Εντύπωση μου έκανε πως ένας άνθρωπος Σάββατο μεσημέρι για τόσο αδιάφορο λόγο, ήταν έτοιμος να κανει σοβαρη ζημια σε κάποιον άλλο. Δεν πάμε καθόλου καλά.Ετοιμαζόμαστε να πάμε στο χωριό με την σύντροφό μου και το μωρό (4+ μηνών). Αφότου έχω μεταφέρει τις 3 βαλίτσες 3 στενά πιο δίπλα, όπου είχα παρκάρει, φέρνω το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι περιμένοντας να κατέβει η σύντροφος με τον μικρό και το καροτσάκι.
Η περιοχή (Ντεπώ) είναι σχετικά δύσκολη στο παρκάρισμα (όχι κάτι τρελό, κλάιν, πάντα βρίσκεις να παρκάρεις 2-3 στενά δίπλα) κυρίως αν έχεις να μεταφέρεις και βαλίτσες και καρότσι κλπ.
Όταν ήρθε αυτοκίνητο από πίσω μου μπήκα μπροστά από την είσοδο ενός υπόγειου πάρκινγκ που ειναι ακριβως εκεί και περίμενα μέσα στο αυτοκίνητο. Μετά από 1 λεπτό ανοίγει το πάρκινγκ (μεγάλο, από συγκρότημα πολυκατοικιών) οπότε και εγώ βγαίνω από εκεί με όπισθεν και αφήνω ελεύθερη την δίοδο για αυτόν που έβγαινε. Εννοείται σήκωσα το χέρι για συγνώμη που ήμουν εκεί.
Αυτός (50+ χρονών) όταν βγήκε ο μισός στο στενό κάτι έλεγε έντονα, κατέβασα το παράθυρο και άρχισε να με κράζει:
- Μην τολμησεις να το ξαναφήσεις εδώ κλπ
- ΟΚ σόρυ, αλλά ούτως ή άλλως δεν σε καθυστέρησα, εδώ ήμουν.
- Άκουσες τι σου λέω εγώ; Αν το ξαναφήσεις εδώ θα δεις τι θα γίνει.
- Ρε άνθρωπε, έχω 4 μηνων παιδί που περιμένων να κατέβει, δεν έγινε και κάτι. ΟΚ τέλειωσε το θέμα.
- Θες να φέρω την τροχαία να μας πει αν τέλειωσε το θέμα ρε;
- Ε φέρε την τροχαία ρε μαλάκα, σιγά. (τελείως με ένταση του τύπου "ε και τι θα πει η τροχαία, γιατί ήμουν μέσα στο αμάξι μπροστά από πάρκινγκ")
- Τι με είπες;;;;
Και βγαίνει από το αυτοκίνητο, βγάζει έναν λοστό και τρέχει προς τα εμένα.
Εννοείται ότι όταν είδα τον λοστό βγήκα από το αμάξι και έφυγα προς τα πίσω. Φώναζε σαν παλαβός "έλα να σε γαμησω κλπ" και εγω πάνω στην θόλα μου συνέχισα να τον λέω μαλάκα, του τύπου "καλα ρε μαλακας εισαι; Μολις σου ειπα οτι εχω 4 μηνων παιδι και περιμένεις να παιξω ξυλο με λοστο για 10 δευτερολεπτα στάση;"
Η αλήθεια είναι οτι δεν κινδύνευα καθόλου γιατί είχα διαφυγη, αλλά στο μεταξυ ήρθαν και αλλα αυτοκινητα που τους ειχε κλεισει τον δρόμο και τον εκραζαν και γυρισε βρίζοντας και έφυγε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο κόσμος δεν πάει καλά...
Ο κόσμος δεν πάει καλά...
Ακολουθεί ένα σκηνικό που μου έτυχε το Σάββατο το μεσημέρι.
- Otto Weininger
Re: Ο κόσμος δεν πάει καλά...
Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι ενημέρωσα συγγενή μου αστυνομικό για το σκηνικό, δίνοντας αριθμό πινακίδας, γιατί για να έβγαλε λοστό για τόσο ασήμαντη αφορμη προφανώς είναι επικίνδυνος.Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
- Dwarven Blacksmith
Άλλο ένα επιτυχημένο de-escalation!Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
- Otto Weininger
δεν έχεις πάντα το περιθώριο να κάνεις πίσω.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:49Άλλο ένα επιτυχημένο de-escalation!Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Σε κάθε περίπτωση, κράτα σημειώσεις όταν δίνω τιπς
- Otto Weininger
Λεβέντη μου κατέβηκε να σε σκοτώσει. Ο λοστός δεν συγχωρεί σε κατακέφαλο, ούτε καν στα πλευρά. Τον πατάς τον καργιόλη και ας εξηγήσει (αν ζήσει) γιατί βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο με τον λοστό στο χέρι.3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:48Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι ενημέρωσα συγγενή μου αστυνομικό για το σκηνικό, δίνοντας αριθμό πινακίδας, γιατί για να έβγαλε λοστό για τόσο ασήμαντη αφορμη προφανώς είναι επικίνδυνος.Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Καλα αν δεν ειχα δίοδο διαφυγής με τα πόδια (η όπισθεν ήταν αδύνατη γιατι ερχόταν άλλο αυτοκίνητο απο πίσω στο βάθος) μπορεί και να έκανα κάτι τέτοιο στον πανικό μου, αλλά δεν πρόλαβα να αγχωθώ γιατί είδα ότι είχα τρόπο να αποφύγω τα χειρότερα (για οποιονδήποτε από τους δύο).
- Dwarven Blacksmith
Εγώ εγκρίνω, δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να ξεφορτωθείς ένα μπούμερ νόμιμα.
- Otto Weininger
έχε και στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να του ανήκουν πάνω από ενα διαμερίσματα στο συγκρότημα και γιαυτό να συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς του 1960.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:53 Εγώ εγκρίνω, δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να ξεφορτωθείς ένα μπούμερ νόμιμα.
Αυτό είναι απο τα μεγάλα άγχη μου τώρα που έχω παιδί. Μην χρειαστεί ποτέ να δράσω με τέτοιον τρόπο και σκοτώσω άνθρωπο (πχ εισβολή στο σπίτι ή κάτι αντιστοιχο με αυτό που έγινε), δε ξέρω αν θα την παλέψω ψυχολογικά.Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:53Λεβέντη μου κατέβηκε να σε σκοτώσει. Ο λοστός δεν συγχωρεί σε κατακέφαλο, ούτε καν στα πλευρά. Τον πατάς τον καργιόλη και ας εξηγήσει (αν ζήσει) γιατί βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο με τον λοστό στο χέρι.3f3k έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:48Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι ενημέρωσα συγγενή μου αστυνομικό για το σκηνικό, δίνοντας αριθμό πινακίδας, γιατί για να έβγαλε λοστό για τόσο ασήμαντη αφορμη προφανώς είναι επικίνδυνος.Otto Weininger έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:44 Δεν κάνεις πίσω. Κάνεις μπροστά και τον πατάς μόλις πλησιάσει. Μετά παραμένεις στο αμάξι και καλείς την αστυνομία λέγοντας τους ότι πανικοβλήθηκες.
Βεβαια αν ήταν ήδη το παιδί στο αυτοκίνητο δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον πατήσω.
σοβαρά τώρα; Δηλαδή κάποιος τραβάει λοστό επειδή του κλείσανε λίγο το δρόμο και η δική μας αντίδραση θα είναι να τον στείλουμε σε τόπους χλοερούς; Και το'χουμε και σίγουρο ότι θα δέχονταν να μας αφήσουν ελεύθερους και όλα καλά;
Αφού συμβαίνουν αυτά στο Ντεπώ, δεν θέλω να σκέφτομαι τι γίνεται στις δυτικές συνοικίες.
- Otto Weininger
Βασικός κανόνας αυτοάμυνας: η αντίδραση πρέπει να ίση (αν όχι μεγαλύτερη) της απειλής. Επίσης δεν έκανες κάτι κακό, φοβήθηκες και πάτησες γκάζι να φύγεις. Τα άλλα ήρθαν από μόνα τους.ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:56 σοβαρά τώρα; Δηλαδή κάποιος τραβάει λοστό επειδή του κλείσανε λίγο το δρόμο και η δική μας αντίδραση θα είναι να τον στείλουμε σε τόπους χλοερούς; Και το'χουμε και σίγουρο ότι θα δέχονταν να μας αφήσουν ελεύθερους και όλα καλά;
-
Γκουερινο 4
- Phorum.gr user: Gouerino
Και ποια δηλαδή θα πρέπει να είναι η αντίδραση μας;ST48410 έγραψε: 08 Νοέμ 2021, 22:56 σοβαρά τώρα; Δηλαδή κάποιος τραβάει λοστό επειδή του κλείσανε λίγο το δρόμο και η δική μας αντίδραση θα είναι να τον στείλουμε σε τόπους χλοερούς; Και το'χουμε και σίγουρο ότι θα δέχονταν να μας αφήσουν ελεύθερους και όλα καλά;
Δεν υπηρχε περίπτωση να κανω κάτι τέτοιο σε συνθήκες ηρεμίας που βρισκόμουν. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω μια τέτοια μη αναστρέψιμη κατάσταση ποτέ.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι ΣΚΑΤΑ έχει στο κεφάλι του ο άλλος, που θα ρίσκαρε να πάει φυλακή γιατί κάποιος ήταν μπροστά στην είσοδο ενός πάρκινγκ.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι ΣΚΑΤΑ έχει στο κεφάλι του ο άλλος, που θα ρίσκαρε να πάει φυλακή γιατί κάποιος ήταν μπροστά στην είσοδο ενός πάρκινγκ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 256 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 282 Απαντήσεις