ST48410 έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 01:12
hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 01:01
Το υπό συζήτηση εδώ δεν είναι αν κολλάς ανεμβολίαστους, αλλά αν η στάση «εμβολιασμένος είμαι, κάνω ό,τι θέλω», που προάγεις εσύ και άλλοι εδώ μέσα, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, οδηγεί σε περισσότερα κρούσματα και τελικά σε θανάτους εμβολιασμένων με αδύναμο ανοσοποιητικό ή που δεν έπιασε το εμβόλιο για τον οποιονδήποτε λόγο ή που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.
Το ερώτημα είναι αν θα είχαν σωθεί αυτοί αν οι εμβολιασμένοι δεν είχαν εκτοξεύσει την διασπορά.
Νομίζω ότι υπερβάλλεις μια στάλα. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι εδώ δεν προάγουν την στάση «εμβολιασμένος είμαι, κάνω ό,τι θέλω». Εντάξει τρολάρουν μερικοί εμφανώς με κάτι τέτοιο στις κόντρες με τους αντιεμβολιαστές, αλλά όταν μιλάμε σοβαρά, όλοι σχεδόν δεχόμαστε ότι χρειάζεται προσοχή με μέτρα καθαριότητας και απόστασης παρά τον εμβολιασμό.
Και βέβαια έχει σημασία πια περίοδο εξετάζουμε. Γιατί φαίνεται πως οι πρώτες ενδείξεις πριν την Δ έδιναν μια πολύ διαφορετική εικόνα από την σημερινή.
Επίσης στην όλη σύγκριση που κάνεις πρέπει να καταλάβεις ότι ενδέχεται να παίζει ρόλο και μία άλλη παράμετρος. Το να εκθέτει η εργασία τους, τους εμβολιασμένους σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Στη δουλειά μου πχ αναγκάζομαι να εργάζομαι στο γραφείο ενώ η ανεμβολίαστη συνάδελφος παρέμεινε στο σπίτι της για μήνες.
Στο ερώτημά σου θα είχαν σωθεί αρκετοί αν οι εμβολιασμένοι εξακολουθούσαν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα αλλά μάλλον θα είχαν σωθεί περισσότεροι αν οι ανεμβολίαστοι είχαν εμβολιαστεί. Γιατί οι ΜΕΘ και οι θάνατοι φαίνεται να αφορούν σε μεγαλύτερα ποσοστά αυτούς.
Ο μουφατζής πήρε τη μοναδική στήλη του πίνακα που δεν προσφέρει καμία πραγματική εικόνα.
Όλες οι υπόλοιπες στήλες που έκοψε αφορούν τις επίσημες καταγραφές των νοσηλευτικών κέντρων, δηλαδή το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Ο μουφατζής, επίσης δεν καταλαβαίνει τί είναι αυτό
που υποστηρίζει βάση του αποκόμματος του πίνακα αυτού: ότι οι κάτω των 18 ανεμβολίαστοι είναι υγειονομική βόμβα!
Αυτό που δεν καταλαβαίνει επίσης είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίζονται αυτά τα νούμερα στα κρούσματα: οι κάτω των 18 είναι οι μόνοι που κάνουν συνολικά, μαζικά, rapid tests ή self tests πριν το σχολείο. Κάθε σχεδόν άτομο κάτω των 18 ετών κάνει δύο τεστς την εβδομάδα.
Κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ηλικίες, με δεδομένο ότι μόνο οι εργαζόμενοι των μεγαλύτερων ηλικιών υποχρεούνται σε rapid tests. Όχι οι άνεργοι, όχι οι εργοδότες, όχι οι εργαζόμενοι με τηλεκπαίδευση κλπ.
Στις κατηγορίες, λοιπόν, που έχουμε καθολική χρήση rapid test δύο φορές την εβδομάδα, τα κρούσματα των ανεμβολίαστων είναι 5πλάσια από τα κρούσματα των εμβολιασμένων.
Τα κρούσματα δεν είναι δυνατό να γίνουν σοβαρό στατιστικό δεδομένο. Αλλάζουν διαρκώς και μετρά η τοπικότητα της δειγματοληψίας.
Στις υπόλοιπες στήλες του πίνακα βλέπουμε τα εξής:
Ο ρυθμός παραγωγής νοσηλειών και θανάτων είναι 3πλάσιος ως 5πλάσιος για τους ανεμβολίαστους.