!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν διαβάζω άρθρα από φυλλάδες.

Δεν χρειάζεται να ψάξω για κάτι που δεν υπάρχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:17 Δεν χρειάζεται να ψάξω για κάτι που δεν υπάρχει.
Ο εγωισμός σου είναι πάνω από το κεφάλι σου.
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e1.htm
"This study found that among Kentucky residents who were previously infected with SARS-CoV-2 in 2020, those who were unvaccinated against COVID-19 had significantly higher likelihood of reinfection during May and June 2021. This finding supports the CDC recommendation that all eligible persons be offered COVID-19 vaccination, regardless of previous SARS-CoV-2 infection status."

https://www.frontiersin.org/articles/10 ... 37007/full

κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν λέει πουθενά για επαναμολύνσεις. Δεν με νοιάζει τι εκτιμά ο κάθε ερευνητής από το κεφάλι του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:29 Δεν λέει πουθενά για επαναμολύνσεις.
Μήπως τελικά σπούδασες στο Κατάρ;
Ρωτώ επειδή με την αγγλική δεν φαίνεται να τα έχεις καλά.

"Severe SARS-CoV-2 Breakthrough Reinfection With Delta Variant After Recovery From Breakthrough Infection by Alpha Variant in a Fully Vaccinated Health Worker"

"The patient had three RT-PCR confirmed SARS-CoV-2 infections. Two breakthrough infections occurred in quick succession with the first over 3 weeks after complete vaccination with COVISHIELD and despite post-vaccination seroconversion. The first breakthrough infection was due to the Alpha variant and the second due to the Delta variant. The Delta variant infection resulted in hypoxia, hospitalization, and illness lasting seven weeks."
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για εμβολιασμένο είναι αυτό που έβαλες. Μου δείχνεις ότι το εμβόλιο αυξάνει τις πιθανότητές σου να επαναμολυνθείς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Στύγιος έγραψε: 11 Οκτ 2021, 11:28 Στύγιος και επισήμως covid free. Δε θέλω να ξαναδώ ούτε σελφ , ούτε ράπιντ, ούτε μοριακά..
το πιστοποιητικο νοσησης κανει 30 ημερες να βγει ...οποτε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:34 Για εμβολιασμένο είναι αυτό που έβαλες. Μου δείχνεις ότι το εμβόλιο αυξάνει τις πιθανότητές σου να επαναμολυνθείς;
"Αφού δεν υπάρχει επαναμόλυνση ντε..."

Χελετζένεια μουλαρίαση!

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η πιθανότητα επαναμόλυνσης μειώνεται δραστικότατα με τον εμβολιασμό.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Απ οτι φαινεται εμποδιζουν τη φυσικη ανοσια τα μπολια :o
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:38
hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:34 Για εμβολιασμένο είναι αυτό που έβαλες. Μου δείχνεις ότι το εμβόλιο αυξάνει τις πιθανότητές σου να επαναμολυνθείς;

Χελετζένεια μουλαρίαση!

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η πιθανότητα επαναμόλυνσης μειώνεται δραστικότατα με τον εμβολιασμό.
Κάποιες έρευνες απλά το υπέθεταν χωρίς κανένα στοιχείο, πριν μήνες. Μάλλον δεν έχεις πάρει γραμμή ότι οι νεότερες μελέτες (που βασίζονται σε αληθινά στοιχεία, όχι σε αρχίδια) δείχνουν ότι η φυσική νόσηση είναι μακράν ισχυρότερη και ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
3f3k
Phorum.gr user: letryf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 3f3k »

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:41 ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
:o :roll:
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:41

Χελετζένεια μουλαρίαση!

Κάποιες έρευνες απλά το υπέθεταν χωρίς κανένα στοιχείο, πριν μήνες. Μάλλον δεν έχεις πάρει γραμμή ότι οι νεότερες μελέτες (που βασίζονται σε αληθινά στοιχεία, όχι σε αρχίδια) δείχνουν ότι η φυσική νόσηση είναι μακράν ισχυρότερη και ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
Αυτό μου είπε και η συνάδελφος που έμεινε 10 μέρες νοσοκομείο μαζί με την κόρη της που είχε υποκείμενο. Κόντεψαν να πεθάνουν ακούγοντας τον κάθε ψέκα αντί να εμβολιαστούν και να την περάσουν ήπια σπίτι.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

ότι η φυσική νόσηση είναι μακράν ισχυρότερη
ειναι ισχυροτερη με την προυποθεση οτι θα εισαι σε αυτους που θα επιβιωσουνε της ασθενειας...
και ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
σωστα ειναι και τα 2 ... αλλα γιατι να μην εχεις ηπιοτερη νοσηση...?
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Υπάρχει η χυμική ανοσία από την παραγωγή αντισωμάτων. Αυτή σε μεγαλύτερες ηλικίες φθίνει.
Υπάρχει η κυτταρική ανοσία που διαρκεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η κυτταρική ανοσία προστατεύει από σοβαρή λοίμωξη, η χυμική ανοσία από απλή μόλυνση και μετάδοση.
Εν ολίγοις οι δύο δόσεις εξακολουθούν για πολύ καιρό να προστατεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δεν αποτρέπουν όμως μόλυνση και μετάδοση αντίστοιχα.
Για αυτό γίνεται και τρίτη δόση.
Από μελέτη 3,5 εκατομμυρίων ατόμων στις ΗΠΑ
https://www.covid-datascience.com/post/ ... rong-at-90

Η αποτελεσματικότητα του Pfizer έναντι μόλυνσης μειώθηκε από το 88% στο 47% στο 5-μηνο
Η αποτελεσματικότητα έναντι νόσησης παρέμεινε σταθερά υψηλή στο 93% στο εξάμηνο.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:41

Χελετζένεια μουλαρίαση!

Κάποιες έρευνες απλά το υπέθεταν χωρίς κανένα στοιχείο, πριν μήνες.
Μιλάμε για έρευνες επάνω σε ασθενείς, όχι για φιλοσοφικά συγγράμματα.
Τα έχεις μπλέξει.
Μάλλον δεν έχεις πάρει γραμμή ότι οι νεότερες μελέτες (που βασίζονται σε αληθινά στοιχεία, όχι σε αρχίδια) δείχνουν ότι η φυσική νόσηση είναι μακράν ισχυρότερη και ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
Ημιψευδής η αναφορά σου, όπως η συνήθης πλειονότητα αυτών.

Απέναντι στη μόλυνση ο ανεμβολίαστος είναι 100% εκτεθειμένος και αναπτύσσει υψηλότερο ιικό φορτίο ώστε να επιμολύνει τους υπόλοιπους.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι μόλυνσης εξαρτάται από το εμβόλιο (είδος, χρονικό διάστημα κλπ), το άτομο κλπ., αλλά είναι σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση από το 0% προστασίας των ανεμβολίαστων.

Η νόησηση είναι ηπιότερη σε βαθμό που η τεράστια πλειονότητα αποφεύγει τις ΜΕΘ και το θάνατο.

Η φυσική ανοσία, για την οποία δεν έκανες καμία κουβέντα, υπάρχει σε μικρή μερίδα ανθρώπων. Στους περισσότερους, είτε θα διαρκέσει λίγο, είτε θα διαρκέσει λιγότερο από το λίγο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nostromos έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:50
ότι η φυσική νόσηση είναι μακράν ισχυρότερη
ειναι ισχυροτερη με την προυποθεση οτι θα εισαι σε αυτους που θα επιβιωσουνε της ασθενειας...
Δηλαδή στο 99,95% αν είσαι κάτω των 50 και πιθανότατα κοντά στο 100% αν δεν έχεις κανένα υποκείμενο νόσημα. Αλλά και το 99,95% καλή πιθανότητα επιβίωσης είναι.
nostromos έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:50
και ο εμβολιασμός είναι πρακτικά ανίσχυρος απέναντι στην μόλυνση. Βοηθάει μόνο στο να είναι ηπιότερη η νόσηση.
σωστα ειναι και τα 2 ... αλλα γιατι να μην εχεις ηπιοτερη νοσηση...?
Δεν είναι δεδομένο ότι θα έχεις ηπιότερη νόσηση, αλλά δεν έχω θέμα με όποιον θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές του να το περάσει ηπιότερα. Απλά δεν θεωρώ ότι αξίζει το πρόσθετο ρίσκο από τον εμβολιασμό από κάποια ηλικία και κάτω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”