!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 10:24
Cecily Anne έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 20:13 Ένα από τα καλά που μου άφησε ο κορωνοϊός είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει τη τελευταία διετία, διότι πρόσεχα. Εννοείται θα μου μείνουν οι συνήθειες. Έχω κόψει τα μάτσα μούτσα και τις χειραψίες, αρκούμαι στο τυπικό γεια σας.
Επίσης, όταν κάποιος είναι άρρωστος, απαιτώ να βάζει μάσκα. Στα γραφεία κομμένα τα 3-4 άρρωστοι ταυτόχρονα που είχαμε μια ζωή.
Επίσης έχω ξεκόψει την εστίαση κατά ένα 80%. Τουτέστιν η τσέπη μου είναι μακράν κερδισμένη. Μόνο οι καφέδες που έπινα έξω μου έκαναν τρομερή διαφορά. Επίσης, δεν έχω ψωνίσει ρούχα κλπ. περιττά έξοδα. Κι αυτό στα συν. Επίσης και τα ρούχα που είχα, εφόσον δεν τα πολυέβαλα, δεν έχουν πάθει ζημιές, άρα δε θα χρειαστεί να ανανεώσω γκαρνταρόμπα σύντομα.

Δηλαδή δε βγαίνεις έξω, έκοψες τις επαφές με τους ανθρώπους και φοράς πυτζαμάκια.

Ακούγεται εξαιρετικό.
Κοίτα δεν ήταν και κατάσταση αυτή ειδικά με τις γκόμενες αλλά και συνολικά με τα λαϊκά στρώματα σε όποιον χώρο βρίσκονταν μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά να έχουν γλείψει ή πιάσει το 90% των παρευρισκομένων. Εκτός από αηδιαστικές από φυσικής άποψης ήταν και αηδιαστικές ως κουλτούρα όλες αυτές οι υπερβολικές διαχύσεις, να συστήνεσαι σε κάποια και να κάνεις λες και ξαναβλέπεις τη δίδυμη αδερφή σου μετά από 10 χρόνια εξορίας.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

https://www.protothema.gr/world/article ... suhitikos/
O ΠΟΥ πάντως μάλλον δεν συμμερίζεται την άποψη οτι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και προειδοποιεί για 500 χιλιάδες νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι το Φλεβάρη. Τα μέτρα πια είναι μονόδρομος. Και όσο πιο σύντομα τα πάρουν οι χώρες τόσο το καλύτερο.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Το μονο μέτρο που δέχομαι ειναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Το μονο μετρο που δεχομαι ειναι η βιαιη προσαγωγη του κτηνιατρου και η κατασχεση της περιουσιας του
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

talaipwros έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 13:45 Το μονο μέτρο που δέχομαι ειναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Καλά οταν θα αρχίσουν πάλι σε κανα 2 εβδομάδες πάλι τα λοκ νταουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη να δούμε τι θα λες. Στη Γερμανία 33 χιλιάδες κρούσματα είχαν σήμερα και 165 νεκρούς. Στο νησί που ζεις θα φτάσουν σε 400-500 νεκρούς την ημέρα σε 2 εβδομάδες. Και μετά τι θα κάνουν? Με ποσοστά εμβολιασμών σε αυτές τις χώρες (πέραν της φυσικής νόσησης) 70 με 80%. Τι Θα λένε μετά πάλι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός? Αφού θα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι. Με την έλευση του χειμώνα αρχίζει η σκληρή πραγματικότητα. Που είναι οτι μια πανδημία δεν την νικάς ΜΟΝΟ με ένα εμβόλιο που παρέχει περιορισμένη (και χρονικά) προστασία. Το εμβόλιο που είναι μια κατάκτηση της επιστημονικής κοινότητας το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικοί σαν τον Κούλη και τον Τζόνσον που ήθελαν για πολιτικοοικονομικούς λόγους να έχουν τα πάντα ανοιχτά. Τώρα μέσα τα κεφάλια όμως. Μέτρα περιορισμού της διασποράς και τρίτες δόσεις σε όλους άνω των 50 μπας και μαζευτεί το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

talaipwros έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 13:45 Το μονο μέτρο που δέχομαι ειναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Το μόνο που δέχομαι ειναι πρωτίστως λοκνταουν (είτε σαν το αναποτελεσματικό γιόλο περσινό, που προσωπικα γούσταρα τρελά, αλλα επαναλαμβάνω και παραδέχομαι οτι ηταν αναποτελεσματικό, είτε διακεκομμένο αλλά πολυ αυστηρο τύπου Μάρτιος του '20 με κλειστά ΟΛΑ, το οποιο θα κρατάει αυστηρά και μονο εως 2 βδομαδες, μετά θα ανοιγουν επισης ΟΛΑ για αλλες δυο, μετά θα ξανακλεινουν ΟΛΑ αν χρειάζεται και θα ξανανοιγουν και ούτω καθεξής). Δευτερευόντως υποχρεωτικός εμβολιασμός και μπόλιασμα όλων των ανεμβολιαστων, και τέλος υποχρεωτικοτητα 3ης δόσης.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 13:53
Καλά οταν θα αρχίσουν πάλι σε κανα 2 εβδομάδες πάλι τα λοκ νταουν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη να δούμε τι θα λες. Στη Γερμανία 33 χιλιάδες κρούσματα είχαν σήμερα και 165 νεκρούς. Στο νησί που ζεις θα φτάσουν σε 400-500 νεκρούς την ημέρα σε 2 εβδομάδες. Και μετά τι θα κάνουν? Με ποσοστά εμβολιασμών σε αυτές τις χώρες (πέραν της φυσικής νόσησης) 70 με 80%. Τι Θα λένε μετά πάλι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός? Αφού θα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν όλοι. Με την έλευση του χειμώνα αρχίζει η σκληρή πραγματικότητα. Που είναι οτι μια πανδημία δεν την νικάς ΜΟΝΟ με ένα εμβόλιο που παρέχει περιορισμένη (και χρονικά) προστασία. Το εμβόλιο που είναι μια κατάκτηση της επιστημονικής κοινότητας το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικοί σαν τον Κούλη και τον Τζόνσον που ήθελαν για πολιτικοοικονομικούς λόγους να έχουν τα πάντα ανοιχτά. Τώρα μέσα τα κεφάλια όμως. Μέτρα περιορισμού της διασποράς και τρίτες δόσεις σε όλους άνω των 50 μπας και μαζευτεί το πρόβλημα.
Σχεδον όλοι είναι το 95%, οχι το 70%.

Ας αρρωστήσουν οι ανεμβολίαστοι, ας πανε οι νεκροι 2000 την ημερα. Σε λιγα χρονια με την βελτίωση του ειδους θα εχουμε αποικιες στον Αρη.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 11:29
Cecily Anne έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 20:13 Ένα από τα καλά που μου άφησε ο κορωνοϊός είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει τη τελευταία διετία, διότι πρόσεχα. Εννοείται θα μου μείνουν οι συνήθειες. Έχω κόψει τα μάτσα μούτσα και τις χειραψίες, αρκούμαι στο τυπικό γεια σας.
Επίσης, όταν κάποιος είναι άρρωστος, απαιτώ να βάζει μάσκα. Στα γραφεία κομμένα τα 3-4 άρρωστοι ταυτόχρονα που είχαμε μια ζωή.
Επίσης έχω ξεκόψει την εστίαση κατά ένα 80%. Τουτέστιν η τσέπη μου είναι μακράν κερδισμένη. Μόνο οι καφέδες που έπινα έξω μου έκαναν τρομερή διαφορά. Επίσης, δεν έχω ψωνίσει ρούχα κλπ. περιττά έξοδα. Κι αυτό στα συν. Επίσης και τα ρούχα που είχα, εφόσον δεν τα πολυέβαλα, δεν έχουν πάθει ζημιές, άρα δε θα χρειαστεί να ανανεώσω γκαρνταρόμπα σύντομα.

Δηλαδή δε βγαίνεις έξω, έκοψες τις επαφές με τους ανθρώπους και φοράς πυτζαμάκια.

Ακούγεται εξαιρετικό.
Κοίτα δεν ήταν και κατάσταση αυτή ειδικά με τις γκόμενες αλλά και συνολικά με τα λαϊκά στρώματα σε όποιον χώρο βρίσκονταν μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά να έχουν γλείψει ή πιάσει το 90% των παρευρισκομένων. Εκτός από αηδιαστικές από φυσικής άποψης ήταν και αηδιαστικές ως κουλτούρα όλες αυτές οι υπερβολικές διαχύσεις, να συστήνεσαι σε κάποια και να κάνεις λες και ξαναβλέπεις τη δίδυμη αδερφή σου μετά από 10 χρόνια εξορίας.
:goodpost:
Πόσο σιχαμερό ρε πούστη μου! Και δεν εχει να κανει (μονο) με γκόμενες. Αντρες μετα τη χειραψία, σε συγγενικές και γενικά κοινωνικές εκδηλώσεις, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟ μου έστρωναν μάπα για σταυρωτό φιλί και παλευα μια ζωή να τους αποφύγω όσο πιο ευγενικά μπορούσα. Η πανδημία εν τέλει βελτίωσε την ανθρωπότητα μονο και μονο επειδη κατήργησε ουσιαστικά, κάτι τέτοιες μαλακίες. Αν πότε φτάσει να καταργήσει και τα γαμοβαφτίσια(δυστυχώς, δεν νομιζω), θα μιλαμε για ο,τι καλύτερο χειρότερο συνεβη ποτέ στην ιστορια της ανθρωπότητας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ακούγεται εξαιρετικό.
Ακούγεται σαν να έγινε freelancer.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 13:35 https://www.protothema.gr/world/article ... suhitikos/
O ΠΟΥ πάντως μάλλον δεν συμμερίζεται την άποψη οτι η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και προειδοποιεί για 500 χιλιάδες νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι το Φλεβάρη. Τα μέτρα πια είναι μονόδρομος. Και όσο πιο σύντομα τα πάρουν οι χώρες τόσο το καλύτερο.
Στο μεταξύ θα κατασταλάξει κάπου ο ΠΟΥ; Πέρυσι μάς έλεγε ότι οι καραντίνες δεν είναι λύση και καταστρέφουν ειδικά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι, σκέψεις ακόμη και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

https://www.newsit.gr/ellada/koronoios- ... a/3401069/

Ερχεται σιγά-σιγά...
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Δίπλα σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα τροφίμων είναι ενα τσαγκαράδικο ....
Το πολυκατάστημα τροφίμων υπαρχει μέρα που θα κόψει και 2000 αποδείξεις με πάνω από 60-80 άτομα συγχρόνως μέσα στο κατάστημα !
Στο τσαγκαράδικο άντε να μπουν 10-15 πελάτες όλη τη μέρα !
Με τα νέα μέτρα για να μπεις στο τσαγκαράδικο χρειάζεσαι βεβαίωση οτι εμβολιάστηκες η' ράπιντ τεστ ..
Αν βρεθεί πελάτης μέσα στο τσαγκαράδικο χωρίς ενα από αυτά τα δυο τότε το πρόστιμο στο τσαγκαράδικο θα είναι 5 χιλιάδες ευρώ και στον πελάτη 500 ευρώ
Στο πολυκατάστημα περνάς ελεύθερα απλά να φοράς τη μάσκα !
Τώρα πες μου εσύ πως αυτοί που πήραν αυτά τα μέτρα έχουν σαν έγνοια την υγεία του λαού !
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
hellegennes

taliban έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 07:13 Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι, σκέψεις ακόμη και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

https://www.newsit.gr/ellada/koronoios- ... a/3401069/

Ερχεται σιγά-σιγά...
Θα έχουμε λοκντάουν και θα είναι σαν να μην έχουμε.

Κάτσε, κάτι μού θυμίζει αυτό...

...α, ναι. Όπως τότε που διώξαμε την τρόικα και φέραμε τους θεσμούς. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 05 Νοέμ 2021, 07:22 Δίπλα σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα τροφίμων είναι ενα τσαγκαράδικο ....
Το πολυκατάστημα τροφίμων υπαρχει μέρα που θα κόψει και 2000 αποδείξεις με πάνω από 60-80 άτομα συγχρόνως μέσα στο κατάστημα !
Στο τσαγκαράδικο άντε να μπουν 10-15 πελάτες όλη τη μέρα !
Με τα νέα μέτρα για να μπεις στο τσαγκαράδικο χρειάζεσαι βεβαίωση οτι εμβολιάστηκες η' ράπιντ τεστ ..
Αν βρεθεί πελάτης μέσα στο τσαγκαράδικο χωρίς ενα από αυτά τα δυο τότε το πρόστιμο στο τσαγκαράδικο θα είναι 5 χιλιάδες ευρώ και στον πελάτη 500 ευρώ
Στο πολυκατάστημα περνάς ελεύθερα απλά να φοράς τη μάσκα !
Τώρα πες μου εσύ πως αυτοί που πήραν αυτά τα μέτρα έχουν σαν έγνοια την υγεία του λαού !
Δηλαδή, να απαγορεύσουμε και στα μάρκετς την είσοδο στους ανεμβολίαστους;
Να τους πηγαίνουμε φαγητό στο σπίτι με δελτίο;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 23:44
Arisvilla έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 13:35 https://www.protothema.gr/world/article ... suhitikos/
Στο μεταξύ θα κατασταλάξει κάπου ο ΠΟΥ; Πέρυσι μάς έλεγε ότι οι καραντίνες δεν είναι λύση και καταστρέφουν ειδικά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Ισχύει.
Από τη μία η δημόσια υγεία κι από την άλλη η οικονομία.
Δεν είναι εύκολη η ισορροπία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”