Volk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 06:12Υπαρχουν δυο οψεις του νομισματος. Ναι, οπως εχω ηδη πει, υπηρξα λαθος σε καποιες περιπτωσεις ανθρωπων, σε πολλες αλλες ομως ηταν οντως υποκριτες και συμφεροντολογοι.Spoiler
taxalata xalasa έγραψε: 19 Δεκ 2021, 18:54οτι εχει προλαβει να μαζεψει το εγω, ριχτα στο εμεις... παντα στο χερι σου ηταν και ειναι ολα...Volk έγραψε: 19 Δεκ 2021, 12:31 Βρισκεις 10, δινεις ολη σου τη ζωη να διαφυλαξεις τα 10 που βρηκες και αν δυνατον να τα κανεις 15, 20. Τα κανεις 20, δινεις παλι τα παντα για να τα κανεις 30-50-100 και τελειωμο δεν εχεις.
Δεν εχεις φιλους, ειναι ολοι υποπτοι οτι στο παιζουν φιλοι για συμφερον. Το ιδιο και οι συγγενεις, αυτους τους εδιωξες πρωτους. Αντικειμενικα, δικιο ειχες σε αρκετες περιπτωσεις, σε αλλες πιθανον εγινες απλα τυφλωμενος μαλακας.
Πετας, αερας, δεν πιανεσαι, καυλωνεις για τη παρτη σου για τα οσα βλεπεις να κανεις. Δουλεια, γκομενες, δινεις πονο! Τσιτα τα γκαζια πας. Δεν σε ενοχλει που δεν εχεις ανθρωπο να μιλησεις και εισαι μονος σου και οι μοναδικοι ανθρωποι ειναι ειτε συνεργατες που μιλατε μονο για δουλεια ειτε περιστασιακες καταστασεις με διαφορες γκομενες. Τυφλωμενος, τρεχεις παντου. Νιωθεις οτι δεν βαδιζεις σωστα, οτι δεν εχεις ουτε εναν φιλο, εναν ανθρωπο, τιποτα, μηδεν! "Γαμα τους, ολοι υποκριτες ειναι, συμφερον ολοι" και συνεχιζεις. Σε καποιο βαθμο, εχεις δικιο, εκει που δεν εχεις δικιο, το γραφεις στα αρχιδια σου, πατας πιο δυνατα το γκαζι! Εχεις εθιστει με το κυνηγι, με την ολη φαση. Κανεις "παρεα" μονο με οσους ειναι σαν εσενα και παιζετε μπαλα. Λυκοφιλιες, κωλοκαταστασεις. Νιωθεις κατα καιρους οτι δεν βαδιζεις σωστα, τσιτα τα γκαζια, να παει να γαμηθει!
Προσπαθουν να σου μιλησουν διαφοροι, γονεις, αδερφια, καποιοι συγγενεις που δεν προλαβες να διωξεις ακομα. Ρε αντε γα ολοι, στα αρχιδια μου, τσιτα τα γκαζια, δεν σας εχω αναγκη. Η μανα, ο πατερας, δεν ξερουν πως να σε διαχειριστουν, βγαζεις νευρα, βριζεις, κανεις μηνες να σε δουν, γυριζεις παντου, ταξιδευεις παντου, τα 10 τα εχεις κανει 1000 και πας για πιο πολλα, πιο πανω, τσιτα τα γκαζια ρε μαλακα, δεν εχω κανεναν αναγκη, αντε γα ολοι. Εχω τα αρχιδια μου!
Πλεον, ολοενα και πιο συχνα αισθανεσαι οτι εισαι μονος σου αναμεσα σε δεκαδες ανθρωπους, συνεργατες και γκομενες, εισαι μονος. Δεν εχεις εναν ανθρωπο να μιλησεις, ενα φιλο να λετε διαφορα, να κανετε διαφορα, τιποτα, κανεναν! Στα αρχιδια μου, τσιτα τα γκαζια και παμε σου λεω, προχωρα!
Προσπαθεις να μιλησεις με αγνωστους, αυτοι δεν θα ξερουν, δεν θα εχουν συμφερον, θα καλυψεις το κενο. Παπαρια, ουτε καν. Δεν καλυπτεις τιποτα. Συνεχιζεις να αρρωσταινεις μεσα σου. Δε γαμιεται, τσιτα τα γκαζια.
Στρες, πιεση, σε στιβεις καθε μερα, καθε νυχτα, δεν σταματας σε τιποτα. Πλεον, ειναι εθισμος, αν σταματησεις, τι; Τι θα κανεις; Προχωρα! Συνεχισε! Αυτα τα λενε οι αδυναμοι! Δεν εχεις κανεναν αναγκη, στα αρχιδια σου! Παμε! Χωσε!
Ξενυχτης, μπαινεις να περασεις την ωρα σου, να παρεις τη δοση σου, να "επικοινωνησεις" χωρις κινδυνο, μεσα απο πληκτρα, με αγνωστους. Χτυπαει το τηλεφωνο, ειναι ο γιατρος. Κυριακη; Σφιξιμο, χιλιαδες σκεψεις μεσα σε κλασματα! Τελικα, και παλι σωστα καταλαβες μαλακα, αυτο ηταν, παλι μεσα επεσες, πουλια στον αερα πιανεις ρε πουστη! Τον ακους προβληματισμενο, σου προτεινει διαφορα. Αμηχανια, σιγη. Επιτελους, του μιλας, του λες κατι. "Και τι εγινε;" "Δεν γαμιεται" και του κλεινεις το τηλεφωνο!
Δεν θελω ουτε εξηγησεις, ουτε να ανοιξουμε κουβεντες πανω στο θεμα ουτε κλαψομουνιασμα.
Γιατι το γραψα; Για να σας πω το εξης: ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ, ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΙΛΟ. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ. ΓΡΑΦΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Η ΦΙΛΙΑ, ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΩ ΚΙΟΛΑΣ.
Οσοι εχετε οντως αληθινη τεσταρισμενη φιλια, καντε τα παντα να τη κρατησετε. Η φιλια, ειναι το παν!
Κατι τελευταιο, δεν εχω γνωρισει κανεναν απο εσας, σας φανταζομαι μεσα στο μυαλο μου καποιες φορες. Οσο και να σας φανει περιεργο, οι μοναδικες φορες που γελασα στα αληθεια στη ζωη μου και περασα καλα, ηταν οταν γελουσα με διαφορα χιουμοριστικα ποστ και σχολια, με τα πειραγματα, με τα κραξιματα, τα χωσιματα. Οι πιο ομορφες ωρες που εχω περασει, που εχω γελασει, που εχω ξεχαστει με τις ωρες, ειναι μεσα εδω, αναμεσα σας, μεταξυ αγνωστων.
Να ειστε ολοι σας καλα, αν ειπα κατι που ενοχλησε καποιον, ζητω συγνωμη, δεν το εκανα επιτηδες, δεν ειχα σκοπο να τον ενοχλησω.
Αυτα, συνεχιζουμε, και οτι γινει!
μια μικρη ιστορια σε μια οαση της ερημου....
...μια φορα κι εναν καιρο, ηταν ενας γερος βοσκος που ζουσε σε μια μικρη οαση που ηταν λιγο πιο εξω απο μια πολη που φαινοταν απο αποσταση. Εκει λοιπον συνηθως καθοταν διπλα σε ενα πηγαδι που ειχε ανοιξει. Μια μερα περναει ενας ταξιδιωτης, σταματαει να πιει νερο στο πηγαδι και ρωταει το γερο που ειδε διπλα του.
Ταξιδιωτης 1: "παππου, σε εκεινην την πολη που φαινεται, τι ειδους ανθρωποι ζουν;",
Γερος: "τι ανθρωποι ζουν εκει απο οπου εσυ προερχεσαι;"
Ταξιδιωτης 1: "ασε παππου,... μονοπανα, αλητες, μπινεδες, κακιασμενοι, γι αυτο εφυγα παππου και ψαχνω νεα πολη για να ζησω που να εχει καλους ανθρωπους"
Γερος: "εισαι ατυχος!... ε αυτην την πολη που φαινεται, ζουν μονοπανα, αλητες, μπινεδες, κακιασμενοι, οπως και εκει που ζουσες... δεν κανει για σενα....συνεχισε τον δρομο σου γι αλλου..."
Φευγει λοιπον ο ταξιδιωτης, περναει καμποση ωρα και εμφανιζεται αλλος ταξιδιωτης στην ερημο και αραζει την γκαμηλα να πιει νερο στο πηγαδι. Τον βλεπει και τον χαιρετα. Σαλαμ-σαλαμ. Τον ρωταει ο 2ος ταξιδιωτης.
Ταξιδιωτης 2: "παππου, σε εκεινην την πολη που φαινεται, τι ειδους ανθρωποι ζουν;",
Ταξιδιωτης 2: "ασε παππου,... οι καλυτεροι ανθρωποι, φιλικοι, αγαπητοι, συμπονετικοι" έλεγε δακρυσμενος και συνεχισε "αλλα έπρεπε να φυγω και να εγκατασταθω σε αλλη πολη γιατι δεν δινει η γη για ολους εκει"
Γερος: "εισαι τυχερος!... ε αυτην την πολη που φαινεται, ζουν οι καλυτεροι ανθρωποι, φιλικοι, αγαπητοι, συμπονετικοι, οπως και εκει που ζουσες και εχει και χωρο η γη για σενα να καλλιεργεις...σωθηκες!"
Φευγει χαρουμενος ο ταξιδιωτης νο2 για την νεα πολη λοιπον.
Κοντα στα ζα που χε ο βοσκος γερος, ηταν ενα παιδοπουλο βοηθος που τον ακουσε και τις δυο φορες και πηγε και του ειπε..
"ρε συ παππου, το χασες; ήρθε ο θειος Αλ Ζαχαϊ Μάρα; τι κοροϊδευεις τον κοσμο, στον εναν ειπες ετσι και μετα στον αλλο λες οτι ειναι αλλιως. Τρελαθηκες παππου;"
Και σου απανταει ο γεροβοσκος απο την οαση...
"πιτσιρικο.... οτι "βλεπουμε".... ειμαστε"
"ο 1ος ηταν αυτο που εβλεπε οτι ειναι οι αλλοι και ο 2ος το ιδιο....μη χαλασουμε την πολη μας..."
Σαλαμ...
ΥΓ. ελπιζω αυτο να σε βοηθησει λιγουλακι...
πρωτα εσυ εισουν υποκριτης και συμφεροντολογος και τραβηξες τα ομοια..... ομοιος, ομοιω αει πελαζει...
εμεινες στην μια οψη του νομισματος, αν και θεωρητικα ξες πως εχει δυο οψεις. Κι ας εχει απειρες, anyway.
αν το δεις στην ριζα, εχει ιαση, τουλαχιστον στο ειναι, κι απ το ειναι στο ολο οσο το δυνατον.
μετά μπήκες στο rat race...ότι συμβαίνει από το σημείο αυτό και μετά και το γράφεις, είναι αποτέλεσμα της αιτίας που είναι/ήταν η δική σου υποκρισία και συμφεροντολογία. Απ' τα γραφόμενά σου, διαπιστώνω πως "το συμφέρον πάνω απ' όλα, το χρήμα να ρέει". θα γίνουμε κ' υποκριτές για να 'ρθει χρήμα...
Φύσα να φύγει ο καπνός απο τον καθρέφτη και θα τα δεις όλα, όπως λέει ο μαστεργιοδας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Και τι έγινε;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- taxalata xalasa
Re: Και τι έγινε;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Πολύ, πάρα πολύ σωστό αυτό Ερμή. Είναι σημάδι ότι το έχεις σκεφτεί το θέμα.Ερμής έγραψε: 19 Δεκ 2021, 14:23 Φίλος το ότι ξέρεις ποια είναι η ρίζα του κακού είναι πολύ σημαντικό. Πότε δεν είναι αργά. Φίλοι πραγματικοί υπάρχουν και να ξέρεις ότι ο πραγματικός φίλος δε φαίνεται τόσο στα δύσκολα αλλά στα εύκολα και στα καλά, είναι αυτός που δε σε φθονεί, στα δύσκολα λίγο πολύ κάποιοι θα είναι εκει, ακόμη και κάποιοι ψεύτικοι για να σου δείξουν πως με τη συμπόνια τους είναι πιο δυνατοί από εσένα, στα καλά φαίνονται.
Φίλοι πραγματικοί υπάρχουν, είναι αυτοί που έχεις από το σχολείο, τότε που λίγο πολύ ήμασταν όλοι ίσοι.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
taxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:01Δεν υπηρξα ποτε μου υποκριτης. Πχ, δεν το επαιξα ποτε μου φιλος στον χ ανθρωπο με σκοπο να κερδισω κατι. Το οτι συναντιομαστε στο να μιλησουμε για τα θεματα δουλειας, δεν μας κανει φιλους.Volk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 06:12Υπαρχουν δυο οψεις του νομισματος. Ναι, οπως εχω ηδη πει, υπηρξα λαθος σε καποιες περιπτωσεις ανθρωπων, σε πολλες αλλες ομως ηταν οντως υποκριτες και συμφεροντολογοι.Spoiler
taxalata xalasa έγραψε: 19 Δεκ 2021, 18:54
οτι εχει προλαβει να μαζεψει το εγω, ριχτα στο εμεις... παντα στο χερι σου ηταν και ειναι ολα...
μια μικρη ιστορια σε μια οαση της ερημου....
...μια φορα κι εναν καιρο, ηταν ενας γερος βοσκος που ζουσε σε μια μικρη οαση που ηταν λιγο πιο εξω απο μια πολη που φαινοταν απο αποσταση. Εκει λοιπον συνηθως καθοταν διπλα σε ενα πηγαδι που ειχε ανοιξει. Μια μερα περναει ενας ταξιδιωτης, σταματαει να πιει νερο στο πηγαδι και ρωταει το γερο που ειδε διπλα του.
Ταξιδιωτης 1: "παππου, σε εκεινην την πολη που φαινεται, τι ειδους ανθρωποι ζουν;",
Ταξιδιωτης 1: "ασε παππου,... μονοπανα, αλητες, μπινεδες, κακιασμενοι, γι αυτο εφυγα παππου και ψαχνω νεα πολη για να ζησω που να εχει καλους ανθρωπους"
Γερος: "εισαι ατυχος!... ε αυτην την πολη που φαινεται, ζουν μονοπανα, αλητες, μπινεδες, κακιασμενοι, οπως και εκει που ζουσες... δεν κανει για σενα....συνεχισε τον δρομο σου γι αλλου..."
Φευγει λοιπον ο ταξιδιωτης, περναει καμποση ωρα και εμφανιζεται αλλος ταξιδιωτης στην ερημο και αραζει την γκαμηλα να πιει νερο στο πηγαδι. Τον βλεπει και τον χαιρετα. Σαλαμ-σαλαμ. Τον ρωταει ο 2ος ταξιδιωτης.
Ταξιδιωτης 2: "παππου, σε εκεινην την πολη που φαινεται, τι ειδους ανθρωποι ζουν;",
Ταξιδιωτης 2: "ασε παππου,... οι καλυτεροι ανθρωποι, φιλικοι, αγαπητοι, συμπονετικοι" έλεγε δακρυσμενος και συνεχισε "αλλα έπρεπε να φυγω και να εγκατασταθω σε αλλη πολη γιατι δεν δινει η γη για ολους εκει"
Γερος: "εισαι τυχερος!... ε αυτην την πολη που φαινεται, ζουν οι καλυτεροι ανθρωποι, φιλικοι, αγαπητοι, συμπονετικοι, οπως και εκει που ζουσες και εχει και χωρο η γη για σενα να καλλιεργεις...σωθηκες!"
Φευγει χαρουμενος ο ταξιδιωτης νο2 για την νεα πολη λοιπον.
Κοντα στα ζα που χε ο βοσκος γερος, ηταν ενα παιδοπουλο βοηθος που τον ακουσε και τις δυο φορες και πηγε και του ειπε..
"ρε συ παππου, το χασες; ήρθε ο θειος Αλ Ζαχαϊ Μάρα; τι κοροϊδευεις τον κοσμο, στον εναν ειπες ετσι και μετα στον αλλο λες οτι ειναι αλλιως. Τρελαθηκες παππου;"
Και σου απανταει ο γεροβοσκος απο την οαση...
"πιτσιρικο.... οτι "βλεπουμε".... ειμαστε"
"ο 1ος ηταν αυτο που εβλεπε οτι ειναι οι αλλοι και ο 2ος το ιδιο....μη χαλασουμε την πολη μας..."
Σαλαμ...
ΥΓ. ελπιζω αυτο να σε βοηθησει λιγουλακι...
πρωτα εσυ εισουν υποκριτης και συμφεροντολογος και τραβηξες τα ομοια..... ομοιος, ομοιω αει πελαζει...
εμεινες στην μια οψη του νομισματος, αν και θεωρητικα ξες πως εχει δυο οψεις. Κι ας εχει απειρες, anyway.
αν το δεις στην ριζα, εχει ιαση, τουλαχιστον στο ειναι, κι απ το ειναι στο ολο οσο το δυνατον.
μετά μπήκες στο rat race...ότι συμβαίνει από το σημείο αυτό και μετά και το γράφεις, είναι αποτέλεσμα της αιτίας που είναι/ήταν η δική σου υποκρισία και συμφεροντολογία. Απ' τα γραφόμενά σου, διαπιστώνω πως "το συμφέρον πάνω απ' όλα, το χρήμα να ρέει". θα γίνουμε κ' υποκριτές για να 'ρθει χρήμα...
Φύσα να φύγει ο καπνός απο τον καθρέφτη και θα τα δεις όλα, όπως λέει ο μαστεργιοδας.![]()
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
taxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:01
Φύσα να φύγει ο καπνός απο τον καθρέφτη και θα τα δεις όλα, όπως λέει ο μαστεργιοδας.![]()
Δεν υπηρξα ποτε μου υποκριτης. Πχ, δεν το επαιξα ποτε μου φιλος στον χ ανθρωπο με σκοπο να κερδισω κατι. Το οτι συναντιομαστε στο να μιλησουμε για τα θεματα δουλειας, δεν μας κανει φιλους.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- taxalata xalasa
κοιτα να δεις τωρα που απο αλλο θεμα θα μπουμε στην ουσια της οικονομιας.taxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:01Δεν υπηρξα ποτε μου υποκριτης. Πχ, δεν το επαιξα ποτε μου φιλος στον χ ανθρωπο με σκοπο να κερδισω κατι. Το οτι συναντιομαστε στο να μιλησουμε για τα θεματα δουλειας, δεν μας κανει φιλους.Volk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 06:12Υπαρχουν δυο οψεις του νομισματος. Ναι, οπως εχω ηδη πει, υπηρξα λαθος σε καποιες περιπτωσεις ανθρωπων, σε πολλες αλλες ομως ηταν οντως υποκριτες και συμφεροντολογοι.Spoiler
εξ ορισμου οποιος αγοραζει, πουλαει, προσφερει υπηρεσιες εχει πει ψεμματα και ειναι υποκριτης... αλλοι σε μικρο και αλλοι σε μεγαλο βαθμο...
παραδειγμα απλο.
εχεις τυροπιταδικο και διπλα εχει ενας αλλος.
μπαινω στο δικο σου καταστημα και σε ρωταω, "ειναι καλυτερες οι δικες σου τυροπιτες απο του διπλα;" αν θες να βγαλεις λεφτα θα απαντησεις πως ναι και σιγουρα και κοιτα εγω βαζω τυρι κανονικο και ο αλλος οχι, και τετοια.
αν δεν το κανεις λιγο η πολυ, παει ο πελατης στον διπλα, και ο διπλα δεν μασαει απο ηθικοδιληματα και θα σε θαψει στο δευτερολεπτο αν τον ρωτησει το ιδιο.
Οποτε και να μην θυμασαι, αν εχεις οπως λες κυνηγησει το χρημα, σιγουρα το εχεις κανει, αλλιως δεν θαχες χρημα.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Δεν ισχυουν τα οσα λες στο δικο μου αντικειμενο.taxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:29
κοιτα να δεις τωρα που απο αλλο θεμα θα μπουμε στην ουσια της οικονομιας.
εξ ορισμου οποιος αγοραζει, πουλαει, προσφερει υπηρεσιες εχει πει ψεμματα και ειναι υποκριτης... αλλοι σε μικρο και αλλοι σε μεγαλο βαθμο...
παραδειγμα απλο.
μπαινω στο δικο σου καταστημα και σε ρωταω, "ειναι καλυτερες οι δικες σου τυροπιτες απο του διπλα;" αν θες να βγαλεις λεφτα θα απαντησεις πως ναι και σιγουρα και κοιτα εγω βαζω τυρι κανονικο και ο αλλος οχι, και τετοια.
αν δεν το κανεις λιγο η πολυ, παει ο πελατης στον διπλα, και ο διπλα δεν μασαει απο ηθικοδιληματα και θα σε θαψει στο δευτερολεπτο αν τον ρωτησει το ιδιο.
Οποτε και να μην θυμασαι, αν εχεις οπως λες κυνηγησει το χρημα, σιγουρα το εχεις κανει, αλλιως δεν θαχες χρημα.
Συντομο παραδειγμα:
Στη χ χωρα, στο χ σημειο, υπαρχει μια εκταση που μπορει να στηθει ενα ξενοδοχειο 5 αστερων. Η κατασκευαστικη που μπορει να κατασκευασει αυτο το ξενοδοχειο, δεν εχει τα κεφαλαια στο να το ολοκληρωσει, ουτε εχει το τροπο στο να το μισθωσει και να βγαζει χρηματα.
Μιλας με τη κατασκευαστικη, τα βαζετε ολα κατω και καποια στιγμη υπογραφετε διαφορα χαρτια για το πως θα τρεξει το ολο θεμα και τι ρολους θα εχει ο καθενας στο ολο project. Απο την αλλη, ειτε βαζεις εσυ τα κεφαλαια, ειτε βαζεις ενα μερος και τα υπολοιπα τα βαζει ενας αλλος ή βρισκεις εναν επενδυτη και του πουλας το ολο project.
Δεν εχει να κανει με τυροπιτες, ουτε οι οσοι εμπλεκονται σε αυτο τρωνε πιπες και μεταξωτες κορδελες. Καθε ενας απο αυτους, εχει ενα στρατο απο δικηγορους-συμβουλους-οικονομολογους και πριν χωσουν εστω και ενα ευρω-δολλαριο, το χουν ψαξει οσο δεν φανταζεσαι. Δεν ειναι ο τυπος που απλα θελει να φαει και τον πειθεις για τη δικη σου τυροπιτα.
taxatatata αυτο που ειπες και λες ειναι ο τυπος περιγραφει εναν φιλο μου που πεθανε προσφατα απο καρκινο του παγκρεαςtaxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:29κοιτα να δεις τωρα που απο αλλο θεμα θα μπουμε στην ουσια της οικονομιας.taxalata xalasa έγραψε: 20 Δεκ 2021, 10:01Δεν υπηρξα ποτε μου υποκριτης. Πχ, δεν το επαιξα ποτε μου φιλος στον χ ανθρωπο με σκοπο να κερδισω κατι. Το οτι συναντιομαστε στο να μιλησουμε για τα θεματα δουλειας, δεν μας κανει φιλους.Volk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 06:12Υπαρχουν δυο οψεις του νομισματος. Ναι, οπως εχω ηδη πει, υπηρξα λαθος σε καποιες περιπτωσεις ανθρωπων, σε πολλες αλλες ομως ηταν οντως υποκριτες και συμφεροντολογοι.Spoiler
παραδειγμα απλο.
σε μηδεν χρονο καπου 4 μηνες ολα στον @ του ηταν μια ζωη αλλα ο κωλοφαρδος πεθανε ενω του κρατουσε το χερι η τεταρτη συντροφος
η ζωη ειναι ενα μεγαλο μυστηριο θα υπαρχουν και ανθρωποι που ενω θα τα εχουν δωσει ολα στην ζωη τους να πεθαινουν εντελως μονοι
ειμαστε οτι βλεπουμε αλλα η ζωη σε αλλους δινει περισσοτερα και σε αλλους λιγοτερα ..γιατι ετσι
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μπορεί να αναφέρεται σε ακίνητα ή σε εκατομμύρια.Naida έγραψε: 19 Δεκ 2021, 14:04 Τα 10e τα έκανες 1000e. Σιγά ρε συ το ποσό![]()
Κατά τ άλλα έκανες τις επιλογές σου, τις χάρηκες, τις έζησες και τώρα κάπου δεν σε γεμίζουν πια. OK no prob, στροφή σε νέα ζωήand life goes on.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ή, εξίσου πιθανό, σε χιλιοστά.Gherschaagk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 11:22Μπορεί να αναφέρεται σε ακίνητα ή σε εκατομμύρια.Naida έγραψε: 19 Δεκ 2021, 14:04 Τα 10e τα έκανες 1000e. Σιγά ρε συ το ποσό![]()
Κατά τ άλλα έκανες τις επιλογές σου, τις χάρηκες, τις έζησες και τώρα κάπου δεν σε γεμίζουν πια. OK no prob, στροφή σε νέα ζωήand life goes on.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Yochanan έγραψε: 20 Δεκ 2021, 11:24Ή, εξίσου πιθανό, σε χιλιοστά.Gherschaagk έγραψε: 20 Δεκ 2021, 11:22Μπορεί να αναφέρεται σε ακίνητα ή σε εκατομμύρια.Naida έγραψε: 19 Δεκ 2021, 14:04 Τα 10e τα έκανες 1000e. Σιγά ρε συ το ποσό![]()
Μ' αποσυντονίζεις.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πόσες φορές παντρεύτηκες εσύ;Αγις έγραψε: 19 Δεκ 2021, 17:41ευγε νεε μου - εισαι στο σωστο δρομοVolk έγραψε: 19 Δεκ 2021, 17:37Εν συντομια, δεν προκειται ποτε να μπω σε σχεση ή γαμο. Δικαιωμα του καθε ανθρωπου να μπει οπου θελει. Εγω οχι!Naida έγραψε: 19 Δεκ 2021, 17:21
Δηλαδή δεν πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις έναν σύντροφο να σου μείνει πιστός ή ότι εσύ δεν θα είσαι πιστός; αλλά εν τέλει μπερδεύτηκα, σε ενδιαφέρει να σου είναι πίστη αφού δεν πιστεύεις στην μονογαμια;
καμια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ευτυχως δεν ρωτηκσξε για αρραβωνες (επισημους - ημιεπισημους -ανεπισημους -κρυφους - παρατυπους κλπ)
απ οσο γνωριζω μονο ενας πρωτος μου ξαδελφος με ξεπερνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ