!!! DEVELOPMENT MODE !!!

που ναι οι Θράκες;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: που ναι οι Θράκες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 20:01
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 19:52 Ότι η πιο πάνω απάντησή μου...

Μόλις έχεις τεκμηρωμένα στοιχεία, έλα...
Με ακροβατικές εικασίες, λαστιχωμένες ερμηνείες και παρετυμολογήσεις, δεν βοηθάς κανέναν.
Το πολύ πολύ να ψαρέψεις κάποιον ήδη ψεκασμένο που πιστεύει πως η ελληνική είναι η μήτρα όλων των γλωσσών...
:e045: δεν ειμαι σιγουρος για τα κινεζικα :102:
ευχαριστω για την συμπαρασταση εναντια στον αντι...ιστη,
αλλα μην πεσουμε σε αλλο λακκο.

αν η ελληνικη που γνωριζουμε ηταν η μητρα τοτε θα μιλαγες ολες τις γλωσσες της ευρωπης.
τις μιλάς;
αν ναι, μπορεις να το ισχυριστεις.
αν οχι, τοτε ειναι λαθος να το ισχυριζεσαι γιατι δινεις αερα στον Λοξια.

Λοξίας
στοιχεια παρα πολλα.
ολα στον αερα ειναι ελευθερα προς αναζητηση.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Με ακροβατικές εικασίες, λαστιχωμένες ερμηνείες και παρετυμολογήσεις, δεν βοηθάς κανέναν.
Το πολύ πολύ να ψαρέψεις κάποιον ήδη ψεκασμένο που πιστεύει πως η ελληνική είναι η μήτρα όλων των γλωσσών...
Α, για τα κινέζικα δεν είσαι σίγουρος...
Για τα Ρωσικά είσαι; Για τα Γερμανικά; Για τα Ουγγρικά; Για τα Μαόρι; Για τα Μαλαισιανά; Για τα Ινδικά;
Για πες...
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

taxalata xalasa έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 20:41

ευχαριστω για την συμπαρασταση εναντια στον αντι...ιστη,
αλλα μην πεσουμε σε αλλο λακκο.

αν η ελληνικη που γνωριζουμε ηταν η μητρα τοτε θα μιλαγες ολες τις γλωσσες της ευρωπης.
τις μιλάς;
αν ναι, μπορεις να το ισχυριστεις.
αν οχι, τοτε ειναι λαθος να το ισχυριζεσαι γιατι δινεις αερα στον Λοξια.

Λοξίας
στοιχεια παρα πολλα.
ολα στον αερα ειναι ελευθερα προς αναζητηση.
τον ξερω τον λοξια απο παλια εχει χιουμορ ενα συν ακομη ειναι οτι βγαζει τα συκωτια στους συνομιλητές του
και αυτο προαγει την συζητηση ....αλλα σε μερικα κολλαει ιδιαιτερα οπως και τωρα που λεει φερτε μου αποδειξεις
δεν υπαρχουν αποδειξεις αλλα και να υπαρχουν δεν εχουν ακομη ταυτοποιηθει σαν τελικες
εμενα αυτο που μου την δινει ειναι οτι αφαιρούν τους γηγενεις απο τον μεσογειακο τοπιο -δεν γινεται ο πολιτισμος της κνωσου
να εξαφανιστηκε και οταν λεω πολιτισμο εννοω και τους ανθρωπους ..ενα συν ακομη ειναι οτι υπαρχουν πολλα μυστηρια
που η επιστημη δεν μπορει ακομη να δωσει τις τελικες απαντησεις
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Άκου φίλε taxalata xalasa
γράφεις κατεβατά από τα ετυμολογικά λεξικά, τα μαγειρεύεις με αυτό που έχεις στο μυαλό σου καιτα σερβίρεις σαν "στοιχεία", αλλά κάνεις και τέτοιο χιούμορ με αυτά που γράφεις, που για εμένα σημαίνει ασφαλιστική δικλείδα.
Όπως τότε που είπες ότι έζησες τρεις τυφώνες στην Καραϊβική, αλλά "έκανες πλάκα" όταν είπες στο ίδιο ποστ πως είχες πάει και για ψάρεμα...
Οπότε σε ένα ποστ έγραψες μία "αλήθεια" (σε εισαγωγικά διότι δεν το πιστεύω) αλλά και ένα ψέμα...
Πως περιμένεις να σε πάρει ένας σαν και του λόγου μου που έχω "κόλλημα", όπως λες, με τον ορθλογισμό.

Ωραία, δεν υποστηρίζεις λοιπόν πως η ελληνική είναι η μαμά γλώσσα όλων των άλλων. Πάλι καλά...
Δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής της ΙΕ θεωρίας, αλλά μέχρι να βρεθεί μία άλλη, καλύτερη, θεωρία και με καλύτερες αποδείξεις, απλά την ανέχομαι.
Αλλά δεν είμαι και διατεθειμένος να αποδεχθώ "θεωρίες" που βγάζουν όσοι έχουν σπουδάσει γλωσσολογία στο ίντερνετ.
Το ότι υπάρχουν στοιχεία στον αέρα, δεν μου λέει τίποτε, διότι το 99% αυτών των "αέρινων" στοιχείων, είναι σκουπίδια.

Ας είναι, πάντα δίνω και τρίτη ευκαιρία. Και άσε τις ταμπελίτσες με διάφορους -ισμούς, διότι δεν κολλάνε.
Προσπάθησε σε άλλον...

Ας πιάσουμε ένα...γράφεις:
οχι προερχεται.
ειναι ακριβως ιδια...
τι θα πει προερχεται; μπορει το κοι να προερχεται απο το qui.
εγω λεω συνυπαρχουν.
Ωραία συνυπάρχουν. Ε και; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αποδεικνύεις με αυτήν την συνύπαρξη;
Φθόγγο "κι" έχουν εκανοντάδες γλώσσες στον κόσμο. Σημαίνει κάτι αυτό; Δείχνει κάποια συγγένεια, καταγωγή, δάνειο;
nemo

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 20:59

Για τα Ρωσικά είσαι; Για τα Γερμανικά; Για τα Ουγγρικά; Για τα Μαόρι; Για τα Μαλαισιανά; Για τα Ινδικά;
Για πες...
ελληνικα δανεια εχουν ολοι οι λαοι που αναφερεις και οι ινδοι !!! για τους μαορι ειδικα στο σημερα με τα αγγλικα που μιλανε και παλι ναι
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξια,

και λοιποι συγγενεις συμφορουμιτες.

Παρε ενα παραδειγμα επισημης ΙΕ ετυμολογησης και σχολιασμων.

‌‌agh-
A day (considered as a span of time). Oldest form *ag̑h‑, becoming *agh‑ in centum languages.
day; daisy, today, from Old English dæg, day;
Landtag, from Old High German tag, day;
dawn, from Old English denominative dagian, to dawn. a-c all from Germanic *dagaz (with initial d‑ of obscure origin = δεν ξερουμε αλλα πρεπει να μας πιστεψτε διοτι φοραμε τα γυαλια της αυθεντιας και οτι βλεπουμε εμεις ειν νομος. :smt005: ), day.
[Pokorny ā̆g̑her‑ 7 ā̆g̑her-, ā̆g̑hen-, ā̆g̑hes-, or ō̆g̑her etc. IE day, dawn]

αγ-
Ημέρα (θεωρείται ως χρονικό διάστημα, «με τον ηλιο τα βγανω με τον ηλιο τα βανω, τι εχουν τα ερμα και ψοφαν»;).
Η παλαιότερη μορφή * ag̑h‑, γίνεται * agh‑ στις γλώσσες centum.
day; daisy, today, από τα παλιά αγγλικά dæg, day; - δαεγ, δεϊ, δεγι
Landtag, από την παλιά υψηλή γερμανική ταg, day; - ταγ, δεϊ, δεγι
dawn, από την παλαιά αγγλική ονομαστική dagian - δαγιαν, [στην αυγή]. ολά :c020: ac από Γερμανικό * dagaz ( with original d‑ of obscure origin = δεν ξερουμε αλλα πρεπει να μας πιστεψτε διοτι φοραμε τα γυαλια της αυθεντιας και οτι βλεπουμε εμεις ειν νομος. :smt005:, day.
[Pokorny ā̆g̑her‑ 7 ā̆g̑her-, ā̆g̑hen-, ā̆g̑hes-, ή ō̆g̑her κ.λπ. IE day, dawn]

Η πρωτογερμανική είναι απόγονος της πρωτοϊνδοευρωπαϊκοϊπακοής. Είχε μόνο δύο χρόνους ρημάτων (παρελθόν και παρόν) :8) :a040: , σε σύγκριση με τους έξι ή επτά χρόνους της ελληνικής, της λατινικής και της σανσκριτικής. :003:

Η επισημη ΙΕ σταματα την ετυμολογηση στην πρωτογερμανικη ρουνα dagaz = ημερα που αντιπροσωπευει τον ήχο D αλλα δεν ξερουν ετυμολογικα την προελευση του D sto *dagaz. :fp: :c020:

Παμε παρακατω.

Το αρχαίο futhark
- φυδαρκ . φυθαρκ. φουδαρκ . φουθαρκ. πυδαρκ . πυθαρκ . πουδαρκ. πουθαρκ . πυταρκ . πουταρκ. είναι η αρχαιότερη μορφή του ρουνικού αλφαβήτου, που χρησιμοποιείται για τη γραφή στα πρωτο-νορδικά από τις γερμανικές φυλές τόσο στις σκανδιναβικές διαλέκτους όσο και στις γερμανικές διαλέκτους της περιόδου των γερμανικών μεταναστεύσεων μεταξύ του 3ου και 8ου αιώνα κατα την εισβολη στον ελληνορωμαϊκο κοσμο, παραμένοντας εγγεγραμμένος σε αντικείμενα όπως ως κοσμήματα, φυλαχτά, εργαλεία, όπλα και πέτρες.

Στη Σκανδιναβία, αυτή η μορφή γραφής εξελίχθηκε απλοποιώντας το νεαρό futhark τον 13ο αιώνα :fp: Υπεραρχαιοτητα, ενώ οι Αγγλοσάξονες και οι Φρισιανοί επέκτειναν το futhark το οποίο κατέληξε να γίνει το futhorc καθώς αναπτύχθηκε το αγγλοσαξονικό.

οκ. το λυσαμε το προβλημα.

η ετυμολογια σταματαει τον 3ο αιωνα μ.χ. που εχουμε τσι ρουνιές των ερουλοξαδερφων.

Λοξια....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 14 Νοέμ 2021, 22:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 21:20 Ωραία συνυπάρχουν. Ε και; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αποδεικνύεις με αυτήν την συνύπαρξη;
Φθόγγο "κι" έχουν εκανοντάδες γλώσσες στον κόσμο. Σημαίνει κάτι αυτό; Δείχνει κάποια συγγένεια, καταγωγή, δάνειο;
Λοξία.
Νομίζεις οτι χρειάζομαι λεξικά για να ετυμολογήσω ως γλωσσωλογιόφιλος που σου είπα οτι είμαι;
Η μηπώς τα κάνω κοπιποστιά για να μην τα γράφω ο ίδιος και λιώσουν τα δάκτυλα;

Σου εβαλα μια βασικη ριζα και μπορω να σου βαλω οσες θες. Αν θες να ανοιξουμε νημα στην γλωσσωλογια και να γραφεις οτι θες και να σου βρισκουμε τις ριζες.
1 ριζα 20 ευρά
5 Ριζες 80 ευρά, σουπερ προσφορα.

«Σημαίνει κάτι αυτό;»
Ενδειξη υπαρξης ριζας ευρωπαϊκων γλωσσων στην κεντρο νοτιοανατολικη μεσογειο και τις χερσονησους της απο ομοθρησκο, ομογλωσσο και ομονοο [ομοτροπο] λαο.

ΥΓ. αν εισαι ο μεγας ορθο-λογιστης τσι παρεας, τοτε καταλαβα πλεον πως βαρεσε βραχο το πλεουμενο. :e045: γκολ απο 100 μετρα απο τον τερματοφυλακα εφαγες με αδετα κορδονια και φραπογαλον στο να χερι.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξία,

και οπως λεγει και ο Αρίστος και ο Γκουερίνο,

μαντεψε ποιοι κατειχαν "πετουμενα" πλεουμενα 3.300 χρονους προσθεν ερουλοξαδερφορουνιωνε;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ελα λοΞία,

εχει κρεμα απο το μιξερ.

απο απλη wiki για το λαο.
Ο μινωικός πολιτισμός άνθισε από το 3000 π.Χ. έως 1100 π.Χ.
1900 χρόνια πολιτισμός... στο ΙΕ το Ε ειναι σχεδον δεμενο. το Ι λειπει να δεθει.

Αντιπροσωπεύει τον πρώτο προηγμένο πολιτισμό της Ευρώπης, ο οποίος άφησε πίσω του μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα, εργαλεία, έργα τέχνης, συστήματα γραφής και ενα εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο σε ολες τις ακτες της ευρωπης μεσα στο διαβα των αιωνων.
Ο πολιτισμός ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς. Μεχρι τοτε Μυθολογια και παραμυθια. Οι ρουνιες ειν τεκμηριο.... :smt005:
Ο όρος "μινωικός" προέρχεται από τον μυθικό βασιλιά Μίνωα και επινοήθηκε από τον Έβανς, αλλιως λεγοντου σανε ο οποίος συνέδεσε την Κνωσό με τον λαβύρινθο και τον Μινώταυρο.
Ο μινωικός πολιτισμός έχει περιγραφεί ως ο πρώτος του επιπέδου του στην Ευρώπη [2] ενώ ο ιστορικός Γουίλ Ντυράν χαρακτήρισε τον μινωικό πολιτισμό «τον πρώτο κρίκο στην ευρωπαϊκή αλυσίδα».
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 21:23
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 20:59
Για πες...
ελληνικα δανεια εχουν ολοι οι λαοι που αναφερεις και οι ινδοι !!! για τους μαορι ειδικα στο σημερα με τα αγγλικα που μιλανε και παλι ναι
Η αρχαία ελληνική, έχει δανείσει πολλές χιλιάδες λέξεις σε πολλές γλώσσες.
Στα αγγλικά, για παράδειγμα, πρέπει να βρίσκονται δυο τρεις χιλιάδες λέξεις ελληνικής καταγωγής (κυρίως επιστημονικές).
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η αγγλική είναι γέννημα της ελληνικής.
Ξύπνα από την εθνικιστική σου ονείρωξη...
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Δυστυχώς φίλε taxalata xalasa, δεν χάλασες τίποτε διότι ποτέ δεν τα είχες...

Θα πρέπει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο, όπως το υπογραμμισμένο...
taxalata xalasa έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 21:45
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 21:20 Ωραία συνυπάρχουν. Ε και; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αποδεικνύεις με αυτήν την συνύπαρξη;
Λοξία.
Νομίζεις οτι χρειάζομαι λεξικά για να ετυμολογήσω ως γλωσσωλογιόφιλος που σου είπα οτι είμαι;

«Σημαίνει κάτι αυτό;»
Ενδειξη υπαρξης ριζας ευρωπαϊκων γλωσσων στην κεντρο νοτιοανατολικη μεσογειο και τις χερσονησους της απο ομοθρησκο, ομογλωσσο και ομονοο [ομοτροπο] λαο.
Δηλαδή η ρίζας "κι" στα κινέζικα, θα πρέπει να είναι:
"ένδειξη ύπαρξης της ευρωπαϊκής γλωσσικής ρίζας στις άπω ανατολικές γλώσσες από μη ομοθρησκο, μη ομόγλωσσο και ομόνοο λαό"

Θα πρέπει η ρίζα να πήρε κάνα από τα ιπτάμενα πλεούμενα του 5.000 π.Χ. και να έφτασε στην Κίνα...
Χαρά που θα έκαναν στο αεροδρόμιο οι Κινέζοι του 5.000 π.Χ.

Καφενειακές βλακειούλες για γκολάκια με άδετα παπούτσια και με τον καφέ στο χέρι, ακούς δεκάδες στα γήπεδα και στους ομοειδείς χώρους...
Αν είναι αυτό το χιούμορ σου και η προσπάθειά σου να παραστήσεις τον ex cathedra καθηγητή των γλωσσών του κόσμου, με γειά σου με χαρά σου.
Αλλά η πραμάτειά σου είναι πολύ μπαγιάτικη...την ακούω να την διαλαλούν εδώ και 50 χρόνια.
Φυσικά και δεν σε στενοχωρεί που δεν αγοράζω...
Πελατειακά ευήκοα ώτα, θα βρεις...και το ξέρεις. Γι' αυτό και γράφεις άλλωστε. Για τις εθνικιστικές ονειρώξεις πολλών συμπατριωτών μας.

Καλή συνέχεια...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 23:00 Δυστυχώς φίλε taxalata xalasa, δεν χάλασες τίποτε διότι ποτέ δεν τα είχες...

Θα πρέπει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο, όπως το υπογραμμισμένο...
taxalata xalasa έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 21:45
Λοξία.

«Σημαίνει κάτι αυτό;»
Δηλαδή η ρίζας "κι" στα κινέζικα, θα πρέπει να είναι:
"ένδειξη ύπαρξης της ευρωπαϊκής γλωσσικής ρίζας στις άπω ανατολικές γλώσσες από μη ομοθρησκο, μη ομόγλωσσο και ομόνοο λαό"

Θα πρέπει η ρίζα να πήρε κάνα από τα ιπτάμενα πλεούμενα του 5.000 π.Χ. και να έφτασε στην Κίνα...
Χαρά που θα έκαναν στο αεροδρόμιο οι Κινέζοι του 5.000 π.Χ.

Καφενειακές βλακειούλες για γκολάκια με άδετα παπούτσια και με τον καφέ στο χέρι, ακούς δεκάδες στα γήπεδα και στους ομοειδείς χώρους...
Αν είναι αυτό το χιούμορ σου και η προσπάθειά σου να παραστήσεις τον ex cathedra καθηγητή των γλωσσών του κόσμου, με γειά σου με χαρά σου.
Αλλά η πραμάτειά σου είναι πολύ μπαγιάτικη...την ακούω να την διαλαλούν εδώ και 50 χρόνια.
Φυσικά και δεν σε στενοχωρεί που δεν αγοράζω...
Πελατειακά ευήκοα ώτα, θα βρεις...και το ξέρεις. Γι' αυτό και γράφεις άλλωστε. Για τις εθνικιστικές ονειρώξεις πολλών συμπατριωτών μας.

Καλή συνέχεια...
τι δουλεια εχει η κινα Λοξια;

κανεις παλι λαθος και το παραδειγμα της κινας που εφερες

Απλοποιημενα
谁是谁
Shéi shì shéi

Παραδοσιακα

誰是誰
Shuí shì shuí

- σσεϊ σσι σσεϊ .....ή καπως ετσι.
Οποιος Σινοθιβετόγλωσσος ας διορθωσει

οποιος εχει εθνικιστικες ονειρωξεις ειναι εκτος τοπου και χρονου.
τα γραπτα ειναι μονο παραθεσεις απο τον γουγλη.

ειναι παραλογο να με κατηγορεις για εθνικιστικα γραπτα οταν βλεπεις οτι προσπαθω και ειμαι οσο το δυνατον αναλυτικοτερος με λεξεις μεγαλυτερες απο το "γαλακτομπουρεκο".
Ελληνολατινοκελτογερμανοσκυθομογγολοι και τετοια. Αν ξεχναω καποιον βαλτον στην λεξη, εχεις το ελευθερο.

Αν αυτο ειναι εθνικισμος τοτε τι δεν ειναι εθνικισμος για σενα;

Διοτι εγω ειμαι συνειδητοποιημενος πολυχρωμος πιθηκας.
Εσυ τι πιθηκας εισαι; Τι χρωμα;

παρε και κερασμα για σενα.

τᾶλις
Greek Monolingual
-άλιδος, ἡ, Α
(ποιητ. τ.)
1. κόρη σε ηλικία γάμου
2. (κατά τον Ησύχ.) «ἡ μελλόνυμφος παρθένος καὶ κατωνομασμένη τινί, οἱ δὲ γυναῑκα γαμετήν, οἱ δὲ νύμφην».
[ΕΤΥΜΟΛ. Άγνωστης ετυμολ.). ....

....Χαλδαϊκής καταγωγής (συγκρίνετε טָלֶה) η φρέσκια, δηλ. νεαρή κοπέλα, τάλιθα (Ή παρθενική): τάλιθα.
Αγγλικά (Thayer)
(WH ταλειθα, βλ. Παράρτημα τους, σελ. 155, και κάτω από τη λέξη εἰ, ἰ· πιο σωστά τονισμένο ταλιθά (βλ. Kautzsch, όπως παρακάτω, σ. 8· πρβλ. Tdf. Prolog., Σ. 102)), μία Χαλδαϊκή λέξη טְלִיתָא (σύμφωνα με τον Kautzsch (Gram. d. Biblical-Aram., σελ. 12) πιο σωστά, טַלְיְתָא, θηλυκό του טַלְיָא, 'a youth'), μια κοπέλα:4: Mark,5,
Ρωσικά (Dvoretsky) ταλιθά: ἡ αράμ. ανεπ. девушка, девочка

οι εθνικισμοι δεν χωρανε μετα απο χιλιετιες αναμειξης.
αλλο ο εθνικισμος και αλλο η γλωσσες ομως.

εχουμε παμπολλες αλλογλωσσες λεξεις στα νεα ελληνικα για να ισχυριζομαστε εστω γλωσσικη καθαροτητα και τετοια.

αλλο το ενα ομως και αλλο το αλλο να προσπαθεις εσυ με τα ιδεολογικα σου κολληματα και αντικολληματα να καταριψεις ως μη ορατα τα εμφανεστατα.

Επιτηδες το κανεις; :p2:
Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 »

Μιας και το θέμα είναι οι θρακες εγώ θα πω κάποια πράγματα που πιστεύω για αυτούς για όποιον ενδιαφέρεται

Σαφέστατα οι θρακες του Ομήρου με τους θρακες της κλασικής αρχαιότητας δεν έχουν καμία σχέση
Σήμερα όταν διαβάζουμε την περιπέτεια του Οδυσσέα στους κικονες όλοι νομίζουμε ότι αυτοί ήταν θρακες
Ο όμηρος όμως τους θεωρεί ξεχωριστό λαό.
Όπως φυσικά και τους μυσους και τους φρυγες, τους παίονες κτλ
Αιώνες μετά όλοι αυτοί θεωρουταν θρακες ,όπως και οι γετες οι δακες και ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι λαοί που ζούσαν από την ανατολική βόρεια Ελλάδα ως τον Δούναβη

Αυτή η τεράστια περιοχή θα πρέπει να ήταν όπως η μικρά Ασία, όπου ζούσαν ένα σωρό λαοί, συγγενικοι κάποιοι μεταξύ τους βεβαια αλλά ως εκεί

Μετά τον τρωικο πόλεμο οι θρακες κατακτηθηκαν από τους μυσους, από τους Πέρσες για τουλάχιστον μισό αιώνα,για περίπου 80 χρόνια βρισκόταν στην περιοχή τους οι Κέλτες που επιτέθηκαν και στην Ελλάδα, και φυσικά κατακτηθηκαν από τους Ρωμαίους

Τα πραγματικά ονόματα των θρακών και των θεών τους είναι αυτα που ξέρουμε από την προϊστορία και είναι ακριβώς όπως και τα δικά μας τα αρχαία
Κάποια είναι ελληνικά και κάποια δεν έχουν ξεκάθαρη ετυμολογία

Ορφέας ρησος,διομηδης,λυκουργος,αρης,διονυσος,σεμελη,κυβελη,καβειροι κτλ

Κείμενα δεν άφησαν άρα ποτέ δεν θα μάθουμε ποια γλώσσα μιλούσαν, ούτε την προϊστορία, ούτε αργότερα που η σάρα και η μάρα ήταν κατ όνομα μόνο θρακες
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Γκουερινο 4 έγραψε: 15 Νοέμ 2021, 01:41 Μιας και το θέμα είναι οι θρακες εγώ θα πω κάποια πράγματα που πιστεύω για αυτούς για όποιον ενδιαφέρεται

Σαφέστατα οι θρακες του Ομήρου με τους θρακες της κλασικής αρχαιότητας δεν έχουν καμία σχέση
Σήμερα όταν διαβάζουμε την περιπέτεια του Οδυσσέα στους κικονες όλοι νομίζουμε ότι αυτοί ήταν θρακες
Ο όμηρος όμως τους θεωρεί ξεχωριστό λαό.
Όπως φυσικά και τους μυσους και τους φρυγες, τους παίονες κτλ
Αιώνες μετά όλοι αυτοί θεωρουταν θρακες ,όπως και οι γετες οι δακες και ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι λαοί που ζούσαν από την ανατολική βόρεια Ελλάδα ως τον Δούναβη

Αυτή η τεράστια περιοχή θα πρέπει να ήταν όπως η μικρά Ασία, όπου ζούσαν ένα σωρό λαοί, συγγενικοι κάποιοι μεταξύ τους βεβαια αλλά ως εκεί

Μετά τον τρωικο πόλεμο οι θρακες κατακτηθηκαν από τους μυσους, από τους Πέρσες για τουλάχιστον μισό αιώνα,για περίπου 80 χρόνια βρισκόταν στην περιοχή τους οι Κέλτες που επιτέθηκαν και στην Ελλάδα, και φυσικά κατακτηθηκαν από τους Ρωμαίους

Τα πραγματικά ονόματα των θρακών και των θεών τους είναι αυτα που ξέρουμε από την προϊστορία και είναι ακριβώς όπως και τα δικά μας τα αρχαία
Κάποια είναι ελληνικά και κάποια δεν έχουν ξεκάθαρη ετυμολογία

Ορφέας ρησος,διομηδης,λυκουργος,αρης,διονυσος,σεμελη,κυβελη,καβειροι κτλ

Κείμενα δεν άφησαν άρα ποτέ δεν θα μάθουμε ποια γλώσσα μιλούσαν, ούτε την προϊστορία, ούτε αργότερα που η σάρα και η μάρα ήταν κατ όνομα μόνο θρακες
γιατι να μην ειναι οι ιδιοι;
Εκτος των οποιων εισβολων που δεχτηκαν συνεχομενα απο κελτες και απο περσες επειτα.
Οι περσες μπηκαν στους Βησσους;

Τρωσὶ μὲν ἡγεμόνευε μέγας κορυθαίολος Ἕκτωρ
Πριαμίδης· ἅμα τῷ γε πολὺ πλεῖστοι καὶ ἄριστοι
λαοὶ θωρήσσοντο μεμαότες ἐγχείῃσι.

Δαρδανίων αὖτ᾽ ἦρχεν ἐῢς πάϊς Ἀγχίσαο,
820 Αἰνείας, τὸν ὑπ᾽ Ἀγχίσῃ τέκε δῖ᾽ Ἀφροδίτη,

...Οἳ δ᾽ ἄρα Περκώτην καὶ Πράκτιον ἀμφενέμοντο,
καὶ Σηστὸν καὶ Ἄβυδον ἔχον καὶ δῖαν Ἀρίσβην,
τῶν αὖθ᾽ Ὑρτακίδης ἦρχ᾽ Ἄσιος, ὄρχαμος ἀνδρῶν,
Ἄσιος Ὑρτακίδης, ὃν Ἀρίσβηθεν φέρον ἵπποι
αἴθωνες μεγάλοι ,ποταμοῦ ἄπο Σελλήεντος.

840Ἱππόθοος δ᾽ ἄγε φῦλα Πελασγῶν ἐγχεσιμώρων,
τῶν οἳ Λάρισαν ἐριβώλακα ναιετάασκον·
τῶν ἦρχ᾽ Ἱππόθοός τε Πύλαιός τ᾽, ὄζος Ἄρηος,
υἷε δύω Λήθοιο Πελασγοῦ Τευταμίδαο.

Αὐτὰρ Θρήϊκας ἦγ᾽ Ἀκάμας καὶ Πείροος ἥρως,
845 ὅσσους Ἑλλήσποντος ἀγάρροος ἐντὸς ἐέργει.

Εὔφημος δ᾽ ἀρχὸς Κικόνων ἦν αἰχμητάων
υἱὸς Τροιζήνοιο διοτρεφέος Κεάδαο.

Αὐτὰρ Πυραίχμης ἄγε Παίονας ἀγκυλοτόξους,
τηλόθεν ἐξ Ἀμυδῶνος, ἀπ᾽ Ἀξιοῦ εὐρὺ ῥέοντος,

850 Ἀξιοῦ, οὗ κάλλιστον ὕδωρ ἐπικίδναται αἶαν.
Παφλαγόνων δ᾽ ἡγεῖτο Πυλαιμένεος λάσιον κῆρ
ἐξ Ἐνετῶν
, ὅθεν ἡμιόνων γένος ἀγροτεράων,
οἵ ῥα Κύτωρον ἔχον καὶ Σήσαμον ἀμφενέμοντο
ἀμφί τε Παρθένιον ποταμὸν κλυτὰ δώματα ναῖον
855 Κρῶμνάν τ᾽ Αἰγιαλόν τε καὶ ὑψηλοὺς Ἐρυθίνους.

Αὐτὰρ Ἁλιζώνων Ὀδίος καὶ Ἐπίστροφος ἦρχον
τηλόθεν ἐξ Ἀλύβης
, ὅθεν ἀργύρου ἐστὶ γενέθλη.
Μυσῶν δὲ Χρόμις ἦρχε καὶ Ἔννομος οἰωνιστής·
ἀλλ᾽ οὐκ οἰωνοῖσιν ἐρύσατο κῆρα μέλαιναν,
860 ἀλλ᾽ ἐδάμη ὑπὸ χερσὶ ποδώκεος Αἰακίδαο
ἐν ποταμῷ, ὅθι περ Τρῶας κεράϊζε καὶ ἄλλους.

Φόρκυς αὖ Φρύγας ἦγε καὶ Ἀσκάνιος θεοειδὴς
τῆλ᾽ ἐξ Ἀσκανίης· μέμασαν δ᾽ ὑσμῖνι μάχεσθαι.

Μῄοσιν αὖ Μέσθλης τε καὶ Ἄντιφος ἡγησάσθην,
865 υἷε Ταλαιμένεος, τὼ Γυγαίη τέκε λίμνη,

οἳ καὶ Μῄονας ἦγον ὑπὸ Τμώλῳ γεγαῶτας.

Νάστης αὖ Καρῶν ἡγήσατο βαρβαροφώνων,
οἳ Μίλητον ἔχον Φθιρῶν τ᾽ ὄρος ἀκριτόφυλλον
Μαιάνδρου τε ῥοὰς Μυκάλης τ᾽ αἰπεινὰ κάρηνα·
870 τῶν μὲν ἄρ᾽ Ἀμφίμαχος καὶ Νάστης ἡγησάσθην,
Νάστης Ἀμφίμαχός τε, Νομίονος ἀγλαὰ τέκνα,
ὃς καὶ χρυσὸν ἔχων πόλεμόνδ᾽ ἴεν ἠΰτε κούρη,
νήπιος, οὐδέ τί οἱ τό γ᾽ ἐπήρκεσε λυγρὸν ὄλεθρον,
ἀλλ᾽ ἐδάμη ὑπὸ χερσὶ ποδώκεος Αἰακίδαο
875 ἐν ποταμῷ, χρυσὸν δ᾽ Ἀχιλεὺς ἐκόμισσε δαΐφρων.

Σαρπηδὼν δ᾽ ἦρχεν Λυκίων καὶ Γλαῦκος ἀμύμων
τηλόθεν ἐκ Λυκίης, Ξάνθου ἄπο δινήεντος
nemo

δυσκολη περιοχη για να την κατακτησει καποιος και ποιο δυσκολο να βρει τους θρακες στα χαωδη δαση με τις κοιλαδες και τα βουνα
ουτε και κανενας κατακτητης ηθελε να πολεμησει καποιους που δεν ειχαν πλουτο αρκει για αυτους να περεμειναν οι δρομοι ανοιχτοι
σιγουρα για μενα αν μια περιοχη εμεινε πιο καθαρη απο προσμείξεις με αλλους λαους αυτοι ειναι οι θρακες
και ασφαλως τα θαλασια ορια δεν ειναι αυτα που εχουμε υπαρχουν πολεις σκεπασμενες με νερο οπως πιστευω και η σαμοθρακη
να ειχε τοτε διαφορετικες ακτογραμμες
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”