λοξια κοψε τις παπαρολογιες κατι που ησουν και εισαι πολυ καλος αλλα δεν ειμαστε εμεις οι ασχετοι που λεμε οτι τα ελληνικαΛοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:40Άσε τι έπιανα εγώ...nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:10 δεν ειπα αυτο- ειπα ηταν - οπως λενε και οι βλαχοι- σαπερα απο καθε μεσογειακη επαφη πολυ μακρια απο τον κυκλο επιρροής της μεσογειου
οπου ειχαμε την ανθηση του πολιτισμου και η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα απο οτι ακουω κατοικήθηκε αποκλειστικα
απο λαους της στεπας που κινήθηκαν περιμετρικά απο την ζωνη του παγου ...και δεν εχω ιδεα απο τα γλωσσικά απλα διαβαζω
και παρατηρώ τα μυστηρια οπως το βουνο που λενε οτι δεν ειναι ελληνικη λεξη και αλλα πολλα που δεν γνωριζε ή δεν ανεφερε ο ομηρος
και μη με ζαλίζεις με τα χαζα εκτος και αν εχεις να προσθεσεις κατι το ενδιαφερον ....διαπιστωσεις κανουν ολοι ακομη και οι χαζοι
και δεν ηταν λαθος ποστ αυτο που σου ανεφερε η "γουερινο " καποτε τα επιανες με το πρωτο![]()
Και κοίτα να γράφεις πιο ξεκάθαρα τις απόψεις σου. Δεν θα κάνω τον μάντη...![]()
Η Φινλανδία ανήκει στην Ευρώπη. Δεν θα ξαναφτιάξουμε τον χάρτη της Ευρώπης για την πάρτη σου...![]()
Συνεπώς και η γλώσσα της ανήκει στις ευρωπαϊκές γλώσσες.
Τα Φινλανδικά είναι επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., όπως είναι και τα σκανδιναυικά.
Δεν θα αλλάξουμε τώρα και την χάρτα της Ε.Ε., επειδή εσύ "άκουσες" ότι "η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα"...
Αν δεν έχεις ιδέα από γλωσσικά (και εγώ λίγα γνωρίζω), τότε να ΜΗΝ βγάζεις γλωσσολογικούς φετφάδες πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών".
Όπως σου ξανάγραψα, κάτι τέτοιο απαιτεί γλωσσολογικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΟΧΙ διακαείς πόθους.
Πιάσε και διάβασε για τις γερμανικές γλώσσες, για τις ουραλικές γλώσσες, για τον φιννο-ουγγρικό κλάδο των ουραλικών γλωσσών και μετά βγάλε φετφάδες που να στηρίζονται σε επιχειρήματα και όχι σε φρούδες ελπίδες.
Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις πως αρκεί που ισχυρίζεσαι πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών" και πως όταν σου ζητούν αποδείξεις αυτό είναι χαζομάρα...με γεια σου με χαρά σου.
Αλλά μην λες κάτι τέτοια όπου να 'ναι, γιατί θα σε πάρουν στον μεζέ...
Τελικά, κατάλαβες πότε χρησιμοποιούμε την επίκκληση στην αυθεντία;
ειναι η μητρα καθε γλωσσας αλλα ξενοι πανεπιστημιακοι που το ευρος της γνωσεις τους αφορα ολους τους πολιτισμους
εσεις οι λεγομενοι γυφτοελληνες μπορειτε να λετε οτι θετε και μεις απο την πλευρα μας θα λεμε αυτα που εχουν μια καποια λογικη