!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο κόσμος δεν πάει καλά...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Ο κόσμος δεν πάει καλά...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:41 Ακολουθεί ένα σκηνικό που μου έτυχε το Σάββατο το μεσημέρι.
Ετοιμαζόμαστε να πάμε στο χωριό με την σύντροφό μου και το μωρό (4+ μηνών). Αφότου έχω μεταφέρει τις 3 βαλίτσες 3 στενά πιο δίπλα, όπου είχα παρκάρει, φέρνω το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι περιμένοντας να κατέβει η σύντροφος με τον μικρό και το καροτσάκι.

Η περιοχή (Ντεπώ) είναι σχετικά δύσκολη στο παρκάρισμα (όχι κάτι τρελό, κλάιν, πάντα βρίσκεις να παρκάρεις 2-3 στενά δίπλα) κυρίως αν έχεις να μεταφέρεις και βαλίτσες και καρότσι κλπ.

Όταν ήρθε αυτοκίνητο από πίσω μου μπήκα μπροστά από την είσοδο ενός υπόγειου πάρκινγκ που ειναι ακριβως εκεί και περίμενα μέσα στο αυτοκίνητο. Μετά από 1 λεπτό ανοίγει το πάρκινγκ (μεγάλο, από συγκρότημα πολυκατοικιών) οπότε και εγώ βγαίνω από εκεί με όπισθεν και αφήνω ελεύθερη την δίοδο για αυτόν που έβγαινε. Εννοείται σήκωσα το χέρι για συγνώμη που ήμουν εκεί.

Αυτός (50+ χρονών) όταν βγήκε ο μισός στο στενό κάτι έλεγε έντονα, κατέβασα το παράθυρο και άρχισε να με κράζει:
- Μην τολμησεις να το ξαναφήσεις εδώ κλπ
- ΟΚ σόρυ, αλλά ούτως ή άλλως δεν σε καθυστέρησα, εδώ ήμουν.
- Άκουσες τι σου λέω εγώ; Αν το ξαναφήσεις εδώ θα δεις τι θα γίνει.
- Ρε άνθρωπε, έχω 4 μηνων παιδί που περιμένων να κατέβει, δεν έγινε και κάτι. ΟΚ τέλειωσε το θέμα.
- Θες να φέρω την τροχαία να μας πει αν τέλειωσε το θέμα ρε;
- Ε φέρε την τροχαία ρε μαλάκα, σιγά. (τελείως με ένταση του τύπου "ε και τι θα πει η τροχαία, γιατί ήμουν μέσα στο αμάξι μπροστά από πάρκινγκ")
- Τι με είπες;;;;

Και βγαίνει από το αυτοκίνητο, βγάζει έναν λοστό και τρέχει προς τα εμένα.

Εννοείται ότι όταν είδα τον λοστό βγήκα από το αμάξι και έφυγα προς τα πίσω. Φώναζε σαν παλαβός "έλα να σε γαμησω κλπ" και εγω πάνω στην θόλα μου συνέχισα να τον λέω μαλάκα, του τύπου "καλα ρε μαλακας εισαι; Μολις σου ειπα οτι εχω 4 μηνων παιδι και περιμένεις να παιξω ξυλο με λοστο για 10 δευτερολεπτα στάση;"

Η αλήθεια είναι οτι δεν κινδύνευα καθόλου γιατί είχα διαφυγη, αλλά στο μεταξυ ήρθαν και αλλα αυτοκινητα που τους ειχε κλεισει τον δρόμο και τον εκραζαν και γυρισε βρίζοντας και έφυγε.
Εντύπωση μου έκανε πως ένας άνθρωπος Σάββατο μεσημέρι για τόσο αδιάφορο λόγο, ήταν έτοιμος να κανει σοβαρη ζημια σε κάποιον άλλο. Δεν πάμε καθόλου καλά.
μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση σου
να του έβαζα το λοστό στο πάτο μέχρι να του βγει από το στόμα
εσύ καλά έκανες, έχεις παιδί και αυτό πρέπει να σκέφτεσαι πριν απ'όλα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 08 Νοέμ 2021, 23:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Πιθανότατα γράφτηκε σε κάμερα ασφαλείας, κάνε τα δέοντα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:58
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:56 σοβαρά τώρα; Δηλαδή κάποιος τραβάει λοστό επειδή του κλείσανε λίγο το δρόμο και η δική μας αντίδραση θα είναι να τον στείλουμε σε τόπους χλοερούς; Και το'χουμε και σίγουρο ότι θα δέχονταν να μας αφήσουν ελεύθερους και όλα καλά;
Βασικός κανόνας αυτοάμυνας: η αντίδραση πρέπει να ίση (αν όχι μεγαλύτερη) της απειλής. Επίσης δεν έκανες κάτι κακό, φοβήθηκες και πάτησες γκάζι να φύγεις. Τα άλλα ήρθαν από μόνα τους.
Κατανοητό. Αλλά εδώ μπαίνει κλέφτης με όπλο σπίτι σου, τον πυροβολείς και βρίσκεσαι μπλεγμένος και πιστεύεις ότι θα πατήσεις κάποιον ενώ εσύ είσαι μέσα σε αυτοκίνητο και αυτός κρατάει λοστό και δεν θα τρέξει κάστανο; Χώρια το ηθικό μέρος του πράγματος και τα ψυχολογικά που μπορεί να ζορίζουν κάποιον για χρόνια αν έχει φάει άνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:48
Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι ενημέρωσα συγγενή μου αστυνομικό για το σκηνικό, δίνοντας αριθμό πινακίδας, γιατί για να έβγαλε λοστό για τόσο ασήμαντη αφορμη προφανώς είναι επικίνδυνος.
Και γιατί ενημέρωσες συγγενή σου και δεν έκανες κανονική καταγγελία; Θες όταν καταλάβει ότι έστειλες τα προσωπικά του δεδομένα στη μαύρη το παιδί σου να μείνει χωρίς σπίτι;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:55 έχε και στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να του ανήκουν πάνω από ενα διαμερίσματα στο συγκρότημα και γιαυτό να συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς του 1960.
Τι μπορεί, σχεδόν σίγουρο.

Σοβαρά εγώ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αλλά δε νομίζω να έβγαινα από το αμάξι για τρέξω, θα ένιωθα ότι είναι πιο επικίνδυνα έξω, αν σκοντάψω την πούτσισα. Πιστεύω θα καθόμουν να δω αν θα σπάσει το τζάμι, υποτίθεται θα ραγίσει, δεν θα πέσει πάνω μου. Αν το έσπαγε τότε μπορεί να πατούσα γκάζι.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

foscilis έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:03
3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:48
Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι ενημέρωσα συγγενή μου αστυνομικό για το σκηνικό, δίνοντας αριθμό πινακίδας, γιατί για να έβγαλε λοστό για τόσο ασήμαντη αφορμη προφανώς είναι επικίνδυνος.
Και γιατί ενημέρωσες συγγενή σου και δεν έκανες κανονική καταγγελία; Θες όταν καταλάβει ότι έστειλες τα προσωπικά του δεδομένα στη μαύρη το παιδί σου να μείνει χωρίς σπίτι;
Γιατι θα έπρεπε να κάνω επώνυμη καταγγελία και δεν ξέρω τι άκρες μπορεί να έχει (btw είχε ένα MG καγκούρικο, λογικά ακριβό, δεν έχω ιδέα από αυτοκίνητα). Ο συγγενής μου είπε ότι θα το αναλάβει, αφού ξέρει που είναι το πάρκινγκ και αριθμό πινακίδας, κάνοντάς του τυχαίο έλεγχο και αν βρει τον λοστό μέσα θα πράξει τα δέοντα.
Επίσης η πινακίδα δεν είναι προσωπικό δεδομένο.
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Κακώς βγήκες από το αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό είσαι πιο ασφαλής
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:00 Δεν υπηρχε περίπτωση να κανω κάτι τέτοιο σε συνθήκες ηρεμίας που βρισκόμουν. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω μια τέτοια μη αναστρέψιμη κατάσταση ποτέ.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι ΣΚΑΤΑ έχει στο κεφάλι του ο άλλος, που θα ρίσκαρε να πάει φυλακή γιατί κάποιος ήταν μπροστά στην είσοδο ενός πάρκινγκ.
Η αντιδραση του τυπου δεν ειναι αντιδραση του μεσου ανθρωπου. Ποιος κυκλοφορει με λοστο ετοιμο να τον χρησιμοποιησει κιολας και μαλιστα με ασημαντη αφορμη;
Επομενως, σε αυτες τις περιπτωσεις θελει ψυχραιμια και απεμπλοκη. Και μετα καταγγελια.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:03

Κατανοητό. Αλλά εδώ μπαίνει κλέφτης με όπλο σπίτι σου, τον πυροβολείς και βρίσκεσαι μπλεγμένος και πιστεύεις ότι θα πατήσεις κάποιον ενώ εσύ είσαι μέσα σε αυτοκίνητο και αυτός κρατάει λοστό και δεν θα τρέξει κάστανο; Χώρια το ηθικό μέρος του πράγματος και τα ψυχολογικά που μπορεί να ζορίζουν κάποιον για χρόνια αν έχει φάει άνθρωπο.
πάντα τρέχει κάστανο όταν υπάρχει θάνατος. Αλλά εν προκειμένω πας στα μαλακά. Ούτε όπλο είχες, ούτε καν κατέβηκες από το αυτοκίνητο. Απλά πανικοβλήθηκες στην θεα του τρελού με το λοστό και έβαλες μπροστά να φύγεις, να σωθείς. Και δεν έφυγες από τον τόπο του περιστατικού. Αντίθετα έμεινες μέσα και κάλεσες αστυνομία και ασθενοφόρο.

Το ψυχολογικό προσωπικά δε με αφορά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν σκότωνα κάποιον κατά λάθος ή από απροσεξία θα τρελαινόμουν από τύψεις. Αλλά κάποιον που έρχεται να μου διαλύσει το κρανίο για το τίποτα, ίσα που θα πηγαίνω να κατουράω και τον τάφο του κάθε δεύτερο Σάββατο.
Δηλαδή τα ψυχολογικά των δικών μου ανθρώπων αν με σκοτώσει ή με σακατέψει, τα σκέφτηκε αυτός;

Let them make the first mistake. We make the last move.

3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

Ειχα απειρες διοδους διαφυγης και ειμαι μπροστα στην βασιλισσης όλγας. Βγηκα από το αυτοκίνητο αμεσως μολις είδα τον λοστο, ειχα απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων και έτρεξα αμέσως οπότε είχα μεγάλη απόσταση, δεν κινδύνευα να με προλάβει ο μπούλης. Δεν αγχώθηκα κάν από το σκηνικό, απλά όσο περνούσε η ώρα συνειδητοποιούσα πόσο παλαβή κίνηση έκανε.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

μπορούμε πάντως να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή ο τύπος θα πέσει πάνω στο λάθος άτομο
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Γκουερινο 4 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:00
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:56 σοβαρά τώρα; Δηλαδή κάποιος τραβάει λοστό επειδή του κλείσανε λίγο το δρόμο και η δική μας αντίδραση θα είναι να τον στείλουμε σε τόπους χλοερούς; Και το'χουμε και σίγουρο ότι θα δέχονταν να μας αφήσουν ελεύθερους και όλα καλά;
Και ποια δηλαδή θα πρέπει να είναι η αντίδραση μας;
Δεν ξέρω στ' αλήθεια. Γιατί ότι και να σου πω τώρα στο λέω με πλήρη ηρεμία και δεν μετράει. Οι αποφάσεις την ώρα εκείνη μπορεί να παρθούν υπό καθεστώς φόβου ή και πανικού.

Αλλά επειδή δεν θέλω να αποφύγω την απάντηση αν μπορούσα να διατηρήσω ένα μίνιμουμ αυτοελέγχου νομίζω ότι αρχικά θα κοιτούσα πόσο εύκολο είναι να φύγω και αν αυτό ήταν αδύνατο θα κλειδωνόμουν μέσα στο αμάξι. Αν αυτός άρχιζε τις ζημιές θα προσπαθούσα να τον απωθήσω με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Αν είχα μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας μπορεί να έκανα ότι ξεκινάω για να τον πατήσω αλλά θα σταματούσα την τελευταία στιγμή.
Μπορεί να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 08 Νοέμ 2021, 23:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone »

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα των εμβολιων :smt047
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:09
ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 23:03

πάντα τρέχει κάστανο όταν υπάρχει θάνατος. Αλλά εν προκειμένω πας στα μαλακά. Ούτε όπλο είχες, ούτε καν κατέβηκες από το αυτοκίνητο. Απλά πανικοβλήθηκες στην θεα του τρελού με το λοστό και έβαλες μπροστά να φύγεις, να σωθείς. Και δεν έφυγες από τον τόπο του περιστατικού. Αντίθετα έμεινες μέσα και κάλεσες αστυνομία και ασθενοφόρο.

Το ψυχολογικό προσωπικά δε με αφορά σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν σκότωνα κάποιον κατά λάθος ή από απροσεξία θα τρελαινόμουν από τύψεις. Αλλά κάποιον που έρχεται να μου διαλύσει το κρανίο για το τίποτα, ίσα που θα πηγαίνω να κατουράω και τον τάφο του κάθε δεύτερο Σάββατο.
Δηλαδή τα ψυχολογικά των δικών μου ανθρώπων αν με σκοτώσει ή με σακατέψει, τα σκέφτηκε αυτός;
και γιατί να μπλέξεις από το πουθενά και για ασήμαντο λόγο με δικηγόρους, δικαστήρια και τέτοιες διαδικασίες
και να ξοδέψεις και πιθανώς μέρες σε κρατητήριο
καλά έκανε, δεν αξίζει το κόπο
απλά το θέμα είναι ο τύπος να μαζευτεί γιατί είναι επικίνδυνος
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

Μπορεί μεν να λέω ότι η βία δεν είναι λύση,αλλά σε τέτοια περίπτωση,με μικρό παιδί στη μέση και επειδή φουντώνω εύκολα (και πρέπει να το κοιτάξω αυτό),σίγουρα θα έπαιζα ξύλο.Αν απέφευγα το λοστό,θα του άνοιγα το κεφάλι στα δύο (εκτός κι αν ήταν καρατέκα ή ο,τιδήποτε άλλο ο τύπος).
Αυτό,σε καμμία περίπτωση δεν είναι μομφή κατά του νηματοθέτη,που καλά έκανε ο άνθρωπος και απέφυγε τη φάση.

Και ότι κυκλοφορούν βλαμμένοι τύποι εκεί έξω,δεν τίθεται καν σαν ερώτημα.Έχει σαλτάρει ο κάθε πικραμένος από τα προβλήματά του.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”