περαστική έγραψε: 11 Νοέμ 2021, 14:01
Volk έγραψε: 11 Νοέμ 2021, 03:48
BigChiefWahoo έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 21:39
Μόλις χτύπησα δύο κρουασάν,χαζεύοντας τις μλκιες στο φόρουμ.
Ένα αυτό
και το άλλο,αυτό (με γέμιση Oreo)
Πετώντας τη συσκευασία στη σακούλα με τα σκουπίδια,το μάτι μου έπεσε στις ημερομηνίες λήξης - το πρώτο έληξε στις 5/11,το άλλο στις 6/11.
Τι κάνουμε τώρα ;
Θα εχει ενδιαφερον στα πλαισια της αναζητησης, να εργαστεις περιστασιακα στις κουζινες διαφορων καταστηματων που ασχολουνται με την εστιαση. Αν το κανεις, ελα να μας γραψεις τα οσα ειδες και διαπιστωσες.
Ως ατομο που εχει δουλεψει σερβις ακομη και σε high class εστιατορια (πχ δημοφιλες κινεζικο) θα συμφωνησω απολυτα. Απο την μερα που δουλεψα εκει και ειδα τι κανουν με τα πιατα, δεν θα ξαναφαω απο εκει. Αλλα δυστυχως για ο,τι τρως απ’εξω, ποτε δεν ξερεις τι γινεται στην κουζινα τους.
Στην αρχη οταν εφυγα απο το σπιτι μου στα 18 και εργαζομουν οπου να ναι για την επιβιωση, ειχα εργαστει και σε διαφορες κουζινες. Ειδα τα οσα ειδα, ακουσα τα οσα ακουσα απο τους διαφορους ανθρωπους που γνωρισα και διαπιστωσα οτι ειναι προτιμοτερο να φας μια χουφτα αμυγδαλα, φουντουκια, μια κουταλια μελι και ενα βραστο αυγο με λιγο τυρι, παρα να φας οτιδηποτε στο οποιοδηποτε μαγαζι.
Λιγο πριν ανοιξω τη πρωτη μου εταιρια, εργαζομουν στις λαικες κουβαλουσα τελαρα. Ειχα προσβαση σε φρουτα, λαχανικα, φρεσκα αυγα και πεντανοστιμα οσπρια. Πειραματιστηκα με διαφορους συνδυασμους και συνταγες που μου ελεγαν οι εκει γυναικες και εμαθα να μαγειρευω διαφορα φαγητα. Στο κενο μου εκει, στα πεταχτα, ετρωγα φρουτα εποχης και ξηρους καρπους χωρις αλατι και ημουν οκ ολη μερα κουβαλουσα, δεν πηρα ποτε να φαω κατι που ειχε φτιαξει καποιος αλλος.Κορυφαιες στιγμες, οταν καβατζωνα τα ολοφρεσκα προβεια γιαουρτια που εφερνε μια οικογενεια που ειχαν παγκο με διαφορα αλλα και ενα μικρο ψυγειο με γιαουρτια, γνησια προβεια, τα εφτιαχναν οι ιδιοι. Κεσες προβειο γιαουρτι, ξηροι καρποι μιξ μεσα και φρουτα εποχης.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.