!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

περαστική έγραψε: 23 Δεκ 2021, 19:34
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Δεκ 2021, 19:24
περαστική έγραψε: 23 Δεκ 2021, 19:11

Χθες το βράδυ φούσκωσαν τα μάτια από το κλάμα. Όταν κατάφερα να κοιμηθώ είδα έναν εφιάλτη με τον παππού μου. Ήταν στο αναπηρικό του στο δωμάτιο του σπιτιού του και κάτι γύρισε και μου είπε, εμένα και στην γιαγιά μου. Τώρα που πέρασαν οι ώρες δεν μπορώ να το θυμηθώ :(

Προσπαθώ να μην κλαίω καθόλου μπροστά της και να μην κουβεντιάζουμε για το θέμα. Δεν ξέρω πώς θα αντέξω αύριο στην κηδεία. Χθες στο νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει που τον είδα, ξέσπασα σε κλάμματα και με παρηγορούσε η φίλη της. Να φανταστείς εγώ κλαίω σε κηδεία άκυρων και μισώ τις κηδείες. Ας περάσει και η αυριανή μέρα...
Θα το αντέξεις βρε μάτια μου. Και αν αύριο δεις κάποιους να γελούν στον καφέ ή το τραπέζι μετά την κηδεία, μην το παρεξηγήσεις. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος άμυνας στην απουσία. :wink
Τι να παρεξηγήσω... Το πάγωμα και το γέλιο είναι άμυνα. Όπως ακριβώς τα λες. Σήμερα με το που πήγα δουλειά έσφιξα τα δόντια γιατί συγκρατούσα δάκρυα. Παίζει να μπήκα με κατακόκκινα μάτια. Λέω καλημέρα. Μου απαντάει μια supervisor "τι καλημέρα με το ζόρι είναι αυτή καλέ;".. ψιλογελάω. Μετά πάω στην υπεύθυνη των sup, επειδή πρώτη φορά θα λείψω απ' την δουλειά, και της λέω, ποιόν ειδοποιούμε ότι θα λείψουμε; Με το που με ρωτάει τον λόγο απουσίας και της τον λέω, τον ακούει η sup και απαντάει "αα, τώρα εξηγούνται όλα, συλλυπητήρια αγάπη μου". Μετά μάλλον ενημερώνουν κι' άλλην υπάλληλο για τον λόγο που θα λείψω. Σε όλη την βάρδια καταπίνω δάκρυα και λυγμούς και τις τελευταίες εικόνες του παππού μου. Προσπαθώ να βρίσκομαι συνέχεια με κόσμο, να ξεχνιέμαι, να γελάω. Την ώρα που ρωτάω την υπάλληλο τι κάνει και ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ εκείνη μου λέει συλλυπητήρια. Λέω ντάξει, τώρα παίζει και να σκέφτεται πως είμαι καμιά αναίσθητη μα ο πραγματικός πόνος είναι ΒΟΥΒΟΣ.

Σόρρυ που σας τα γράφω όλα αυτά τέτοιες μέρες κιόλας και μαυρίζω και το θέμα αλλά με βοηθάει και μένα να ξεσπάω.
Τώρα είναι το σοκ της απώλειας. θα καταλαγιάσει με τον καιρό και θα μείνει η ανάμνηση.

Υπομονή και κουράγιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Θερμά συλληπητήρια κασπερ. Να είσαι καλά και όλοι σας να τον θυμάστε. Αυτό που διάβασα σου λέει γκερ ειναι πολύ αλήθεια, βγαλμένη απο την εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων μετα μια ηλικια. Ό,τι και να σου πει κανεις δεν κανει, μονο με το χρόνο. Να είσαι καλά να τον θυμάσαι
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

είμαι τυχερή και μέχρι στιγμης δεν έχω βιώσει απώλεια γονιών

μα με τους παππούδες μοιάζει σαν να έχουν φύγει για εκδρομή
και πρόκειται να γυρίσουν κάποια στιγμή

ζούνε μέσα μας και στις αναμνήσεις μας, και το βιώνω αυτό καθώς
ασυνείδητα συγκρίνω τον τρόπο που έχει μείνει μέσαμου το μαρικάκιμου
σε σχέση με την άλλη μου γιαγιά, που φυσικά αγαπούσα πολύ μα
η μεγάλη αδυναμία μου ήταν το μαρικάκιμου

παρακαλάω να μη ξεχάσω ποτέ την φωνή της όταν έλεγε το όνομά μου

κασπεράκι, συλλυπητήρια, είπαμε, ο κύκλος της ζωής, μα με τόση αγάπη
ο παππούς έφυγε σίγουρα ευγνώμων
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική »

Gherschaagk έγραψε: 23 Δεκ 2021, 21:56 Τώρα είναι το σοκ της απώλειας. θα καταλαγιάσει με τον καιρό και θα μείνει η ανάμνηση.

Υπομονή και κουράγιο.
Yochanan έγραψε: 23 Δεκ 2021, 22:03 Θερμά συλληπητήρια κασπερ. Να είσαι καλά και όλοι σας να τον θυμάστε. Αυτό που διάβασα σου λέει γκερ ειναι πολύ αλήθεια, βγαλμένη απο την εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων μετα μια ηλικια. Ό,τι και να σου πει κανεις δεν κανει, μονο με το χρόνο. Να είσαι καλά να τον θυμάσαι
Σας ευχαριστω πολυ και τους 2! Να’ στε καλα παιδια.
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2021, 22:25 είμαι τυχερή και μέχρι στιγμης δεν έχω βιώσει απώλεια γονιών

μα με τους παππούδες μοιάζει σαν να έχουν φύγει για εκδρομή
και πρόκειται να γυρίσουν κάποια στιγμή

ζούνε μέσα μας και στις αναμνήσεις μας, και το βιώνω αυτό καθώς
ασυνείδητα συγκρίνω τον τρόπο που έχει μείνει μέσαμου το μαρικάκιμου
σε σχέση με την άλλη μου γιαγιά, που φυσικά αγαπούσα πολύ μα
η μεγάλη αδυναμία μου ήταν το μαρικάκιμου

παρακαλάω να μη ξεχάσω ποτέ την φωνή της όταν έλεγε το όνομά μου

κασπεράκι, συλλυπητήρια, είπαμε, ο κύκλος της ζωής, μα με τόση αγάπη
ο παππούς έφυγε σίγουρα ευγνώμων
Λιγο πριν φυγει του ειχε πει η μαμα μου πως θα παει εκδρομη να δει τους φιλους του και να γλεντανε. Πιστευω πως αν δεν υπεφερε τοσο στα τελευταια του και δεν τον εβλεπα με τα ματια μου σε τι χαλι βρισκοταν, θα ημουν πολυ χειροτερα τωρα. Καθημερινα με μορφινες στο νοσοκομειο και να νιωθει ακομα πονο. Τον ειδα με μασκα οξυγονου να προσπαθει να παρει ανασα και να αντεχει για ωρες ολοκληρες, να το παλευει, να ΜΗΝ θελει να φυγει, και μεχρι την τελευταια στιγμη να ΕΛΠΙΖΕΙ ακομα πως θα ζησει και πως θα τα καταφερει. Μαθηματα ζωης γιατι εγω με την πρωτη απελπισια σκεφτομαι την παραιτηση και χανω τις ελπιδες μου. Εκανε εξαλλη ζωη, ηταν αλκοολικος παλια, καπνιζε ΠΑΡΑ πολυ ωσπου επαθε εμφραγμα και τα εκοψε μαχαιρι. Ετρωγε πολυ ανθυγηινα αλλα απολαυσε την ζωη του ρε φιλε. Τον Απριλιο που εγραφα παλι εδω κλαιγοντας και μου ειπε καποιος σιγα υπερβολικη εισαι, μεγαλος ανθρωπος ειναι, ο κυκλος της ζωης ειναι αυτος, θυμωσα γιατι σκεφτηκα πως δεν μπορει να φυγει ενω ειναι 82 χρονων ΜΟΝΟ, πως εχει ακομα χρονια και ΘΕΛΗΣΗ για ζωη, επειδη ΠΟΤΕ δεν τα παρατουσε. Και αυτη η θεληση και το πεισμα του και το χωραφακι του στο βουνο και οι δουλειες του τον κρατησαν στην ζωη αλλους 8 μηνες… Οι γιατροι του μας λενε πως με την ζωη που εκανε, ειναι θαυμα που καταφερε να αντεξει μεχρι αυτη την ηλικια. Αλλα ειμαστε αχορταγοι εμεις οι ανθρωποι, τιποτα δεν μας φτανει και καλα κανουμε στην τελικη γιατι αν ελειπε η γαμημενη η ελπιδα θα ειμασταν ηδη πεθαμενοι πριν τον θανατο μας.

Οπως και να’ χει, για να μην πολυλογω αλλο, σ’ ευχαριστω και παλι ειλικρινα για τα λογια σου και για το δικο σου βιωμα που το μοιραστηκες. :hebit: Και εμενα ηταν η μεγαλη μου αδυναμια και ξερω πως με νιωθεις.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

περαστική έγραψε: 22 Δεκ 2021, 21:56 Δεν νομιζω πως θα καταφερω να ξεχασω την τελευταια σου εικονα, εστω και αυτα τα 10 δευτερολεπτα. Τοσο αντεξα και βγηκα τρεχοντας απ’ το δωματιο. Απο εκεινη την στιγμη ειναι το μονο πραγμα που θυμαμαι και κλαιω. Παρακαλουσα να φυγεις οσο πιο συντομα γινεται γιατι δεν αντεχα να σε σκεφτομαι να βασανιζεσαι ΑΚΟΜΑ σε εκεινο το γαμημενο το δωματιο και απο την στιγμη που εγινε απλα καθομαι παγωμενη σε ενα σημειο και κοιταζω το ταβανι. Δεν θα σε ξεχασω ποτε. Καλο ταξιδι.
Συλλυπητήρια κασπερακι, να τον θυμάσαι στις ομορφιές του :cry
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
rakomelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rakomelos »

Έχασα μέσα από τα χέρια μου έναν υπέροχο άνθρωπο όταν άλλαξε δουλειά. Δεν έχω κανέναν τρόπο επικοινωνίας μαζί της γιατί η γνωριμία έμεινε στη μέση. Τώρα απλά ελπίζω ότι θα την πετύχω στο δρόμο μια αμελητέα μέρα.
περαστική

Naida έγραψε: 24 Δεκ 2021, 07:02
περαστική έγραψε: 22 Δεκ 2021, 21:56 Δεν νομιζω πως θα καταφερω να ξεχασω την τελευταια σου εικονα, εστω και αυτα τα 10 δευτερολεπτα. Τοσο αντεξα και βγηκα τρεχοντας απ’ το δωματιο. Απο εκεινη την στιγμη ειναι το μονο πραγμα που θυμαμαι και κλαιω. Παρακαλουσα να φυγεις οσο πιο συντομα γινεται γιατι δεν αντεχα να σε σκεφτομαι να βασανιζεσαι ΑΚΟΜΑ σε εκεινο το γαμημενο το δωματιο και απο την στιγμη που εγινε απλα καθομαι παγωμενη σε ενα σημειο και κοιταζω το ταβανι. Δεν θα σε ξεχασω ποτε. Καλο ταξιδι.
Συλλυπητήρια κασπερακι, να τον θυμάσαι στις ομορφιές του :cry
Σ’ ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

συλλυπητήρια περαστική.

Κρατάς τις καλές αναμνήσεις και να ξέρεις πως υπήρξατε για αυτόν μεγάλη δύναμη και ανακούφιση όλοι εσείς οι δικοί του άνθρωποι που τον αγαπούσατε και τον στηρίζατε τις δύσκολες ώρες. Και για ανθρώπους δραστήριους που ζούσαν τη ζωή τους μέχρι τα γεράματα το κρεβάτι είναι και η ανημποριά είναι πολλές φορές μαρτύριο κι ο θάνατος λύτρωση.
Η απώλεια είναι πάντα μεγάλη όταν υπάρχει αγάπη. Δώσε στο χρόνο την ευκαιρία να απαλύνει τον πόνο.
περαστική

ST48410 έγραψε: 25 Δεκ 2021, 20:09 συλλυπητήρια περαστική.

Κρατάς τις καλές αναμνήσεις και να ξέρεις πως υπήρξατε για αυτόν μεγάλη δύναμη και ανακούφιση όλοι εσείς οι δικοί του άνθρωποι που τον αγαπούσατε και τον στηρίζατε τις δύσκολες ώρες. Και για ανθρώπους δραστήριους που ζούσαν τη ζωή τους μέχρι τα γεράματα το κρεβάτι είναι και η ανημποριά είναι πολλές φορές μαρτύριο κι ο θάνατος λύτρωση.
Η απώλεια είναι πάντα μεγάλη όταν υπάρχει αγάπη. Δώσε στο χρόνο την ευκαιρία να απαλύνει τον πόνο.
Σ’ ευχαριστω. Ετσι ακριβως ειναι. Λυτρωθηκε. Νομιζω πως οσο περναει ο χρονος και θα αρχιζω να το συνειδητοποιω (επειδη ακομα ειμαι παγωμενη και δεν το συνειδητοποιησα φουλ, ειναι και νωρις) θα ειναι χειροτερα αλλα πρεπει να περασουμε και απο αυτο το σταδιο φανταζομαι. Χριστουγεννα σημερα, τα μονα χριστουγεννα που λειπει απο κοντα μας, που δεν τρωμε παρεα και που δεν τον βλεπω, αλλα νιωθω πως ειναι εδω ακομα και αν η ατμοσφαιρα ειναι αχαρη και μαυρη.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Χθες βράδυ ήπιαμε με το έτερον ήμισυ, ένα μπουκάλι Πέρδικα. Σήμερα είμαστε μεν, σαν να μας έχει πατήσει τραίνο, αλλά από διάθεση σούπερ. :vp5: :vp7:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Πασιφάη έγραψε: 29 Δεκ 2021, 13:40 Χθες βράδυ ήπιαμε με το έτερον ήμισυ, ένα μπουκάλι Πέρδικα. Σήμερα είμαστε μεν, σαν να μας έχει πατήσει τραίνο, αλλά από διάθεση σούπερ. :vp5: :vp7:
:smt005:

Το λέει η περδικούλα σας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Δεκ 2021, 17:09 περπαταω 2 μετρα πανω απο τη γη. πηγα να παρω βαθμους για το παιδι στα αγγλικα, και αυτα που μου ειπε η δασκαλα, κοντεψαν να με κανουν να δακρυσω, κοτζαμ μαντραχαλος. δεν μπορω ουτε να τα θυμηθω ολα, η γενικη γραμμη ειναι οτι ειναι το καλυτερο παιδι που εχει συναντησει, οχι μονο στο μαθημα, αλλα και στη συμπεριφορα, να βοηθησει τους αλλους, να προσεχει, να μην ενοχλει...
και στο μαθημα δεν εχει κανει ποτε ενα λαθος, ακομη και μενα (τη δασκαλα) εχει διορθωσει και ειχε δικιο, οταν τον ρωταω λεει συνεχεια αυτο μου το εμαθε ο μπαμπας μου, και ηθελα κυριε ασεβαστε να σας γνωρισω για να σας δωσω συγχαρητηρια...
εχω χεστει απο τη χαρα μου. καντε παιδια ρε γομαρια, δεν περιγραφεται με λογια η αισθηση, 100 φορες ανωτερη απο το να επαιρνα συγχαρητηρια για δικη μου επιδοση σε κατι.
που ειναι η λιστα με τα δωρα που θελει, να του παρω 2 απο το καθενα.
Μπραβο ασεβαστε να τον χαίρεσαι! Και του δικου μου ο δασκαλος ειπε πως ηταν ο καλυτερος μαθητης που ειχε ποτε, αλλα ειναι ο δάσκαλος του thai. Και δεν κανω πλακα :lol:
Τωρα και στο κανονικό σχολειο καλος ειναι οταν δεν ξεχναει τα βιβλια σπιτι. Ιδιος ο μπαμπάς του :hebit:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Gherschaagk έγραψε: 29 Δεκ 2021, 14:43
Πασιφάη έγραψε: 29 Δεκ 2021, 13:40 Χθες βράδυ ήπιαμε με το έτερον ήμισυ, ένα μπουκάλι Πέρδικα. Σήμερα είμαστε μεν, σαν να μας έχει πατήσει τραίνο, αλλά από διάθεση σούπερ. :vp5: :vp7:

Το λέει η περδικούλα σας.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Εικόνα
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
στραβοξυπνημενο χιονοπανο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από στραβοξυπνημενο χιονοπανο »

rakomelos έγραψε: 24 Δεκ 2021, 23:51 Έχασα μέσα από τα χέρια μου έναν υπέροχο άνθρωπο όταν άλλαξε δουλειά. Δεν έχω κανέναν τρόπο επικοινωνίας μαζί της γιατί η γνωριμία έμεινε στη μέση. Τώρα απλά ελπίζω ότι θα την πετύχω στο δρόμο μια αμελητέα μέρα.
μια αμελητέα μέρα; σοβαρά τώρα; Beria
Feindflug έγραψε: 06 Ιαν 2022, 17:49 Τύπε, λονγκ όμικρον = ο μέγα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”