Η καρκινογένεση δεν έχει πάντα σχέση με το βάρος. Εγώ το έπαθα, όχι οι χοντρές που μου έδιναν συμβουλές. Καλά κρασιά τώρα.Ποσοτικά δεν έχει καμία σχέση η επιβάρυνση που προκαλούν στο σύστημα υγείας οι δύο ακραίες περιπτώσεις που αναφέρεις. Το κόστος των μηνίσκων, χιαστών άντε κηλών σπονδυλικής δεν συγκρίνεται με το αντίστοιχο καρδιακών προβλημάτων, κυκλοφορικών, διαβήτη, καρκινογενέσεων, κτλ. Αν κ να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά ότι είμαι εναντίον οποιασδήποτε τέτοιου είδους συσχέτισης που καταλήγει σε απαγορεύσεις η επιβολή συγκεκριμένου τρόπου διατροφής ή ακόμα κ ζωής..
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
εγώ ειμαι χοντρή,εσύ τι ζόρι τραβάς?
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: εγώ ειμαι χοντρή,εσύ τι ζόρι τραβάς?
Εμένα δεν με ενοχλούν οι χοντροί και οι χοντρές σε λογικά πλαίσια. Εκείνο που με έχει ενοχλήσει είναι ότι επειδή πήρα 10-15 κιλά από θυρεοειδή και φαρμακευτική αγωγή, διάφορα άτομα από ενδοκρινολόγους έως συναδέλφους ακόμη και συγγενείς, με βάρος μεγαλύτερο από το δικό μου, καμιά φορά χοντρές, μου έδιναν συμβουλές για άσκηση και υγιεινή διατροφή.
Νισαφι πια βρε παιδια με τις Αμερικανικες Νεοφιλελευθερες αποψεις περι χοντρων και ασφαλιστικου συστηματος.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Το θέμα δεν αφορά τις χονδρές αλλά τις πουστόχοντρες.panos291 έγραψε: 05 Σεπ 2018, 23:51 Στα ελληνικα η χοντρη λεγεται χοντρη. Τι plus size και μαλακιες?
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Καμία αντίρρηση. Δεν τσουβαλιάζω. Επίσης θεωρώ σπουδαία και ωφέλιμη την γυμναστική όταν γίνεται σε λογικά πλαίσια. Αυτό που λέω είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί σε κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα στην καθημερινότητά του να παίρνει μεγάλα ρίσκα ενώ κατά τα άλλα να είναι πολύ μετρημένος και προσεκτικός.nik_killthemall έγραψε: 06 Σεπ 2018, 11:59εννο+είται πως όλοι αυτοί οι ανισόρροποι μπάζακες είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την χοντρή. (τα υπόλοιπα που λες είναι υπό συνθήκες, ποιοι είναι εξοπλισμένοι σωστά, ποιοι κάνουν ισορροπημένη γυμναστικη κλπ δεν μπορείς να τους τσουβαλιάσεις όλους μαζί όπως τους προηγούμενους).ST48410 έγραψε: 06 Σεπ 2018, 02:03 Νομίζω ότι είναι κάπως υποκριτικό να αναφερόμαστε σε ιατρικό θέμα με εξαίρεση κάποιες ακραίες περιπτώσεις*. Μου φαίνεται σαν να μη μας αρέσουν οι χοντρές και προσπαθούμε να βρούμε κάποιον τρόπο να το εκλογικεύσουμε στον εαυτό μας και τους άλλους.
Δηλαδή αν κατηγορούμε τους (απλώς) χοντρούς ότι επιβαρύνουν το ιατρικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το ίδιο για όσους καπνίζουν, όσους οδηγούν μηχανή χωρίς κράνος, όσους οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, όσους γενικά καταναλώνουν κάπως παραπάνω αλκοόλ ή άλλες ουσίες, όσους κάνουν extreme sports αλλά στην προέκταση μιας τέτοιας ιδέας και όσους πάνε γυμναστήριο αφού και εκεί μεγάλο ποσοστό αθλουμένων παρουσιάζει πρόβλημα σε μέση και γόνατα ή παίρνει ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, πειραματίζεται με αναβολικά, κλπ.
* Πρόσφατα πέθανε στην γειτονιά γνωστός νομίζω 41 από υπερβολικό βάρος. Υπερβολικό εννοώ ότι πλέον δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι ούτε καν για να πάει στο νοσοκομείο.
Προσωπικά θεωρώ τον άνθρωπο πολύπλευρη οντότητα για να την περιορίσω στο χοντρός / χοντρή παρότι δεν μου αρέσει το πάχος γενικά. Μια φιλική σύσταση (και 2 και 3 και 5) θα την έκανα σε δικούς μου ανθρώπους αλλά μέχρι εκεί.
Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω
Ακούω προσεκτικά vantono όταν μιλάει για fitness γιατί έχει θέσει αποδείξεις ότι πιάνουν αυτά που κάνει. Και κανα - δυο άλλους! Πουλιέται πολλή μούφα με στυλ ειδικού που σακατεύει ανθρώπους έχω να πω και δημιουργεί προβλήματα για μια ζωή. Οι άνθρωποι έχουν μάθει να ακούν σχετικά λίγο το σώμα τους όταν τους δίνει σημάδια ότι μην το κάνεις αυτό, δεν δύνασαι... Τι να πεις! Εγώ σίγουρα έχω πρόβλημα μέσης από τις σαχλαμάρες που μας έβαζε η γυμνάστρια στο λύκειο να κάνουμε κοιλιακούς και ψαλιδάκια με τις ώρες... Όχι πρόβλημα πρόβλημα, αλλά λογικά δεν θα είχα τίποτα τώρα εκεί.vantono έγραψε: 06 Σεπ 2018, 09:48αυτό ακριβώς! Έχω κι εγώ έναν τύπο γείτονα περιπου 40αρη που βγαίνει κάθε (ΚΑΘΕ) απόγευμα και κάνει τζόκινγκ στη γύρω περιοχή ίσα με καμιά ώρα. Τζόκινγκ! Καμιά ώρα! Κάθε μέρα! Όχι σε γηπεδάκι, παρκάκι, τάπητα κτλ. ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ!! Με την ίδια λογική,κι εγώ σε καμια 10αρια χρόνια το πολύ αν συνεχίσει έτσι, θα του πληρώνω τη σακατεμένη μέση και τα σμπαραλιασμένα γόνατα (αν δεν του τα πληρώνω ήδη). Ε δεν ειναι λογική αυτή. Οι ηλίθιοι που αγνοούν τους κινδύνους που προκαλούν στον εαυτό τους, ειναι ίδιοι. Ειτε αυτός που @@μιέται όλη μέρα στα πιτόγυρα κι εχει γίνει τόφι, ειτε ο ανίδεος που παει και γίνεται χιλια κομμάτια μονος του είτε στα κροσφιτάδικα. Δεν παρατηρώ ουτε λίγη περισσότερη ηλιθιότητα σε καποιον αναμεσα σε αυτους τους δυο.ST48410 έγραψε: 06 Σεπ 2018, 02:03Δηλαδή αν κατηγορούμε τους (απλώς) χοντρούς ότι επιβαρύνουν το ιατρικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το ίδιο για όσους καπνίζουν, όσους οδηγούν μηχανή χωρίς κράνος, όσους οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, όσους γενικά καταναλώνουν κάπως παραπάνω αλκοόλ ή άλλες ουσίες, όσους κάνουν extreme sports αλλά στην προέκταση μιας τέτοιας ιδέας και όσους πάνε γυμναστήριο αφού και εκεί μεγάλο ποσοστό αθλουμένων παρουσιάζει πρόβλημα σε μέση και γόνατα ή παίρνει ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, πειραματίζεται με αναβολικά, κλπ.
Για το θέμα, τι να πεις. Είναι θέμα υγείας, αλλά η γενιά μας δεν το έχει ζήσει στο πετσί της, γιατί η προηγούμενη γενιά είχε ζήσει μέρος της ζωής της σε μη καθιστικό στυλ. Τώρα βγαίνουν προβλήματα πιο νωρίς, που ήταν άγνωστα σχεδόν στις προηγούμενες γενιές και τα ακούγαμε να συμβαίνουν στη θεωρία μόνο.
Λαχουρένιε αφού ξεχείλισε ο βόθρος, γιατί δεν πάς πίσω από εκεί που ήρθες;
Πάρε και τον ΜΠΕΤΑΤΖΗ μαζί σου...
- Βινόσαυρος
Τι λέτε κύριε;The Rebel έγραψε: 06 Σεπ 2018, 21:54Λαχουρένιε αφού ξεχείλισε ο βόθρος, γιατί δεν πάς πίσω από εκεί που ήρθες;![]()
Πάρε και τον ΜΠΕΤΑΤΖΗ μαζί σου...![]()
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
μπέρδεψε τα φόρουμ.
Και οι χοντροι ανθρωποι ειναι και ως τετοιοι, στην πλειοψηφια τους, αναλογως θα σχολιασουν καποιον που θα τους φανει διαφορετικος ή περιεργος με τον οποιον τροπο. Απλως οταν συμβαινει σε μας, οποιοι και αν ειμαστε οι εμεις, ενοχλουμαστε. Την καμπουρα του ο καθενας και τελειωσε η υποθεση.
- hellegennes
Όχι ακριβώς. Το τι ταιριάζει χρωματικά δεν έχει να κάνει με κανόνες αυθαίρετα θεσπισμένους. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος βιολογικός λόγος που κάποιοι συνδυασμοί είναι αποδεκτοί από την πλειονότητα και δεν έχει να κάνει με social conditioning. Έχει να κάνει με το πώς δουλεύει το χρώμα και βασικά το φως.foscilis έγραψε: 05 Σεπ 2018, 23:39 δεν έχω ιδέα ποια ακριβώς είναι η διαφορά του μωβ από το μπορντώ ούτε πρόκειται ποτέ να αποδεχθώ τους ηλίθιους κανόνες του ταιριάσματος οι οποίοι είναι παντελώς αυθαίρετα θεσπισμένοι από μαλακισμένα υποκείμενα που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους εκτός από το να ζηλεύουν όσες τρώνε πούτσο όπως μόνο μια γυναίκα μπορεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
vantono έγραψε: 05 Σεπ 2018, 23:00https://www.tilestwra.com/ego-ime-i-cho ... os-travas/Χρησιμοποιώ με πλήρη συνείδηση τη λέξη ‘χοντρή’. Μια γυναίκα με πολλά κιλά που είναι και αυτή άνθρωπος, όπως και κάποια που ζυγίζει 50 κιλά. Δε θέλω να την πω παχουλή. Δε θέλω να την πω γεμάτη. Δε θα την πω πληθωρική. Χοντρή θα την αποκαλέσεις όταν τη δεις στο δρόμο, όχι plus size. Τη στιγμή που την πληγώνεις δεν σκέφτεσαι να πεις κάτι άλλο.
Ο ρατσισμός των κιλών. Δεν είναι μίασμα, είναι άνθρωπος με συναισθήματα, ευαισθησίες, προβήματα και ζόρια. Γελάει δυνατά όπως εσύ, κλαίει όταν ένα σκουπιδάκι μπαίνει στο μάτι της, περπατά στους ίδιους δρόμους με εσένα, βλέπετε και ζείτε τα ίδια πράγματα. Οι χοντρές που κοροϊδεύεις μπορούν να αδυνατίσουν. Εσύ μπορείς να γίνεις άνθρωπος; Σταμάτα να το κάνεις.
Κάνεις πλάκα τραυματίζοντας την ψυχή της. Γιατί; Αρνούμαι να συμβιβαστώ. Αν σε αναγνωρίσεις στις παρακάτω εικόνες, κάνε στροφή 160 μοιρών και άλλαξε συμπεριφορά. Γιατί η γυναίκα των 100 κιλών που τρώει παγωτό είναι βόδι και η γυναίκα των 45 είναι απλώς γλυκούλα; Όλα όσα θέλει να σου πει μία χοντρή είναι απλά, κατανοητά και θλιβερά. Πριν πετάξεις μία κακία με γνώμονα το σωματικό της βάρος σκέψου καλύτερα. Την πληγώνεις, γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Βαραίνεις την ψυχή της. Γιατί;
Άκουσε την
-Μπορώ να φοράω κι εγώ κολλητό τζιν.
-Μπορώ να τρώω σουβλάκι χωρίς να νιώθω τύψεις.
-Δεν είμαι μοσχάρι. Είμαι κι εγώ άνθρωπος.
-Μπορώ να έχω σχέσεις με άνδρες.
-Μπορώ κι εγώ να αρέσω.
-Μπορώ να κυκλοφορώ πιασμένη χέρι χέρι με το αγόρι μου.
–Μπορώ να φορέσω μαγιό και να κάνω μπάνιο στη θάλασσα.
-Μπορώ να κάνω έρωτα και να το απολαύσω.
-Μπορώ να αγαπήσω και να αγαπηθώ.
-Μπορώ να αγοράσω ρούχα και παπούτσια.
-Μπορώ να χορέψω.
–Μπορώ να διασκεδάσω.
-Μπορώ να γίνω μαμά.
-Μπορώ να δουλέψω.
-Μπορώ να κλάψω.
-Μπορώ να σε ακούσω.
-Μπορώ να σε αγνοήσω.
-Μπορώ να σε βρίσω.
-Μπορώ να σε χτυπήσω.
–Δεν μπορώ να γίνω σαν εσένα
-Δε θέλω να γίνω σαν εσένα.
-Δε θέλω να με καταλάβεις.
-Θέλω να μπεις στη θέση μου για λίγο, είναι ευρύχωρα δε θα πιεστείς.
–Θέλω να ζήσω σαν όλους τους άλλους.
-Έχω δικαίωμα να ζήσω.
-Έχω δικαίωμα να απολαύσω τη ζωή μου, όπως εγώ επιλέξω.
-Την επόμενη φορά ελπίζω να σκεφτείς διαφορετικά.
άρθρο που πραγματεύεται ενα σοβαρό κοινωνικό θέμα,αλλα κρίμα να είναι τόσο υπερφορτισμένο απο αγανάκτηση της αρθρογράφου,με αποτελεσμα να χανει ισως και το δικιο της. Γνωμη μου.
Αληθεια, Plus-sizeλάγνους πχορουμιτές έχουμε δω μέσα? Για κάν'τε κανα outing οι μερακλήδες.![]()
Σοβαρό κοινωνικό θέμα είναι και το ότι γινόμαστε κοινωνία υπέρβαρων και αυτή η κατεύθυνση σκέψης δεν βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άτομα που έχουν πρόβλημα, αλλά δεν έγινε ξαφνικά το 30% του πληθυσμού υπέρβαρο από ιατρικές παθήσεις.
Παρότι δεν θα πω ποτέ στα μούτρα κάποιου ότι είναι βόδι, ζώο, κτλ, θα το σχολιάσω όταν και εφόσον δεν μ' ακούει. Είναι αντιαισθητικό γιατί είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να το βλέπουμε λάθος. Και είναι λάθος.
Θα μου πεις, είμαστε προγραμματισμένοι να βλέπουμε αντιαισθητικό να είναι κάποιος κοντός (εκεί να δείτε ρατσισμό, όταν μιλάμε για άντρες), έχει ασύμμετρα χαρακτηριστικά, μεγάλη μύτη, αφτιά, παράξενο σχήμα προσώπου, κτλ. Αλλά αυτά είναι πράγματα για τα οποία ούτε ευθύνεται το ίδιο το άτομο ούτε μπορεί να κάνει κάτι. Τα περιττά κιλά διορθώνονται και δημιουργούνται από ευθύνη του ατόμου.
Είναι ως εκ τούτου λάθος να εξισώνουμε το κορόιδεμα ενός άσχημου ανθρώπου με το κορόιδεμα ενός χοντρού. Το δεύτερο δικαιολογείται*, το πρώτο όχι.
* αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αγενής και να προσπαθείς εσκεμμένα να πληγώσεις τον άλλον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι πάντα και αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις χωρίς να γνωρίζεις το άτομο και το ιατρικό ιστορικό του.hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2018, 02:35 Τα περιττά κιλά διορθώνονται και δημιουργούνται από ευθύνη του ατόμου.
Αυτό δεν σημαίνει πως η πολιτεία δεν πρέπει να παίρνει μέτρα κατά της παχυσαρκίας.
- Βινόσαυρος
Εμείς οι χοντρές, οι πουστηδες, οι μαύροι, οι μουσουλμάνοι, οι γυναίκες και γενικώς όλοι εμείς που γινόμαστε θύματα διάκρισις δε θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
- hellegennes
Το σημείωσα αυτό, αλλά δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο και δεν δημιουργεί μικρότερη ευθύνη στο άτομο να προσέχει. Αν μη τι άλλο, πρέπει να προσέχει περισσότερο. Τι να κάνουμε, δεν έχουμε γεννηθεί όλοι ίδιοι. Και οι αστροναύτες στον ΔΔΣ πρέπει να αθλούνται 2 ώρες την μέρα για να μην γίνουν σκελετοί και πάω στοίχημα ότι δεν τους είναι ό,τι πιο ευχάριστο και άνετο. Η λογική «α, έχω πρόβλημα, ωστόσο θα φάω όσο θέλω γιατί είναι άδικο να μην μπορώ να φάω όσο κι εσύ» είναι ίδια με την λογική «θα γαμηθώ στα γλυκά κι ας έχω ζάχαρο».ST48410 έγραψε: 07 Σεπ 2018, 02:43Όχι πάντα και αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις χωρίς να γνωρίζεις το άτομο και το ιατρικό ιστορικό του.hellegennes έγραψε: 07 Σεπ 2018, 02:35 Τα περιττά κιλά διορθώνονται και δημιουργούνται από ευθύνη του ατόμου.
Αυτό δεν σημαίνει πως η πολιτεία δεν πρέπει να παίρνει μέτρα κατά της παχυσαρκίας.
Θέλω να πω μ' αυτό ότι κανένας δεν φτάνει τα 150 κιλά απλά και μόνο επειδή έχει πρόβλημα, όχι επειδή ταυτόχρονα δεν κάνει τίποτα γι' αυτό, ενώ γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα.
Δεν έχω τίποτα με τους υπέρβαρους. Αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι πρέπει να χάσουν κιλά, γιατί κάποιοι νιώθουν ότι προσβάλλω την ύπαρξή τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 22 Απαντήσεις
- 679 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 1 Απαντήσεις