Amstrad 6128. Με disc drive το 1988. Μια χαρά παιχνιδομηχανή ήταν. Θυμάμαι ακόμα τα παλιά παιχνίδια (Ghosts n goblins, Arcanoid, Double Dragon, Street fighter κτλ)
Ο πρώτος μου παραλίγο ήταν ο PET.
Αλλά δεν έγινε διότι για να τον πάρω ζήτησα δάνειο από τον Μητσοτάκη -τον μπαμπά- και είπε όχι !
Ταυτόχρονα μ' εμένα -διάβασα στις εφημερίδες- είχε ζητήσει δάνειο για PET και ο γνωστός συγγραφέας science fiction και αστρονόμος Fred Hoyle από τον Κάλλαχαν και ο Κάλλαχαν του είπε επίσης όχι ! Τα πήρε μετά ο Hoyle και έγινε μπρέξης (η πρώϊμη μορφή των μπρέξηδων που υπήρχε τότε).
Τελικά τελικά ο πρώτος μου ήταν το Spectrum το 1983.
Τότε στοίχιζαν μάνεϋ οι υπολογιστές.
Ο πρώτος που είδα ήταν το καλοκαίρι του 1972, μου τον έδειξε ένας εκ των αδελφών Τσιμόγιαννη με τα θρυλικά μπιλιάρδα.
Είχε πάει ταξίδι στην Αγγλία και το είχε αγοράσει.
Τι ήταν ; Ήταν ένα κομπιουτεράκι Cannon τεσσάρων πράξεων σαν αυτά που μοιράζει τώρα η Nestle στα σουπερμάρκετ.
Κόστιζε 10,000 δρχ - ο μισθός ενός ρετιρέ του δημοσίου.
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.