Volk έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:30
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.
Volk έγραψε: 11 Δεκ 2021, 20:30
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.
Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
Εχουμε γεμισει "γραβιερες" με αγελαδινο γαλα
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.
Νάξου με διαφορά , αρκετά καλή είναι κι η Δωδώνης.
Ναι,η Ναξου ειναι πολυ καλη.
Την απολυτως κορυφαια γραβιερα την εχω φαει απο μικροπαραγωγο με λιγα προβατα καπου στα Αγραφα.
Δυστυχως ο ανθρωπος πεθανε και χαθηκε αυτη η αμβροσια.
Δεν υπηρχε αυτο το πραγμα!!!
Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Δεκ 2021, 21:18Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.
Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 11 Δεκ 2021, 21:18Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.
Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.
Μπορεί να είναι και μόνο από αγελαδινό
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.