!!! DEVELOPMENT MODE !!!

που ναι οι Θράκες;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
nemo

Re: που ναι οι Θράκες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:40
nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:10 δεν ειπα αυτο- ειπα ηταν - οπως λενε και οι βλαχοι- σαπερα απο καθε μεσογειακη επαφη πολυ μακρια απο τον κυκλο επιρροής της μεσογειου
οπου ειχαμε την ανθηση του πολιτισμου και η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα απο οτι ακουω κατοικήθηκε αποκλειστικα
απο λαους της στεπας που κινήθηκαν περιμετρικά απο την ζωνη του παγου ...και δεν εχω ιδεα απο τα γλωσσικά απλα διαβαζω
και παρατηρώ τα μυστηρια οπως το βουνο που λενε οτι δεν ειναι ελληνικη λεξη και αλλα πολλα που δεν γνωριζε ή δεν ανεφερε ο ομηρος
και μη με ζαλίζεις με τα χαζα εκτος και αν εχεις να προσθεσεις κατι το ενδιαφερον ....διαπιστωσεις κανουν ολοι ακομη και οι χαζοι

και δεν ηταν λαθος ποστ αυτο που σου ανεφερε η "γουερινο " καποτε τα επιανες με το πρωτο :102:
Άσε τι έπιανα εγώ...
Και κοίτα να γράφεις πιο ξεκάθαρα τις απόψεις σου. Δεν θα κάνω τον μάντη... :lol:

Η Φινλανδία ανήκει στην Ευρώπη. Δεν θα ξαναφτιάξουμε τον χάρτη της Ευρώπης για την πάρτη σου... :lol:
Συνεπώς και η γλώσσα της ανήκει στις ευρωπαϊκές γλώσσες.
Τα Φινλανδικά είναι επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., όπως είναι και τα σκανδιναυικά.
Δεν θα αλλάξουμε τώρα και την χάρτα της Ε.Ε., επειδή εσύ "άκουσες" ότι "η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα"...

Αν δεν έχεις ιδέα από γλωσσικά (και εγώ λίγα γνωρίζω), τότε να ΜΗΝ βγάζεις γλωσσολογικούς φετφάδες πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών".
Όπως σου ξανάγραψα, κάτι τέτοιο απαιτεί γλωσσολογικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΟΧΙ διακαείς πόθους.
Πιάσε και διάβασε για τις γερμανικές γλώσσες, για τις ουραλικές γλώσσες, για τον φιννο-ουγγρικό κλάδο των ουραλικών γλωσσών και μετά βγάλε φετφάδες που να στηρίζονται σε επιχειρήματα και όχι σε φρούδες ελπίδες.

Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις πως αρκεί που ισχυρίζεσαι πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών" και πως όταν σου ζητούν αποδείξεις αυτό είναι χαζομάρα...με γεια σου με χαρά σου.
Αλλά μην λες κάτι τέτοια όπου να 'ναι, γιατί θα σε πάρουν στον μεζέ...

Τελικά, κατάλαβες πότε χρησιμοποιούμε την επίκκληση στην αυθεντία;
λοξια κοψε τις παπαρολογιες κατι που ησουν και εισαι πολυ καλος αλλα δεν ειμαστε εμεις οι ασχετοι που λεμε οτι τα ελληνικα
ειναι η μητρα καθε γλωσσας αλλα ξενοι πανεπιστημιακοι που το ευρος της γνωσεις τους αφορα ολους τους πολιτισμους

εσεις οι λεγομενοι γυφτοελληνες μπορειτε να λετε οτι θετε και μεις απο την πλευρα μας θα λεμε αυτα που εχουν μια καποια λογικη
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:08
Spoiler
nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:10 δεν ειπα αυτο- ειπα ηταν - οπως λενε και οι βλαχοι- σαπερα απο καθε μεσογειακη επαφη πολυ μακρια απο τον κυκλο επιρροής της μεσογειου
οπου ειχαμε την ανθηση του πολιτισμου και η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα απο οτι ακουω κατοικήθηκε αποκλειστικα
απο λαους της στεπας που κινήθηκαν περιμετρικά απο την ζωνη του παγου ...και δεν εχω ιδεα απο τα γλωσσικά απλα διαβαζω
και παρατηρώ τα μυστηρια οπως το βουνο που λενε οτι δεν ειναι ελληνικη λεξη και αλλα πολλα που δεν γνωριζε ή δεν ανεφερε ο ομηρος
και μη με ζαλίζεις με τα χαζα εκτος και αν εχεις να προσθεσεις κατι το ενδιαφερον ....διαπιστωσεις κανουν ολοι ακομη και οι χαζοι

και δεν ηταν λαθος ποστ αυτο που σου ανεφερε η "γουερινο " καποτε τα επιανες με το πρωτο :102:
Άσε τι έπιανα εγώ...
Και κοίτα να γράφεις πιο ξεκάθαρα τις απόψεις σου. Δεν θα κάνω τον μάντη... :lol:

Η Φινλανδία ανήκει στην Ευρώπη. Δεν θα ξαναφτιάξουμε τον χάρτη της Ευρώπης για την πάρτη σου... :lol:
Δεν θα αλλάξουμε τώρα και την χάρτα της Ε.Ε., επειδή εσύ "άκουσες" ότι "η φιλανδια δεν ανηκει στην ευρωπαικη γλωσσα"...

Αν δεν έχεις ιδέα από γλωσσικά (και εγώ λίγα γνωρίζω), τότε να ΜΗΝ βγάζεις γλωσσολογικούς φετφάδες πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών".
Όπως σου ξανάγραψα, κάτι τέτοιο απαιτεί γλωσσολογικές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΟΧΙ διακαείς πόθους.
Πιάσε και διάβασε για τις γερμανικές γλώσσες, για τις ουραλικές γλώσσες, για τον φιννο-ουγγρικό κλάδο των ουραλικών γλωσσών και μετά βγάλε φετφάδες που να στηρίζονται σε επιχειρήματα και όχι σε φρούδες ελπίδες.

Αν εσύ θέλεις να πιστεύεις πως αρκεί που ισχυρίζεσαι πως "η ελληνική είναι η μήτρα των ευρωπαϊκών γλωσσών" και πως όταν σου ζητούν αποδείξεις αυτό είναι χαζομάρα...με γεια σου με χαρά σου.

λοξια κοψε τις παπαρολογιες κατι που ησουν και εισαι πολυ καλος αλλα δεν ειμαστε εμεις οι ασχετοι που λεμε οτι τα ελληνικα
ειναι η μητρα καθε γλωσσας αλλα ξενοι πανεπιστημιακοι που το ευρος της γνωσεις τους αφορα ολους τους πολιτισμους

εσεις οι λεγομενοι γυφτοελληνες μπορειτε να λετε οτι θετε και μεις απο την πλευρα μας θα λεμε αυτα που εχουν μια καποια λογικη
Μάλιστα!
Ξεκίνησες βγάζοντας την Φινλανδία εκτός Ευρώπης και μετά πως τα Φινλανδικά δεν είναι ευρωπαϊκή γλώσσα.
Τέτοια μαθαίνεις από τους "ξένους πανεπιστημιακούς";
Σου έδειξα ότι κάνεις μέγα λάθος, αλλά αντί να φέρεις τα δικά σου επιχειρήματα, ισχυρίζεσαι ότι λέω παπαρολογίες...
...μπορεί και να λέω. Εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι λέω παπαρολογίες, πέραν του ισχυρισμού σου;
Αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι λέω παπαρολογίες, σκέψου μήπως λες εσύ και άδικα επιτίθεσαι με αντχομιές (που δεν με ενοχλούν)...

Για να σε διευκολύνω:
Δώσε γλωσσολογικές αποδείξεις, για την καταγωγή των ευρωπαϊκών γλωσσών (των γερμανικών, ουραλικών γλωσσών συμπεριλαμβανομένων φυσικά), από την ελληνική. ΟΧΙ "άκουσα-κάπου διάβασα-μου είπαν" ή δικούς ατεκμηρίωτους ισχιρισμούς.

Και τέλος, κατέληξες να επικαλείσαι "ξένους πανεπιστημιακούς". Δεκτόν! Εγώ όμως δεν τους γνωρίζω.
Δώσε πηγές λοιπόν, να μάθω και εγώ αυτούς τους "ξένους πανεπιστημικούς που το εύρος της γνώσης τους αφορά όλους τους πολιτισμούς και έχουν αποδείξει πως τα ελληνικά είναι η μήτρα κάθε γλώσσας"

Και περιμένω απάντηση για το αν κατάλαβες πότε χρησιμοποιούμε την προσφυγή στην αυθεντία...

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

ksk έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 14:59
Spoiler

Άσε τι έπιανα εγώ...

Πάντως εγώ ξέρω μόνο την επίκληση στην μούσα...
Αστειεύομαι... :P
Να σου πω ...το ξέρεις ότι αν οι πολιτικοί ήταν όμοιοι με την πολιτική, θασουν πολύ καλός σε αυτό τον τομέα;
Αυτήν την ξέρω και εγώ... :lol:

Και...ά πα πα! Πολιτική; απελθέτω απ' εμού... :lol:
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:31
Spoiler
Άσε τι έπιανα εγώ...

Να σου πω ...το ξέρεις ότι αν οι πολιτικοί ήταν όμοιοι με την πολιτική, θασουν πολύ καλός σε αυτό τον τομέα;

Δυστυχώς οι πολιτικοί ισοπέδωσαν την πολιτική...
Είσαι ετοιμόλογος και έχεις μάχιμο λόγο...
:wave:
Παρατηρητής...
Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 »

ksk έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:35

Είναι και πιτσιρικάς
Έχει όλο το μέλλον μπροστά του για μια λαμπρή πολιτική καριέρα
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Γκουερινο 4 έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:36
ksk έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:35

Είναι και πιτσιρικάς
Έχει όλο το μέλλον μπροστά του για μια λαμπρή πολιτική καριέρα
Αμέ! Αυτό που το βάζεις; :lol:

Μωρή Εσχατογκουερίνα...μου θυμίζεις τον στίχο του Λ. Παπαδόπουλου: "...σαν αμάξι γέρικο στην ανηφοριά"... :smt005:
nemo

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:29
Για να σε διευκολύνω:
Δώσε γλωσσολογικές αποδείξεις, για την καταγωγή των ευρωπαϊκών γλωσσών (των γερμανικών, ουραλικών γλωσσών συμπεριλαμβανομένων φυσικά), από την ελληνική. ΟΧΙ "άκουσα-κάπου διάβασα-μου είπαν" ή δικούς ατεκμηρίωτους ισχιρισμούς.

Και τέλος, κατέληξες να επικαλείσαι "ξένους πανεπιστημιακούς". Δεκτόν! Εγώ όμως δεν τους γνωρίζω.
Δώσε πηγές λοιπόν, να μάθω και εγώ αυτούς τους "ξένους πανεπιστημικούς που το εύρος της γνώσης τους αφορά όλους τους πολιτισμούς και έχουν αποδείξει πως τα ελληνικά είναι η μήτρα κάθε γλώσσας"

Και περιμένω απάντηση για το αν κατάλαβες πότε χρησιμοποιούμε την προσφυγή στην αυθεντία...

.
και που ξερω γω οτι δεν εσυ δεν αντιλαμβανεσαι αυτο που ξερουν οι περισσοτεροι για τα φιλανδικά ε!
αφου ολοι μας αλλαζουμε σωβρακο καθε δυο μηνες που να βαλει ο νους μας οτι εσυ το αλλαζεις καθε μερα !
και λογω των εμμονων σου φαντασου να εγραφε και εδω το φαντασμα του αινσταιν θα τον εβγαζες και αυτον στο πι και φι ξερολα :fp:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 16:01
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 15:29
Για να σε διευκολύνω:

.
και που ξερω γω οτι δεν εσυ δεν αντιλαμβανεσαι αυτο που ξερουν οι περισσοτεροι για τα φιλανδικά ε!
αφου ολοι μας αλλαζουμε σωβρακο καθε δυο μηνες που να βαλει ο νους μας οτι εσυ το αλλαζεις καθε μερα !
και λογω των εμμονων σου φαντασου να εγραφε και εδω το φαντασμα του αινσταιν θα τον εβγαζες και αυτον στο πι και φι ξερολα :fp:
"Άλλ' αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα", Νέμο...
Τι σημαίνει "αυτό που ξέρουν οι περισσότεροι για τα Φινλανδικά";
Υπάρχου οι "λιγότεροι" που ξέρουν κάτι άλλο;
Τι στο καλό θέλεις να πεις;

Ποια σώβρακα αλλάζετε όλοι σας κάθε δυο μήνες; Τι λες;;; έχεις μπλέξει τα σώβρακα με τις γραβάτες...

Προσπάθησε να βάλεις τις σκέψεις σου στο χαρτί σε μια σωστή σειρά που να βγάζει νόημα και όχι "ό,τι να ναι με πατάτες"...

Ούτε καν μυρωδιά δεν έχεις πάρει...θα έβγαζα ξερόλα τον Αϊνστάιν ε; Αυτό κατάλαβες;; :fp: :fp:
Παλικάρι μου, ο Αϊνστάιν ήταν αυθεντία στην Φυσική.
Οπότε, αν έλεγε κάτι για την Φυσική, τότε μίλαγε σαν αυθεντία και εσύ έπρεπε να το δεχθείς.
Αλλά στην γαστρονομία δεν είχε περισσότερες γνώσεις από εσένα. Συνεπώς αν έλεγε πως το φασολάκια γίνονατ ωφελιμότερα με φράουλες, αυτό δεν είχε καμία αξία.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ δεν μπορείς να καταλάβεις;;;

Και για να τελειώνουμε:
Δώσε γλωσσολογικές αποδείξεις, για την καταγωγή των ευρωπαϊκών γλωσσών (των γερμανικών, ουραλικών γλωσσών συμπεριλαμβανομένων φυσικά), από την ελληνική. ΟΧΙ "άκουσα-κάπου διάβασα-μου είπαν" ή δικούς ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς.

Φέρε πηγές να μάθω και εγώ αυτούς τους "ξένους πανεπιστημικούς που το εύρος της γνώσης τους αφορά όλους τους πολιτισμούς και έχουν αποδείξει πως τα ελληνικά είναι η μήτρα κάθε γλώσσας"

Απάντησε φέρνοντας τις πηγές και μη με ζαλίζεις άλλο με την ακατανόητη γραφή σου...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:01 Μπορεί να υπάρχουν τρεις (ή και δεκατρείς), αλλά δεν είναι ισοπίθανες!
και εσυ το μετρο τις πιθανότητας;
και ασχετος κατα δηλωση σου με την γλωσσολογια και κριτης ομως... κλασσικος τυπος....
για κατεβα λιγακι, θα πουντιασεις πανω κει.
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:01 Όταν έχουμε τεκμηριωμένα παραδείγματα ελληνοποίησης ξένων ονομάτων, όπως Σαρδανάπαλος, τότε ένα άγνωστο ξένο όνομα που το βρίσκουμε με ελληνικές καταλήξεις, όπως το Σβελσιούρδος, είναι σαν το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Είναι πολύ, μα πάρα πολύ, αδύναμες οι άλλες δύο εξηγήσεις που προτείνεις.
Ακόμα και σήμερα, ΔΕΝ υπάρχει ξένο όνομα που να έχει ελληνικές επιθηματικές καταλήξεις.
Μην φέρνουμε απίθανες γλωσσολογικές συνδέσεις λοιπόν, διότι θα επικαλεστώ και πάλι τον Γκας Πορτοκάλος...
την μια την προτεινε ο Σελευκας αν δεν κανω λαθος.

Αλλα φαινεται οτι το αξιωμα μπουζουκι=αστυνομος ειναι αυτο το οποιο καθοριζει την σκεψη σου.

Διοτι για τον σαρδαναπαλο εχουμε πηγη για το ονομα του απο κει που ρθε ενω γα τον Σβελτο τον Σουρδο δεν εχουμε αλλη πηγη και εσυ κανεις την αυθαιρεσια να πεις

Σαρδαναπαλος = ξενο με αποδειξη σε ινδο-ιρανικη γλωσσα =>
Σβελζουρδος = ξενο κατα το σαραδναπαλος γιατι δεν ξερουμε τι σημαινει και οταν μας λενε τι σημαινει , λεμε οχι, δεν ειναι αυτο γιατι αμα δεν ξερω εγω τοτε δεν ξερεις ουτε εσυ.
Σας μωρο παιβι κανεις.

Πες καλυτερα δεν ξερω και ασε τα προσωπικα σου θελω.
Εγω τουλαχιστον σεβομαι και τις αλλες δυο αποψεις γιατι και αυτες εχουν βαση.
Και οι τρεις ειναι πιθανες και εσυ Λοξια δεν εισαι σε τηλεπαιχνιδι να διαλεξεις το παραθυρο 1, 2 η 3.

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:01 Τα ίδια όπως η από πάνω απάντησή μου. Ο δύο εξηγήσεις σου, είναι πάρα πολύ αδύναμες και η ξουράφα του Όξαμ τις σφάζει...
το λαιμο σου κοβεις σιγα σιγα με την ξουραφα αλλα δεν το παιρνεις χαμπαρ, γιατι σε παω γλυκα και απαλα μην προγκιξεις και μου φυγεις πιλαλιτος σαν το τραϊ 'σακα 'τη ρεματια. :smt005:

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:01 Δεν έχουμε βρει Θρακική γλώσσα, δεν ξέρουμε καν πως προφέρονταν οι λέξεις, δεν έχουμε βρει γραπτά ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια σύγκριση, και εσύ λες ότι το Σβελσιούρδος (με την ελληνικότατη κατάληξη -ος), μπορεί οι Θράκες να το πρόφεραν ακριβώς έτσι και έτσι είναι Θρακικό προ ελληνοποιήσεως!!!
Έλεος κάπου...
για ελεος στην εκκλησια.

εσυ και λεξικο αρχαιο να βρεθει με θρακικες λεξεις να εχουν ελληνικες ριζες θα λες ΟΧΙ, ειναι απο αλλου και ειναι ελληνοποιημενες.
Αυτο βολευει το μυαλο σου, αυτο πιστευεις. Αμην. Ελεησον.
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:01 Αλήθεια; Και τι ακριβώς έκανες όταν έγραφες...

persa. nab u = συλλαβω και
hindi. kud ur = πηδηξει
hindi. r = μικρο
persa. i = εγω
persa. u = και
hindi. sur = βαλε, υπερ.

Μας λες τι σημαίνει το όνομα Nabû-kudurri-uṣur με βάση τις "συγγενικές" γλώσσες των Ακκαδικών;
Α όχι, τότε τι ακριβώς νόημα έχει η ερμηνεία των συλλαβών που έφερες;
Τι δουλειά έχει η δική σου ερμηνεία των επί μέρους συλλαβών, την στιγμή που γλωσσολόγοι κάτοχοι της Ακκαδικής γλώσσας λένε πως το όνομα σημαίνει: Θεέ Ναμπού, προστάτεψε τον πρωτότοκό μου
εισαι αργοστροφος. με καρβουνο δουλευει;

Αντε μην σε Νab u kud ur r i u sur. :smt005: :smt005: :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 14 Νοέμ 2021, 20:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

taxalata xalasa έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 18:49 Άσχετο μπλα μπλα μπλα
Αυτό ήταν η καλή σου προσπάθεια; Εύγε!
Από τις πιο καλές "στρίβειν δια του άσχετου μπλαμπλαδισμού" προσπάθειες που έχω διαβάσει... :lol:

Όταν έχεις τεκμηριωμένα στοιχεία και όχι ετυμολογικές σαχλαμάρες του τύπου:
"φθόγγο κοι έχει η ελληνική, ομόηχο φθόγγο qui έχει η λατινική, άρα η λέξη είναι ελληνικό δάνειο", έλα πάλι.

Α, σου έχω καλύτερο...
Η ιαπωνική πόλη Οσάκα, σίγουρα είναι ελληνικής ετυμολογίας.
Και αναφορική αντωνυμία "οσα" έχουμε και φθόγγο "κα"...
Κάτι θα βρεις...

Και δεύτερο Α...
Μάλλον "ξέχασες" να τοποθετηθείς για την δήλωσή σου πως Γκουερίνο και Σέλευκας έφεραν Θρακικά κείμενα...
Μόλις τα βρεις (τα Θρακικά κείμενα), να τα στολίσεις στο φόρουμ να πάρουμε και την δόξα της ανακάλυψης πως η Θρακική γλώσσα έχει ελληνικές ρίζες!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λοξίας την 14 Νοέμ 2021, 19:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:03 Πήρες έναν ελληνικό φθόγγο "κοι" και τον πάντρεψες με το λατινικο qui και απέδειξες ΤΙ ακριβώς; Ότι το λατινικό qui προέρχεται από τον ελληνικό φθόγγο κοι;
οχι προερχεται.
ειναι ακριβως ιδια...
τι θα πει προερχεται; μπορει το κοι να προερχεται απο το qui.
εγω λεω συνυπαρχουν. να προσεχεις καλα τι γραφω γιατι το μυαλο σου τρεχει με εικασιες.
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:03 Το στενό της Σιγαπούρης λέγεται Malacca strait. Ώρες είναι να μας πεις ότι ετυμολογείται από ελληνικό μαλάκας, μιας και υπάρχει μεγάλη αντιστοιχία!
Ακυρη η "μαλακια" που πεταξες ετσι για να πεις την αντιδραση σου, αντιδραστικο στοιχειο.
Εμεις οι αρχιμαλακες την λεγαμε αλλιως.
Ο Πτολεμαίος έδειξε τη χερσόνησο της Μαλαισίας στον πρώτο του χάρτη αναφερόμενη στα στενά της Μάλακκα ως Sinus Sabaricus.
Αλλος μαλακας την ειπε Μαλασια.
Στα Tagal Φιλιππίνες που ειναι γειτονακια Μαλασια σημανει Γευστικος.

βρες καμια καινουργια "μαλασια" να γραφεις. τουτο παλιωσε....
Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 12:03 Χωρίς καμία υπόνοια, και το εννοώ, αν ρωτήσεις έναν ψυχολόγο θα σου πει για την μεγάλη ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι να βλέπουν να γίνονται δεκτές οι απόψεις τους!
Κα λέω πάλι, αυτό δεν είναι μπηχτή για εσένα ή για κάποιον άλλον.
Είναι ένα στοιχείο για το ότι δεν ισχύει το υπογραμμισμένο.
Όλοι, ακόμα και οι αυθεντίες, θέλουμε οι απόψεις μας να γίνονται αποδεκτές από όλους. ...
εσυ που ρωτησες τον ψυχολογο σου γιατι επιμενεις στις αποψεις σου;
σε κοροϊδευει και πετας τα λεφτα σου; οπως λεει ο πελας σου ο Γκουε, το φυσας το ευρω...καλα κανεις ομως, να φαει και ο ψυχολογος σου ψωμακι.

Εμας που σε ψυχαναλυουμε δωρεαν, μας ζαλιζεις τον ερωτα.

Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ότι η πιο πάνω απάντησή μου...

Μόλις έχεις τεκμηρωμένα στοιχεία, έλα...
Με ακροβατικές εικασίες, λαστιχωμένες ερμηνείες και παρετυμολογήσεις, δεν βοηθάς κανέναν.
Το πολύ πολύ να ψαρέψεις κάποιον ήδη ψεκασμένο που πιστεύει πως η ελληνική είναι η μήτρα όλων των γλωσσών...
nemo

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 19:52 Ότι η πιο πάνω απάντησή μου...

Με ακροβατικές εικασίες, λαστιχωμένες ερμηνείες και παρετυμολογήσεις, δεν βοηθάς κανέναν.
Το πολύ πολύ να ψαρέψεις κάποιον ήδη ψεκασμένο που πιστεύει πως η ελληνική είναι η μήτρα όλων των γλωσσών...
:e045: δεν ειμαι σιγουρος για τα κινεζικα :102:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 19:47
taxalata xalasa έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 18:49 Άσχετο μπλα μπλα μπλα
Αυτό ήταν η καλή σου προσπάθεια; Εύγε!
Από τις πιο καλές "στρίβειν δια του άσχετου μπλαμπλαδισμού" προσπάθειες που έχω διαβάσει... :lol:

Όταν έχεις τεκμηριωμένα στοιχεία και όχι ετυμολογικές σαχλαμάρες του τύπου:
"φθόγγο κοι έχει η ελληνική, ομόηχο φθόγγο qui έχει η λατινική, άρα η λέξη είναι ελληνικό δάνειο", έλα πάλι.

Α, σου έχω καλύτερο...
Η ιαπωνική πόλη Οσάκα, σίγουρα είναι ελληνικής ετυμολογίας.
Και αναφορική αντωνυμία "οσα" έχουμε και φθόγγο "κα"...
Κάτι θα βρεις...

Και δεύτερο Α...
Μάλλον "ξέχασες" να τοποθετηθείς για την δήλωσή σου πως Γκουερίνο και Σέλευκας έφεραν Θρακικά κείμενα...
Μόλις τα βρεις (τα Θρακικά κείμενα), να τα στολίσεις στο φόρουμ να πάρουμε και την δόξα της ανακάλυψης πως η Θρακική γλώσσα έχει ελληνικές ρίζες!
γουσταρω...

...άρα η λέξη είναι ελληνικό δάνειο

αυτο ειναι δικη σου εικασια.

η δικη μου αποδειξη ειναι
大 o . μεγαλη
坂 saka. κλιση [πλαγια λοφου]
市 shi. πολη

επισημη αποδειξη απο λεξικα. Γουγλαρε μονος σου.
Οπως λεει και ο πελας σου , σαν κρεμμουλα για μωρα πρεπει να στα δινουμε και γκρινιαζεις σαν μπεμπισκος.

Ōsaka σημαίνει "μεγάλος λόφος" ή "μεγάλη πλαγιά".

παρακατ...

αναμενω...

τρεχεις μονος σου χωρις μπαλα πανω κατω ασταματητα.

με φραπογαλον στο ενα χερι ειμαι και τα κορδονια αδετα... :smt005:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Λοξίας έγραψε: 14 Νοέμ 2021, 19:52 Ότι η πιο πάνω απάντησή μου...

απ.......και σε επιασα στη ξωβεργα πολυλαλουμενο παπαγαλακι.
εκει στα μαυρισμενα ειναι το κολλημα σου και εισαι αντι...ιστης.

αμ δε λεω αυτο Λοξια.
χρειαζεσαι ιδιαιτερα μαθηματα...

εγω λεω οτι η ΙΕ θεωρια απο μπουρκχαν γιουκραΐνες ειναι ανυποστατη και αμφισβητουμενη λόγω ινδο-ιρανικης προελευσης των σκυθικων οπως μας λεει ο καλος μας Ιακωβος. Σλαβοι=Σκυθες=Σερβοι. Σ.Σ.Σ. / S.S.S.

Πως γκαινεν να μιλανε ινδο-ιρανικα οι σκυθες και ταυτοχρονα να μιλανε και ινδο-ευρωπαϊκα και ροβολησανε σακατ να κανουν μπανια στην κρητη και στο παυλοπετρι;

ολα τα αλλα που λες ειναι εικασιες του μυαλου σου που ειναι προγραμματισμενο στον αντι.....ισμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”