Scouser έγραψε: 14 Οκτ 2021, 14:51
Φυσικά και μπορείς να αρνηθείς τον εμβολιασμο. Δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής βιοϊατρικής πράξης για ενήλικα, ξέχασε το (εκτός φυσικα αν είναι σε κώμα η κάτι παρόμοιο).
Στην Ευελπίδων εκανες εμβόλια στο πρωτο ετος. Θυμασαι αν μπορουσες να συνεχισεις στην ΣΣΕ αν δεν τα εκανες;
Συγγνώμη, νόμιζα ότι εδώ συζητουσαμε για την περίπτωση επιστρατευσης σε περίοδο πολέμου, η οποία προβλεπεται στο Σύνταγμα ως υποχρέωση των πολιτών. Όταν προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο και για τον εμβολιασμό, μπορούμε να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις/αναλογίες.
Παμε παλι. Ειπες ". Δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής βιοϊατρικής πράξης για ενήλικα, ξέχασε το (εκτός φυσικα αν είναι σε κώμα η κάτι παρόμοιο)."
Η ερώτηση είναι απλη
Στην Ευελπίδων εκανες εμβόλια στο πρωτο ετος. Θυμασαι αν μπορουσες να συνεχισεις στην ΣΣΕ αν δεν τα εκανες;
( Οσο για το Σύνταγμα ευκολακι, δηλωνεις αυτοχθονας sovereign citizen οπως καμποσοι αντιβαξ ψεκ και δεν ασχολεισαι με τετοια )
Συγγνώμη, νόμιζα ότι εδώ συζητουσαμε για την περίπτωση επιστρατευσης σε περίοδο πολέμου, η οποία προβλεπεται στο Σύνταγμα ως υποχρέωση των πολιτών. Όταν προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο και για τον εμβολιασμό, μπορούμε να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις/αναλογίες.
Παμε παλι. Ειπες ". Δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής βιοϊατρικής πράξης για ενήλικα, ξέχασε το (εκτός φυσικα αν είναι σε κώμα η κάτι παρόμοιο)."
Η ερώτηση είναι απλη
( Οσο για το Σύνταγμα ευκολακι, δηλωνεις αυτοχθονας sovereign citizen οπως καμποσοι αντιβαξ ψεκ και δεν ασχολεισαι με τετοια )
Δε θυμάμαι να με υποχρεωσε κανείς να καταταγω στη ΣΣΕ, αν και ειρήσθω εν παρόδω να σου πω ότι τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ από κανένα για να διαπιστώσουμε την απάντηση (μάλλον γιατί εκείνα τα εμβόλια ήταν κανονικά και όχι μαντζουνια που βγήκαν άρον άρον στην κυκλοφορία). Όπως και κανένας δεν με υποχρέωσε να κάνω αλλα εμβόλια που χρειάστηκε πριν πάω έξω σε ειρηνευτική αποστόλη, απλώς αν δεν τα έκανα δεν θα είχα το δικαίωμα να πάω. Η θητεία και η παρουσίαση σε περίοδο επιστράτευσης είναι υποχρεωτικές και μάλιστα από τον ανώτατο στην πυραμίδα νόμο του κράτους. Άρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
hellegennes έγραψε: 14 Οκτ 2021, 16:48
Ναι, αλλά δεν προβλέπονται κυρώσεις. Είναι σαν να μην προβλέπει κυρώσεις ο ΚΟΚ για αντικανονική προσπέραση ή αν περάσεις με κόκκινο.
Αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ μιλάμε για την υποχρεωτικοτητα που πηγάζει από τους νόμους του κράτους.
Σε αυτό το πλαίσιο ο εμβολιασμός των μαθητών είναι υποχρεωτικός για την εγγραφή στο σχολείο κ εδώ απλά συζητάμε στη βάση ότι υπάρχει ένα παραθυράκι που ενώ προβλέπεται υποχρεωτικά, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ρητες κυρώσεις. Φυσικά υπάρχει και ο 4820/2021 που εκεί πράγματι υπάρχουν και κυρώσεις, απλά αφορά συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
Κυριολεκτικά το ότι δεν προβλέπονται κυρώσεις αναιρεί την υποχρεωτικότητα, γιατί το σύνταγμα προβλέπει ότι η 9ετής εκπαίδευση είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση. Κι από την στιγμή που δεν υπάρχει «αλλά» ή οποιαδήποτε προϋπόθεση στο άρθρο του συντάγματος, αυτή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Εξάλλου αυτό δεν είναι θεωρία. Υπάρχουν ανεμβολίαστα παιδιά στο σχολείο. Ευτυχώς λίγα -κυρίως τσιγγανάκια-, αλλά υπάρχουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 14 Οκτ 2021, 18:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Φυσικά και μπορείς να αρνηθείς τον εμβολιασμο. Δεν υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικής βιοϊατρικής πράξης για ενήλικα, ξέχασε το (εκτός φυσικα αν είναι σε κώμα η κάτι παρόμοιο).
για καντο λιγο εικονα, ο νεοσυλλεκτος να λεει "μπα, οχι, δε θελω" οταν τον εχουν στην ουρα για τρυπημα.
λες δηλαδη οτι ο στρατος, που νομιμα εχει για 1.5 χρονο δικαιωμα ζωης και θανατου πανω στον νεοσυλλεκτο, και πρακτικα τον χρησιμοποιει ως σκλαβο, θα τον ρωτησει αν θα του καρφωσει τη βελονα.
ναι. καλα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
για καντο λιγο εικονα, ο νεοσυλλεκτος να λεει "μπα, οχι, δε θελω" οταν τον εχουν στην ουρα για τρυπημα.
λες δηλαδη οτι ο στρατος, που νομιμα εχει για 1.5 χρονο δικαιωμα ζωης και θανατου πανω στον νεοσυλλεκτο, και πρακτικα τον χρησιμοποιει ως σκλαβο, θα τον ρωτησει αν θα του καρφωσει τη βελονα.
ναι. καλα.
Το έχουμε ξανασυζητήσει και είπαμε ότι ισχύει 100%. Έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς και πριν εμβολιαστείς υπογράφεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 14 Οκτ 2021, 18:36
Το έχουμε ξανασυζητήσει και είπαμε ότι ισχύει 100%. Έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς και πριν εμβολιαστείς υπογράφεις.
δεν ξερω αν γινεται ετσι τωρα.
την εποχη μου, οχι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
ναι. καλα.
Ε και επειδή το έχουμε ξανασυζητησει; Μήπως αυτό θα τον αποτρέψει να το επαναλαβει ξανά σαν fact στην πρώτη ευκαιρία; Φόρουμ είσαι.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Scouser έγραψε: 14 Οκτ 2021, 17:59
Δε θυμάμαι να με υποχρεωσε κανείς να καταταγω στη ΣΣΕ, αν και ειρήσθω εν παρόδω να σου πω ότι τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ από κανένα για να διαπιστώσουμε την απάντηση (μάλλον γιατί εκείνα τα εμβόλια ήταν κανονικά και όχι μαντζουνια που βγήκαν άρον άρον στην κυκλοφορία).
ή επειδή δεν είχε εφευρεθεί ακόμα ο ψεκασμός στην Αμερική.
Ναι, αλλά δεν προβλέπονται κυρώσεις. Είναι σαν να μην προβλέπει κυρώσεις ο ΚΟΚ για αντικανονική προσπέραση ή αν περάσεις με κόκκινο.
οι κυρωσεις ειναι οτι δεν δεχονται το παιδι στο σχολειο.
Δεν. Ισχύει. Αυτό. Πόσες φορές θα το πω;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Για εμένα δεν υπάρχει επιλογή. Οι γυναίκες του πχορουμ στην απ' έξω.
Υπάρχει:
Θα τρέξω να καταταγω ακομα και αν δεν καλουν την κλαση μου
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ασέβαστος έγραψε: 14 Οκτ 2021, 18:34
ναι. καλα.
Ε και επειδή το έχουμε ξανασυζητησει; Μήπως αυτό θα τον αποτρέψει να το επαναλαβει ξανά σαν fact στην πρώτη ευκαιρία; Φόρουμ είσαι.
Όταν λέει "Το έχουμε ξανασυζητήσει και είπαμε ότι ισχύει 100%" εννοεί "το έχω ξαναπεί", όχι ότι συμφώνησε κανείς ή ότι έφερε καμία απόδειξη.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Είναι υποχρεωτικά τα προβλεπόμενα από τον νόμο εμβόλια και σκούζε όσο θέλεις ψέκα!
.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Όσες πηγές κι αν φέρεις που να λένε «υποχρεωτικό», από την στιγμή που ΔΕΝ προβλέπεται μη εγγραφή παιδιού σε σχολείο, η υποχρεωτικότητα είναι άκυρη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,