Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Green Dragon έγραψε: 18 Οκτ 2021, 09:03
Δεν καταλαβαίνω πως απαξιώνεις την σημασία της απόλυτης τιμής και λες για μεταδοτικότητα και εξάπλωση την στιγμή που τελικά αυτό που μετράει είναι πόσοι πεθαίνουν και όχι το ποσοστό θνησιμότητας που είναι μόνο εργαλείο ανάλυσης. Δηλαδή αν ένας ιός έχει 50% θνησιμότητα αλλά τον κολλάνε 2-3 άτομα τον χρόνο, είναι πιο επικίνδυνος από έναν που έχει 0,1% και τον κολλάει το 40%;
Πρώτον, η συζήτηση ήταν περί της σοβαρότητας της νόσου αν την περάσεις, όχι της πιθανότητας να κολλήσεις.
Δεύτερον, ειδικά για την γρίπη αυτό που λες δεν παίζει ρόλο γιατί η μεταδοτικότητά της είναι αρκετά μεγάλη ώστε να την περνάει το σύνολο του πληθυσμού ανά μερικά χρόνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
stavmanr έγραψε: 18 Οκτ 2021, 10:50
Οι δοκιμές γίνονται σε επάνω λίμνες και λαγκάδια, πέτρες και ξύλα;
Ή μήπως οι κλινικές δοκιμές του 1930 είναι τεχνικά ποιοτικότερες από τις κλινικές δοκιμές του 2020;
Είναι το ίδιο σύστημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι.
Τα υπόλοιπα που λες είναι μαλακίες στις οποίες δεν αξίζει απάντηση. Τράβα διάβασε τις οδηγίες του CDC για κλινικές δοκιμές και σταμάτα να προσπαθείς να αναλύεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα, ακόμη μια φορά. Το διάβασμα δεν κάνει κακό.
Τα εμβόλια του κορωνοϊού αποτελούν τρανό παράδειγμα. Η πραγματική αποτελεσματικότητα είναι ένα κλάσμα της υποσχόμενης.
Σε βάθος ενός έτους μετριάζουν σε κάποιον βαθμό την βαριά νόσηση και τον θάνατο ενώ δεν μετριάζουν καθόλου την μετάδοση. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τόσο αναποτελεσματικά εμβόλια. Ποτέ.
Αν είσαι θαυμαστής του pronews, ναι. Κάτι τέτοια διαβάζεις.
Ούτε που ξέρω ποιο είναι το url του. Αυτά είναι στοιχεία ερευνών, τις οποίες δεν έχεις διαβάσει, γιατί η επιστημονική σου ενημέρωση είναι από τον ΣΚΑΪ και το MEGA.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr έγραψε: 18 Οκτ 2021, 10:50
Οι δοκιμές γίνονται σε επάνω λίμνες και λαγκάδια, πέτρες και ξύλα;
Ή μήπως οι κλινικές δοκιμές του 1930 είναι τεχνικά ποιοτικότερες από τις κλινικές δοκιμές του 2020;
Είναι το ίδιο σύστημα. Δεν έχει αλλάξει κάτι.
Είμαι βέβαιος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο μυαλό σου.
Δηλαδή, ότι οι έρευνες, τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες του 1936 είναι ίδιες με τις έρευνες, την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες του 2021...
Δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και δεν είναι όλα τα πράγματα διαφορετικά. Στο μυαλό σου ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Η πραγματικότητα δεν δουλεύει έτσι, φίλε μου.
Από εδώ και στο εξής θα αναφέρω κάθε δημοσίευσή σου που δεν αναφέρεσαι σε μένα με το nickname μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 18 Οκτ 2021, 13:22
Δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και δεν είναι όλα τα πράγματα διαφορετικά. Στο μυαλό σου ή το ένα ισχύει ή το άλλο. Η πραγματικότητα δεν δουλεύει έτσι, φίλε μου.
Δεν είσαι μέτρο της πραγματικότητας. Ούτε καν υποδεκάμετρο...
Και δεν αξιοποιείται όσο θα μπορούσε ο υπέροχος εγκέφαλος με τον οποίο σε προίκισε ο κόσμος.
Από εδώ και στο εξής θα αναφέρω κάθε δημοσίευσή σου που δεν αναφέρεσαι σε μένα με το nickname μου.
Εν τω μεταξύ γράφει ο τύπος που έχει βγάλει 500 διαφορετικούς προσβλητικούς/υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς : χορεύτρια, ανεγκέφαλε κλπ.
hellegennes έγραψε: 18 Οκτ 2021, 13:22
Δεν είσαι μέτρο της πραγματικότητας. Ούτε καν υποδεκάμετρο...
Και δεν αξιοποιείται όσο θα μπορούσε ο υπέροχος εγκέφαλος με τον οποίο σε προίκισε ο κόσμος.
Εν τω μεταξύ γράφει ο τύπος που έχει βγάλει 500 διαφορετικούς προσβλητικούς/υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς : χορεύτρια, ανεγκέφαλε κλπ.
Μουφατζή.
Είναι προσβλητικός χαρακτηρισμός η χορεύτρια; Πρώτη φορά το ακούω. Να το πούμε στην Εθνική Λυρική Σκηνή να κλείσουν την Ανώτατη Σχολή Χορού.
Την λέξη «μουφατζή» δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η Λετονία στην ΕΕ δεν είναι? Γιατί σήμερα ανακοίνωσε λοκ νταουν (κανονικό όχι γιαλατζί) για ένα μήνα. Εδώ όμως τα νδουλικά μας λένε οτι δεν μπορεί το κούλι να κάνει λοκ νταουν γιατί δεν τον αφήνει η ΕΕ.
taliban έγραψε: 18 Οκτ 2021, 18:53
70 κορονιαραιοι στα Τρίκαλα. Πάμε για τριψηφιο σύντομα.
Η λαρσα σταθερά κορονοπρωτια.
Χαμός γίνεται στο νομό μας. Εχουν γεμίσει και κρούσματα τα σχολεία. Κανένας πια δεν τηρεί κανένα μέτρο αφού το κούλι έδωσε το σύνθημα. Στο νοσοκομείο εκεί που μέχρι πριν 2 εβδομάδες είχαν δέκα άτομα και μόνο 2 σε μεθ τώρα έχουν πια 32 και έξι σε ΜΕΘ. Και ακόμα η αρχή είναι.
Πορτογαλια-291 κρουσματα,Γιολαντα-3147.Πορτογαλια-80% εμβολιασμενοι,Γιολαντα-57% εμβολιασμενοι με 100.000 στον Παλαμα.
Οι χωρες της ΕΕ ειχαν προσβαση τοσους μηνες στα εμβολια και εκαναν τις επιλογες τους.Αλλες ακουσαν την επιστημη και αλλες τον Πετρακο και την Κουσκουση.Τον χειμωνα θα ερθει ο λογαριασμος για ολους.Τα λοκνταουν αχνοφαινονται ηδη.
NewModelArmy έγραψε: 18 Οκτ 2021, 23:12
Πορτογαλια-291 κρουσματα,Γιολαντα-3147.Πορτογαλια-80% εμβολιασμενοι,Γιολαντα-57% εμβολιασμενοι με 100.000 στον Παλαμα.
Οι χωρες της ΕΕ ειχαν προσβαση τοσους μηνες στα εμβολια και εκαναν τις επιλογες τους.Αλλες ακουσαν την επιστημη και αλλες τον Πετρακο και την Κουσκουση.Τον χειμωνα θα ερθει ο λογαριασμος για ολους.Τα λοκνταουν αχνοφαινονται ηδη.
Πολύ αργεί ο καιρός όμως, και απογοητεύομαι
Ας ελπίσουμε οτι ο ΑγιοΜήτσος παλι θα το κάνει το γλειφοκουταλοθαύμα Του!
NewModelArmy έγραψε: 18 Οκτ 2021, 23:12
Πολύ αργεί ο καιρός όμως, και απογοητεύομαι
Ας ελπίσουμε οτι ο ΑγιοΜήτσος παλι θα το κάνει το γλειφοκουταλοθαύμα Του!
Μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή να το πάμε όπως πέρσι στις 6-7 Νοέμβρη;
Περιμένω κάτι (πιθανό) για τη δουλειά τέλη Οκτώβρη που παίζει να μου αποφέρει +20% εισόδημα είτε δουλεύω δια ζώσης είτε από το σπίτι. Αν μας κλείσουν πιο πριν τότε αυτό αποκλείεται σαν ενδεχόμενο.
Arisvilla έγραψε: 18 Οκτ 2021, 22:38
Η Λετονία στην ΕΕ δεν είναι? Γιατί σήμερα ανακοίνωσε λοκ νταουν (κανονικό όχι γιαλατζί) για ένα μήνα. Εδώ όμως τα νδουλικά μας λένε οτι δεν μπορεί το κούλι να κάνει λοκ νταουν γιατί δεν τον αφήνει η ΕΕ.
Arisvilla έγραψε: 18 Οκτ 2021, 22:38
Η Λετονία έχει τραγικό ποσοστό εμβολιασμένων κι έτσι εξαναγκαζεται. Κανείς δε θα τους πει όχι. Το θέμα είναι τα δίκα μας ψέκια ήθελαν κι εδώ τα ίδια χάλια, και βγάζουν γλώσσα επειδή δεν εισακουγονται όσο θα ήθελαν, άρα την γλιτώνουμε ως ένα σημείο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.