!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο Πιερρακακης ειναι ο μονος Υπουργος που παραγει εργο σ αυτη την Κυβερνηση?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ο Πιερρακακης ειναι ο μονος Υπουργος που παραγει εργο σ αυτη την Κυβερνηση?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 16:31
Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2021, 15:02 γω παντως σημερα βριζω.

καταρχην :παραβολο. τι μαλακια ειναι αυτη, να φτιαχνεις ηλεκτρονικο παραβολο και να το πληρωνεις με ειδικη διαδικασια στην τραπεζα και πιπες. ενα λινκ με ενα κλικ να πληρωνεις με την καρτα σου ποσο δυσκολο ειναι;
Πάλι από την τράπεζά σου θα πλήρωνες. Αυτό που λες να πληρώνεις σαν να είναι πληρωμή με paypal δεν γίνεται. Υπάρχει λόγος που τα παράβολα πληρώνονται τραπεζικά και είναι μακράν ασφαλέστερη μέθοδος.

Το πρόβλημά σου ποιο είναι; Δεν μπορείς να μπεις στο ebanking σου και να το πληρώσεις;
κατι δεν καταλαβες.

δεν ειναι κατι που το πληρωνεις οπως οποιαδηποτε αλλη υποχρεωση προς το κρατος, εφορια, αφαλιστικες εισφορες κλπ. ειναι παραβολο. πρεπει να καεις εκδοση παραβολου, και μετα πληρωμη, ειναι αρκετα κοπιαστικη (και ηλιθια) διαδικασια για να δωκεις 20 γαμωευρω. το το ασφαλες εχει αυτο το πραγμα, σε συγκριση με το να πληρωνεις σαν ανθρωπος, οπως π.χ πληρωνεις την εφορια;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 17:38 Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι πληρωμές παραβόλων και καταβολών σε ΔΟΥ. Εκδίδεται ένας πολυψήφιος αριθμός τριών πεδίων που μπορείς να τον βάλεις στο ebanking σου και να πληρώσεις στιγμιαία. Τι διαφορετικό γίνεται με τις πληρωμές ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κτλ;
πρεπει να κανεις καμποσα κλικ παραπανω. και μεχρι να παρεις χαμπαρι πως γινεται, θα γαμωσταυρισεις.

πρεπει καταρχην να το βρεις. ψαχνεις σε μια λιστα απο καμμια χιλιαδα παραβολα, να βρεις ακριβως αυτο που χρειαζεσαι.
το εκδιδεις, και σου βγαζει ενα μηνημα οτι το παραβολο εκδοθηκε, με αριθμο ταδε.
αυτος ο αριθμος, ΔΕΝ ειναι για να πληρωσεις. πας στην τραπεζα, τον βαζεις για πληρωμη, και τον πουλο.
το ξαναεκδιδεις, και ψαχνεις να βρεις τι στον πουτσο συμβαινει, δεν βρισκεις πουθενα αριθμο που να μπορει να πληρωσεις, και μη εχοντας τι αλλο να κανεις, πατας "εκτυπωση παραβολου" ετσι για να δεις τι θα γινει. εκει σου βγαζει ενα pdf στο οποιο γραφει και τον αριθμο πληρωμης.

τωρα που το ξερεις, οκ, την επομενη θα ειναι ευκολοτερο, αλλα σε καμμια περιπτωση το ιδιο με το να πληρωνεις ενφια η οτι.
και δεν υπαρχει κανενας πουστης λογος για αυτην την πολυπλοκοτητα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:06
hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 17:38 Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι πληρωμές παραβόλων και καταβολών σε ΔΟΥ. Εκδίδεται ένας πολυψήφιος αριθμός τριών πεδίων που μπορείς να τον βάλεις στο ebanking σου και να πληρώσεις στιγμιαία. Τι διαφορετικό γίνεται με τις πληρωμές ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κτλ;
πρεπει να κανεις καμποσα κλικ παραπανω. και μεχρι να παρεις χαμπαρι πως γινεται, θα γαμωσταυρισεις.

πρεπει καταρχην να το βρεις. ψαχνεις σε μια λιστα απο καμμια χιλιαδα παραβολα, να βρεις ακριβως αυτο που χρειαζεσαι.
το εκδιδεις, και σου βγαζει ενα μηνημα οτι το παραβολο εκδοθηκε, με αριθμο ταδε.
αυτος ο αριθμος, ΔΕΝ ειναι για να πληρωσεις. πας στην τραπεζα, τον βαζεις για πληρωμη, και τον πουλο.
το ξαναεκδιδεις, και ψαχνεις να βρεις τι στον πουτσο συμβαινει, δεν βρισκεις πουθενα αριθμο που να μπορει να πληρωσεις, και μη εχοντας τι αλλο να κανεις, πατας "εκτυπωση παραβολου" ετσι για να δεις τι θα γινει. εκει σου βγαζει ενα pdf στο οποιο γραφει και τον αριθμο πληρωμης.

τωρα που το ξερεις, οκ, την επομενη θα ειναι ευκολοτερο, αλλα σε καμμια περιπτωση το ιδιο με το να πληρωνεις ενφια η οτι.
Εξέδωσα παράβολο για 6 Ευρώ και το πλήρωσα μέσω e-banking. Εντάξει το είχαν λίγο κρυμμένο και έκανα ένα τηλέφωνο στην τράπεζα να μου πουν ποια ακριβώς είναι η επιλογή για την πληρωμή του παραβόλου, αλλά πάντως όλα έγιναν ηλεκτρονικά. Ψιλοχασομέρι αλλά μέχρι εκεί.

Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να γίνει 1-2 βήματα πιο απλό και πιο εύκολο. Υποθέτω ότι κάποιος λόγος υπάρχει για αυτή την έξτρα συνθετότητα, κατάλοιπο των παλαιών διαδικασιών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:06

Μου περιγράφεις μια διαδικασία που την ξέρω, γιατί κάνω πληρωμές από το κατάστημά μου. Η έκδοση είναι απλή. Βρίσκεις το παράβολο που θέλεις, εκδίδεις νέο αριθμό βάσει ΑΦΜ-ονόματος και χρησιμοποιείς τον αριθμό αυτό για πληρωμή. Το πρόβλημά σου είναι ότι πρέπει να πατήσεις «εκτύπωση» για να κατέβει το αρχείο; Το ίδιο κάνει και η εφορία με τον ΕΝΦΙΑ και τις εισφορές. Το ίδιο κάνει και η έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/αποτελέσματος τεστ. Το ίδιο κάνει και η έκδοση πιστοποιητικών Εργάνης. Το ίδιο κάνει και η έκδοση υπεύθυνης δήλωσης. Παντού η επιλογή για εμφάνιση του αρχείου είναι «εκτύπωση». Βασικά και οι τράπεζες αυτό κάνουν.

Ο λόγος που δεν υπάρχει ένας ενιαίος αριθμός πληρωμής, όπως στην εφορία, είναι γιατί κάθε δικαιούχος οργανισμός έχει διαφορετικό λογαριασμό κατάθεσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πληρωμές δημοσίου. Δεν είναι ίδιος ο λογαριασμός τελών κυκλοφορίας, με τον λογαριασμό του πράσινου ταμείου (αυθαιρέτων), με τον λογιαριασμό ΔΟΥ (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος). Όπως και κάθε ταμείο ασφάλισης έχει δικό του λογαριασμό, επίσης (αν και πλέον σχεδόν όλοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ).

Δεν υπάρχει τρόπος να γίνεται διαφορετικά. Δεν πιστεύω ότι γίνεται διαφορετικά σε κανένα κράτος. Η δε έκδοση του παράβολου είναι απαραίτητη, γιατί αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο.

Βασικά δεν νομίζω καν ότι υπάρχει σε άλλες χώρες συγκεντρωτική λίστα με παράβολα. Αν χρειάζεσαι παράβολο για κάτι θα πρέπει να απευθυνθείς στον ίδιο τον φορέα που το απαιτεί, δεν υπάρχουν ενιαίες λίστες παραβόλων όλων των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κι εμένα μου έχει τύχει να έρθει άτομο με κάποιο αλλόκοτο παράβολο που μου πήρε λίγη ώρα να το βρω αλλά κυρίως γιατί το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν έχει κεντρική επιλογή αναζήτησης όλων των παραβόλων. Συνήθως έρχονται με εκτυπωμένο το παράβολο, οπότε το σκανάρω με τον barcoder και το πληρώνω αμέσως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:35 Κι εμένα μου έχει τύχει να έρθει άτομο με κάποιο αλλόκοτο παράβολο που μου πήρε λίγη ώρα να το βρω αλλά κυρίως γιατί το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν έχει κεντρική επιλογή αναζήτησης όλων των παραβόλων. Συνήθως έρχονται με εκτυπωμένο το παράβολο, οπότε το σκανάρω με τον barcoder και το πληρώνω αμέσως.
Σε μένα το χασομέρι ήταν για να βρω μέσα στο e-banking σε ποια κατηγορία το έχει. Το ονόμαζε e - Administrative Fee. Κατά τα λοιπά αυτό που έγραψες παραπάνω εξηγεί την όποια πολυπλοκότητα. Δε θα ήταν δύσκολο η ίδια ή έκδοση να γίνεται με μια έξτρα φόρμα μέσα στο e-banking κάθε τράπεζας και να τελειώνουμε πιο γρήγορα αλλά μάλλον θα παίζει θέμα με διαχείριση προσωπικών δεδομένων.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η "εκτύπωση", ούτε η έλλειψη ενιαίου αριθμού, είναι γιατί δεν μπορείς να πατήσεις πληρωμή, να βάλεις την κάρτα σου και να πάνε τα λεφτά όπου πρέπει. Γιατί να πρέπει να μπεις στο e-banking at all;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:31

Μου περιγράφεις μια διαδικασία που την ξέρω, γιατί κάνω πληρωμές από το κατάστημά μου. Η έκδοση είναι απλή. Βρίσκεις το παράβολο που θέλεις, εκδίδεις νέο αριθμό βάσει ΑΦΜ-ονόματος και χρησιμοποιείς τον αριθμό αυτό για πληρωμή. Το πρόβλημά σου είναι ότι πρέπει να πατήσεις «εκτύπωση» για να κατέβει το αρχείο; Το ίδιο κάνει και η εφορία με τον ΕΝΦΙΑ και τις εισφορές. Το ίδιο κάνει και η έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης/αποτελέσματος τεστ. Το ίδιο κάνει και η έκδοση πιστοποιητικών Εργάνης. Το ίδιο κάνει και η έκδοση υπεύθυνης δήλωσης. Παντού η επιλογή για εμφάνιση του αρχείου είναι «εκτύπωση». Βασικά και οι τράπεζες αυτό κάνουν.

Ο λόγος που δεν υπάρχει ένας ενιαίος αριθμός πληρωμής, όπως στην εφορία, είναι γιατί κάθε δικαιούχος οργανισμός έχει διαφορετικό λογαριασμό κατάθεσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες πληρωμές δημοσίου. Δεν είναι ίδιος ο λογαριασμός τελών κυκλοφορίας, με τον λογαριασμό του πράσινου ταμείου (αυθαιρέτων), με τον λογιαριασμό ΔΟΥ (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος). Όπως και κάθε ταμείο ασφάλισης έχει δικό του λογαριασμό, επίσης (αν και πλέον σχεδόν όλοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ).

Δεν υπάρχει τρόπος να γίνεται διαφορετικά. Δεν πιστεύω ότι γίνεται διαφορετικά σε κανένα κράτος. Η δε έκδοση του παράβολου είναι απαραίτητη, γιατί αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο.

Βασικά δεν νομίζω καν ότι υπάρχει σε άλλες χώρες συγκεντρωτική λίστα με παράβολα. Αν χρειάζεσαι παράβολο για κάτι θα πρέπει να απευθυνθείς στον ίδιο τον φορέα που το απαιτεί, δεν υπάρχουν ενιαίες λίστες παραβόλων όλων των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών.
Οχι, σε καμμια αλλη πληρωμη δεν πρεπει να κανεις εκτυπωση για να δεις τον αρθμο rf η τον iban που πρεπει να στειλεις τα λεφτα.

ο καθε δικαιουχος οργανισμος, μπορει απλουστατα να δινει τον αριθμο λογαριασμου που θελει τα λεφτα, η εναν κωδικο rf, οπως ολες οι αλλες πληρωμες. τι προσφερει η παραπανω πολυπλοκοτητα;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:45 ο καθε δικαιουχος οργανισμος, μπορει απλουστατα να δινει τον αριθμο λογαριασμου που θελει τα λεφτα, η εναν κωδικο rf, οπως ολες οι αλλες πληρωμες. τι προσφερει η παραπανω πολυπλοκοτητα;
Υπόθεση κάνω. Οι οργανισμοί αυτοί δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό που να τον διαχειρίζεται κάποιος αλλά μπαίνουν σε λογαριασμό του κράτους υπέρ αυτών. Για αποφυγή ταχυδακτυλουργικών ίσως.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:49
Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:45 ο καθε δικαιουχος οργανισμος, μπορει απλουστατα να δινει τον αριθμο λογαριασμου που θελει τα λεφτα, η εναν κωδικο rf, οπως ολες οι αλλες πληρωμες. τι προσφερει η παραπανω πολυπλοκοτητα;
Υπόθεση κάνω. Οι οργανισμοί αυτοί δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό που να τον διαχειρίζεται κάποιος αλλά μπαίνουν σε λογαριασμό του κράτους υπέρ αυτών. Για αποφυγή ταχυδακτυλουργικών ίσως.
μπα, θα μπορουσαν να μην εχουν δικαιωμα αναληψης απο το λογ, μονο να βλεπουν κινησεις.

η δικη μου υποθεση ειναι, οτι υπηρχαν παλια τα κλασσικα παραβολα, οπου πηγαινες στο ταμειο, το πληρωνες, και μετα το πηγαινες στο γκισε και το επαιρνε ο αλλος υπαλληλος.
τα εξελιξαν, δηλαδη απλως απεφυγαν τη χαμαλοδουλεια, και την εδωσαν στις τραπεζες, οπου πηγαινες, πληρωνες, και μετα πηγαινες το χαρτι στο γκισε.
ε, η επομενη εξελιξη ειναι η σημερινη. ιδια γραφειοκρατια, απλως ιντερνετικη. δεν εχχει βρεθει κανεις να ασχοληθει στα αληθεια να διορθωσει το ζητημα, γιατι απλως πουτσα τους, δεν κανουν αυτοι τον κοπο.
καποια στιγμη θα πεσει στην αντιληψη του ιδιου του πιερ η οποιου τελοσπαντων τυχει να μην ειναι εντελως τεμπελοσκυλο, και θα το λυσει.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μακάρι. Μετά από 20 χρόνια χρήσης web banking ήταν η πρώτη φορά που τηλεφώνησα για να δω πως θα κάνω μια πληρωμή. Ούτε κι ο υπάλληλος ήξερε. Έψαξε κι αυτός.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:43 Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η "εκτύπωση", ούτε η έλλειψη ενιαίου αριθμού, είναι γιατί δεν μπορείς να πατήσεις πληρωμή, να βάλεις την κάρτα σου και να πάνε τα λεφτά όπου πρέπει. Γιατί να πρέπει να μπεις στο e-banking at all;
Γιατί; Μπορείς να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ ή ασφαλιστικές εισφορές ή εργοδοτικές εισφορές ή φόρο εισοδήματος ή ΚΕΑΟ ή οτιδήποτε άλλο του δημοσίου χωρίς ebanking ή φυσική τραπεζική πληρωμή;

Και γιατί να μπορείς, εδώ που τα λέμε; Γιατί να πρέπει κάθε φορέας του δημοσίου να συντηρεί υψηλής ασφαλείας servers με υψηλής ασφαλείας πρωτόκολλα απ' την στιγμή που με μερικά κλικ μπορείς να το κάνεις μέσω της τράπεζάς σου; Να 100πλασιάσουμε το κόστος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επειδή βαριέσαι να πατήσεις μερικά κουμπιά επιπλέον;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 22:51
Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:43 Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η "εκτύπωση", ούτε η έλλειψη ενιαίου αριθμού, είναι γιατί δεν μπορείς να πατήσεις πληρωμή, να βάλεις την κάρτα σου και να πάνε τα λεφτά όπου πρέπει. Γιατί να πρέπει να μπεις στο e-banking at all;
Γιατί; Μπορείς να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ ή ασφαλιστικές εισφορές ή εργοδοτικές εισφορές ή φόρο εισοδήματος ή ΚΕΑΟ ή οτιδήποτε άλλο του δημοσίου χωρίς ebanking ή φυσική τραπεζική πληρωμή;
Don't care, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες αλλά παραδείγματα προς μίμηση. Αν και νομίζω μία φορά που είχα χρέος στο taxis το πλήρωσα με κάρτα.

Για το ψηλό κόστος έλεος, κάθε σκρουτζομαγαζο διαθέτει πληρωμή με κάρτα. Δεν έχουν δικούς τους σέρβερ, χρησιμοποιούν τραπεζών περιβάλλοντα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 22:51 Και γιατί να μπορείς, εδώ που τα λέμε; Γιατί να πρέπει κάθε φορέας του δημοσίου να συντηρεί υψηλής ασφαλείας servers με υψηλής ασφαλείας πρωτόκολλα απ' την στιγμή που με μερικά κλικ μπορείς να το κάνεις μέσω της τράπεζάς σου; Να 100πλασιάσουμε το κόστος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επειδή βαριέσαι να πατήσεις μερικά κουμπιά επιπλέον;
Αυτό που λες είναι πολύ λογικό. Σίγουρα όμως μπορεί να βρεθεί κάποιος τρόπος να απλοποιηθεί η διαδικασία. Θέλω να πληρώσω το χ ποσό υπέρ του τάδε οργανισμού. Γιατί να πρέπει να βγάλω παράβολο και να μη μου στέλνει ο οργανισμός ένα μοναδικό κωδικό με τον οποίο θα κάνω την πληρωμή μέσω της τράπεζας μου και θα ξέρει ότι είμαι εγώ για την συγκεκριμένη υπόθεση;

Στη δική μου περίπτωση μου έδωσαν κωδικό για να τον χρησιμοποιήσω στην διαδικασία έκδοσης παραβόλου ώστε να ξέρουν τι αφορά. Ε, δεν χρειάζονταν τα 3-4 έξτρα βήματα που έγιναν.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Δηλαδή θα σας βόλευε καλύτερα να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας προς το δημόσιο μπαίνοντας σε 4-5 διαφορετικές σελίδες και να βάζετε την κάρτα σας, απο το να μπείτε στην τράπεζα σας και να τα πληρώσετε όλα μαζί, χωρίς να βάλετε τίποτα;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”