υπαρχει κοινος παρονομαστης, ο ανορθολογισμος και ο αντιεπιστημονισμος της δεξιας αντιδρασης.
Ο αντιεπιστημονισμός δεν αποτελεί ...ιδιότητα δεξιάς ή αριστεράς.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κάθε ένας πολίτης την επιστήμη είναι επί της ουσίας αντιεπιστημονικός.
Είτε πιστεύει στη ΘτΕ, είτε όχι.
Καταρχας η θτε δεν ειναι ζητημα πιστης αλλα γνωσης.
Η μοριακή βιολογία είναι ζήτημα γνώσης. Η ΘτΕ όχι. Είναι μία υπόθεση που ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί.
Ο δε αντιεπιστημονισμος και εν γενει η συνωμοσιολογια ειναι συντηρητικες και αντινεωτερικες ιδεολογιες με ιστορικες καταβολες στην δεξια αντιδραση και απαρεγκλιτως οδηγουν σε μια συντηρητικη ιδεολογια, ακομα κι εαν εχουν προοδευτικη αφετηρια. Η μονη ισως εξαιρεση ειναι το ρευμα του αναρχικου προωτογονισμου, αλλα προκειται για ενα ανουσιο κινημα με συγκεχυμενους στοχους και ελαχιστη απηχηση.
Με μία ματιά ακόμα και σε ζητήματα εμβολιασμού θα διαπιστώσεις ότι ο αντιεπιστημονισμός δεν σχετίζεται με κόμματα ή πολιτικές.
Ευθέως επιχειρηματολογώ.
Γράφεις σε μία περσόνα που έχει κολλήσει εδώ και τρεις σελίδες στο πως θα απαξιώσει το συζητητή του, κι όχι στο πως θα αναπτύξει το θέμα.
Βλέπεις ότι στον axilmar έκανα μία ευθεία ερώτηση: πώς τεκμηριώνεις τη διατύπωση που εσύ μου έδωσες ως ΘτΕ;
Περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω την απάντηση.
Ευθέως προσβάλεις τον συνομιλιτή σου....δεν επιχειρηματολογείς. Εσύ είσαι αυτός που ευθαρσώς ισχυρίστηκες ότι "δεν είναι τεκμηριωμένη η ΘτΕ". Η απόλυτα λογική ερώτηση που σου έκανε είναι να μας καταθέσεις που διαφωνείς. Αντί να του απαντήσεις...υπεκφεύγεις και τον ρωτάς μια χαζομάρα. Όσο και να σε ρωτάει δεν πρόκειται να απαντήσεις...προτιμάς να σαχλαμαρίσεις.
Με τον ίδιο τρόπο προσβάλεις και τον Λοξία. Σου ρωτάει ένα απλό πράγμα και τον τρολάρεις τόσες σελίδες σε βαθμό ύβρεως.Ισχυρίζεσαι ότι σε ικανοποιεί η τεκμηρίωση της ΘτΣ ( ) αλλά όχι της ΘτΕ. Από που και ως που; Τι γνωρίζεις από την τεκμηρίωση της ΘτΣ ; Ξέρεις έστω και τι διαπραγματεύεται;
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 09:22
Στον εαυτό σου γράφεις, Λοξία. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
Όχι ιντερνετικέ πανεπιστήμονα...σε εσένα γράφω και το ξέρεις, αλλά φοβάσαι να παραδεχθείς την άγνοιά σου...(...)
Αν δεν είχα άγνοια θα ήμουν ο Θεός, Λοξία.
Είμαι ο μόνος, ίσως, που παραδέχεται την άγνοιά του. Εσύ ας πούμε τα έχεις λύσει όλα.
Έχεις τεκμηριώσει τη ΘτΕ, τη ΘτΣ, κατέχεις τα πάντα όλα, και δεν έχεις καμία αμφιβολία για οτιδήποτε.
Ολοκληρώθηκες.
Άφησε εμάς τους ανολοκλήρωτους να παλεύουμε με την άγνοιά μας στις συζητήσεις.
Ευθέως επιχειρηματολογώ.
Γράφεις σε μία περσόνα που έχει κολλήσει εδώ και τρεις σελίδες στο πως θα απαξιώσει το συζητητή του, κι όχι στο πως θα αναπτύξει το θέμα.
Βλέπεις ότι στον axilmar έκανα μία ευθεία ερώτηση: πώς τεκμηριώνεις τη διατύπωση που εσύ μου έδωσες ως ΘτΕ;
Περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω την απάντηση.
Ευθέως προσβάλεις τον συνομιλιτή σου....δεν επιχειρηματολογείς.
Καλό.
Εσύ είσαι αυτός που ευθαρσώς ισχυρίστηκες ότι "δεν είναι τεκμηριωμένη η ΘτΕ".
Φυσικά και δεν είναι τεκμηριωμένη η όποια ΘτΕ.
Μία υπόθεση είναι, χονδροειδώς διατυπωμένη, που δεν ευσταθεί μέσα από εκτενή πειράματα που έχουμε κάνει εδώ και 40 χρόνια.
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 10:20
Η μοριακή βιολογία είναι ζήτημα γνώσης. Η ΘτΕ όχι. Είναι μία υπόθεση που ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί.
....και το σαχλαμάρισμα συνεχίζεται...
Το ερώτημα είναι "από ποιον".
Βλέπεις ότι παρότι σαχλαμαρίζετε επί 5 σελίδες (ο άλλος μέχρι και Πουαρώ έγινε στη ζωή μου, τι είμαι, τι δεν είμαι, τι ...φοράω, τι δεν ...φοράω), προσπαθώ να σας επαναφέρω στο θέμα συζήτησης.
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 10:27
Μία υπόθεση είναι, χονδροειδώς διατυπωμένη, που δεν ευσταθεί μέσα από εκτενή πειράματα που έχουμε κάνει εδώ και 40 χρόνια.
Διαφώτισέ μας λοιπόν. Που διαφωνείς;;
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 10:27
Διαφώτισέ μας λοιπόν. Που διαφωνείς;;
Δεν έχω βρει επαρκή τεκμηρίωση της υπόθεσης.
Ποια άλλη διαφωνία μπορώ να έχω επάνω στο ερώτημα "είναι τεκμηριωμένη η ΘτΕ;";
....και το σαχλαμάρισμα συνεχίζεται...
Βλέπεις ότι παρότι σαχλαμαρίζετε επί 5 σελίδες (ο άλλος μέχρι και Πουαρώ έγινε στη ζωή μου, τι είμαι, τι δεν είμαι, τι ...φοράω, τι δεν ...φοράω), προσπαθώ να σας επαναφέρω στο θέμα συζήτησης.
Μα το πέτυχες! Επανέφερες την συζήτηση εκεί που ήθελες εσύ.
Δηλαδή να τρολλάρεις τους άλλους με συνεχείς ερωτήσεις λες κα ιείσαι ο ανακριτής μας.
Ρε φίλε, αφού οι γνώσεις σταματούν στο πτυχίο τοπογράφου που διαθέτεις. Δεν έχεις τα προσόντα για να αποφασίσεις εσύ ποια θεωρία ευσταθεί και ποια όχι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να δηλώσεις αν την αποδέχεσαι ή όχι και γιατί.
Το αν ισχύει ή όχι μια καθιερωμένη επιστημονική θεωρία, δεν είναι του επιπέδου ενός τοπογράφου.
Δηλαδή να τρολλάρεις τους άλλους με συνεχείς ερωτήσεις λες κα ιείσαι ο ανακριτής μας.
Δεν σου έβαλα φως στο πρόσωπο και δεν σε έχω δεμένο.
Γενικές ερωτήσεις κάνω. Όποιος θέλει απαντά.
Εδώ είμαι και περιμένω, εδώ και 5 σελίδες τουλάχιστον.
Είναι μία υπόθεση που ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί.
Εχει τεκμηριωθει τοσο απολυτα που η εξελιξη θεωρειται ομοφωνα τεκμηριωμενο γεγονος απο το συνολο των βιοεπιστημονων.
Ο δε αντιεπιστημονισμος και εν γενει η συνωμοσιολογια ειναι συντηρητικες και αντινεωτερικες ιδεολογιες με ιστορικες καταβολες στην δεξια αντιδραση και απαρεγκλιτως οδηγουν σε μια συντηρητικη ιδεολογια, ακομα κι εαν εχουν προοδευτικη αφετηρια. Η μονη ισως εξαιρεση ειναι το ρευμα του αναρχικου προωτογονισμου, αλλα προκειται για ενα ανουσιο κινημα με συγκεχυμενους στοχους και ελαχιστη απηχηση.
Με μία ματιά ακόμα και σε ζητήματα εμβολιασμού θα διαπιστώσεις ότι ο αντιεπιστημονισμός δεν σχετίζεται με κόμματα ή πολιτικές.
Υπαρχει μια ουσιωδης διαφορα μεταξυ του αντιεπιστημονισμου και της πολιτικης κριτικης της επιστημης: η δευτερη ανησυχει για το πως ορισμενες οικονομικες και πολιτικες εφαρμογες της επιστημης μπορουν να βλαψουν την κοινωνια για να επωφεληθουν οι ελιτ, ενω η πρωτη απορριπτει συλληβδην την επιστημονικη σκεψη και μεθοδολογια ως μια συνωμοσια για να καταστραφουν οι παραδοσιακες αξιες της κοινωνιας.
Με αλλα λογια δεν ειναι αντιεπιστημονισμος να μην θες να γεμισουν τα βουνα ανεμογεννητριες ας πουμε, ουτε το να κανεις κριτικη σε μια πολιτικη υγειας που βασιζεται πανω στον εμβολιασμο και μονο και αρνειται σθεναρα να ενισχυσει το συστημα περιθαλψης.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 10:37
Δεν έχω βρει επαρκή τεκμηρίωση της υπόθεσης.
Ποια άλλη διαφωνία μπορώ να έχω επάνω στο ερώτημα "είναι τεκμηριωμένη η ΘτΕ;";
Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ αφελείς, Νταγκλή.
Βρε απάντησε ξεκάθαρα και πάψε να σαχλαμαρίζεις. Τι θα θεωρούσες επαρκή τεκμηρίωση; Που έψαξες και δεν την βρήκες;
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2022, 10:28
Δεν σου έβαλα φως στο πρόσωπο και δεν σε έχω δεμένο. Γενικές ερωτήσεις κάνω. Όποιος θέλει απαντά.
Εδώ είμαι και περιμένω, εδώ και 5 σελίδες τουλάχιστον.
Αυτό ακριβώς! Κάνεις ερωτήσεις!
Ποιος είσαι ρε φίλε; καθηγητής γενετικής και μας ρωτάς να δεις αν μάθαμε καλά το μάθημα;
Όχι, ένας θλιβερός ξερόλας είσαι...