Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2018, 14:47
Όχι, έχει να κάνει με τους τόνους των χρωμάτων και το πώς ερμηνεύει το μάτι μας το οπτικό φάσμα. Δεν υπάρχει ευτυχία και δυστυχία. Δηλαδή εσένα σού φέρνει δυστυχία η θέα ενός άσχημου ατόμου; Ή δεν θεωρείς κανένα άτομο αντικειμενικά άσχημο;
Να ρωτήσω πρώτα εγώ κάτι, είμαστε σίγουροι ότι δεν είσαι γκόμενα;
Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει η αίσθηση της χρωματικής ισορροπίας, εκτός κι αν έχουν κάποια οφθαλμολογική πάθηση που σχετίζεται με τα χρώματα, όπως δυσχρωματοψία, αχρωματοψία, κτλ.
Custom_F έγραψε: 07 Σεπ 2018, 17:13
Μη δειτε εναν ανθρωπο να ξερει να ξεχωριζει τα χρωματα και τις αποχρωσεις, αμεσως...
Φυσική επιλογή. Ο άνδρας βλέπει λίγα χρώματα, αλλά έχει καλύτερη αναγνώριση κίνησης, συντονισμό μάτι-χεριου , προσανατολισμός κλπ κλπ ενώ η γυναίκα βλέπει περισσότερα χρώματα, ποιος καρπός είναι οκ, αν το φαγητό έχει χαλάσει κλπ κλπ
Και τα οπτικά νεύρα και το τμήμα του εγκεφάλου που αναλύει την όραση είναι 100% πανομοιότυπο μεταξύ των δύο φύλων. Αυτό το πράγμα που λες δεν υφίσταται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2018, 14:47
Όχι, έχει να κάνει με τους τόνους των χρωμάτων και το πώς ερμηνεύει το μάτι μας το οπτικό φάσμα. Δεν υπάρχει ευτυχία και δυστυχία. Δηλαδή εσένα σού φέρνει δυστυχία η θέα ενός άσχημου ατόμου; Ή δεν θεωρείς κανένα άτομο αντικειμενικά άσχημο;
Να ρωτήσω πρώτα εγώ κάτι, είμαστε σίγουροι ότι δεν είσαι γκόμενα;
Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει η αίσθηση της χρωματικής ισορροπίας, εκτός κι αν έχουν κάποια οφθαλμολογική πάθηση που σχετίζεται με τα χρώματα, όπως δυσχρωματοψία, αχρωματοψία, κτλ.
Και τα οπτικά νεύρα και το τμήμα του εγκεφάλου που αναλύει την όραση είναι 100% πανομοιότυπο μεταξύ των δύο φύλων. Αυτό το πράγμα που λες δεν υφίσταται.
Λάθος, περίπου 12% των γυναικών έχει τετραχρωματική όραση (οι φωτοδέκτες κώνοι τους είναι κόκκινοι, μπλε, πράσινοι και λίγο-διαφορετικοί-πράσινοι) με αποτέλεσμα να βλέπουν 100^3 = 1.000.000 περισσότερες αποχρώσεις απ' ό,τι οι κοινοί θνητοί. Είναι παρόμοιο με τη διαφορά ανάμεσα σε 8-bit JPEG και 16-bit TIF.
και ο λόγος είναι ότι το DNA που κωδικοποιεί για φωτοδέκτες κώνους βρίσκεται στο Χ χρωμόσωμα του ΧΧ-ΧΥ ζεύγους (οπότε οι γυναίκες έχουν 2 αντίγραφα και σε μια μειοψηφία είναι 2 *διαφορετικά* αντίγραφα που δημιουργούν περισσότερα είδη κώνων).
Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις μαλακίες για το κυπαρισσί.
foscilis έγραψε: 07 Σεπ 2018, 23:30
Λάθος, περίπου 12% των γυναικών έχει τετραχρωματική όραση (οι φωτοδέκτες κώνοι τους είναι κόκκινοι, μπλε, πράσινοι και λίγο-διαφορετικοί-πράσινοι) με αποτέλεσμα να βλέπουν 100^3 = 1.000.000 περισσότερες αποχρώσεις απ' ό,τι οι κοινοί θνητοί. Είναι παρόμοιο με τη διαφορά ανάμεσα σε 8-bit JPEG και 16-bit TIF.
Ανυπόληπτη σαχλαμάρα. Υπάρχει μόνο μία καταγεγραμμένη περίπτωση, που συνιστά ανωμαλία, όχι κάτι που μοιράζονται πολλές γυναίκες. Κι αυτή η μία γυναίκα δεν βρέθηκε τυχαία, αλλά μετά από έρευνα 20 ετών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Cloud87 έγραψε: 07 Σεπ 2018, 11:37
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ήμουνα πολύ fit. Τώρα τελευταία βέβαια έχω πάρει μερικά κιλάκια οπότε έχω κατανόηση. Γενικά το να είναι κάποιος/α χοντρούλης/α είναι σε έναν βαθμό προσωπική επιλογή. Οπότε δεν θα μπορούσε να μας ενοχλεί περισσότερο από το να είναι κάποιος gay, ροζομάλης, ή να έχει μουστάκι. Δηλαδή καθόλου.
για σας τους άνδρες,για μας τα κοριτσάκια δεν ισχύει!!
Πάνω απ όλα μετράει ο χαρακτήρας.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Cloud87 έγραψε: 07 Σεπ 2018, 11:37
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ήμουνα πολύ fit. Τώρα τελευταία βέβαια έχω πάρει μερικά κιλάκια οπότε έχω κατανόηση. Γενικά το να είναι κάποιος/α χοντρούλης/α είναι σε έναν βαθμό προσωπική επιλογή. Οπότε δεν θα μπορούσε να μας ενοχλεί περισσότερο από το να είναι κάποιος gay, ροζομάλης, ή να έχει μουστάκι. Δηλαδή καθόλου.
για σας τους άνδρες,για μας τα κοριτσάκια δεν ισχύει!!
foscilis έγραψε: 07 Σεπ 2018, 23:30
Ανυπόληπτη σαχλαμάρα. Υπάρχει μόνο μία καταγεγραμμένη περίπτωση, που συνιστά ανωμαλία, όχι κάτι που μοιράζονται πολλές γυναίκες. Κι αυτή η μία γυναίκα δεν βρέθηκε τυχαία, αλλά μετά από έρευνα 20 ετών.
Η έρευνα 20 ετών οδήγησε σε ένα συγκεκριμένο τεστ με κάτι φωτάκια και μαλακίες. Για το τεστ επιλέχθηκαν 25 επιβεβαιωμένα τετραχρωματικές γυναίκες (δλδ με 4 είδη κώνων) και από αυτές η 1 όντως μπόρεσε να διακρίνει τα φωτάκια μεταξύ τους. Σημειωτέον όλες αποτύγχαναν στα προηγούμενα τεστ που προφανώς δε σημαίνει ότι η τετραχρωματικότητα δεν υπάρχει αλλά ότι είναι δύσκολο να κατασκευαστεί τεστ που να την ελέγχει μια και κανένας δεν έχει ιδέα πώς ακριβώς βλέπουν αυτά τα πράγματα οι γκόμενες.
Επίσης ο αρχικός ισχυρισμός σου πάσχει και από την κάτω μεριά του φάσματος: 1 στους 12 άντρες και 1 στις 200 γυναίκες έχουν αχρωματοψία γιατί έχουν μόνο 2 λειτουργικά είδη κώνων. Αυτό δείχνει ταυτόχρονα ότι η όραση δε λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο στους ανθρώπους (1 στους 12 δεν είναι ανωμαλία αλλά perfectly σταθερό εξελικτικά ποσοστό του πληθυσμού) και ότι ο μηχανισμός της κωδικοποιείται διαφορετικά στο ανδρικό και στο γυναικείο γονιδίωμα (200:12 αντί για το αναμενόμενο 50:50 δεν είναι αμελητέο, άλλωστε πού νομίζεις ότι το υποψιάστηκαν πως οι κώνοι κωδικοποιούνται σε *αυτό* το Χ χρωμώσωμα και όχι σε κάποιο από τα υπόλοιπα που ζευγαρώνουν και στα 2 φύλα με Χ; )
Το να έχει κάποιος 3 ή 4 τύπους κώνων του δίνει ένα πλεονέκτημα στη θεωρία αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πράξη. Ένας φωτογράφος ή ένας ζωγράφος μπορούν λόγω εξάσκησης να διακρίνουν λεπτομέρειες που για τους υπόλοιπους είναι ακριβώς αυτό και μόνο: λεπτομέρειες!
Που είναι κρυμμένες οι τόσες γυναίκες ζωγράφοι με τέτοιο εξελικτικό πλεονέκτημα;
ΥΓ. Το να προσπαθείτε να μιλήσετε για το κυπαρισσί χρώμα κοιτώντας ο καθένας την δική του ακαλιμπράριστη οθόνη έχει πολύ πλάκα.
Ναι, και να εξαρτώταν η όραση μόνο από αυτό, δεν θα είχαμε διαφοροποιήσεις. Αλλά είναι άλλα χίλια δυο που αποτελούν την όραση, δουλεύουν λίγο και άλλα τμήματα, Pattern recognition και τέτοια.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2018, 00:34
Επίσης ο αρχικός ισχυρισμός σου πάσχει και από την κάτω μεριά του φάσματος: 1 στους 12 άντρες και 1 στις 200 γυναίκες έχουν αχρωματοψία γιατί έχουν μόνο 2 λειτουργικά είδη κώνων. Αυτό δείχνει ταυτόχρονα ότι η όραση δε λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο στους ανθρώπους (1 στους 12 δεν είναι ανωμαλία αλλά perfectly σταθερό εξελικτικά ποσοστό του πληθυσμού) και ότι ο μηχανισμός της κωδικοποιείται διαφορετικά στο ανδρικό και στο γυναικείο γονιδίωμα (200:12 αντί για το αναμενόμενο 50:50 δεν είναι αμελητέο, άλλωστε πού νομίζεις ότι το υποψιάστηκαν πως οι κώνοι κωδικοποιούνται σε *αυτό* το Χ χρωμώσωμα και όχι σε κάποιο από τα υπόλοιπα που ζευγαρώνουν και στα 2 φύλα με Χ; )
Πώς νιώθεις που ηττήθηκες κούκλα;
Δεν θα τσεκάρω τα ποσοστά που δίνεις, αν και σαφώς προηγουμένως αυτό που έγραψες ήταν παραπλανητικό, μιας και υπάρχει ακριβώς μόνο μία εξακριβωμένη περίπτωση ατόμου που βλέπει περισσότερα χρώματα. Εμμένω στην αρχική μου θέση ότι η όραση λειτουργεί πανομοιότυπα στα δύο φύλα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να συνιστά διαφορά στην αντίληψη και οι οφθαλμολογικές παθήσεις και τα διαθλαστικά ελαττώματα (κι εγώ έχω μυωπία, όπως κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού) δεν αλλάζουν αυτό το γεγονός και είναι άσχετα εντελώς με το θέμα. Δεν έχουν οι γυναίκες κάποια διαφορά σοτν τρόπο αντίληψης των χρωμάτων.-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, και να εξαρτώταν η όραση μόνο από αυτό, δεν θα είχαμε διαφοροποιήσεις. Αλλά είναι άλλα χίλια δυο που αποτελούν την όραση, δουλεύουν λίγο και άλλα τμήματα, Pattern recognition και τέτοια.
Το σημαντικό είναι ότι δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο στα δυο φύλα. Δεν είναι ότι βλέπεις το ίδιο χρώμα κάτω από 500 διαφορετικές συνθήκες, αλλά ότι θα δουν το ίδιο χρώμα ένας άντρας και μια γυναίκα κάτω από τις ίδιες συνθήκες.-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,