Πες μου εσύ ποιος αριθμός είναι 1 φορά μεγαλύτερος από το 2.
Η έκφραση "1 φορά μεγαλύτερος" δεν έχει νόημα.
Διότι το "1 φορά" είναι ο ίδιος ο αριθμός.
Υπάρχει και η λέξη «μεγαλύτερος» δίπλα. Και το «2 φορές» είναι ο αριθμός 2. Πήγα για ψάρεμα 2 φορές σημαίνει ότι ήταν 2 οι περιπτώσεις που πήγα για ψάρεμα.
Η λέξη μεγαλύτερος δεν θα πει «επί».
Ξανά η ερώτηση, λοιπόν:
Ποιος αριθμός είναι 0 φορές μεγαλύτερος από το 2; Ποιος αριθμός είναι 1 φορά μεγαλύτερος από το 2;
Δηλαδή μπορείς να πεις, πήγα 2 φορές μεγαλύτερο(;) για ψάρεμα και να εννοείς 3 φορές;
Το "μεγαλύτερο", μετά το "φορές", προσδιορίζει πολλαπλασιασμό.
Πάμε πάλι: Ποιος αριθμός είναι 4 φορές μικρότερος από το 20;
Διότι με αυτά που υποστηρίζεις θα πρέπει να είναι το -60, αφού:
20 - 4 x 20 = -60
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Η έκφραση "1 φορά μεγαλύτερος" δεν έχει νόημα.
Διότι το "1 φορά" είναι ο ίδιος ο αριθμός.
Υπάρχει και η λέξη «μεγαλύτερος» δίπλα. Και το «2 φορές» είναι ο αριθμός 2. Πήγα για ψάρεμα 2 φορές σημαίνει ότι ήταν 2 οι περιπτώσεις που πήγα για ψάρεμα.
Η λέξη μεγαλύτερος δεν θα πει «επί».
Ξανά η ερώτηση, λοιπόν:
Ποιος αριθμός είναι 0 φορές μεγαλύτερος από το 2; Ποιος αριθμός είναι 1 φορά μεγαλύτερος από το 2;
Δηλαδή μπορείς να πεις, πήγα 2 φορές μεγαλύτερο(;) για ψάρεμα και να εννοείς 3 φορές;
Πάμε πάλι: Ποιος αριθμός είναι 4 φορές μικρότερος από το 20;
Διότι με αυτά που υποστηρίζεις θα πρέπει να είναι το -60, αφού:
hellegennes έγραψε: 26 Οκτ 2021, 02:11
Τι ήταν πάλι αυτό το σουρεαλιστικό ποστ;
Το "μικρότερο", μετά το "φορές", προσδιορίζει διαίρεση.
Αυτό κρατάς και τελειώσαμε.
Αυτό προσδιορίζει η λέξη «-πλάσιος».
Διπλάσιος είναι αυτός που είναι χ 2.
2 φορές μεγαλύτερος είναι ο τριπλάσιος.
Για να αποφεύγεις γλωσσικά μπερδέματα, να χρησιμοποιείς το συνθετικό -πλάσιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
nrg έγραψε: 26 Οκτ 2021, 02:22
Δηλαδή όταν διαβάζουμε: ... 1.000 φορές μεγαλύτερο ιικό φορτίο έχει η μετάλλαξη Δέλτα...
Έννοουν ότι είναι 1001 φορά;
Όταν μιλάς για τάξεις μεγέθους δεν έχει νόημα αυτή η προσθήκη. Αλλά θέλω να μου πεις πού διάβασες επιστημονικό κείμενο που χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα.
nrg έγραψε: 26 Οκτ 2021, 02:22
Και ακόμα δεν απάντησες ποιος αριθμός είναι 4 φορές μικρότερος του 20.
Το 4, λέμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επίσης ένα χοαξ είναι ότι αν διαγνωστείς με κοβιτ μπαίνεις σε οικιοθελή ή υποχρεωτική καραντίνα.
Όμως υποχρεωτικά δεν πρέπει να είσαι σε καραντίνα γιατί αν είσαι υπάρχει πρόστιμο και φυλάκιση.
Αφού πρέπει υποχρεωτικά να τρέξεις να τακτοποιήσεις τα πάντα προς εφορίες υπηρεσίες τράπεζες κλπ
Και αυτονόητο είναι ότι αν δεν αγοράσεις τρόφιμα για το σπίτι σου πάλι θα μπεις φυλακή και αν δεν πληρώσεις λογαριασμούς θα σου κόψουν το ρεύμα το τηλέφωνο και το νερό.
Οπότε παίρνεις τα δισεκατομμύρια των ιών σου φοράς και μια χαλαρή μάσκα κατά προτίμηση έξω από τη μύτη και όποιον μαλάκα καρεκλατο βλέπεις ρίχνεις και ένα φυσημα προς τα πάνω του. Οχι ότι θα πάθει και τίποτε φυσικά αλλά νάχαμε να λέγαμε
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Σέλευκας έγραψε: 26 Οκτ 2021, 06:00
Επίσης ένα χοαξ είναι ότι αν διαγνωστείς με κοβιτ μπαίνεις σε οικιοθελή ή υποχρεωτική καραντίνα.
Όμως υποχρεωτικά δεν πρέπει να είσαι σε καραντίνα γιατί αν είσαι υπάρχει πρόστιμο και φυλάκιση.
Αφού πρέπει υποχρεωτικά να τρέξεις να τακτοποιήσεις τα πάντα προς εφορίες υπηρεσίες τράπεζες κλπ
Και αυτονόητο είναι ότι αν δεν αγοράσεις τρόφιμα για το σπίτι σου πάλι θα μπεις φυλακή και αν δεν πληρώσεις λογαριασμούς θα σου κόψουν το ρεύμα το τηλέφωνο και το νερό.
Οπότε παίρνεις τα δισεκατομμύρια των ιών σου φοράς και μια χαλαρή μάσκα κατά προτίμηση έξω από τη μύτη και όποιον μαλάκα καρεκλατο βλέπεις ρίχνεις και ένα φυσημα προς τα πάνω του. Οχι ότι θα πάθει και τίποτε φυσικά αλλά νάχαμε να λέγαμε
Γουάτ; Εμένα με πήραν τηλέφωνο απ' τον ΕΟΔΥ , απ' την Πολιτική Προστασία κι απ' την Αστυνομία!Φυσικά και είναι υποχρεωτική η καραντίνα.