.
επιλεγω να πιστευω το δικο μου αναλογικα ισοπιθανο λογικο σεναριο ...
εσυ πιστευεις στο δικο σου λογικα ισοπιθανο και ΕΞΙΣΟΥ μη αποδειξιμο λογικο σεναριο
εσυ πιστευεις στο δικο σου λογικα ισοπιθανο και ΕΞΙΣΟΥ μη αποδειξιμο λογικο σεναριο
Δεν λεει οτι γνωριζουμε ηδη την σχεση τους, λεει οτι υποθετουμε οτι μεταδιδεται απο γονιο σε παιδι.stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 15:21Βρε συ, όλα αυτά είναι καλά όταν γνωρίζεις ήδη τη σχέση μεταξύ των οργανισμών.axilmar έγραψε: 03 Ιαν 2022, 15:15Πολύ ωραία λοιπόν. Βάζω το λινκ: http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc ... eliabilitystavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 15:11
Το πιο πιθανό είναι να λες εσύ ψέματα ότι το έχεις διαβάσει, axilmar.![]()
Καλό το γκουγκλάρισμα, μεν, αρκεί να μπορείς να το υποστηρίξεις.
Εξήγησέ μου, λοιπόν, σε ποιο σημείο η φυλογενετική ομοιότητα τεκμηριώνει φυλογενετική σχέση.
Διότι στο άρθρο, και ειδικά στο κεφάλαιο "περιορισμοί" αναφέρονται διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.
Αν σου δώσω δύο διαφορετικά DNA που δεν γνωρίζεις και τα αναλύσεις είναι αδύνατο να μου πεις αν από το ένα προέρχεται το άλλο ή αν τα δύο τους προέρχονται από τρίτο.
Ακριβώς από κάτω σου γράφει "Caveats with Phylogenetic Inference"
As with any investigational scientific method, certain conditions must hold in order for the results to be reliable. A common premise of many molecular phylogenetic methods is that genes are transmitted via vertical, lineal inheritance, i.e. from parent to offspring.
Όταν γνωρίζουμε ήδη, λοιπόν, ότι δύο όντα συνδέονται με "κάθετη" κληρονομικότητα μεταξύ τους, όλα καλά. Μπορούμε να βρούμε ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα σου.
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί να αποδείξει αδιάσειστα ότι δύο όντα συνδέονται με τέτοια κληρονομικότητα για τους λόγους που αναλύονται στην παράγραφο αυτή.
Είσαι βέβαιος ότι διάβασες το άρθρο σου; Σε ξαναρωτώ.
Το πρόβλημα, όταν μου παραθέτεις άρθρα, είναι ότι δεν συζητώ πια μαζί σου, αλλά κάνω ανάλυση άρθρων. Κάτι που δεν βοηθά τη συζήτηση μεταξύ μας.
Γι' αυτό από την αρχή θέλω τη δική σου οπτική, τον τρόπο με τον οποίο εσύ αντιλαμβάνεσαι τη ΘτΕ, κι αν χρειαστεί να τη στηρίξεις με κάποιο πειραματικό δεδομένο κλπ.
Για σενα η υποθεση αυτη δεν ειναι σωστη; δεν εχουμε βρει οτι ισχυει η κληρονομικοτητα; τα παιδια δεν μοιραζονται το dna των γονεων τους;
Εγω ξερω οτι ισχυει η κληρονομικοτητα, οποτε η υποθεση περι καθετης μεταδοσης ειναι σωστη.
Εσυ πιστευεις οτι δεν υπαρχει κληρονομικοτητα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση